BetXpert giver dig her overblikket over, hvad der er på spil i de enkelte kampe i Superliga-runden. 

I aften tages der hul på det, der for nogle hold kan være en meget afgørende Superliga-runde. Der er nemlig lidt mere på spil, end hvad øjet lige kan se ved første instans. BetXpert forsøger her at give dig det fulde overblik over holdenes motivation og mangel på samme.

Se desuden også tipredaktør Jesper Helmins Superliga-optakt og vores artikel, hvor vi sætter ekstra fokus på guldkampen mellem FC Midtjylland og F.C. København

Gruppespillet: "Badebillet" til playoff-semifinalen

Pulje 1:

OB – Silkeborg

Ingen af holdene har noget at spille for. Fynboerne er sikret 1.-pladsen i puljen, og de skal dermed møde nummer to fra Pulje 2. Silkeborg er allerede rykket ned og spiller kun for at slutte af med manér. 

Lyngby – SønderjyskE

De kongeblå ender på 3.-pladsen uanset hvad. Dermed skal denne kamp formentlig blot overstås, og spørgsmålet er vel, om man sparer nogle faste spillere. Det her bliver SønderjyskEs sidste kamp i sæsonen. Selvom de slutter på 2.-pladsen, skal de ikke spille playoff-kampe om at komme i Europa League-kvalifikationen. Dette har de allerede opnået via deres pokalsejr.

Tipredaktør Jesper Helmin mener, at vi meget vel kan få en kamp med masser af mål:

Lyngby - SønderjyskE: Over 2,5 mål til odds 1,75 hos Danske Spil*

Ingen af holdene har noget at spille for, og det kan i sidste ende munde ud i en forestilling, hvor markeringer og tacklinger er en by i Rusland. Dette kan skabe fordelagtige forhold for de to holds angribere. 

Spil på Lyngby - SønderjyskE hos Danske Spil

Pulje 2:

AC Horsens – Hobro

Bo Henriksens mandskab har 1.-pladsen at spille for, og den er slet ikke så lidt ringe i det her tilfælde. Vinderen af Pulje 2 får nemlig en gratis billet til semifinalen i playoff-kampene om at komme i Europa League-kvalifikationen. Det gør de, fordi SønderjyskE som nævnt ikke skal deltage i de kampe, selvom de bliver nummer to i deres pulje. Hobro bliver nummer tre i puljen, og de skal formentlig blot have denne kamp overstået så smertefrit som muligt. 

Selvom motivationen er helt på Horsens' side, så har tipredaktør Jesper Helmin fundet værdi i et spil, der peger Hobros vej

AC Horsens - Hobro IK: 2-tal (+1 Asian) til odds 2,50 hos NordicBet*

Horsens er ikke gode til at skabe kampene, hvilket de formentlig skal ud at gøre her. Hertil kommer, at "Den Gule Fare" sjælden vinder med to mål, samtidig med at Hobro sjældent taber med mere end to mål. 

Randers FC – Esbjerg fB

Scriptet er langt hen ad vejen det samme her som i den anden kamp i puljen: Randers spiller for 1.-pladsen og dermed fri adgang til semifinalen i playoff-kampene. Esbjerg har intet at spille for, da de allerede er rykket ned. 

Mesterskabsslutspillet: Sølv- og bronzemedaljerne er i spil

AaB – AGF

Nordjyderne ligger lige nu nummer seks og har kun 4.-pladsen at spille for. Spørgsmålet er vel, hvor meget motivation det giver. Alt imens kan AGF næsten sikre sig bronzemedaljerne rent matematisk, hvis de vinder, samtidig med at Brøndby taber til FC Nordsjælland. Herudover har David Nielsens tropper sat jagten ind på sølvmedaljerne, så AGF bør have motivationsfaktoren på deres side her. 

Brøndby – FC Nordsjælland

Med fem kampe tilbage har Brøndby, der ligger nummer fire, ni point op til AGF på 3.-pladsen. Dermed er drømmen og målsætningen om top-3 mere end svær at opfylde for vestegnsholdet. Og da FCN kun er tre point efter Brøndby, ligner det her mere en kamp om 4.-pladsen, end det ligner en jagt på bronzemedaljer. 

FC Midtjylland – F.C. København

Jyderne har i denne sæson vist, hvor (mester)skabet skal stå: i Jylland. Set over hele sæsonen kan der ikke være mange meninger om, hvorvidt Brian Priskes mandskab har været det bedste og særligt mest kyniske hold. Det hele kan kulminere denne torsdag aften, hvis ”Ulvene” blot formår at få uafgjort mod de forsvarende mestre. I så fald sikrer klubben sig sit tredje mesterskab. 

Københavnernes største motivation til kampen må ligge i at vise FCM og omverden, at man stadig kan få skovlen under de sortklædte. Herudover vil man i sagens natur også være motiveret til at få point, så man kan holde jagtende AGF bag sig.