Stjernerne Shipulin og Bjørndalen glimrer ved deres fravær i PyeongChang, men heldigvis er der mange andre gode skiskytter. Favoritterne udgøres af en stabil franskmand og en hurtig normand. Læs Nicolai Kristensens OL-optakt til skiskydning her. 
 
Den store duel i skiskydning bliver mellem Martin Fourcade og Johannes Thingnes Bø. De kan begge to blive OL-kongen, hvor de kæmper om seks guldmedaljer. Der skal selvfølgelig en god portion held til, hvis en af dem skal løbe med det hele. Der bliver også brug for et stærkt hold i ryggen, da de to af medaljerne skal vindes i holdkonkurrencer.
 
Martin Fourcade fra Frankrig er den mest stabile af de to. Han er ikke blevet dårligere end nummer 3 i denne sæson i World Cup. Han har vundet seks sejre i denne sæson. Ved OL i Sochi blev det til to guldmedaljer. Fourcade har været den bedste de seneste mange sæsoner. Han har vundet 11 guldmedaljer ved VM. Han har ramt 91% af sine skud i denne sæson, hvilket er bedre end nogensinde.
 
Johannes Bø fra Norge har ramt 87% af sine skud i denne sæson. Han kan dog hente tid ved at skyde hurtigere end Fourcade. Bø var også med ved sidste OL. Her blev det ikke til nogen medalje. Bø har vundet otte sejre i World Cup i denne sæson, men alligevel er det Fourcade, som fører den samlede stilling. Bø har farten til at følge Fourcade i langrend, så lykkes han i skydningen, så kan Bø blive en af de store i PyeongChang. Norge har gode kort i de to stafetter.
 

En skuffende nordmand og en udelukket russer

To profiller, som vi ikke kommer til at se ved OL, er Anton Shipulin og Ole Einar Bjørndalen. Shipulin fik ikke lov til at stille op i OL af IOC. Bjørndalen har haft en skuffende sæson i World Cup, hvor en 18. plads var det bedste resultat. Det var ikke nok, at Bjørndalen tidligere har vundet otte OL- og 20 VM-guldmedaljer.
 
Skiskydning er en af de konkurrencer, hvor der kan komme overraskelser. Især hvis favoritterne skyder sig væk. Jakov Fak har tidligere vundet to guldmedaljer ved VM. Han har leveret enkelte gode løb i denne sæson. Tyskland har haft en skuffende sæson, men på en god dag har de flere kandidater til medaljer.
 
Erik Lesser, Benedikt Doll, Arnd Peiffer og Simon Schempp har alle niveauet til at være med fremme. Norge har andre gode bud bag Johannes Bø. Emil Hegle Svendsen, som har vundet fire OL-guldmedaljer tidligere. Tarjei Bø blev nummer 2 i sidste World Cup før OL. Mange andre har også en chance især på 20 km, hvor det koster et minut at skyde forbi.
 

Odds på skiskydning ved Vinter-OL

Udvalgte odds på vinderen af 10 km jagtstart, kvinder

Bedste odds Bookmaker
Laura Dahlmeier 3,00
Danske Spil
Darya Domracheva 7,50
Bwin
Kaisa Mäkäräinen 8,00
Bwin
Anastasiya Kuzmina 7,50
Unibet
Dorothea Wierer 13,00
Betsafe
Denise Hermann 18,00
888sport
Justine Braisaz 26,00
LeoVegas

Udvalgte odds på vinderen af 4x7,5 km stafet, herrerne

Bedste odds Bookmaker
Norge 1,60
Danske Spil
Frankrig 4,50 LeoVegas
Tyskland 6,50 Unibet
Olympiske atleter fra Rusland 14,00 Danske Spil
Østrig 51,00 Bwin
Tjekkiet 51,00 888sport
Sverige 81,00 Unibet

Tysk VM-triumfator og slovakisk russer duellerer om guldet 

Hos kvinderne blev Laura Dahlmeier fra Tyskland den store under VM sidste år, hvor hun vandt fem guldmedaljer og en sølvmedalje. Hun har slidt med sygdom i denne sæson. Alligevel er det blevet til to sejre i World Cup. De største chancer har hun i massestart og jagtstart samt i stafet, hvor Tyskland er favoritter.
 
For Slovakiet stiller Anastasiya Kuzmina op. Hun er oprindelig født i Rusland, og hun er søster til Anton Shipulin. Der er noget med OL, Kuzmina og sprint. Hun har vundet OL på denne distance i både 2010 og 2014. Hun har vundet fire sejre i World Cup i denne sæson. Hun har været blandt de hurtigste i de fleste løb i år.
 
Darya Domracheva fra Hviderusland vandt tre guldmedaljer i Sochi 2014. Hun er siden blevet mor og er kommet stærk tilbage i denne sæson, hvor det er blevet til to World Cup-sejre. Hun er blevet gift med Bjørndalen, hvilket har gjort, at de har trænet meget sammen. Domracheva er blevet noget hurtigere i skydningen end tidligere. 
 
Kaisa Mäkäräinen fra Finland har aldrig vundet en OL-medalje. Det kunne ligne sidste chance her i PyeongChang. Kaisa har vundet den samlede World Cup to gange, men hun er sjældent lykkes i de store mesterskaber. Hun er blandt de hurtigste i langrend, men skydningen har ofte været et problem. Lykkes hun i den sidste del, så kan i år være året, hvor medaljen kommer med hjem til Finland. Denise Herrmann fra Tyskland er skiftet fra langrend til skiskydning. Hun har vundet to sejre i starten af sæsonen, men siden har hun skuffet.
 
Dorothea Wierer fra Italien er ofte med fremme, men hun kan mangle lidt fart i langrend til at kunne vinde en guldmedalje. Hun falder dog sjældent helt igennem.
 
Justine Braisaz er nok Frankrigs bedste bud på et godt resultat i PyeongChang. Hun var stærk før jul, hvor hun vandt massestarten på hjemmebane i Annecy. Sygdom har slået hende ud efter nytår.
 
Tiril Eckhoff fra Norge vandt sprinten i Antholz i slutningen af januar. Ellers har det været en sæson, hvor hun har skudt meget forbi. Eckhoff har farten til at kunne blande sig blandt de bedste, men det er nok mest i sprint, hun har en chance.