Det er i disciplinen speed skating, Danmark har de største chancer for at tage en medalje i år. Især Elena Rigas kunne være et godt bud på en medaljevinder, men både hun og hendes to danske medkombattanter, Viktor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt må regnes som outsitdere, da konkurrencen er hård. Bliv klogere på favoritter og danskernes chancer i Nicolai Kristensens Vinter-Ol speed skating-optakt. 
Danmark stiller med tre kort, Elena Rigas, Viktor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt. Fælles for danskerne er, at de stiller op i den nye OL disciplin, massestart. Her har 24 kvalificeret sig for både kvinder og mænd. Det er en meget åben disciplin, hvor det hele bliver afgjort i den sidste spurt efter 16 omgange. Der er også tre indlagte spurter undervejs. De kan ikke bruges til at vinde medaljer, men sikre en flot placering samlet. Der er 5-3-1 point i de indlagte spurter, mens der på målstregen er 60-40-20 point, så det er de første tre i mål, som vinder medaljerne.
Elena Rigas blev nummer 2 i Calgary i den anden World Cup-konkurrence i denne sæson. Her blev hun kun slået af Claudia Pechstein, som vandt sin første OL-medalje tilbage i 1992 i Albertville. Rigas blev nummer 5 i Salt Lake City. Hun blev nummer 8 ved VM sidste år. Der er meget taktik i denne disciplin, og Rigas er nok det bedste bud på en dansk OL-medaljevinder. Der har været tre forskellige vindere i denne sæson i World Cup, og sidste år blev Bo Reum Kim verdensmester på hjemmebane. 
Viktor Hald Thorup blev nummer 13 ved VM sidste år i massestart. Skal han komme hjem med en medalje, så skal han håbe på at komme med i et udbrud. Han blev nummer 7 i Calgary i denne sæson. Seung Hoon Lee har vundet to World Cup-sejre i denne sæson. Han er på hjemmebane under OL og kan blive manden, Viktor Hald Thorup skal holde sig til.
Stefan Due Schmidt blev nummer 12 i Heerenveen i den første World Cup-konkurrence i denne sæson. Han skal ligesom Viktor Hald Thorup håbe på at komme med i et udbrud, som kan holde hjem. Han har på papiret den mindste chance er de tre danskere i speed skating. Det er dog en meget åben disciplin.

Odds på speedskating ved Vinter-OL

Bookmakerne har ikke den store tiltro til, at danskerne får medaljer med hjem fra PyeongChang. Der er således trecifrede odds på både Viktor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt, hvis de skulle vinde en guldmedalje, mens der er odds 34 på Elena Rigas. 

Udvalgte odds på vinderen af massestart, kvinder

Bedste odds Bookmaker
Bo-Reum Kim 4,00
Danske Spil
Irene Schouten 6,00 Danske Spil
Ivanie Blondin 6,00
NordicBet
Francesca Lollobrigida 6,00
Unibet
Nana Tagagi 10,00 Danske Spil
Elena Rigas  34,00
LeoVegas

Vinder Elena Rigas en medalje ved massestart?

Odds Bookmaker
Elena Rigas ender i top 3 ved massestart i speedskating: 9,00 Unibet

Udvalgte odds på vinderen af massestart, mænd

Bedste odds Bookmaker
Seung-Hoon Lee 2,10
Betsafe
Joey Mantia 5,00 Danske Spil
Koen Verweij 12,00 Danske Spil
Sven Kramer 15,00 Danske Spil
Andrea Giovannini 15,00 LeoVegas
Stefan Due Schmidt  201,00 Unibet

Vinder Viktor Hald Thorup en medalje ved massestart?

Odds Bookmaker
Viktor Hald Thorup ender i top 3 ved massestart i speedskating: 15,00 LeoVegas

Hollandsk stjerne med 28 VM-guldmedaljer 

Sven Kramer er en kæmpe stjerne i Holland. Han har vundet OL-guld tre gange tidligere, og det store mål er 10000 meteren, som han aldrig har vundet. Han blev diskvalificeret i 2010, da han gik forkert undervejs. Kramer har vundet 28 VM-guldmedaljer, og har muligheden for at vinde tre guldmedaljer i PyeongChang. Ted Jan Bloemen har verdensrekorden på både 5000 og 10000 meter, men begge rekorder er sat i Salt Lake City, hvor isen er noget hurtigere end den, som de skal løbe på i OL.
To russiske favoritter er ikke med ved OL. Denis Yuskov og Pavel Kulizhnikov er blevet indhentet af fortiden, hvor begge har været udelukket for brug af doping tidligere. Det gør de tre korte distancer for mænd meget åbne. Kjeld Nuis virker i opadgående form. Han kunne godt vinde både 1000 og 1500 meter. 500 meteren har haft seks forskellige vindere i denne sæson i World Cup. Det siger meget godt, hvor åben distancen er.

Kjeld Nuis vinder 1500 meter for mænd til odds 2,50 hos Bwin*

CV: 45 procent.
Blandt kvinderne vandt Irene Wüst fem medaljer ved sidste OL i Sochi. Hun har ikke været i samme form endnu i denne sæson, men hun har de bedste chancer på 1500 og 3000 meter. 
Martina Sablikova var tidligere suveræn på både 3000 og 5000 meter. Hun har haft en svag sæson, men det kan være, det lykkes hende at toppe formen under OL. Hun har vundet 5000 meteren i både 2010 og 2014.
Nao Kodaira har vundet alt, hun har stillet op i på 500 meter i World Cup i denne sæson. Hun er den store favorit, selvom Sang Hwa Lee er på hjemmebane, har verdensrekorden og vandt OL i 2014. Kodaira har også vundet tre gange på 1000 meter i denne sæson. Den distance er lidt mere åben. Bergsma har trænet meget for sig selv. Hun kunne komme til OL i super form, og har niveauet til at taget guldet.
Miho Takagi har vundet de fire gange, hun har deltaget på 1500 meter i denne sæson. Hun er favorit, men det er ikke et sikkert guld på forhånd.