Sidste runde i Superligaens grundspil bød ikke på mange overraskelser, og det endte med at koste Danske Spil dyrt. Ni millioner danske kroner måtte bookmakeren punge ud med til danske Oddset-spillere. FCK og Robert Skov var skyld i de største tab.

Der var dramatik for alle pengene på flere danske stadions, da den sidste runde i Superligaens grundspil blev spillet søndag. Vigtige pladser blev fordelt i både mesterskabs- og nedrykningsspillet, og især i Aalborg må ærgrelsen være enorm, efter en vanvittig scoring i overtiden på Esbjerg Stadion endte med at koste AaB en plads i top 6.

Hos Danske Spil var der også grund til ærgrelse over resultaterne i søndagens kampe i Superligaen. Som hovedregel vinder bookmakerne penge, når favoritterne taber, men i søndags vandt alle forhåndsfavoritterne i Danmarks bedste fodboldrække, og det betød et samlet tab på ni millioner kroner for den statsejede bookmaker på de syv kampe.

"Vi må bare sige tillykke til Oddset-spillerne. Denne weekend gik klart deres vej og bestemt ikke vores, men det beviser, at det ikke er altid er huset, der vinder, som det ellers hedder sig," siger Peter Emmike Rasmussen, oddsansvarlig hos Danske Spil, i en pressemeddelelse.

Robert Skovs dyre dommedagshug

Det var især FCK og Robert Skov, der sikrede gevinst til oddserne. En frisparksscoring fra Superligaens topscorer gav odds 10 inden kampen, og det ene mål endte med at koste Danske Spil 600.000 kroner.

FCKs comeback-sejr over Hobro var den dyreste kamp for den statsejede bookmaker, mens føromtalte vanvidsscoring i Esbjergs sene sejr over Vejle var den næstdyreste. Herefter kom Brøndbys comeback-sejr over Horsens.

"Der er ikke andet at sige end, at denne weekend gik alt bare Oddset-spillernes vej," siger Peter Emmike Rasmussen og tilføjer, at alle syv Superligakampe gav overskud for spillerne og altså underskud for Danske Spil.

Kampagne med kontant præmie blev en fuser

På trods af den sorte søndag er der ikke noget, der tyder på, at Danske Spils pengetank bliver tom lige foreløbig. Det forgangne år blev nemlig et rekordår for bookmakeren, da danskerne tabte 5,32 milliarder kroner på tværs af Danske Spils platforme.

En anden dansk bookmaker, Bet25, havde i anledning af den sidste runde i grundspillet en kampagne med en kontant præmie på 5.000 kroner, hvis man havde spillet på resultatet af alle syv kampe for 50 kroner og ramt rigtigt. 

I alt 90 spillere ramte det rigtige 1X2-resultat på alle syv kampe, og det betød, at de 5.000 kroner skulle fordeles i 90 lige store dele - 56 kroner til hver spiller.