I denne artikel giver vi overblik over de seneste skadesrelaterede ændringer i VM-trupperne.

2. juni (i Australiens tilfælde 3. juni) blev de sidste endelige trupper til slutrunden i Brasilien indgivet til FIFA. Flere lande havde for længst skåret truppen ned til de 23 mand der må optræde under VM, men en del opererede stadig med de bruttotrupper på op til 30 mand, som blev indgivet medio maj. 

De 32 VM-trupper kan ses i vores store VM-guide hvor vi også lister eventuelle markante fravær hos de enkelte hold. Men i herværende artikel giver vi et hurtigt og praktisk overblik over de seneste skader samt de primære spørgsmålstegn.

Husk også at vores søster-site Holdnyt.dk fra og med tirsdag vil holde dig ajour med skader og karantæner for alle VM-holdene under hele slutrunden.

Seneste ændringer i VM-trupperne pga skader

DatoLandSpiller(e)
11/06  Costa Rica

Heiner Mora der ellers lignede en hård konkurrent til Gamboa i kampen om højreback-pladsen, udgår af truppen pga en skade pådraget under træning. Dave Myrie er indkaldt som erstatning.

09/06  Ecuador

Midtbanemand Segundo Castillo der blev knæskadet 31/5, udgår af truppen og erstattes af kollega Oswaldo Minda.

08/06  Colombia

Midtbanemand Aldo Ramirez udgår af truppen pga en skade han pådrog sig i 6/6-træningskampen mod Jordan, Han erstattes af kollega Carlos Carbonero.

08/06  Nigeria

Forsvarer Echiejile Elderson er ikke blevet den skade kvit som han pådrog sig i test-kampen mod Grækenland. Ejike Uzoenyi er udtaget i stedet.

07/06  Tyskland

Den målfarlige Dortmund-offensivmand Marco Reus, landstræner Löws førstevalg på venstrefløjen, må melde afbud til VM pga den ankelskade han pådrog sig i fredagens kamp mod Armenien. Udtaget er i stedet Sampdoria-forsvarer Shkodran Mustafi.

06/06  Rusland

Midtbanestjerne Shirokov der blev skadet 28. april, skal opereres på mandag og udgår derfor af VM-truppen. Han erstattes af Pavel Mogilevets.

06/06  Frankrig

Så kom den, nyheden som franskmændene frygtede: Holdets største stjerne, Bayern-venstrefløj Franck Ribéry, må melde VM-afbud pga sin rygskade. Han erstattes af talentfulde Rémy Cabella.

06/06  Frankrig

Offensiv-midtbanemand Clément Grenier udgår af truppen pga en skade og erstattes af Morgan Schneiderlin. Indkaldt er også Rémy Cabella der skal være klar hvis Franck Ribéry må meldes ukampdygtig.

03/06  Honduras

Højreback-starter Peralta må melde afbud pga en lårskade. Midtbanemand Delgado overtager pladsen i nettotruppen.

03/06  Australien

Som den sidste landstræner indgiver Australiens Ange Postecoglou sin nettotrup. Bortskåret er offensivtalentet Rogic der blev skadet forleden, den erfarne angriber Kenndedy der også døjede med en skade, samt den rutinerede højreback Wilkshire og reservemålmand Birighitti. Men Crystal Palace-midtbanekæmpe Jedinak er med i truppen, selv om han har været skadet siden sidste Premier League-runde.

02/06  Frankrig

Didier Deschamps udtager den franske nettotrup. Bayern München-venstrefløjsstjernen Ribéry er med trods rygproblemer der har holdt ham ude af de seneste 2 testkampe.

02/06  Belgien

Den belgiske nettotrup udtages. Målmand Casteels (reserve for Courtois og Mignolet) får en plads selv om en skade har holdt ham ude siden start-april.

02/06  Colombia

Landstræner Pekerman udtager sin trup. Den knæskadede angrebsstjerne Falcao er ikke med, og den erfarne midterforsvarer Perea mangler også i VM-truppen pga en skade.

01/06  Chile

Landstræner Sampaoli udtager sin nettotrup. Med er Juventus-midtbanestjerne Vidal selv om han undergik meniskoperation for 2 uger siden. Derimod er Fiorentina-offensivmand Matias Fernandez blevet skilt fra.

01/06  Italien

Landstræner Prandelli udtager sin nettotrup. Blandt dem der skilles fra er to idealstartere, højreback Maggio og angriber Rossi, der var tilbage i kamp, men ikke nåede i tilstrækkelig VM-form efter henholdsvis en kollapset lunge og en alvorlig knæskade.

01/06  Ghana

Midterforsvarer Akaminko skal ankelopereres og går glip af VM efter at være blevet skadet i lørdagens træningskamp mod Holland.

01/06  Mexico

Midtbanemand Montes går glip af VM efter at have brækket benet i træningskampen mod Ecuador. Montes havde ellers lige scoret. Han erstattes i den mexicanske trup af Javier Aquino.

01/06  Ecuador

I samme kamp, faktisk i samme sammenstød, blev Ecuador-midtbanemand Segundo Castillo knæskadet, og han misser også VM [Edit 03/06: Castillo blev 2. juni udtaget til VM-truppen trods sin skade - han har en chance for at blive klar.]

31/05  Italien

Anfører Riccardo Montolivo skades i testkampen mod Irland og udgår af VM-truppen. Midtbane-kollega Aquilani skades også, men umiddelbart ikke så alvorligt.

31/05  Spanien

Jesus Navas er siet fra bruttotruppen pga manglende kamptræning. I samme ombæring er også Ander Itturaspe og Alberto Moreno fjernet fra truppen.

30/05  Costa Rica

Alvaro Saborio (rutineret angrebs-indskifter) fjernes fra bruttotruppen pga. skade

29/05  Sydkorea

Park Joo-Ho (venstreback) indlemmes i VM-truppen i stedet for en skadet Kim Jin-Su

29/05  Colombia

Edwin Valencia (midtbane-reserve) fjernes fra brutto-truppen pga skade

28/05  Holland

Rafael van der Vaart (rutineret og målfarlig midtbanemand) udgår af bruttotrup pga skade

26/05  Kroatien

Niko Kranjcar (midtbanemand - indskifter) udgår af bruttotrup pga skade

25/05  Spanien

Offensivmanden Gerard Deulofeu føjes til bruttotrup som erstatning for skadede Thiago Alcantara

23/05  Tyskland

Lars Bender (højreback/defensiv midtbane - reserve) fjernes fra bruttotruppen pga skade

22/05  Kroatien

Ivan Strinic (venstreback - reserve) fjernes fra bruttotruppen pga skade

21/05  Mexico

Midtbaneoprydder Medina udgår af truppen pga en ankelskade. Han erstattes i den mexicanske trup af Miguel Ponce.

19/05  Kroatien

Ivo Ilicevic (kantspiller/midtbane - indskifter) fjernes fra bruttotruppen pga skade

De tvivlsomme

En stor del af verdens-eliten er samlet ved slutrunden i Brasilien, men visse markante navne har indtil videre større eller mindre spørgsmålstegn stående ud for deres navn pga. skader der truer deres deltagelse i slutrunden. 


Blandt de mest markante spillere som er udtaget til VM, men som muligvis ikke når optimal kampform til holdets første kamp(e), kan nævnes: 

Colombia: Radamel Falcao
I kamp for Monaco skadede Falcao et korsbånd i slutningen af januar og blev siden opereret, hvilket som regel koster 6-8 måneders fravær. Han er med i Colombias træningslejr, men har endnu ikke spillet for hverken Colombia eller Monaco siden operationen.

Edit 03/06: Falcao tabte kapløbet med tiden og figurerer ikke i Colombias endelige VM-trup.

Uruguay: Luis Suarez
Blev 22. maj menisk-opereret efter et uheld under landsholdstræningen. Lægernes umiddelbare dom lød på 4-6 ugers pause, men Uruguay fastholder stædigt at Suarez bliver klar til slutrunden. 

England: Jack Wilshere
Siden han brækkede foden i en duel med Daniel Agger i landskampen mellem England og Danmark i marts, har Wilshere kun fået 41 minutters kamptræning i form af indhop i Arsenals to sidste kampe i sæsonen. 

Spanien: Diego Costa
Blev forud for Champions League finalen alternativt behandlet for en forstrækning i låret, for at blive klar til Atleticos store kamp, men måtte forlade banen allerede efter 8 minutter. Costa sad også ude i flere af holdets sidste kampe i La Liga, og er i kapløb med tiden for at blive 100% klar til Spaniens første VM-kamp.

Se VM-Guiden for at se alle tvivlsomme spillere i hver trup.

Karantæner

Følgende spillere tager karantæne med til VM i tilfælde af at de bliver udtaget til de endelige trupper, og sidder ude i følgende kampe:

Fredy Guarín, Colombia (midtbane, starter/indskifter): Colombia-Grækenland 14/6

Sosha Makani, Iran (reservemålmand): Iran-Nigeria 16/6

Mario Mandžukic, Kroatien (angriber, fast): Brasilien-Kroatien 12/6

Desuden kan nævnes at Kroatiens rutinerede midterforsvarer Josip Simunic har fået 10 karantænedage for nazi-slagsange. Simunic kan derfor ikke deltage i slutrunden uanset hvor langt Kroatien når, og er ikke med i den kroatiske VM-trup.