Flere af Europas største ligaer er enten gået i gang eller er lige på nippet til det. I denne uge er turen kommet til Premier League. Her ser vi på holdene fra 1.- til 10.-pladsen. 

Verdens måske mest populære fodboldliga Premier League står til at genstarte i denne uge efter en længere coronapause. Mesterskabet synes afgjort, da Liverpool har hele 25 point ned til de nærmeste forfølgere fra Manchester City. 

Heldigvis er der endnu spænding om de sekundære pladser. Ikke mindst kampen om top-4 og dermed kvalifikation til Champions League kan blive yderst nervepirrende og spændende til det sidste. 

Liverpools første Premier League-titel

Premier Leagues vel nok største fortælling om denne sæson er, at Liverpool vinder det engelske mesterskab for første gang i 30 år. Dermed bliver det også første gang, at klubben fra Beatles-byen vinder ligaen, mens den har heddet Premier League.

Det har været tæt på ved flere lejligheder siden det seneste mesterskab i 1990, men det er blevet ved lige ved og næsten. Der er da også en meget lille teoretisk sandsynlighed for, at mesterskabet heller ikke kommer i hus i denne omgang. Det vil dog kræve, at Manchester City nok vinder deres sidste ti kampe, samtidig med at Liverpool går fuldstændig i stå. Coronapause og ”coronaben” eller ej, så kommer det ikke til at ske. Liverpool bliver engelske mestre i 2019/2020-sæsonen.

Som nævnt er der heldigvis stadig spænding om nogle af ligaens øvrige pladser. Herunder følger en lille gennemgang af holdene fra 1.- til 10.-pladsen. 

Bemærk desuden, at dele af de angivne trupnyheder er fundet mere end en uge før kampstart. Vær derfor opmærksom på, at der kan ske ændringer; spillere kan nå blive klar alligevel, og nye navne kan komme på skadeslisten. Vil vil bestræbe os på at opdatere trupnyhederne løbende, som vi nærmer os kampstart. 

Hvem vinder Premier League 2019/2020 (uden Liverpool og Manchestrer City)? Højeste odds Bookmaker
Leicester 1,40
Chelsea 5,50
Manchester United 10,00
Wolverhampton 51,00
Tottenham 67,00
Sheffield United 75,00

OBS: Oddsene er fra mandag den 15. juni klokken 11.10. 

Spil på Premier League hos 888sport

Liverpool

Jürgen Klopps tropper har med afstand været det bedste hold i Premier League i denne sæson, og de er få point fra at kunne kalde sig engelske mestre for først gang i 30 år. Hele 25 points forspring har Liverpool ned til Manchester City med ni kampe tilbage i sæsonen. Det ville vist være fodboldhistoriens største sensation, hvis ikke Liverpool vinder mesterskabet med det enorme forspring.

Liverpool-fansene har hungret efter Premier League-trofæet i virkelig mange år. Faktisk i så mange år at de endnu ikke har prøvet at vinde den bedste engelske række, mens den har heddet Premier League. Sæsonen 1992/1993 var første sæson, hvor rækken bar navnet Premier League.

Skulle Liverpool som forventet vinde Premier League i år, kan det formentlig ikke fejres på den ønskede måde for både fans, spillere og stab. Det er selvfølgelig ærgerligt, når man har ventet i så mange år på en forløsning af den kaliber.

Liverpool genoptager sæsonen med et Merseyside-derby ude mod Everton den 20. juni. Vinder de på Goodison Park, mangler Liverpool blot én enkelt sejr for at have sikret sig det første engelske mesterskab siden 1990. Dengang førte klublegenden Kenny Dalglish klubben til sejren som spillende træner i en alder af 39 år. Danske Jan Mølby var også en del af seneste Liverpool-triumf i den bedste engelske række.

Topscorer: Mohamed Salah (16 mål)

Skader og karantæner:

Nathaniel Clyne og Xherdan Shaqiri er ude med skader.

Formodet startopstilling:

Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain – Salah, Firmino, Mané

1X2 odds, Everton - Liverpool, Søn. 21. jun. 2020 kl. 20:00

Manchester City

Det bliver ikke til en gentagelse af sidste sæsons mesterskab for Manchester City. Holdet er 25 point efter Jürgen Klopps Liverpool-mandskab, og det bliver der nok ikke rokket ret meget ved. Bevares, de lyseblå kan muligvis nå at hente lidt ind på holdet fra Beatles-byen, men mesterskabet havner i Liverpool. Det har vi fået slået fast. 

Man samler godt nok ikke på sølvmedaljer i den blå den af Manchester, men med de yderst ringe udsigter til at hente Liverpool må man alligevel have en mission om at hente medaljer af den næstfineste karat i år. 

Hertil kommer, at en god stime i Premier League måske kan føres videre til Champions League, som på rygtebasis forventes at gå i gang igen til august eller september. Europas fornemmeste turnering har man det ene ben i kvartfinalerne. Det har man efter at have vundet med 2-1 på Santiago Bernabéu over Real Madrid i det første opgør i 1/16-finalerne. 

Summa summarum: Der er næppe nogen tvivl om, at Manchester City nok skal få nationalt sølvtøj igen i denne sæson. Spørgsmålet er blot, om det skal være af sølv eller bronze. Dermed er der heller ingen tvivl om, at de nok skal komme i top-4. 

Det er dog ikke sikkert, at de kommer i Champions League i næste sæson. UEFA har nemlig tildelt dem to års karantæne i alle europæiske turneringer grundet brud på Financial Fairplay-reglerne. En dom, som Pep Guardiola og kompagni dog har appelleret til den internationale sportsdomstol, CAS. Det kom desuden for nyligt frem, at klubben får mulighed for at forsvare sig for CAS den 8. juni , men at der kan gå op til to måneder, inden en endelig dom bliver afsagt. 

Her og nu er Manchester City dog stadig sprællevende i Champions League, og målet for sæsonen må være at køre en sølvmedalje hjem i Premier League og så sejle videre på en forhåbentlig god form, når Champions League får i gang igen. 

Pep Guardiolas stjernemandskab får en på papiret hård test til at lægge ud med efter pausen. Arsenal lægger nemlig vejen forbi Manchester.

Topscorer: Sergio ”Kun” Agüero har scoret 16 gange, hvilket blot bringer ham tre mål efter ligatopscorer Jamie Vardy. Hvis argentineren kan holde sig skadefri, og han ikke skal deles alt for meget om tiden med angrebskollega Gabriel Jesus, bør der være fine muligheder for at hente Leicester-spilleren. Herudover har han også lige Arsenal-spilleren Pierre-Emerick Aubameyang, 17 mål, han skal overhale og holde bag sig. 

Skader og karantæner: 

Sergio ”Kun” Agüero (angreb), Kevin de Bruyne (midtbane) og Aymeric Laporte (centerforsvar) har alle døjet med skader. De regnes dog for klar til opgøret mod Arsenal.

Forventet startopstilling til kampen mod Arsenal:

Ederson – Zinchenko, Fernandinho, Laporte, K. Walker – D. Silva, Rodri, De Bruyne – Sterling, Agüero, Mahrez

Over/Under odds, Manchester City - Arsenal, Ons. 17. jun. 2020 kl. 21:15 Linje: 3.5

Leicester

Kasper Schmeichel og Leicester har haft en strålende sæson i Premier League, og de ligger inden genstarten af sæsonen nummer tre i tabellen. Profilen Jamie Vardy er sågar også øjeblikkelig topscorer i Premier League med 19 kasser til følge.

Om Vardy også topper den liste, når sæsonen er forbi, bliver interessant at se. Hvis det sker, må det formodes, at Leicester har fastholdt deres position i top-4, hvilket må siges at være mere end godkendt for mesterholdet fra 2016.

Dengang Leicester blev mester, scorede Vardy 24 mål, men det rækkede ikke til topscorerværdigheden i den sæson, da Harry Kane lavede et mål mere. Vardy blev delt vicetopscorer med Sergio Agüero i 15/16-sæsonen. 

Leicester genoptager sæsonen ude mod Watford på Vicarage Road den 20. juni. Da de to hold mødtes på King Power Stadium tilbage i december måned, vandt Leicester 2-0 på mål af Vardy og Maddison.

Seneste betydningsfulde kamp for Leicester var mod Aston Villa på hjemmebane den 9. marts i Premier League. Den kamp blev vundet med 4-0.

Topscorer: Jamie Vardy (19 mål)


Skader og karantæner:

Daniel Amartey og Ricardo Pereira er ude med skader for Leicester.

Formodet startopstilling:

Schmeichel – Fuchs, Evans, Söyöncü, Justin – Ndidi – Albrighton, Praet, Maddison, Barnes - Iheanacho

1X2 odds, Watford - Leicester, Lør. 20. jun. 2020 kl. 13:30

Watford

Uafgjort

Leicester

Chelsea FC

Londonholdet er i hård kamp med Manchester United om 4.-pladsen og dermed den sidste Champions League-billet til næste sæson. Eller hvad? Hvis Manchester City, der jo ender i top-4, ikke får held med deres appel hos CAS, falder den sidste Champions League-plads efter alt at dømme til 5.-pladsen. 

Det betyder, at man ikke blot har tre point at give af ned til Manchester United på 5.-pladsen, men at der er fem point ned til både Wolverhampton og Sheffield United på 6.- og 7.-pladsen, inden Champions League-billetten glider ud af hænderne. Da der endnu resterer ni-ti spillerunder af sæsonen, er det imidlertid alt for tidligt for Chelsea at læne sig tilbage og smide fødderne op på skamlen. Der venter masser af hårdt arbejde forude. 

Første hurdle for de blå bliver på udebane mod Aston Villa. 

Topscorer: Tammy Abraham tegner sig for 13 Premier League-mål i sæsonen, hvilket gør ham til intern Chelsea-topscorer. 

Skader og karantæner:

Marco van Ginkel (central midtbane), Mateo Kovačić (central midtbane), Tammy Abraham (angreb) og Christian Pulisic (offensivspiller) er alle på skadeslisten.

Jorginho afsoner karantæne. 

Forventet startopstilling til kampen mod Aston Villa:

Arrizabalaga – Alonso, Rüdiger, Zouma, Azpilicueta – Mount, Kanté, Barkley – Willian, Giroud, Pedro

1X2 odds, Aston Villa - Chelsea, Søn. 21. jun. 2020 kl. 17:15

Aston Villa

Uafgjort

Chelsea

Manchester United

Ole Gunnar Solskjær har været en del udskældt i denne sæson. United-legendens tid som manager i klubben er flittigt blevet diskuteret siden hans ankomst i december 2018. Er han god nok, og kan han rykke klubben tilbage i toppen af engelsk fodbold? Inden coronapausen leverede Manchester United nogle fremragende resultater, hvilket har betydet, at United nu blot er tre point fra top-4.

Manchester United har ikke tabt siden den 22. januar, hvor de tabte 2-0 hjemme mod Burnley. Det var især i denne periode, at der blev sat spørgsmålstegn ved Solskjærs kompetencer som manager i en topklub. Men siden da er det blevet til otte sejre og tre uafgjorte på tværs af alle turneringer.

United er også på sikker kurs videre i Europa League, hvor første opgør mod østrigske LASK Linz blev vundet med 5-0 på udebane. FA Cuppen er man også stadig med i, og der er stadig liv i håbet om top-4 for Solskjær og co.

Manchester United genoptager sæsonen med en svær udekamp mod Tottenham, hvor deres tidligere manager José Mourinho venter. Seneste gang de hold mødtes, blev det 2-1 til Manchester United hjemme på Old Trafford. Det opgør fandt sted den 4. december 2019.

Topscorer: Marcus Rashford (14 mål)

Skader og karantæner: 

Manchester United har ingen fraværende spillere.

Formodet startopstilling:

De Gea – Lindelöf, Maguire, Shaw – Wan-Bissaka, Fred, Matic, Williams – Bruno Fernandes – Rashford, Martial

1X2 odds, Tottenham - Manchester United, Fre. 19. jun. 2020 kl. 21:15

Wolverhampton Wanderers

”Ulvene” er i den grad med i kapløbet om en Champions League-billet. Dette uanset om man skal blive nummer fire eller fem for at komme i det forjættede land. Inden sæsonen skydes i gang igen, har holdet fem point op til Chelsea på 4.-pladsen og blot to point op til Manchester United på 5.-pladsen. 

Én af de største kvaliteter hos Nuno Espírito Santos hold er, at det meget sjældent taber. Seks nederlag er det blevet til i 29 kampe. Det er kun overgået af Liverpool ene nederlag i lige så mange kampe. Hvis man skal agere djævelens advokat, kan man påpege, at der er rimelig mange uafgjorte kampe. 13 gange har de orangeklædte spillere forladt banen, uden der blev fundet en vinder. Dermed deler Wolverhampton førstepladsen for flest remisser sammen med Arsenal.

Holdets første kamp efter coronapausen bliver ude mod West Ham. Londonholdet er indsmurt i nedrykningskampen, så der bliver formentlig ikke delt gaver ud til det gæstende hold på London Stadium. 

Topscorer: Raúl Jiménez står indtil nu noteret for 13 sæsonscoringer. 

Skader og karantæner:

Phil Ofosu-Ayeh (højre back), Morgan Gibbs-White (central midtbane) og Johnny Castro (venstre back) døjer med skader. 

Forventet startopstilling til kampen mod West Ham:

Patrício – Coady, Boly, Saiss – Vinagre, Neves, Moutinho, Doherty – D. Jota, R. Jiménez, Traoré

1X2 odds, West Ham - Wolverhampton, Lør. 20. jun. 2020 kl. 18:30

West Ham

Uafgjort

Wolverhampton

Sheffield United

Oprykkerne fra Sheffield United har haft en strålende sæson og ligger inden genoptagelsen på en fornem syvendeplads foran storklubber som Tottenham og Arsenal. Hvis de formår at holde begge London-klubber bag sig gennem hele sæsonen, vil det være en meget imponerende bedrift.

Nedrykning skal de i hvert fald næppe bekymre sig om i Sheffield United, da der er hele 16 point ned til Bournemouth, der ligger nummer 18.

I første kamp i over tre måneder for Sheffield United venter der en udebanekamp mod en anden oprykker. Aston Villa tager her imod Sheffield United på Villa Park den 17. juni i et udsat opgør. Allerede tre dage senere skal begge hold spille igen.

Sheffield United har markeret sig som et meget stærkt defensivt mandskab i Premier League, hvor de er det hold, der har lukket næstfærrest ind i hele ligaen med 25 mål. Kun Liverpool overgår den bedrift med indtil videre 21 mål indkasseret. Manchester United-lejesvenden Dean Henderson har også været en meget sikker sidste skanse i buret. Hele ti gange har Henderson holdt målet rent.

Topscorer: John Fleck og Lys Mousset (5 mål)

Skader og karantæner:

Sheffield United har ingen fraværende spillere.

Formodet startopstilling:

Henderson – Basham, Egan, O’Connell – Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens – McBurnie, Sharp

Over/Under odds, Aston Villa - Sheffield U., Ons. 17. jun. 2020 kl. 19:00 Linje: 2,5

Over

Under

Tottenham Hotspur

Selvom José Mourinhos hold er helt nede på 8.-pladsen, er de stadig med i kapløbet om at komme med i næste sæsons Champions League-turnering. Sådan forholder det sig i hvert fald, hvis det ender med, at 5.-pladsen giver adgang til Europas fornemmeste turnering. 

Sidste sæsons nummer fire og Champions League-finalister har nemlig blot fire point op til ”De Røde Djævle” fra Manchester United på 5.-pladsen. Det taler selvfølgelig ikke til Tottenhams fordel, at de tilmed har Wolverhampton og Sheffield United, som de også skal overhale. 

Hovedårsagen til at Tottenham ligger noget længere nede i tabellen, end de har været vant til de seneste par sæsoner, skal formentlig findes i, at de har haft svært ved at hive tre point i land på udebane. Blot tre sejre i 15 udekampe rimer ikke just på topplacering og kvalifikation til Champions League.

Derfor er det måske slet ikke så skidt for José Mourinho og kompagni, at de lægger ud med en kamp hjemme mod Manchester United. Med en sejr her kan de tage et stort skridt mod de eftertragtede europæiske billetter.

Topscorer: Ikke så overraskende er Harry Kane Tottenhams topscorer. Det er han med sine foreløbige 11 mål. 

Skader og karantæner:

Juan Foyth (centerforsvar) er på skadeslisten. Giovani Lo Celso (central midtbane) er tvivlsom. 

Dele Alli (offensivspiller) er ude med karantæne.

Forventet startopstilling til kampen mod Manchester United:

Lloris - Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Sessegnon - Dier, Fernandes, Ndombele - Bergwijn, Son - Kane

Over/Under odds, Tottenham - Manchester United, Fre. 19. jun. 2020 kl. 21:15 Linje: 2.5

Arsenal

Arsenal har haft en elendig sæson. De er hele nede på niendepladsen inden Premier Leagues genoptagelse, hvilket langt fra er godt nok for en klub af Arsenals størrelse.

Det er kun Liverpool, der har tabt færre kampe i denne sæson end Arsenal, men 13 uafgjorte resultater er alt for meget, hvis man vil gøre sig gældende i toppen.

Før coronapausen nåede Arsenal også at ryge ud af Europa League til Olympiakos efter forlænget spilletid. Aubameyang scorede ellers til 1-1 i den forlængede spilletid, hvilket ville have sendt Arsenal videre, men Olympiakos-angriberen Youseff El Arabi sendte Arsenal ud i mørket med en scoring i det 120. minut. Det opgør fandt sted i slutningen af februar, og Arsenal nåede herfra at spille to kampe i marts inden coronakrisen. Begge disse kampe blev vundet mod henholdsvis Portsmouth i FA Cuppen og West Ham i Premier League.

Arsenal genoptager sæsonen med en svær kamp mod de forsvarende mestre fra Manchester City på Etihad Stadium. Skal Arsenal for alvor holde liv i top-4-drømmen, så skal der helst tre point med hjem fra Manchester.
Da de to hold senest stod over for hinanden, vandt Manchester City med 3-0 på Emirates Stadium.

Topscorer: Pierre-Emerick Aubameyang (17 mål)

Skader og karantæner:

Callum Chambers og Tyreece John-Jules er ude med skader hos Arsenal.

Formodet startopstilling:

Leno – Bellerin, Sokratis, Luiz, Saka – Ceballos, Xhaka – Pepe, Özil, Lacazette - Aubameyang

1X2 odds, Manchester City - Arsenal, Ons. 17. jun. 2020 kl. 21:15

Manchester City

Uafgjort

Arsenal

Burnley FC

”The Clarets” befinder sig solidt midt i tabellen. Det bliver med største sandsynlighed hverken til en europæisk billet eller en plads i elevatoren ned i den næstbedste række, The Championship. Dermed kan Sean Dyches mandskab vel egentlig godt tillade sig at spille nogenlunde frit i dele af den restende del af sæsonen. 

Vi kommer nok ikke til at se et Burnley-mandskab åbne helt op på Etihad mod Manchester City i deres første kamp efter pausen. Det ville næsten være selvmord. Men holder man afstanden nogenlunde intakt til bunden efter de første par runder, er det vel ikke helt utænkeligt, at Burnley vil spille mere frit og måske endda eksperimentere lidt frem mod næste sæson.

Topscorer: Den tidligere Leeds United-angriber Chris Wood har haft en fremragende sæson, hvor det indtil nu er blevet til 11 kasser i 26 kampe. Han scorer i øvrigt næsten lige meget, om det er på hjemme- eller udebane. Seks gange har han fundet nettet hjemme på Turs Moor, mens det er blevet til fem gange på fremmed jord. 

Skader og karantæner:

Mathew Lowton (højre back) og Ben Gibson (centerforsvar) er ude med skader.

Forventet startopstilling til kampen mod Manchester City:

Pope – Taylor, Mee, Tarkowski, Bardsley – Hendrick, Westwood, Cork, McNeil – Wood, J. Rodríguez

Over/Under odds, Manchester City - Burnley, Man. 22. jun. 2020 kl. 21:00 Linje: 3.5

Over

Under

Hvem slutter i top-4? Højeste odds Bookmaker
Leicester 1,17
Chelsea 1,66
Manchester United 2,80
Wolverhampton 9,00
Arsenal 21,00

OBS: Odds er fra mandag den 15. juni klokken 11.25. 

Spil på Premier League hos bwin