I langrend er der en enkelt nordmand, som troner op foran de andre i favoritfeltet. Johannes Høsflot Klæbo har haft en flot sæson og kan meget vel løbe med en række guldmedaljer ved OL. Læs om ham og de andre favoritter i Nicolai Kristensens OL-optakt til disciplinen langrend.
Johannes Høsflot Klæbo fra Norge kan blive den store i PyeongChang. Han er stor favorit til guldet i sprint. Norge har gode chancer i både stafet og team sprint. Han har en giftig afslutning, som betyder, at han også kan vinde skiathlon og 50 km. De bliver begge afviklet med fælles start. Det kan være muligt at sætte Klæbo undervejs, men det er ikke rigtig lykkedes for nogen i denne sæson. Han har vundet ni World Cup-sejre i denne sæson.
Dario Cologna fra Schweiz er altid god i OL sæsonen. Han vandt Tour de Ski i år, og har vundet tre OL-guldmedaljer fra 2010 og 2014. Cologna vandt den sidste World Cup-konkurrence før OL. Cologna skal sætte Klæbo i skiathlon og på 50 km, hvis han skal vinde guldet. Han har styrken til at kunne gøre det. Cologna må være favorit på 15 km fri, hvor han kan vinde sin tredje guldmedalje i træk.
Martin Sundby fra Norge er aldrig lykkedes i et mesterskab. Han har vundet den samlede World Cup og Tour de Ski flere gange, men i denne sæson har han ikke leveret i World Cup. Det kan måske betyde, at formen topper i PyeongChang, og han vinder sit første individuelle guld. Sundbys største chance er nok på 15 km fri.

Dansk grønlænder uden de store chancer 

Alex Harvey fra Canada er ekspert i fællesstarter, hvor han med sin gode afslutning kan tage medaljer på både 50 km og skiathlon. Alexey Poltoranin fra Kasakhstan kunne godt blive favorit på 50 km klassisk teknik. Han er ofte stærk i afslutningen efter et langt løb. Han har tidligere OL-guldvinder Andrus Veerpalu med i sit team.
Iivo Niskanen fra Finland er ligesom Poltoranin bedst i klassisk teknik. Han blev verdensmester sidste på hjemmebane i Lahti. Uheldigvis for ham er 15 km ikke i klassisk teknik under dette OL. Sergey Ustiugov fra Rusland får ikke lov til at starte i OL. Han havde været en af de store favoritter på flere distancer. 
Danmark sender Martin Møller afsted. Han er oprindeligt fra Grønland, men han stiller op under de danske farver. Han har klarede kvalifikationen til OL i fin stil, men han er chanceløs i toppen, når det går løs.

Odds på langrend ved Vinter-OL

Martin Møller skal ifølge bookmakerne ikke forvente at vinde medaljer. I ingen af de discipliner han stiller op i, er der odds på ham, og det vurderes altså, at Martin Møllers chancer for medaljer er minimale. 
Nedenfor følger en kort oversigt over udvalgte langrend odds til Vinter-OL: 

Udvalgte odds på vinderen af 50 km massestart, klassisk stil, herrerne

Bedste odds Bookmaker
Alexey Poltoranin 4,50
LeoVegas
Johannes Høsflot Klæbo 5,00 NordicBet
Alex Harvey 10,00
Betsafe
Dario Cologna 6,00
Bwin
Iivo Niskanen 6,00 Danske Spil

Udvalgte odds på vinderen af sprint, klassisk stil, kvinder

Bedste odds Bookmaker
Stina Nilsson 1,85
NordicBet
Maiken Caspersen Falla 2,50 Unibet
Kathrine Rolsted Harsem 34,00
Bet365
Marit Bjørgen 41,00
Bet365
Heidi Weng 41,00
Bet365
Sadie Bjørnsen 67,00
Bet365

Udvalgte odds på vinderen af sprintstafet, fri stil, kvinder

Bedste odds Bookmaker
Norge 2,10
LeoVegas
Sverige 2,30
Bet365
USA 7,00
Bet365
Schweiz 51,00
Bet365
Olympiske atleter fra Rusland 67,00 Bet365
Tyskland 101,00
Bet365
Finland 101,00
Bet365

Skandinaviske kvinder helt i front

Hos kvinderne tyder meget på, at Skandinavien kan gøre rent bord. Desværre er Danmark ikke repræsenteret hos kvinderne. Det bliver en kamp mellem Norge og Sverige. Norge har de fleste kort at spille på, men Sverige har to stærke kvinder i Charlotte Kalla og Stina Nilsson. Både i Norge og Sverige kalder man Stina Nilsson for Silver-Stina. Det skyldes, at hun har vundet fire sølvmedaljer ved VM. Der er lagt op til en tæt kamp mellem svenske Nilsson og norske Maiken Caspersen Falla i sprint. De kan få en ny duel i team sprint, hvor de to lande også vil være favoritter. Nilsson har virket som den hurtigste af de to i denne sæson.
Marit Bjørgen fra Norge har vundet tre OL-guldmedaljer i både 2010 og 2014. Hun vandt fire guldmedaljer i VM sidste år i Lahti. Hun vil nærmest være favorit i de konkurrencer, hun stiller op i (Selvom hun har vundet fem guld i sprint, så er det den mindste chance i dette OL) Hun har ikke været suveræn i denne sæson, men har vundet flere sejre i World Cup.
Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg vil sandsynligvis begge kæmpe med om medaljerne i de løb, hvor de to starter. Det har ofte været tæt mellem dem i sæsonen, så det kan være dagsformen, som bliver afgørende for, hvem der triumferer ved dette OL.
Charlotte Kalla fra Sverige vandt 10 km fri i 2010. Hun har haft sin bedste sæson længe, og hun kan ødelægge den norske guldregn i langrend. Kalla har ved et par lejligheder sat Bjørgen i denne sæson i fællesstart Det kan hun gøre igen under OL.
Ragnhild Haga fra Norge har fået sit gennembrud i denne sæson. Mit bud er, at hun kommer hjem med en medalje fra 10 km fri. Hun starter ofte roligt ud, men der er få, som kan følge med Haga i afslutningen af løbene.
Jessica Diggins vandt den sidste konkurrence før OL. Der er bare ikke rigtig en distance, som passer hende perfekt under OL. Krista Parmakoski fra Finland vil sikkert også præge OL, men hun mangler nok lige det sidste mod Kalla og de norske jenter.

Ragnhild Haga bliver bedre placeret end Jessica Diggins ved 15 km skiathlon til odds 2,10 hos Bwin*

Ragnhild Haga gjorde det godt i Lillehammer, hvor hun blev nummer 3 på denne distance. Jessica Diggins er hurtig i en afslutning, hvor hun vil være favorit mod Haga, men Diggins kan nogle gange få problemer i klassisk teknik. Chancevurdering: 50 %
Læs hele tippet her