Så sker det endelig. Italien, som næsten har været i knæ grundet coronapandemien, er klar til at genstarte Serie A-sæsonen. I denne optakt kigger vi på holdene fra 1.- til 10.-pladsen.

Inden denne uge er omme, er alle Europas fire største ligaer startet op igen efter flere måneders coronapause. Tysklands Bundesliga var den første, herefter fulgte Spaniens La Liga, i aften er det Premier Leagues tur, og lørdag klokken 19.30 fuldendes top-4-cirken med Serie A.

Det første opgør står mellem Torino og Andreas Cornelius’ Parma-mandskab. Senere samme aften er det Hellas Verona og Cagliari, der krydser klinger. 

Vinder Juventus også Serie A i 2019/2020?

Juventus kører lige nu på syvende sæson i streg, hvor de kan kalde sig for forsvarende mestre. Otte mesterskaber i streg vidner om en vis suverænitet i Støvlelandet. 

De zebrastribede ligger da også på 1.-pladsen i indeværende sæson. Dermed er kursen sat mod den niende Scudetto på stribe. Der er dog alligevel lidt ”malurt” i bægeret, da man faktisk kun fører med ét point ned til Lazio. Romholdet har endda tabt en kamp færre end mestrene, men har til gengæld spillet to kampe flere uafgjort og har en sejr færre end Juventus. 

Hertil kommer, at de lyseblå har en markant bedre målscore end holdet på duksepladsen. Lazios hedder 60-23, mens den for Juventus’ vedkommende lyder på 50:24. 

Det ser med andre ord meget jævnbyrdigt ud i toppen af Serie A, inden de sidste 12-13 spillerunder skal færdigspilles. 

Nedenfor kan du se de højeste odds på, hvem der vinder Serie A.

Hvem vinder Serie A 2019/2020? Højeste odds Bookmaker
Juventus 1,50
Lazio 3,50
Inter 15,00
Atalanta 251,00

Odds er senest tjekket onsdag den 17. juni klokken 12.45.

Juventus

Juventus ligger som vanligt, fristes man til at sige, på førstepladsen i den italienske Serie A inden genåbningen i weekenden. Denne sæson fører de dog ikke lige så suverænt, som man har været vant til at se i en del af de seneste mange sæsoner. Kun et point adskiller nummer et og to i Serie A.

Lazio, der indtager 2.-pladsen, har haft en strålende sæson. Kun to nederlag er det blevet til i sæsonen ind til videre. Til sammenligning har Juve tabt tre styks, og et af disse nederlag kom mod netop Lazio, der besejrede Den Gamle Dame med 3-1 på Stadio Olimpico. De slog også Juventus med samme cifre i den italienske Super Cup.

Juventus har i den tre måneder lange pause haft en lille håndfuld spillere, der har været ramt af covid-19. Af ramte spillere kan blandt andre Paolo Dybala og Daniele Rugani nævnes.

Hvis Juve vinder mesterskabet igen i år, vil det være niende mesterskab i træk for de zebrastribede, og AC Milan er seneste klub, der har vundet Serie A uden Juventus medregnet. De blev mestre i 2011.  

Juventus genåbner sæsonen med en udekamp mod Bologna. 29 point adskiller de to hold, og der er da heller ingen tvivl om, at Juventus er storfavoritter til at tage tre point med hjem til Torino.

Vi skal helt tilbage til februar 2011 for at finde seneste Bologna-sejr. Dengang vandt Bologna i Torino på to mål af den tidligere Juve-spiller Marco Di Vaio.

Topscorer: Cristiano Ronaldo (21 mål)

Skader og karantæner:

Gonzalo Higuain er ude med en skade i låret, mens Merih Demiral, Giorgio Chiellini og Aaron Ramsey er tvivlsomme. 

Formodet startopstilling:

Szczesny – Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Pjanic, Bentancur, Matuidi – Costa, Ronaldo, Dybala

1X2 odds, Bologna - Juventus, Man. 22. jun. 2020 kl. 21:45

SS Lazio

Som omtalt i indledningen er Lazio i denne sæson førsteudfordrer til suveræne Juventus. Begge tophold har 12 kampe tilbage, og da kun ét sølle point skiller dem ad, er intet som helst afgjort endnu. Juventus ligger vanen tro, fristes man til at sige, på 1.-pladsen, men Simone Inzaghis tropper ånder dem lige i nakken. 

Særligt hjemme på det Olympiske Stadion i Rom har Lazio været noget nær ustyrlige. Statistikken viser 11-3-0 39:10, og kun Roma (1-1), Atalanta (3-3) og Verona (0-0) har fået noget ud af anstrengelserne ved et besøg hos Lazio. Juventus, Napoli og Inter blev alle sendt hjem med nederlag på henholdsvis 1-3, 0-1 og 1-2. 

På udebane ser det bestemt også godt ud for Lazio. Her hedder statistikken 8-2-2 21:13. Det er kun overgået af Inter og Atalanta, som dog begge har spillet en kamp mere end romerne. 

Og apropos udekampe og Atalanta. En tur til Bergamo, hvor Atalanta venter, bliver nemlig Lazios første test efter coronapausen. Atalanta ligger p.t. nummer fire og holder sig dermed inde i kampen om en direkte Champions League-plads.

Lazios seneste mesterskab finder kom i hus i 1999/2000-sæsonen. Ved den lejlighed blev Juventus nummer to, Milan nummer tre, og en 23-årig angriber ved navn Andriy Shevchenko blev ligatopscorer med 24 mål. 

Topscorer: Holdets topscorer er angrebsstjernen Ciro Immobile. Med sine 27 mål er han ikke blot Lazios interne topscorer, men også ligaens farligste mand. Han har lige nu seks mål ned til Cristiano Ronaldo på 2.-pladsen. Nærmeste interne ”konkurrent” i Lazio er Felipe Caicedo. Ecuadorianeren står noteret for otte sæsonfuldtræffere. 

Værd at nævne er også, at Immobile tilmed er god til at finde sine medspillere. Han står således noteret for syv målgivende afleveringer. Her må han dog nøjes med den interne 2.-plads, da midtbanemanden Luis Alberto tegner sig for 13 af slagsen. 

Skader og karantæner:

Senad Lulić (venstre midtbane – anfører) og Ricardo Kishna (wing) er begge ude.  

Forventet startopstilling til kampen mod Atalanta:

Strakosha - Patric, Luiz Felipe, Radu - Lazzari, Parolo, Leiva, Luis Alberto, Jony - Correa, Immobile

1X2 odds, Atalanta - Lazio, Ons. 24. jun. 2020 kl. 21:45

Inter

Christian Eriksen skiftede i vinterens transfervindue til Inter, men danskeren nåede ikke for alvor at bide sig fast i Inters startopstilling inden coronapausen.

Eriksen har indtil videre kun startet inde i en enkelt Serie A-kamp. Det skete på udebane mod Udinese, hvor Inter sejrede med 2-0. De to mål blev først scoret efter Eriksens udskiftning, og den fandt sted i det 58. minut. Derefter nettede Romelu Lukaku to gange. Den stærke belgier er også klubbens topscorer med 17 mål i sæsonen. Der er ti mål op til Ciro Immobile, der topper topscorerlisten inden genåbningen af Serie A.

Inter indleder slutfasen af sæsonen hjemme på Giueseppe Meazza i et opgør mod Sampdoria den 21. juni. Inter har et godt tag på Sampdoria i de indbyrdes opgør, hvor de har vundet de seneste fem møder. Senest med en 3-1-sejr i september måned på Stadio Luigi Ferraris i Genoa, hvor Sampdoria hører hjemme.

Set med danske briller bliver det selvfølgelig interessant at se, om Eriksen får en startplads imod tabellens nummer 16. Meget kunne tyde på det. Han fik i hvert fald en startplads mod Napoli i returopgøret i Coppa Italia-semifinalen i weekenden.

Her scorede Eriksen til 1-0 direkte på hjørnespark, men det var ikke nok til at få Inter videre til finalen, da Dries Mertens med sit mål kort før pausefløjtet scorede til slutresultatet 1-1, og Napoli avancerede dermed med en samlet sejr på 2-1. 

Topscorer: Romelu Lukaku (17 mål)

Skader og karantæner:

Daniele Padelli er ude med karantæne. Derudover er Lucien Agoume og Matias Vecino tvivlsomme.

Formodet startopstilling:

Handanovic - Skriniar, de Vrij, Bastoni - Candreva, Barella, Brozovic, Young - Eriksen - Martinez, Lukaku

Over/Under odds, Inter - Sampdoria, Søn. 21. jun. 2020 kl. 21:45 Linje: 2,5

Atalanta B.C.

Atalanta er atter med i toppen af Serie A. I fjor fik de bronzemedaljer, hvilket medførte en tur i Champions League i denne sæson. Her er de videre til kvartfinalerne efter at have sendt Valencia ud med samlet 8-4 i ottendedelsfinalerne. 

Lige nu peger pilen mod endnu et eventyr i Europas fornemmeste turnering i næste sæson. Bergamo-drengene er at finde på 4.-pladsen. Her har de tre point ned til Roma og har endda en kamp i baghånden.

Man skulle umiddelbart tro, at Serie A’s nummer fire har en hjemmebane, hvor man godt kan forvente at få klø, når man kigger forbi. Bevares, Atalanta har skam vist eksempler på deres hjemmebaneevner. 7-1 mod Udinese, 5-0 over Milan, 5-0 over Parma og 2-1 mod Roma vidner om en vis klasse. 

Men statistikken på 6-2-4 siger også lidt om, at det ikke er helt umuligt at få noget med hjem fra Bergamo. Kedelige resultater som 2-3 mod Torino, 0-2 mod Cagliari, 1-2 mod SPAL og 2-2 mod Genoa illustrerer dette ganske udmærket. 

Omvendt har Atalanta været et af de klart bedste mandskaber på fremmed græs. 

Fremmed græs bliver der imidlertid ikke noget af, når Atalanta genoptager deres sæson. Her står den nemlig på et hjemmebaneopgør mod midterholdet Sassuolo. 

Topscorer: Den tidligere Palermo- og Fiorentina-spiller Josip Iličić er med 15 mål Atalantas interne topscorer. Lige i hælene på ham er den colombianske angriber Luis Muriel, som har scoret 13 gange. Næste mand på listen er faktisk også en colombiansk angriber. Duván Zapata har scoret 11 gange i sæsonen. 

Skader og karantæner:

P.t. Ingen fravær.

Forventet startopstilling til kampen mod Sassuolo:

Gollini - Djimsiti, Caldara, Tolói - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Iličić, Pašalić - P. Gómez

AS Roma

AS Roma har i denne sæson måtte se langt efter de evige lokalrivaler fra den lyseblå del af Rom i tabellen. Lazio er som skrevet nummer to i Serie A og lige i hælene på Juventus, mens Roma er nummer fem med håbløst mange point op til rivalerne.

Roma har dog stadig masser at spille for. De er kun tre point efter Atalanta, der har den vigtige fjerdeplads, der giver adgang til næste sæsons Champions League-turnering.

Jim Pallotta, der er præsident i AS Roma, har til klubbens hjemmeside sagt, at den globale krise har haft stor indvirkning økonomisk for klubben.

- Først og fremmest har det haft en betydelig økonomisk på fodbold generelt og så sandelig også hos Roma. Jeg vil endda sige, at covid-19 påvirkede vores transfervindue i januar, da nogle aftaler ikke blev til noget på grund af det, siger præsidenten til Romas hjemmeside.

Roma starter jagten på top-4 med en hjemmekamp på Stadio Olimpico den 24. juni mod Sampdoria. Da de to hold senest stod over for hinanden i oktober sidste år, endte opgøret uden scoringer på Stadio Luigi Ferraris.

Topscorer: Edin Dzeko (12 mål)

Skader og karantæner:

Nicolo Zaniolo, Pau Lopez og Gianluca Mancini er alle ude med skader.

Formodet startopstilling:

Mirante – Peres, Smalling, Fazio, Kolarov – Villar del Fraile, Cristante – Ünder, Mkhitaryan, Kluivert - Kalinic

1X2 odds, Roma - Sampdoria, Ons. 24. jun. 2020 kl. 21:45

SSC Napoli

Diego Maradonas tidligere klub har med den øjeblikkelige 6.-plads ikke helt kunnet leve op til de seneste sæsoners flotte præstationer. Efter oprykningen til Serie A tilbage i 2007 skulle den stolte fodboldby blot bruge et par sæsoner på at etablere sig som fast tophold i rækken. Det har resulteret i, at man i hovedparten af de seneste syv sæsoner har været førsteudfordreren til mesterskabsslugende Juventus.

I tre ud af de seneste fire sæsoner har man således vundet sølv, mens det er blevet til en enkelt 3.-plads. Ser man syv år bagud, har holdet mønstret fire sølvmedaljer, to bronzemedaljer og én 5.-plads. 

Ovenstående bedrifter kommer man næppe til at kunne leve op til i denne sæson. Holdet ligger som nævnt nummer seks og har seks point op til Roma på 5.-pladsen. Skal napolitanerne atter i Champions League i næste sæson, skal der indhentes hele ni point på Atalanta, som endda har en kamp i baghånden. Det ser mere end svært ud. 

Heldigvis for de blå- og hvidklædte lever de stadig i Champions League i denne sæson. Med 1-1 i det første opgør hjemme mod FC Barcelona venter der dog en hård opgave på Camp Nou i returkampen.

To af de helt oplagte og åbenlyse årsager til Napolis skuffende 6.-plads har at gøre med, at de har haft lidt sværere ved at score i denne sæson – samtidig med at målene vælter ind! Napoli har efter 26 kampe scoret 41 gange. I fjor var måltotalen på samme tidspunkt på 47 mål. 

Det er dog ikke her, at man skal finde den allerstørste forskel fra sidste sæson. Holdet har lige nu lukket 36 mål ind. Til sammenligning havde de blot lukket 20 mål ind på samme tidspunkt i sidste sæson. De er da også det hold i top-9, som har lukket flest mål ind. Samtidig er man langt fra flere af de andre tophold rent scoringsmæssigt. 

Med andre ord er der en del at rette op på for Napoli-træner Gennaro Gattuso. Han overtog holdet fra Carlo Ancelotti tilbage i december. Efter en mildest talt skidt start med nederlag i tre af de første fire kampe har den tidligere AC Milan-kæmper dog fået vendt den kedelige stime. Inden pausen sluttede man således af med fire sejre og én uafgjort, alle turneringer inkluderet. 

Målet i Serie A må være at holde sig i top-6, så man som minimum får muligheden for at komme med i Europa League. En turnering, som ikke mindst italienske hold har ry for ikke at tage særlig seriøs, før vi når til knald-eller-fald-kampene. Uanset hvad er det dog altid en kilde til mange millioner kroner. 

Napoli har allerede taget lidt hul på sæsonen igen. Det gjorde de i lørdags, da de spillede returopgør mod Inter i semifinalerne i Coppa Italia. Kampen endte 1-1, hvorfor Napoli nu er i finalen mod Juventus, som slog AC Milan ud. Finalen spilles i aften, onsdag den 17. juni. 

Den første opgave i Serie A efter coronapausen bliver en udekamp mod oprykkerne fra Hellas Verona. 

Topscorer: Den polske landsholdsangriber Arkadiusz Milik har scoret ni gange, hvilket gør ham til Napolis topscorer. 

Skader og karantæner:

Konstantinos Manolas (centerforsvar) sidder ude med en skade.

Forventet startopstilling til opgøret mod Hellas Verona (sådan stillede Napoli op i Coppa Italia-kampen mod Inter):

Ospina – Hysaj, Koulibaly, Maksimović, Di Lorenzo – Elmas, Demme, Zielinski – Insigne, Mertens, Politano  

Over/Under odds, Verona - SSC Napoli, Tir. 23. jun. 2020 kl. 19:30 Linje: 2,5

AC Milan

Den slagne storklub AC Milan har atter gang i en sæson, der langt fra står mål med, hvad man engang var vant til fra den rød/sort-stribede del af Milano.

Milan ligger blot nummer syv i tabellen og er adskillige point fra top-4, som en klub af Milans størrelse ellers burde være i. Det er dog mange år siden, at de er sluttet i top-4 i Serie A. Faktisk er det ikke sket siden 12/13-sæsonen. De var dog afsindigt tæt på i sidste sæson, hvor de sluttede på 5.-pladsen blot et point efter både Inter og Atalanta, der begge endte i top-4.

Simon Kjær kom til Milan i vinterens transfervindue på en lejeaftale, og han har indtil videre optrådt fire gange i den ikoniske trøje. Kjær var også med fra start i Coppa Italia-semifinalen mod Juventus. Her lykkedes det Milan at holde buret rent, men da de ikke selv scorede i opgøret, betød det exit fra den italienske pokalturnering, da Juventus fik 1-1 med fra San Siro og dermed avancerede på reglen om udebanemål.

Den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic vendte tilbage til Milan i januarvinduet, og han har sat sit aftryk på Milan allerede. Tre mål i otte kampe er det blevet til for Zlatan efter sin tilbagevenden. Han forlod Milan i 2012 til fordel for PSG.

Milan må dog undvære Ibrahimovic, da han er skadet, og den 38-årige angriber forventes først tilbage i juli. Milan har dog meddelt, at hans genoptræning går efter planen.

Topscorer: Ante Rebic (6 mål)

Skader og karantæner:

Leo Duarte og Zlatan Ibrahimovic er ude med skader.

Formodet startopstilling:

Begovic – Conti, Kjær, Romagnoli, Hernandez – Bennacer, Kessie – Castillejo, Calhanoglu, Rebic – Leao

1X2 odds, Lecce - AC Milan, Man. 22. jun. 2020 kl. 19:30

Hellas Verona

Oprykkerholdet må siges at have gjort det over al forventning. Når det så er sagt, så er det slet ikke usædvanligt at se en oprykker flyve videre på bølgen fra den seneste sæson. Kigger man på trupværdierne i Serie A, bliver den øjeblikkelige 8.-plads imidlertid en smule mere imponerende. 

Ifølge Transfermarkt har Hellas Verona en trupværdi på 106,48 millioner euro, svarende til 793 millioner kroner. Til sammenligning ligger F.C. Københavns trupværdi på 292 millioner, hvorfor Verona kan ligne en mastodont, når man sætter dem ind i en dansk målestok. 

Sagen er dog den, at Veronas trupværdi blegner i forhold til størstedelen af de øvrige Serie A-hold. Faktisk vurderer Transfermarkt, at der kun er fem andre hold, som har en lavere trupværdi: Genoa, Udinese, Brescia, SPAL og Lecce. 

Dermed fortjener ikke mindst Verona-træner Ivan Jurić stor ros for at få det optimale ud af sit mandskab. Kroaten overtog styringen, efter at italienske Alfredo Aglietti havde sikret oprykningen via playoffkampe. I finalen tabte man det første opgør med 0-2 ude mod Cittadella, men fik efterfølgende vendt det hele på hovedet via en 3-0-sejr på hjemmebane. 

De gode nyheder om Verona stopper imidlertid ikke her. Holdet er blot tre point efter 6.-pladsen, som giver kvalifikation til Europa League. Dette endda med en kamp i baghånden. Det kan dog blive en svær opgave at nå Europa, da holdet slås med storklubber som Napoli og Milan og endda har Andreas Cornelius’ Parma åndende i nakken. 

Europæisk kvalifikation eller ej, så kan det næsten kun ende med at blive en successæson for oprykkerne. 

Første opgave for Verona bliver en hjemmekamp mod Cagliari, som kommer på besøg hele vejen fra det sydlige Sardinien.  

Topscorer: Den gamle målræv Giampaolo Pazzini er efterhånden blevet 35 år gammel. Det forhindrer ham dog ikke i at score mål. Fire mål i ti Serie A-kampe er et snit, som mange angribere ville give deres højre arm for. Han viste også målnæsen frem i oprykningssæsonen. Her blev det til ti mål i 24 regulære Serie B-kampe samt to scoringer i fem oprykningskampe. Med andre ord: Den tidligere Atalanta-, Fiorentina-, Inter- og Milan-angriber kan endnu. 

Skader og karantæner:

Har tilsyneladende ingen fravær lige nu.

Forventet startopstilling til kampen mod Napoli:

Silvestri – Günter, Dawidowicz, Rrahmani – Lazović, Amrabat, Pessina, Adjapong – Zaccagni, Verre – Di Carmine

Parma 

Historien om Parma og det vilde hold, de havde i 90’erne, har man nok hørt mere end én gang, hvis man er fodboldnørd. Klubben vandt UEFA Cuppen to gange tilbage i 90’erne, og da de senest vandt i 98/99-sæsonen, var det med spillere som Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Hernan Crespo og Lilian Thuram på holdet. Parma vandt dengang finalen med 3-0 over Marseille.

Siden de glade dage i 90’erne har Parma været meget igennem. I 2015 blev klubben erklæret konkurs og måtte tvangsnedrykkes til Serie D. Men herefter tog det fart, og klubben rykkede op tre år i træk og var tilbage i Serie A i 2018. I denne sæson ligger de på en fin 9.-plads, og de kan med en god slutspurt i sæsonen godt kæmpe med om de europæiske placeringer.

Denne succes er blandt andet kommet til udtryk ved den danske lejesvend Andreas Cornelius, der er klubbens topscorer med otte mål indtil videre. Flot bedrift af Cornelius, der de seneste par sæsoner har været udlejet fra Atalanta.

Parma er en af to deltagere i den første Serie A-kamp i over tre måneder. Cornelius og co. skal på besøg hos Torino, og dette opgør kickstarter sæsonen den 20. juni.

Topscorer: Andreas Cornelius (8 mål)

Skader og karantæner:

Drissa Gui Camara er ude med en skulderskade. 

Formodet startopstilling:

Colombi – Darmian, Iacoponi, B. Alves, Gagliolo – Grassi, Brugman, Kurtic – Kulusevski, Cornelius, Gervinho
 

Over/Under odds, Torino - Parma Calcio 1913, Lør. 20. jun. 2020 kl. 19:30 Linje: 2,5

Bologna FC 1909

Den traditionsrige klub Bologna 1909 hører til blandt de klubber med allerflest sæsoner i Italiens bedste fodboldrække: 73 gange har de haft Serie A-licens. Det er kun overgået af storklubber som Napoli (74), Torino (76), Lazio (77), Fiorentina (82), Milan (86), Juventus (87), Roma (87) og Inter (88). 

De 73 sæsoner i Serie A har foreløbigt ført til syv mesterskaber. Noget nationalt trofæ bliver det næppe til i denne omgang. Holdet befinder sig solidt plantet midt i tabellen langt fra både toppen og bunden. Med 12-13 spillerunder tilbage skal der derfor gå meget galt, hvis ikke man fornyer Serie A-licensen til næste sæson.

Rent pointmæssigt har Bologna gjort det lige godt ude såvel som hjemme: 17 point i 13 kampe på begge konti. Det virker solidt, uden man bliver blæst bagover af begejstring. Holdet sluttede dog skidt af op til pausen, så der er noget, der skal rettes op på. 0-3 hjemme mod Genoa, 1-1 på eget græs mod Udinese og et 0-2-tab ude mod Lazio var nok ikke, hvad man kunne have ønsket sig på forhånd. Bevares, et nederlag ude mod Lazio er ingen skam, men de to hjemmekampe var ikke prangende. 

Desværre for Bologna, der jo har den tidligere F.C. København-angriber Federico Santander samt danske Andreas Skov Olsen i truppen, er kampprogrammet noget nær nådesløs her efter pausen. De skal nemlig op imod mestrene fra Juventus. Der er dog et lille lys i mørket, da kampen spilles hjemme på Renato Dali’Ara. 

Og så er spørgsmålet alligevel, hvor meget det hjælper, at man spiller på hjemmebane. Et kig i arkiverne viser, at Juventus har det rigtig godt, når de besøger Bologna. Her har de zebrastribede vundet seks ud af seneste syv opgør. Blot ét point har Bologna formået at få i denne serie af kampe. 

Topscorer: Riccardo Orsolini har scoret syv gange for midterholdet. 

Skader og karantæner:

Federico Santander (angreb), Jerdy Schouten (central midtbane) og Mattia Bani (centerforsvar) er alle ude med karantæne. Danske Andreas Skov Olsen (wing) døjer med en skade og er i bedste fald tvivlsom til weekendens opgør. 

Forventet startopstilling til kampen mod Juventus:

Skorupski – Dijks, Denswil, Danilo, Tomiyasu – Domínguez , Poli – Barrow, Soriano, Orsolini – Palácio