Juventus har været ustyrlige i de seneste otte sæsoner og er også favoritter til at genvinde Scudetto i den kommende sæson. Næsten alle hold i toppen har skiftet ud på trænerposten, og der er derfor lagt i kakkelovnen til en spændende sæson. Læs Mark Blucerchiatos moppedreng af en optakt til Serie A 2019/2020 her.

Juventus virker urørlige i toppen af Serie A efter otte mesterskaber i træk, men til den kommende sæson skal holdet lande på fødderne med en ny træner. Allegri er nemlig væk, og karismatiske Maurizio Sarri er ny mand i trænersædet hos Den Gamle Dame. Juventus er dog ikke den eneste af topklubberne, der har skiftet ud på trænerposten. Langt fra, faktisk.

Inter har hentet den tidligere Juventus-træner, Antonio Conte, og det bliver spændende at se, hvad han kan i Milano. Marco Giampaolo har byttet Sampdoria ud med Milan, Roma har hentet Paulo Fonseca i ukrainske Shakhtar Donetsk, og det betyder, at samtlige topklubber starter ud med ny træner bortset fra Napoli, som forsætter med Carlo Ancelotti.

Serie A sparkes i år i gang lørdag den 24 august, og selvom Juventus er naturlige favoritter igen i år, bliver spørgsmålet, om Sarri kan forsætte Juves dominans, og om fokus endnu en gang vil være rettet mod Champions League.

Mandskabet er det stærkeste og bedst sammenspillede i Italien, men Inter ligner en stærk udfordrer, og Napoli vil nok også være at finde i toppen igen med deres stærke offensiv. Det er til gengæld lidt mere usikkert, om Milan og Roma vil kunne bide bedre fra sig i år med nye trænere, end det var tilfældet i sidste sæson, og om Atalanta endnu en gang kan overraske alt og alle.

Bemærk, at der stadig er lidt tid, til sæsonen starter, og at transfermarkedet endnu ikke er lukket, så der kan forsat ske store som små handler. Hold øje med kommentarerne til denne optakt, hvor de største og vigtigste transfers vil blive nævnt.

Odds på Serie A 2019/2020: Bliver det Juventus igen?

Med en skræmmende styrke og bredde på snart sagt alle pladser er Juventus den naturlige favorit til at genvinde mesterskabet.

Serie A 2019/2020 vinder udvalgte odds

Bedste odds Bookmaker
Juventus 1,45
Inter 6,00
Napoli 7,00
Milan 26,00
Atalanta 67,00
Lazio 101,00
Torino 301,00
Fiorentina 501,00
Sampdoria 501,00

Odds er blevet opdateret den 31. juli klokken 12:00. Bemærk, at det er muligt at finde højere odds på enkelte hold hos Betfairs Spillebørs.

Mesterskabskampen (1-3):

Juventus
Inter
Napoli

Juventus

Træner: Maurizio Sarri (siden juni 2019)

Sidste sæson: 1

Forventet placering: 1

Årgang 0 efter Massimiliano Allegri på trænerposten, og i stedet er Maurizio Sarri kommet til fra engelske Chelsea. Det bliver utrolig spændende at se, hvad den karismatiske Sarri kan tilføre Den Gamle Dame i Torino, som har været ustoppelig med otte mesterskaber i træk, og hvor man efter mange års tørke tørster efter at få Champions League-pokalen i hus.

Juventus med Ronaldo i front er favoritter igen i år til at vinde titlen. De zebrastribede har haft et transfermarked, hvor man har hentet flere vigtige spillere ind, og holdet virker om muligt endnu stærkere end i sidste sæson. 

Til midtbanen er Adrien Rabiot kommet til fra Paris SG, det samme er Aaron Ramsey fra Arsenal på en fri transfer. Efter en enkelt sæson i den franske hovedstad er Gianluigi Buffon tilbage. Han ventes at udfylde en rolle som reservemålmand. Det hollandske stortalent Matthijs De Ligt er hentet i Ajax til midterforsvaret til en pris på omkring 80 millioner euro, og så er tyrkiske Merih Demiral hentet i Sassuolo ligeledes til midterforsvaret.

Juventus lader dog ikke til at være færdige på markedet. Franske Paul Pogba rygtes tilbage til Torino, og til angrebet bliver Mauro Icardi nævnt som en mulighed sammen med Federico Chiesa fra Fiorentina. 

Der er også heftige rygter om transfers den anden vej - Gonzalo Higuain, Mario Mandzukic, Sami Khedira og franske Matuidi kan alle være på vej væk fra Torino, og Spinazzola er allerede solgt til Roma.

Det ligner endnu en sæson med et ustoppeligt Juventus-tog, men spillet skal først fungere under Maurizio Sarri, og det kan måske tag lidt tid. Hvis Juventus igen i den kommende sæson har stort fokus på Champions League, kan det måske koste nogle point - i sidste sæson vandt de ét opgør i de sidste syv spillerunder af Serie A, og mod slutningen virkede de trætte efter en lang sæson. Samtidig har skuffelsen over det overraskende CL-exit i kvartfinalerne mod hollandske Ajax nok også spillet ind.

Kendetegn: Juventus har domineret i Serie A i de seneste otte sæsoner, hvor man har vist stor stabilitet og styrke både defensivt og på midtbanen. Juventus' offensiv kan gøre rigtig ondt på de fleste mandskaber både i Serie A og i Europa, og til den kommende sæson er man i besiddelse af en bred bænk med gode navne, som kan komme ind og gøre en forskel. På Allianz Stadium bliver intet givet væk, og i de seneste tre sæsoner er det kun blevet til to nederlag på hjemmebanen i Torino. I den seneste sæson tabte Juventus overhovedet ikke på hjemmebane i Serie A.

Svagheder: Dem har der bestemt ikke været mange af i de seneste mange sæsoner, men en ny træner og en anden tankegang til spillet kan måske give lidt problemer. Hvordan reagere spillerne på, at Allegri ikke er i klubben længere? Chiellini og Bonucci er ikke unge længere i midterforsvaret, og især Chiellini døjede med skader i sidste sæson. Det kan blive en svækkelse at undvære ham over længere tid, selvom man er godt garderet.

Nøglespillere: Cristiano Ronaldo bliver igen i den kommende sæson den største profil både hos Juventus og i Serie A, og efter 21 mål i den første sæson i Italien er det ham, som bliver lederen af offensiven igen i den kommende sæson. Giorgio Chiellini og Leonardo Bonucci i midterforsvaret bliver ikke yngre, men de har begge masser af rutine og skal binde forsvaret sammen igen i den kommende sæson. Hollandske De Ligt bliver også en gevinst for norditalienerne, og kan ikke få to bedre spillere at stå i lære ved.

Forventet startopstilling: 4-3-3: Szczesny- Chiellini, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro-Ramsey, Pjanic, Rabiot- Douglas Costa, Ronaldo, Dybala.

Inter

Træner: Antonio Conte (siden maj 2019)

Sidste sæson: 4

Forventet placering: 2

Milano-klubben sluttede på en fjerdeplads i sidste sæson, hvilket giver adgang til Champions League i den kommende sæson. Inter har sagt farvel til træner Luciano Spalletti og vælger i denne sæson at satse på Antonio Conte, som havde stor succes i Juventus og gjorde det rigtig godt både med det italienske landhold og engelske Chelsea.

Inter ligner til den kommende sæson en god udfordrer til det italienske mesterskab. De havde et stærkt mandskab i forvejen og har hentet nogle rigtig gode navne ind til den kommende sæson, og Contes ankomst bør kunne løfte dem endnu mere. Jeg ser milaneserne som den største udfordrer til Den Gamle Dame i den kommende sæson stærkt forfulgt af Napoli. 

På transfermarkedet har Inter hentet Nicolo Barella i Cagliari og Stefano Sensi i Sassuolo begge til midtbanen, Valentino Lazaro til højre midtbane i tyske Hertha Berlin og Diego Godin i Atletico Madrid til det centrale forsvar. Der arbejdes hårdt på at hente Edin Dzeko i Roma og Romelu Lukaku i Manchester United til angrebet, og sidst men ikke mindst har de købt den rumænske keeper Radu i Genoa. Han bliver dog i Genova på en lejekontrakt i den kommende sæson.

Inter gør alt for at komme af med problembarnet Mauro Icardi, som træner Antonio Conte ikke ser i sine planer i Inter, og det minder lidt om samme historie som med Diego Costa i Chelsea, som Conte heller ikke kunne bruge. Inter mangler lige den sidste x-factor i angrebet, og kommer Dzeko- og Lukaku-handlerne i hus - eller hvis man kun vælger at satse på Lukaku - så vil transfermarkedet være mere end godkendt. 

Efter min mening kan man ikke få bedre træner end Antonio Conte, og euroforien er så stor i Milano, at samtlige sæsonkort allerede er solgt til den kommende sæson. Men for at man virkelig skal kunne kæmpe  med om dette års  Scudetto og være den største udfordrer til Juventus  i den kommende sæson, så skal Inter som minimum have hentet belgiske Lukaku, da det ikke er nok med kun unge Lautaro Martinez i angrebet.

Kendetegn: Inter er i de seneste to sæsoner blevet meget mere stabile i det defensive end tidligere, og offensivt har man ligeledes set gode ud. Conte bør kunne løfte Inter det sidste niveau med sin erfaring og ikke mindst spillestil, og resultaterne bør blive bedre, end de var under Luciano Spalletti.

Svagheder: Inter har til tider nogle udsving i ligaen med pointtab mod de mindre mandskaber, og det er der ganske enkelt ikke råd til i den kommende sæson, hvis de drømmer om mesterskabet. Herudover afhænger det af, om de henter den vigtige angriber ind, og hvad Mauro Icardi-sagaen ender med. Og hvad med de europæiske kampe? Hvor meget kommer de til at koste?

Nøglespillere: Diego Godin i midterforsvaret bliver en kæmpe gevinst for Inter, og sammen med De Vrij og Skriniar kommer man til at stå stærkt i det defensive.  Handanovic i målet har været en dygtig ankermand i de seneste mange sæsoner og bliver det igen i år.

Forventet startopstilling: 3-5-2: Handanovic- Skriniar, De Vrij, Godin- Lazaro, Barella, Sensi, Brozovic, Perisic- Politano, Martinez.

  

Napoli

Træner: Carlo Ancelotti (siden maj 2018)

Sidste sæson: 2

Forventet placering: 3

Syditalienerne sluttede for anden sæson i træk på en andenpladsen i Serie A elleve point efter Juventus og skal dermed endnu engang være med i Champions Leagues gruppespil. Alt i alt var det en godkendt sæson af napolitanerne og ikke mindst af træner Carlo Ancelotti i sin første sæson i klubben.

Jeg forventer, at Napoli igen kommer til at være en outsider til årets Scudetto sammen med Inter. Napoli har endnu ikke gjort større væsen af sig på sommerens transfermarked - dog er græske Manolas hentet i Roma til midterforsvaret til en pris på 34 millioner euro. Derudover er Giovanni Di Lorenzo hentet i Empoli, hvor han blev brugt både på højre back og højre wing, og det unge, makedonske talent, Eljif Elmas, er hentet til den offensive midtbane hos tyrkiske Fenerbahçe. 

Rygterne går i øjeblikket på, at Napoli vil hente James Rodriguez i Real Madrid, og Mauro Icardi fra Inter er også blevet nævnt og skulle være favoritten hos klubejer De Laurentiis.

Kigger man på Napolis mandskab, så er det et stærkt sammenspillet hold på samtlige pladser og med en offensiv, som er skræmmende på omstillinger, og som skaber masser af chancer til Mertens, Milik og Insigne i front. Man kunne have haft en lille frygt for, at spillet måske kunne blive lidt mere defensivt under Ancelotti, men det har ikke været tilfældet. Det eneste sted, hvor man måske mangler noget mere kvalitet, er i målet, hvor unge Meret forsat mangler en smule, selvom han er udråbt som et kæmpe talent.

I defensiven er spanske Albiol væk efter seks sæsoner i klubben, men jeg tror at Koulibaly og nyankomne Manolas nok skal få tingene til at fungere sammen i midterforsvaret, og jeg mern derfor ikke, at defensiven er svækket af Abiols afgang. Min umiddelbare vurdering er, at Napoli ikke behøver at lave store vilde handler, men kender man klubejer De Laurentiis ret, så vil han gøre alt for at hente et godt navn og ikke mindst tilfredsstille træner Carlo Ancelotti.

Kendetegn: Hurtig og offensiv fodbold og ikke mindst underholdning er det, Napoli har stået for i de seneste mange sæsoner, og igen i den kommende sæson vil napolitanerne være et af de mest underholdende mandskaber at følge i Serie A.

Svagheder: Napoli spillede en del kampe uafgjort og løb ind i syv nederlag i sidste sæson, og det duer, ikke hvis de vil følge med Juventus i toppen. De mangler måske lige noget ekstra kvalitet på midtbanen, og det store spørgsmålstegn er på målmandsposten, hvor der mangler noget kvalitet.

Nøglespillere: Lorenzo Insigne bliver igen en af de store profiler med mål og assist i angrebet, og det samme gør angrebsduoen Mertens og Milik, der tilsammen lavede 33 mål i sidste sæson i Serie A. Koulibaly i midterforsvaret er en af de bedste på sin plads i Europa, og det er ikke uden grund, at Manchester City skulle være klar til at smide et kæmpe beløb efter ham. Han bliver endnu engang utrolig vigtig i det defensive.

Forventet startopstilling: 4-4-2: Meret- Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Ghoulam-Callejon, Alan, Zielinski, Fabian Ruiz, Milik, Insigne.

Outsiderne (4-7)

Roma
Milan
Atalanta
Lazio

AS Roma

Træner: Paulo Fonseca (siden juni 2019)

Sidste sæson: 6

Forventet placering: 4

Romerne sluttede på en sjetteplads i sidste sæson kun tre point efter Inter på fjerdepladsen, og det betyder Europa League i den kommende sæson. Sidste sæson var bestemt ikke en succes under nu fyrede Eusebio Di Francesco. Claudio Ranieri tog over og var tæt på at styre holdet i Top 4, men de mange point, man smed i efteråret, og ikke mindst alt for mange uafgjorte opgør kostede til sidst.

Op til den kommende sæson har der været kaos i Roma, hvor legenden Francesco Totti har valgt at forlade klubben efter uoverensstemmelser med den amerikanske klubejer James Pallotta. Samtidig fik klubbens anden talisman, Daniele De Rossi, ikke forlænget sin kontrakt. Til den kommende sæson har ledelsen valgt at ansætte portugisiske Paulo Fonseca som ny træner. Han har stået i spidsen for ukrainske Shakhtar Donetsk i de seneste tre sæsoner.

Roma bør kæmpe med om top 4 i den kommende sæson, og det er bestemt også muligt, da mandskabet er stærkt og velorganiseret, og de viste i foråret, at når tingene virkelig fungerer, så kommer resultaterne også. 

Roma har været aktive på transfermarkedet og indtil videre købt ind for over 100 millioner euro. Pau Lopez er hentet i Betis Sevilla til målet, Spinazzola i Juventus til forsvaret, Diawara i Napoli til midtbanen i en del af Manolas-handlen, og så er Gianluca Mancini hentet i Atalanta til midterforsvaret, mens Veretout er hentet i Fiorentina til midtbanen.

Ud er gået anfører Daniele De Rossi, der altså ikke fik sin kontrakt forlænget, Manolas er solgt til Napoli, og El Shaarawy er skiftet til kinesisk fodbold. Det helt store spørgsmål er, om man sælger bosniske Edin Dzeko - Inter nævnes flittigt på rygebørsen, samtidig med at kinesiske klubber angiveligt også er ude efter ham.

Romerne har ikke vundet mesterskabet siden sæsonen 2000-01, og det bliver næppe heller tilfældet i år, men jeg forventer at se et spændende Roma-mandskab i toppen af tabellen. Træner Fonseca skulle være kendt for sin offensive spillestil i Shakhtar Donetsk, og derfor kan man godt forvente at se et romersk mandskab, som vil have den samme spillestil som under Eusebio Di Francesco. Det er derudover værd at notere sig, at Roma har et væsentlig yngre mandskab, end man har været kendt for at have tidligere.

Kendetegn: Det kan til tider være et galehus i Roma, og sommeren har bestemt ikke været kedelig på romernes direktørgange. Under Eusebio Di Francesco spillede Roma offensivt og underholdende fodbold, og Fonseca ventes at føre den filosofi videre. Det romerske mandskab har en del unge profiler, som der er masser af potentiale i, og Roma kan sagtens blive rigtig underholdende at følge i den kommende sæson.

Svagheder: Holdet har haft en tendens til at smide point væk mod de mindre mandskaber, hvor de ikke har formået at udnytte favoritrollen på dagen. Kolarov og Fazio i forsvaret er ved at være oppe i alderen, og selvom man har forstærket sig defensivt, så mangler der en topspiller i forsvaret.

Nøglespillere: Pau Lopez  i målet har stået fast i Espanyol og Betis i de seneste to sæsoner og bør give sikkerhed i forsvaret. Nicoló Zaniolo på den højre offensive midtbane er et af de største talenter i Italien, og det bliver spændende at se ham i år. Spinazzola har haft en lidt anonym sæson i Juventus, og kan han finde formen fra sin tid i Atalanta, kan han blive utrolig vigtig for romerne. 

Forventet startopstilling: 4-2-3-1: Pau Lopez- Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Spinazzola- Cristante, Pellegrini- Under, Zaniolo, Kluivert- Schick.

AC Milan

Træner: Marco Giampaolo (siden juni 2019)

Sidste sæson: 5

Forventet placering: 5

Milaneserne sluttede på en flot femteplads i sidste sæson og var med til det sidste i kampen om CL-pladserne. Det glippede dog i sidste spillerunde, da bysbørnene fra Inter besejrede Empoli, og det betød, at Milan endnu engang måtte tag sig til takke med Europa League. 

Efter overtrædelse af Financial Fair Play, der strækker sig fra 2015 til 2018, er Milan dog blevet udelukket fra europæisk fodbold i den kommende sæson og skal derfor ikke spille Europa League - den muligihed er tilfaldet Torino i stedet.

Gennaro Gattuso er blevet udskiftet på trænerposten, og Milan har i stedet valgt at satse på Marco Giampaolo, som har stået i spidsen for Sampdoria i de seneste tre sæsoner, og det skal blive interessant at se, hvad han kan i Milano. Han har tidligere kun stået i spidsen for mindre klubber som blandt andet Cagliari, Siena, Cesena og Brescia. Herudover gjorde han et fornemt stykke arbejde i Empoli, hvor han tog over, da Maurizio Sarri skiftede til Napoli.

På transfermarkedet har Milan været igennem en større udrensning. Zapata, Abate, Montolivo, Bertolacci og Mauri er alle væk, og Bakayoko er sendt retur til Chelsea, efter hans lejekontrakt er udløbet. Unge Patrick Cutrone er blevet sendt til Wolverhampton senest, og også André Silva meldes på vej ud. Der arbejdes fortsat på at forstærke mandskabet, dog er kun Krunic og Bennacer kommet til fra Empoli til midtbanen, mens man til det defensive har hentet Theo Fernández i Real Madrid.

Uden europæisk fodbold i den kommende sæson vil Milan udelukkende kunne koncentrere sig om Serie A, hvilket kan være til klubbens fordel i jagten på Top 4 og CL-pladserne. Jeg er ret spændt på, hvordan Giampaolo klare den. Der er tvivl om, at han har masser af potentiale, men han virkede til tider uden ideer i Sampdoria, og i Milan skal resultaterne bare komme fra start - han har ganske enkelt ikke tid til at eksperimenter med spillestilen, og spillet skal fungere fra første til sidste spillerunde.

Jeg forventer at Milan kommer til at arbejde videre på den gode sæson, de havde sidste år, og at de vil være med i kampen igen i år om de øverste pladser i Serie A. De mangler dog forsat en del, før de vil kunne true mandskaber som Juventus og Napoli.

Kendetegn: De er begyndt at vise mere stabilitet, og spillet fungerer bedre end de seneste sæsoner, hvor der ganske enkelt har været for stor usikkerhed både defensivt som offensivt. Der har også de senere år været usikkerhed om ledelsen, og hvor Milan egentlig har været på vej hen, men det virker, som om man stille og roligt er ved at finde den gamle Milan-kultur frem igen i Milano.

Svagheder: De store spørgsmålstegn er træner Marco Giampaolo og så den manglende aktivitet på transfermarkedet. Der mangler forsat noget kvalitet især i det offensive, hvor polske Piatek alene ikke kan føre Milan i Champions League. Portugisiske Andre Silva er tilbage efter lejeopholdet i Sevilla - slår han igennem, eller sælges han? Der er altså stadig flere ting, som endnu ikke er løst, og der er endnu en del arbejde at gøre i den store, italienske traditionsklub.

Nøglespillere: Polske Krzystof Piatek tog den italienske Serie A med storm, da han efter blot 18 kampe og hele 13 mål i Genoa-trøjen blev solgt til Milan. Han kommer til at score masser af mål igen i den kommende sæson. Theo Hernández på venstre back gjorde det godt i Real Sociedad i sidste sæson og kan blive et scoop. Romagnoli i midterforsvaret spillede med stor stabilitet i sidste sæson, og han bliver en af de store profiler i Milano, mens Kessié på midtbanen har gjort det godt i de første to sæsoner i Milan og kommer til at blive vigtig igen.

Forventet startopstilling: 4-3-1-2: Donnarumma-Calabria, Musacchio, Romagnoli, Theo Hernandez- Kessie, Biglia, Paquetá- Calhanoglu- Piatek, André Silva.

Atalanta

Træner:  Gian Piero Gasperini (siden juni 2016)

Sidste sæson: 3

Forventet placering: 6

Bergamo-klubben har overrasket i de seneste tre sæsoner med en fjerdeplads i 2016/17, en syvendeplads i 2017-18 og en flot tredjeplads i sidste sæson, hvor man var det mest scorende mandskab i Serie A. Den overraskende tredjeplads betyder at Atalanta skal spille Champions League gruppespil i den kommende sæson. Som krølle på halen gik Atalanta hele vejen i Coppa Italia-finalen mod Lazio, som dog blev tabt med 0-2. Men alt i alt var 2018/2019 en ganske imponerende sæson for Atalanta.

De europæiske kampe kan komme til at trække tænder ud for holdet sidst på sæsonen, men man har vist stor stabilitet i de seneste tre sæsoner, og især i sidste sæson var man helt ustyrlige og hentede det ene flotte resultat efter det andet. Især colombianske Duván Zapata havde en stor andel i, at det blev til bronzemedaljer med 23 mål i 32 kampe. 

Jeg forventer, at Atalanta vil være at finde i top 8 igen i den kommende sæson, men mandskaber som Milan og Roma bør kunne bide bedre fra sig i år, og det kan betyde, at Bergamo-klubben slutter udenfor de europæiske pladser. De har dog overrasket så meget i de sidste tre sæsoner og vist stor stabilitet, så det kan næppe efterhånden komme bag på nogen, hvis de endnu engang skulle overraske i Serie A.

På transfermarkedet har de hentet Luis Muriel i Sevilla til angrebet, og til midtbanen er ukrainske Malinovskyi hentet i belgiske Genk, men ellers har de ikke været så aktive endnu. Der er sagt farvel til midterforsvareren Gianluca Mancini, som Roma har købt.

Kendetegn: Atalanta har vist stor stabilitet over hele banen. De er sammenspillede og stærke på samtlige pladser og har i Gasperini en dygtig træner, som har gjort mandskabet bedre og bedre i de seneste sæsoner.

Svagheder: Umiddelbart har der ikke været svagheder hos Atalanta. Den kommende sæson bliver dog en kæmpe mundfuld for norditalienerne, og det kommer med stor sandsynlighed til at koste point i Serie A, at der skal spilles Champions League. Truppen er bestemt ikke ret bred.

Nøglespillere: Duván Zapata vil igen i den kommende sæson være utrolig vigtig som målscorer, og Alejandro Gómez og slovenske Josip Iličić skal igen være de bærende kræfter i det offensive og sørge for at fodre Zapata. nyindkøbet Luis Muriel var udlejet fra Sevilla til Fiorentina i sidste sæson med pæn succes, som han skal følge op på. Derudover forventer jeg, at hollandske De Roon og schweiziske Freuler endnu engang vil vise stor stabilitet på midtbanen.

Forventede startopstilling: 3-4-2-1: Gollini- Toloi, Mancini, Palomino-Hateboer, Freuler, De Roon, Goosens-Gomez- Zapata, Muriel.

Lazio

Træner: Simone Inzaghi (siden juli 2016)

Sidste sæson: 8

Forventet placering: 7

Romerne sluttede på en ottendeplads i sidste sæson, hvilket var lige udenfor de europæiske pladser, men med en 2-0 sejr i Coppa Italia-finalen over Atalanta på Stadio Olimpico i Rom blev det alligevel til europæisk fodbold igen i den kommende sæson. Når sæsonen starter op i august, kunne det godt gå hen og ligne lidt en gentagelse fra sidste år, hvor man synes et niveau under de mandskaber, som kæmper med om mesterskabet og ikke mindst CL-pladserne.

Der var lidt hiv og sving, da sæsonen sluttede, om hvorvidt træner Simone Inzaghi stoppede eller blev, da rygterne sendte ham til både Juventus og Milan. Om der konkret har været noget omkring de rygter er ikke til at vide, men han fortsætter altså i Lazio, som det ser ud nu.. 

Kigger man på Lazios mandskab, så har det været stærkt sammenspillet i de seneste sæsoner, og Simone Inzaghi har gjort et godt stykke arbejde i klubben. Min personlige mening omkring det romerske mandskab er dog, at det måske kunne være på tide at skyde Milinkovic-Savic afsted efter fire sæsoner i klubben og bruge nogle af pengene på at hente to-tre nye profiler ind til startopstillingen. Man trænger ganske enkelt til nye navne og nye kræfter i truppen samt at få renset lidt ud i truppen. 

Indtil videre har Lazio hentet Vavro i FC København til midterforsvaret og Lazzari i SPAL til midtbanen, og til angrebet er unge Adekanye kommet til fra Liverpool på en fri transfer. Den anden vej er gået Dusan Basta efter kontraktudløb, og danske Durmisi meldes på vej enten til Beşiktaş eller Marseille, da han ganske enkelt ikke har slået igennem i Rom.

Det ligner en placering i minimum top 10 igen, dog har de europæiske kampe tidlige trukket tænder ud hos romerne, hvilket har kostet point i Serie A og det kan godt gå hen og blive samme billede igen i den kommende sæson. Derudover er der et stort spørgsmålstegn ved, om man sælger Milinkovic-Savic, og om klubejer Lotito er klar til at investere i truppen i så fald.

Kendetegn: Lazio har tidligere gjort sig bemærket ved flot, offensivt spil og ikke mindst masser af mål. Det udeblev en smule i sidste sæson - især sammenlignet med sæsonen forinden, hvor man var det mest scorende mandskab i Serie A. På en god dag kan Lazio spille lige op med de store især hjemme på Stadio Olimpico, og man er generelt kendt for at spille lige til stregen, når det gælder det fysiske spil.

Svagheder: Lazio har det med ikke at kunne holde niveau over en hel sæson, og de europæiske opgør og en trup, som mangler noget bredde, vil ganske givet have betydning for, at de igen i den kommende sæson vil få problemer med at hænge på i toppen af rækken. Det kan godt virke lidt, som om træner Simone Inzaghi ikke kan tilføre Lazio mere og ikke kan få mere ud af truppen.

Nøglespillere: Ciro Immobile scorede 28 mål i forrige sæson og femten mål i den seneste, og han bliver igen i år vigtig i Lazios offensiv. Albanske Thomas Strakosha i målet har udviklet sig rigtig godt i de sidste to sæsoner og virker sikker i feltet, mens Milinkovic-Savic på midtbanen igen bliver nøglespiller, hvis han ikke bliver solgt. Francesco Acerbi gjorde det rigtig godt i sin første sæson i Lazio, og han kommer til at holde sammen på midterforsvaret igen i den kommende sæson.

Forventet startopstilling: 3-5-1-1: Strakosha- Luis Felipe, Acerbi, Vavro- Lazzari, Parolo, Lucas Leiva, Milinkovic Savic, Lulic-Luis Alberto, Immobile.

Midterfeltet (8-12)

Torino
Sampdoria
Fiorentina
Bologna

Cagliari

Torino

Træner: Walter Mazzari (siden januar 2018)

Sidste sæson: 7

Forventet placering: 8

Torino havde en super sæson og sluttede på en flot syvendeplads i tabellen. De spillede med stor stabilitet igennem hele sæsonen og tabte kun syv opgør, hvilket lige akkurat ikke var nok til at slutte på de europæiske pladser. I juni måned blev Milan dog udelukket fra alt europæisk fodbold i den kommende sæson for at bryde Financial Fair Play, og milanesernes plads er overgået til Torino, der nu skal spille Europa League-kvalifikation.

Nu er spørgsmålet så, om Torino er gearet til både at spille europæisk og i Serie A, men man kan være ret sikker på, at de tager europæisk fodbold seriøst og vil prøve at nå så langt som muligt i turneringen, også selvom det kan komme til at koste point i den hjemlige turnering.

Torino har et stærkt og godt sammenspillet mandskab, og det lader til, at træner Walter Mazzarri er den rigtige mand i trænersædet  da holdet har udviklet sig meget efter hans ankomst. Torino har masser profiler som Sirigu i målet, Izzo og N`Koulou i forsvaret, Baselli og Rincon på midtbanen, og farlige Andrea Belotti i angrebet, som scorede femten mål i sidste sæson. Jeg forventer, at Torino bør kunne slutte i Top 8 igen i den kommende sæson.

På transfermarkedet er der indtil videre intet sket. Det er lykkedes at holde på profilerne, og man har endnu ikke hentet noget ind til truppen, og det kan måske blive en sommer, hvor klubejer Urbano Cairo fravælger at forstærke et mandskab, som allerede er mere end garderet til at europæisk og Serie A.

Kendetegn: Torino har et stærkt og slagkraftigt mandskab på samtlige pladser, og kun fire hold i Serie A lukkede færre mål ind i sidste sæson. De var især stærke på udebane, hvor det kun blev til to nederlag, men det er værd at bemærke, at de samtidig spillede tretten af 19 udekampe uafgjort. Alt i alt er det dog en god udebanestatistik, og det vidner om, at Torino er et mandskab, som bestemt ikke er nemt at besejre.

Svagheder: Man er en lille smule afhængige af Andrea Belotti i angrebet, og Simone Zaza virker ikke helt så skarp som tidligere, hvilket kan give problemer, hvis Belotti skulle blive skadet. Det blev til lidt for mange uafgjorte opgør i sidste sæson, og skal man hæve niveauet endnu mere, så skal der vindes lidt flere opgør.

Nøglespillere: Andrea Belottis 63 mål i de seneste fire sæsoner i Serie A for Torino taler sit eget sprog om, hvor stærk og vigtig en nøglespiller han er for Il Toro. Izzo og N´Koulou er solide i forsvaret, og Sirigu i målet er en af de bedste i Serie A. Daniele Baselli har været motoren på den centrale midtbane de seneste sæsoner.

Forventede startopstilling: 3-5-2: Sirigu- Izzo, N´Koulou, Djidji- De Silvestri, Baselli, Rincon, Meité, Ansaldi- Belotti, Iago Falque.

Sampdoria

Træner:  Eusebio Di Francesco (siden juni 2019)

Sidste sæson: 9

Forventet placering: 9

Genova-klubben sluttede senest på en niendeplads, i en sæson hvor Fabio Quagliarella var sprudlende i angrebet med 26 sæsonmål og blev samlet topscorer i Serie A. Det er ganske enkelt imponerende af en spiller på 36 år, og han bliver med stor sandsynlighed rigtig vigtig for Sampdoria igen i den kommende sæson.

Sampdoria har skiftet ud på trænerposten hvor Marco Giampaolo efter tre sæsoner er skiftet til Milan, og klubben har hentet Eusebio Di Francesco ind, som blev fyret i Roma i sidste sæson. Bruger man Di Francescos tid i Sassuolo og senest Roma som rettesnor, kan man forvente offensivt fodbold i den kommende sæson fra Sampdorias side, og det ligger fint i tråd med den måde, holdet fortrinsvis spiller - specielt på hjemmebanen.

Sampdoria har solgt danske Joachim Andersen efter kun to sæsoner i klubben til franske Lyon - og det med kæmpe profit. 30 millioner euro er meldingerne, at han er gået for. Næste mand på affyringsrampen kan meget vel være belgiske Praet, som en del klubber skulle være ude efter blandt andet Milan og engelske Leicester.

I øjeblikket går rygterne på, at klubejer  Massimo Ferrero vil sælge klubben og herefter købe sicilianske Palermo, og  skulle Sampdoria blive solgt i løbet af sommeren, tyder det på, at klublegenden Gianluca Vialli bliver præsident, hvilket vil være stort for de fleste Doria fans.

Med Di Francescos ankomst bør niveauet og spillet blive hævet endnu mere, og det bør være muligt at slutte i top 10 igen i den kommende sæson. Der har været gang i svingdøren i Sampdoria, der indtil videre har hentet colombianske Murillo til midterforsvaret i Valencia, Chabot i Groningen ligeledes til midterforsvaret, Depaoli i Chievo til højre back, norske Thorsby i Heerenveen til midtbanen og det unge argentinske talent Maroni til offensiven i Boca Juniors.

Kendetegn: Sampdoria har de seneste sæsoner været kendt for en stærk hjemmebane på Stadio Luigi Ferraris, hvor man spiller offensivt, tør mere og henter de fleste point, mens det på udebane forsat kniber en del. Sampdoria har generelt et godt mandskab på papiret med flere dygtige unge spillere.

Svagheder: Holdet er meget afhængige af Quagliarella i angrebet, og derfor skal der hentes en spiller ind, som kan lave 13-14 sæsonmål og aflæste målræven. Derudover skal der lukkes bedre af bagude, da man i sidste sæson indkasserede næsten to mål ind i snit på udebane.

Nøglespillere: Fabio Quagliarella kommer sandsynligvis til at spille en stor rolle igen i Dorias offensiv, selvom han ikke bliver yngre. Nyindkøte Murillo i midterforsvaret, der har en fortid i Inter, kan blive en gevinst for Sampdoria og er et virkelig godt køb, og så havde venske Ekdal på midtbanen en god og solid sæson og bliver vigtig igen i den kommende sæson.

Forventet startopstilling: 4-3-3: Audero- Bereszynski, Murillo, Colley, Murru- Praet, Ekdal, Linetty- Caprari, Quagliarella, Maroni.

Fiorentina

Træner: Vincenzo Montella (siden april 2019)

Sidste sæson: 16

Forventet placering: 10

Firenze-klubben havde ikke den bedste sæson sidste år, og man skulle helt hen til sidste spillerunde, før overlevelsen i Serie A var i hus. Stefano Pioli blev fyret i foråret efter en række dårlige resultater, og Vincenzo Montella kom til, men det ændrede faktisk ikke ret meget, da spillet bestemt ikke blev bedre. Op til den nye sæson har klubben fået ny ejer i den italiensk/amerikanske rigmand Rocco Commisso, der er født i Italien, og han har store ambitioner for klubben. Hans projekt i den toscanske klube bliver interessant at følge og det bliver spændende at følge.

Montella får altså lov at blive på trænerposten, og det bør være muligt at slutte i Top 10 i den kommende sæson - alt andet vil være skuffende. Der er blevet skippet en del dødvægt indtil videre i transfervinduet, da der er sagt farvel til unge Lafont i målet, som er skiftet til Nantes, backen Laurini er skiftet til Parma, Christian Nørgaard er skiftet til engelske Brentford, og så er Jordan Veretout taget til Roma.

Den anden vej er hentet Terzic fra serbiske Røde Stjerne til defensiven og polske Zurkowski fra Gornik Zabrze til midtbanen, og man skulle være interesset i De Paul fra Udinese, mens Biglia fra Milan også er blevet nævnt til midtbanen.

Fiorentina har på papiret et ganske stærkt mandskab, og kan de få hentet tre-fire gode profiler hen over sommeren, og kan Montella ​​​​​​få tingene til at fungere fra start i den kommende sæson, så kan Fiorentina måske godt være med i kampen om de europæiske pladser. Det vil dog kræve mere stabilitet, end holdet viste i sidste sæson, hvor ikke ret meget fungerede. Samtidig er det vigtigt, at holdets store profil, Federico Chiesa, ikke bliver solgt.

Min umiddelbare vurdering af Fiorentina er, at transfermarkedet naturligvis vil kunne give et godt billede af, i hvilken retning klubben er på vej, men desuagtet bør de kunne gøre det bedre end i sidste sæso. Udebliver resultaterne fra starten, så kan Vincenzo Montella hurtigt være fortid i Firenze, hvor tilhængerne bestemt ikke er nemme at tilfredsstille.

Kendetegn: Fiorentina er kendt for at spille flot og offensiv fodbold på hjemmebane, og generelt er det ikke en af de mest farverige eller skandelprægede klubber i støvlelandet. De seneste par sæsoner er der indført en ny strategi i klubben, der i højere grad satser på yngre spillere.

Svagheder: Det blev kun til otte sejre i hele sidste sæson, mens 17 kampe sluttede uafgjort. Det er ganske enkelt ikke godt nok af en klub af Fiorentinas størrelse. Holdet har det med at falde en smule fra hinanden, når tingene ikke fungerer, og i sidste sæson havde de store problemer på udebane, hvor det kun blev til tre sejre. Mandskabet trænger til forstærkning på målmandsposten, og der er behov for mere bredde både på midtbanen og i angrebet.

Nøglespillere: Federico Chiesa bliver igen i den kommende sæson den største profil på holdet. Han bliver bedre og bedre, og spørgsmålet er, hvor længe man kan holde på ham. Cristiano Biraghi på venstre back har i de seneste to sæsoner været en af de bedste backs i Serie A og bliver en gevinst igen i år, og Marco Benassi på den centrale midtbane virker rigtig stærk og stabil i sit spil - han bliver også uundværlig i den kommende sæson.

Forventet startopstilling: 4-3-3: Dragowski- Milenkovic, Pezzella, Ceccherini, Biraghi- Cristoforo, Zurkowski, Saponara, Chiesa, Simeone.

Bologna

Træner: Sinisa Mihajlovic (siden januar 2019)

Sidste sæson: 10

Forventet placering: 11

Bologna fik i sidste sæson en flot tiendeplads, og efter Filippo Inzaghi blev fyret sidst i januar, og serbiske Sinisa Mihajlovic tog over, blev ikke mindst spillet meget bedre. Samtidig blev det kun til fem nederlag i foråret under Mihajlovic. 

Op til den kommende sæson har Bologna brugt omkring 50 millioner euro på handler. Soriano og Sansone, som begge var lejet i foråret, er købt fri i Villarreal, Orsolini, der var lejet i sidste sæson er købt i Juventus, og så har man hentet yderligere en lille håndfuld spillere: Hollandske Stefano Denswil kommer til fra belgiske Club Brugge til forsvaret, og en anden hollænder nemlig Jerdy Schouten er købt til midtbanen i Excelsior. Japanske Takehiro Tomiyasu kommer til i midterforsvaret fra belgiske Sint Truiden, og så har danske Andreas Skov Olsen som bekendt taget springet fra FC Nordsjælland.

Bologna skal forsøge at forsætte stimen fra foråret, og lykkes det i den kommende sæson, kan de bestemt give flere mandskaber problemer. Det er et kæmpe klub for klubben og spillerne at de kan arbejde videre med Sinisa Mihajlovic, og det ligner endnu en positiv sæson, hvor de bør slutte udramatisk i den midterste del af tabellen. Nedrykningskampen bør ikke blive aktuel for mandskabet.

Seneste nyt er desværre, at Sinisa Mihajlovic er blevet ramt af leukæmi og allerede er startet i behandling. Det var et chok for hele klubben og ikke mindst tilhængerne. Klubben har i første omgang valgt at forsætte med den serbiske træner, men alt efter hvordan hans forløb kommer til at gå, skal man på ingen måde føle sig sikker på, at Mihajlovic holder hele sæsonen. I værste fald kan han blive nødt til at trække sig tilbage, og det kan skabe uro på holdet, hvis man bliver tvunget til at finde en ny træner.

Kendetegn: De to seneste trænere Roberto Donadoni og Filippo Inzaghi har ikke formået at hæve niveauet hos Bologna. Donadoni kunne ikke tilføre mandskabet mere, og Filippo Inzaghi holdt kun i en halv sæson og var ganske enkelt ikke dygtig nok til Serie A. Sinisa Mihajlovic viste dog i foråret, at Bologna-mandskabet har masser af potentiale, og det bør komme til udtryk i den kommende sæson.

Svagheder: De forgående tre sæsoner har Bologna rodet rundt lige over nedrykningsstregen, og man har haft problemer med at vinde nok kampe hjemme på Stadio Dall´Ara, hvor spillet har været alt for ustabilt. Flere gange har holdet lige akkurat reddet sig fra en tur ned i Serie B, men tingene blev meget bedre i sidste sæson med Mihajlovic. Holdet er dog notorisk kendt for ikke at kunne holde stabilitet over hele sæsonen, og på udebane har man heller ikke været skræmmende med kun otte udesejre i alt i de seneste to sæsoner.

Nøglespillere: Soriano på midtbanen og Sansone i angrebet bør blive nogen af nøgleprofilerne i den kommende sæson. Unge Orsolini scorede otte mål i sidste sæson, og ham har man store forventninger til. Skorupski i målet stod ganske stærkt i sin første sæson i klubben og bliver afgørende i den kommende sæson også, chilenske Erick Pulgar på midtbanen var efter min mening den klart bedste spiller over hele sæsonen hos Bologna, og spørgsmålet er, hvor længe man kan holde på ham, da en del større klubber allerede kigger på ham.

Forventet startopstilling: 4-2-3-1: Skorupski- Mbaye, Danilo, Denswil, Dijks- Schouten, Pulgar- Orsolini, Sansone, Soriano-Destro.

Cagliari

Træner: Rolando Maran (siden juni 2018)

Sidste sæson: 15

Forventet placering: 12

Det sardinske mandskab overlevede knebent i sidste sæson og sluttede på en femtendeplads i tabellen kun tre point foran Empoli, som sluttede tredjesidst og rykkede ned. Cagliari gik ganske enkelt på ferie i midten af april, og det virkede, som om sæsonen bare skulle afsluttes, da man mere eller mindre havde sikret sig den matematiske overlevelse, hvilket bestemt ikke faldt i god jord hos tilhængerne.

Til den kommende sæson har man sagt farvel til midtbane-talentet Nicolo Barella, som skifter til Inter. Milanesernes bud var for stort til, at klubben kunne sige nej, og Barella, som også er inde omkring det italienske landshold, virker klar til at spille på et højere niveau, hvorfor han også pressede på for et klubskifte. Det er bestemt en svækkelse for øboerne, at han er væk. Yderligere er kroatiske Srna væk efter kun en sæson i klubben, og 35 årige Simone Padoin på midtbanen har også forladt klubben efter tre sæsoner.

Målet i den kommende sæson er endnu en gang at overleve, og mandskabet bør bestemt ikke have problemer med at indfri det mål, da man især på hjemmebane hiver masser af point hjem og kun tabte fem hjemmekampe i sidste sæson.

På transfermarkedet er Federico Mattiello kommet til på backen, og kroatiske Rog er hentet i Napoli for en pris på 15 millioner euro. Yderligere har man hentet uruguyanske Nahitan Nandez i Boca Juniors til den centrale midtbane, så man har bestemt givet Barella-pengene ben at gå på.

Kendetegn: Cagliari er meget afhængige af den gode hjemmebane Sardegna Arena - det lille, intime stadion er et fort for det sardinske mandskab, som generelt altid har været kendt for at hente flest point på Sardinien, mens det på udebane kniber en del med sejrene. Det blev da også kun til to sejre i sidste sæson på fremmed græs.

Svagheder: Jeg synes, at Cagliari defensivt mangler lidt folk til bredden, og forsvaret synger efterhånden på sidst vers med 33 årige Klavan, 33 årige Pisacane og 32 årige Cacciatore. I det offensive er man meget afhængig af Leonardo Pavoletti, som scorede 16 mål i sidste sæson. Bliver han skadet i længere tid, hvad gør man så? Og hvordan reagerer holdet på, at vigtige Barella er væk på midtbanen?

Nøglespillere: Leonardo Pavoletti i angrebet har scoret 27 mål i de seneste to sæsoner for Cagliari, og han bliver en vigtig brik igen i angrebet. Alessio Cragno i målet har vist stor stabilitet i de seneste to sæsoner, og den kommende sæson kan blive hans sidste i klubben. Moldaviske Artur Ionita på den centrale midtbanen har været stærkt spillende og fast mand i de seneste to sæsoner og bliver endnu mere vigtig nu efter Barellas afgang.

Forventet startopstilling: 4-3-1-2: Cragno- Cacciatore, Klavan, Ceppitelli, Mattiello- Ionita, Rog, Castro- Birsa-Joao Pedro, Pavoletti.

Ingenmandsland (13-15)

Sassuolo
Parma
Genoa

Sassuolo

Træner: Roberto De Zerbi (siden juni 2018)

Sidste sæson: 11

Forventet placering: 13

Den lille klub fra Reggio Emilia sluttede på en 11. plads i tabellen i sidste sæson og kom aldrig i store problemer. De skal dermed i gang med den syvende sæson i træk i Serie A, og ligegyldigt om man kan lide Sassuolo eller ej, så er de en klub, som har banket sig fast på det italienske fodboldkort. Klubben har  været dygtige til at udvikle spillere og sælge dem videre - f.eks Politano til Inter sidste år for en pris på 20 millioner euro og Stefano Sensi i år endnu engang til Inter for 25 millioner euro samt tyrkiske Demiral til Juventus for 18 millioner euro.

Sassuolo spiller offensivt og underholdende under træner Roberto De Zerbi, men til tider også en smule naivt, hvor de minder en del om Parma, som har samme tilgang til spillet. Det betyder blottelser i det defensive, og ikke mindst at man lukker en del mål ind, men kedelig kan man på ingen måde kalde Sassuolo. 

Til den kommende sæson bliver det med stor sandsynlighed samme opskrift som i sidste sæson: først og fremmest at hive overlevelsen i hus og herefter spille mere frit. Sassuolo bør bestemt ikke komme i problemer, da mandskabet er for stærkt og godt sammenspillet. 

Sassuolo har en god klubejer i Giorgio Squinzi, som er pengestærk, og man så i de første sæsoner i Serie A, at der blev investeret med det samme for at forstærke mandskabet i kampen om overlevelse, og det vil ske igen, hvis de kommer i problemer.

Hen over sommeren har Sassuolo hentet Caputo i Empoli til angrebet for 7,5 millioner euro og Toljan er lejet i Dortmund til venstre back. Kevin Prince Boateng er kommet retur fra Barcelona på midtbanen, men han bliver sandsynligvis sendt videre igen. Traore er lejet i Empoli til midtbanen, mens Pedro Obiang er købt i West Ham til den centrale midtbane. 

Kendetegn: Sassuolo spiller til tider som dag og nat. Når man forventer mindst af dem, leverer de, og når de står overfor overkommelig modstand, så skuffer de. Generelt er Sassuolo et sjovt og offensivt spillende mandskab med en underholdende spillestil.

Svagheder: Defensivt  mangler der lidt kvalitet og bredde, og i den forgangne sæson blev det kun til ni sejre og ikke mindre en seksten uafgjorte opgør. Det skal der ændres på i den kommende sæson, da det bestemt godt kan blive tæt i bunden igen i år.

Nøglespillere: Francesco Caputo scorede 16 mål i sidste sæson for Empoli i Serie A, så Sassuolos fans må håbe, han leverer noget lignende i år. Domenico Berardi spillede sig nærmere tidligere niveau i sidste sæson efter tre lidt mørke sæsoner, og han bør igen blive en profil på holdet. Andrea Consigli i målet har reddet flere point til klubben i de seneste sæsoner og har stået ganske stabilt.

Forventet startopstilling: 4-3-3: Consigli- Toljan, Magnani, Ferrari, Rogerio- Duncan, Locatelli, Traore- Caputo, Berardi, Babacar.

Parma Crest

Parma

Træner: Roberto d'Aversa (siden december 2016)

Sidste sæson: 14

Forventet placering: 13

Efter at være gået konkurs i 2015 måtte Parma starte forfra i den italienske Serie D. Tre oprykninger i træk og tre år senere var Parma tilbage i Serie A igen sidste år, hvilket var mere end imponerende. Det var der ikke mange, der havde forventet af traditionsklubben fra Reggio Emilia. 

Målet for sæsonen var overlevelse, og Parma sluttede på en flot 14. plads i tabellen og blev fortjent oppe i Serie A. Oprykkerne spillede frisk til og hentede en del fine resultater på udebane, hvor det blandt andet blev til 3-3 mod Juventus, mens man besejrede Inter, Fiorentina og Torino. Her var Parma især uhyggelig farlige på omstillingerne med hurtige Gervinho, som gjorde ondt på flere forskellige forsvar i løbet af sæsonen. Holdet faldt dog en del sammen i løbet af foråret, hvor det kun blev til tre sejre.

Nu er det så år to i Serie A, og målet er og bliver at overleve igen og prøve at etablere sig i rækken, og det burde bestemt være muligt. Jeg synes, Parma virker en tand bedre end de tre oprykkere. De har formået at beholde Sepe i målet, som nu er på en permanent kontrakt, og det samme er Roberto Inglese i angrebet. Begge er købt i Napoli. Franske Laurini er kommet til fra Fiorentina på højre back, unge Karamoah er lejet i Inter til det offensive, og brasilianske Hernani er lejet i russiske Zenit til midtbanen. 

Danske Andreas Cornelius er også kommet til Parma, og det bliver sandsynligvis som backup for Inglese i angrebet. Han er førstevalget hos træner D'Aversa, og hans pris skulle lyde på 18 millioner euro. Parma er dog endnu ikke færdig med at handle ind, og der kommer muligvis et par nye navne mere til truppen, inden transfermarkedet lukker.

Parma spillede til tider lidt for naivt i sidste sæson, og specielt i det defensive så det skidt ud, da man lukkede alt for mange mål ind nemlig 61 mål i 38 spillerunder. Jeg tror, at træner Roberto D'Aversa i den kommende sæson har lært af den første sæson i Serie A, og at han vil fokusere på at lukke mere af i det defensive. Det kan gå hen og blive en sæson a la den, man lige har haft, men hvor holdet vil være lidt mere stabile, end det var tilfældet senest.

Kendetegn: Et frisk pust for Serie A, at Parma er tilbage i Serie A. De spillede masser af underholdende og målrige opgør i sidste sæson med deres lidt naive spillestil. De er meget effektive særligt på omstilliger, og de kommer sandsynligvis til at være ligeså underholdende i den kommende sæson.

Svagheder: Den største svaghed i sidste sæson var forsvaret, og det er her, at Parma godt kan få problemer i den kommende sæson, hvis de ikke bliver bedre til at lukke af. Samtidig blev det kun til fem sejre hjemme på Stadio Ennio Tardini - det kan vise sig at blive nødvendigt med flere hjemmesejre, hvis de skal undgå nedrykningsspøgelset.

Nøglespillere: Bruno Alves i midterforsvaret har masser af erfaring, og selvom han er blevet 37 år, bliver han en af profilerne hos Parma i den kommende sæson. Gervinho scorede elleve mål i sidste sæson, og med sin hurtighed bliver han vigtig specielt på omstillingerne. Roberto Inglese er med sin højde og styrke den klassiske boksspiller. Han scorede ni mål i sidste sæson og bliver en af profilerne igen i år.

Forventet startopstilling: 4-3-3: Sepe- Laurini, Iacoponi, Bruno Alves, Gagliolo- Kucka, Grassi, Hernani- Gervinho, Inglese, Karamoh.

Genoa

Træner: Aurelio Andreazzoli (siden juni 2019)

Sidste sæson: 17

Forventet placering: 15

Traditionsklubben fra Genova overlevede med nød og næppe en tur ned i Serie B, og det skete kun, fordi de var bedst indbyrdes mod Empoli, da begge hold sluttede med 38 point i tabellen. Det blev altså til endnu en skuffende sæson fra Genoas side med trænerfyringer og utilfredse tilhængerne, som gerne ser, at klubejer Preziosi sælger klubben. Altså mere eller mindre det samme billede som fra forrige sæson.

Op til den kommende sæson har Genoa taget afsked med træner Cesare Prandelli og i stedet valgt at satse på 65-årige Aurelio Andreazzoli fra Empoli. Kan han få ro til at få tingene til at fungere, så kan det blive et godt match i den italienske havneby. 

Tålmodighed er ikke det, man har mest af i Genoa, og kommer de gode resultater ikke, så reagerer klubejer Preziosi med det samme med en trænerfyring. Tilhængerne mister som regel også hurtigt tiltroen til træneren, hvis resultaterne udebliver, så det bliver ikke nemt for Andreazzoli. Han bør dog være i stand til at holde Genoa over nedrykningstregen, da han på papiret har et ganske udmærket mandskab, men det ligner endnu en sæson med kamp om overlevelse i Serie A.

Indtil videre har Genoa været ganske aktive på transfermarkedet og har hentet Zapata i Milan, Jaroszynski i Chievo og Barreca i Monaco alle til forsvaret. På midtbanen er Jagiello hentet i polske Lublin, Gavioli kommer til fra Inter, og Cassata er hentet i Sassuolo. Oppe foran i angrebet er Pinamonti hentet i Inter, mens tyrkiske Gumus kommer til fra Galatasaray.

Kendetegn: Kaos og galehus - det er sådan, det har været i Genoa de seneste sæsoner. Der er fra sæson til sæson store udskiftninger i truppen, hvilket gør det svært at finde et stabilt fundament at bygge på. Det gør sig i øvrigt også gældende for de mange trænerfyringer.

Svagheder: Genoa har store problemer defensivt, og det har været en af de største svagheder i de seneste sæsoner. De lukker ganske enkelt for mange mål ind. Efter at de solgte farlige Piatek i januar til Milan, fik holdet store problemer i det offensive, og det kan de også få i den kommende sæson, hvis de ikke henter en angriber ind, som er god for 14-15 sæsonmål.

Nøglespillere: Anfører Domenico Criscito er utrolig vigtig på Genoa-mandskabet og en god leder. Jeg har fidus til unge Pinamonti i angrebet, og med en pris på 18 millioner euro så er han nødt til at træde i karakter. Argentinske Romero i forsvaret havde en super sæson og gjorde et så godt indtryk, at Juventus har købt ham, og lejet ham tilbage til Genoa i den kommende sæson, han bliver igen meget vigtig i det defensive.

Forventet startopstilling: 3-5-2: Radu- Biraschi, Romero, Zapata- Romulo, Sturaro, Radovanovic, Hiljemark, Criscito- Kouame, Pinamonti.

Nedrykningskandidater (16-20)

SPAL

Udinese
Brescia
Lecce
Verona

SPAL

Træner: Leonardo Semplici (siden december 2014)

Sidste sæson: 13

Forventet placering: 16

Den lille klub fra Ferrara formåede at overleve for anden sæson i træk og har i de seneste to sæsoner været meget svære at spille i mod, da holdets spillestil kan variere en del mellem at stå kompakt og at spille mere frit og offensivt. SPAL havde et skidt efterår, hvor træner Semplici var i fare for at blive fyret, men klubben valgte at give ham den nødvendige tiltro, og specielt de sidste 10-11 spillerunder gjorde holdet det ganske fint.

SPAL skal igen i den kommende sæson spille for at overleve og starter med en lille fordel i forhold til oprykkerne, da holdet har spillet i Serie A i de seneste to sæsoner og ved, hvad det kræver for at overleve. Især hjemme på det lille, intime Stadio Paolo Mazza har SPAL vist ganske god stabilitet og har hentet nogen rigtige gode resultater de seneste to sæsoner.

På transfermarkedet har SPAL indtil videre ikke hentet det store ind. De har dog fået noget rutine handlet til målet, da de har hentet albanske Berisha i Atalanta. Derudover er kun D'Alessandro kommet til fra Udinese til midtbanen, og Di Francesco er lejet i Sassuolo til angrebet, men ellers har der været meget stille i Ferrara. Det kunne godt tyde på, at SPAL kommer til at spille med noget nær samme mandskab som i sidste sæson. De er dog blevet svækket på midtbanen, hvor Lazzari er blevet solgt til Lazio - han var en af de bærende kræfter hos SPAL. Yderligere er Schiattarella væk.

Jeg synes, SPAL virker som et godt, sammentømret mandskab med gode muligheder for at overleve igen. De kommer dog til at kæmpe for det igennem hele sæsonen, da det kan bliver tæt specielt omkring nedrykningsstregen, som det var tilfældet i sidste sæson.

Kendetegn: Fightervilje og troen på overlevelse har været opskriften i de seneste to sæsoner. SPAL kan spille med mere eller mindre samme mandskab som i sidste sæson, og uden de store udskiftninger i truppen og med samme træner ved roret har SPAL fine muligheder for at overleve igen.

Svagheder: SPAL havde et meget skidt efterår i sidste sæson, og det har været tilfædet to sæsoner i træk, at de har problemer inden jul. De virker tyndt besat i det offensive med kun Petagna, Floccari og Paloschi, og her bør de forstærke sig yderligere og især finde en makker til Petagna i angrebet, da Antenucci er rykket til Bari i Lega Pro.

Nøglespillere: Andrea Petagna scorede 16 mål i sidste sæson, og målene, som skal give overlevelse endnu engang, skal sandsynligvis komme fra ham. 34-årige Felipe i midterforsvaret spiller hårdt og lige til stregen - hans rutine er vigtig på holdet. Missiroli og Kurtic på midtbanen bliver igen omdrejningspunkterne hos SPAL og to af de bærende kræfter.

Forventet startopstilling: 3-5-2: Berisha- Cionek, Vicari, Felipe- D´Alessandro, Kurtic, Murgia, Missiroli, Fares- Floccari, Petagna.

Udinese

Træner: Igor Tudor (siden marts 2019)

Sidste sæson: 12

Forventet placering: 17

Friuli-mandskabet sluttede på en 12. plads med 43 point, men den relativt pænt midterplacering kom kun i hus via en sejr i sidste spillerunde ude mod Cagliari. Var den kamp blevet tabt, var holdet sluttet som nummer 16 i tabellen, og kigger man over hele sæsonen, så havde Udinese langt fra fortjent at slutte næsten i midten af rækken.

Kroatiske Igor Tudor blev kaldt ind som træner til de sidste fire opgør i sæsonen 2017-18, og her overlevede Udinese lige akkurat efter en katastrofal sæson. Tudor blev dog ikke genvalgt som træner i sidste sæson, hvor ledelsen valgte at satse på spanske Julio Velázquez, men han blev fyret i november efter en række dårlige resultater. Ind i stedet kom Davide Nicola, men han holdt kun frem til marts og formåede blot at hente fire sejre i perioden, inden ledelsen igen valgte at hente Tudor ind. Og igen formåede kroaten at redde klubben fra en tur i Serie B.

Op til denne sæson har klubben så valgt at satse på Tudor fra start. Om det er en god eller dårlig beslutning, vil tiden vise, men det bliver hårdt for holdet igen i den kommende sæson, og jeg ser Udinese som et af de mandskaber, som godt kan risikere at tag turen ned i Serie B. De har været alt for ustabile specielt i de seneste to sæsoner, og det kan ikke blive ved med at gå godt, selvom de har et par gode profiler, som vil pynte på nogen af de andre bundhold blandt andre Lasagna og De Paul.

Det kan gå hen og blive endnu en sæson, hvor ledelsen kommer til at skifte ud på trænerposten et par gange som i de foregående to sæsoner. Klubejer Pozzo lader til at have mere fokus på Watford, som han også ejer, mens Udinese bare skal overleve hver sæson. 

Ambitionerne lader ikke til at være de samme som tidligere,  hvilket man også har kunnet se på transfermarkedet indtil videre, hvor klubben har været mere eller mindre anonyme. Ind er kommet makedonske Nestorovski til angrebet fra konkursramte Palermo, det samme er Jajalo til midtbanen, mens brasilianske Becão fra Bahia er hentet til forsvaret, og til angrebet er kommet Cristo Gonzalez fra Real Madrids ungdomsafdeling.

Kendetegn: Klubben har været kendt for at have et hav af udenlandske spillere i truppen. Det er et mandskab, som har været utrolig ustabile de senete to sæsoner, og man ved aldrig ikke helt, hvor man har holdet. Den kommende sæson ligner umiddelbart en gentagelse af de seneste to sæsoner.

Svagheder: Udinese har startet dårligt ud de sidste to år, hvilket har betydet trænerfyringer, og ikke mindst at man skal jagte pointene i resten af sæsonen. Det kan nemt gentage sig i år, da jeg personligt ikke er så sikker på, at træner Igor Tudor kan bruges til andet end at slukke ildebrænde. han holder næppe en hel sæson.

Nøglespillere: Kevin Lasagna scorede kun seks mål i sidste sæson, men døjede med skader både i efteråret og foråret. Han skulle gerne score en del vigtige mål i næste sæson. Argentinske Juan Musso i målet stod ganske godt i sidste sæson og kan komme til at redde point igen. 22-årige Rolando Mandragora på midtbanen spillede på et højt niveau i den afsluttede sæson. De Paul på den offensive midtbane scorede ni mål i sidste sæson og er en af de største profiler. Han vil gerne væk fra klubben og bliver muligvis solgt, hvilket vil svække holdet markant.

Forventet startopstilling: 4-3-1-2: Musso- Stryger Larsen, Troost Ekong, Becao, Samir- Fofana, Mandragora, Barak- De Paul- Pusseto, Lasagna.

Brescia Crest

Brescia

Træner: Eugenio Corini (siden september 2018)

Sidste sæson: 1 (i Serie B)

Forventet placering: 18

Brescia er tilbage i Serie A igen efter otte år, og holdet sluttede på en flot førsteplads i sidste sæson i Serie B, hvor de viste stor stabilitet igennem hele sæsonen, og hvor det kun blev til fem nederlag i 36 spillerunder. 

Min umiddelbare vurdering er, at norditalienerne står med de stærkeste kort på hånden af de tre oprykkere i den kommende sæson. Økonomisk er de stærkt stillet med klubejer Massimo Cellino, som tidligere har været klubejer i Cagliari i mange år og herefter havde en tid i Leeds. 

Brescia er selvfølgelig en af favoritterne til at rykke ned i den kommende sæson, men jeg vil på ingen måde udelukke, at Brescia de overleve. Dehar økonomien til at forstærke sig i januar, hvis det ikke går efter planen.

På transfermarkedet har Brescia hentet finske Joronen i FC København til målet, og det bliver spændende at se, om han bliver den samme fiasko, som Robin Olsen var senest i Roma. Ellers har man indtil videre ikke forstærket sig det store endnu, udover at Chancellor kommet til fra Al-Ahli som en forstærkning af forsvaret. Inden transfervinduet lukker, skal træner Eugenio Corini nok få forstærket truppen, der skal forsøge at overleve i Serie A. 

Der har været snakket om Mario Balotelli til angrebet, men hans lønkrav kan betyde, at Brescia ikke har råd. Der er dog en dør på klem: Super Mario er opvokset i Brescia, og han har endnu ikke fundet en ny klub. Og flere medier har skrevet, at han skulle være interesseret i at spille i Italien igen.

Kendetegn: Brescia spillede meget offensivt og underholdende i sidste sæson og var det mest scorende mandskab i Serie B. Det vil der med stor sandsynlighed blive skruet ned for i den kommende sæson, hvor man vil være underdogs, og hvor defensiven skal bidrage til at hive vigtige point hjem. Mandskabet er på en del pladser meget ungt med et par meget spændende navne.

Svagheder: Det er ikke nemt som oprykker i Serie A, og det har vi set med Beneveneto og Frosinone i de seneste to sæsoner. Brescias unge trup mangler rutine, og det kan tage nogle spillerunder, inden holdet vender sig til tempoet. Klubejer Massimo Cellino har ikke altid været kendt for sin tålmodighed, så træner Corini skal helst hive point i hus fra start, hvis ikke han skal udskiftes.

Nøglespillere: 19-årige Sandro Tonali på den defensive midtbane er et kæmpe talent og sammenlignes allerede nu med Verratti i Paris SG, og den franske klub har også vist interesse i den unge spiller. Sabelli på højre back var en af de bedste backs i Serie B i sidste sæson. Alfredo Donnarumma i angrebet har scoret 48 mål i de seneste to sæsoner i Serie B, men han har endnu ikke spillet i Serie A. Han kan blive meget vigtig i kampen om overlevelse, hvis han kan holde niveauet i Serie A. Derudover bliver det spændende at se 25-årige Bisoli på den centrale midtbane. Han har været en af de bærende kræfter i de seneste tre sæsoner hos Brescia.

Forventet startopstilling: 4-3-1-2: Joronen- Sabelli, Lancini, Chancellor, Martella- Bisoli, Tonali, Ndoj-Spalek-Donnarumma, Torregrossa.

Lecce crest

Lecce

Træner: Fabio Liverani (siden september 2017)

Sidste sæson: 2 (i Serie B)

Forvenet placering: 19

Syditalienerne er tilbage i Serie A efter syv sæsoner i Serie B og Lega Pro. Det er især imponerende,at Lecce er rykket op to sæsoner i streg ligesom Benevento og SPAL for to sæsoner siden. Beneveneto rykkede dog ned efter en sæson, mens SPAL har overlevet to år i træk.

Lecce kommer bestemt ikke til at få det nemt i Serie A i den kommende sæson, og ingen havde forventet, at de som oprykkere til Serie B kunne slutte på en andenplads, som gav direkte oprykning. Men træner Fabio Liverani har gjort et fantastisk arbejde i klubben, i de to sæsoner han har været ansat, og det har givet to oprykninger i træk. Lecce har spillet flot og offensiv fodbold og haft en stærk hjemmebane på Stadio Via Del Mare, hvor det kun blev til et nederlag i hele sidste sæson. Ganske imponerende for oprykker fra Serie C, men set over hele sæsonen var det ganske fortjent, at Lecce gik direkte igennem Serie B.

Målet for den kommende sæson må være at overleve i Serie A, og det bliver ikke nemt for syditalienerne. De er dog begyndt at røre på sig på transfermarkedet, hvor de har hentet nogle ganske fine navne, som tidligere har været med i nedrykningskampen for andre klubber og dermed har erfaringen i at kæmpe om overlevelse. 

Den brasilianske målmand Gabriel er kommet til fra Perugia i Serie B, Rossettini er hentet til midterforsvaret i Chievo, og defensive Benzar kommer til fra rumænske Steaua Bukarest. På midtbanen har man hentet ukrainske Shahkov fra græske PAOK, og til angrebet er Lapadula kommet til fra Genoa. Lecce er dog endnu ikke færdige med at handle, og der ventes at komme endnu et par nye navne til klubben. 

Ledelsen arbejder blandt andet hårdt på at hente tyrkiske Burak Yilmaz i Beşiktaş. Det vil være et kæmpe scoop for Lecce, men det lader ikke umiddelbart til, at Beşiktaş vil slippe den tyrkiske målræv.

Kendetegn: Flot offensivt fodbold i Serie B. Et stabilt mandskab med en god hjemmebane og en hel by, som har støttet op omkring klubben og ikke mindst spillerne på denne flotte rejse op i den bedste italienske række efter syv år i Serie B og Lega Pro. Holdet har en skarp træner, som har været god i sin mandskabsbehandling.

Svagheder: Der er blevet skiftet en del ud i den forventede startopstilling i forhold til sidste sæson, og sådan er det de fleste steder for oprykkere. Man forstærker sig og gør mandskabet bedre, end det var i forvejen, men det kakn gå ud over kontinuiteten, og det kan komme til at tage tid at få spillet mandskabet helt sammen. Lecce starter som en af favoritterne til at rykke ned igen. De har gjort det før, og måske kan Lecce levere overraskelsen igen i den kommende sæson.

Nøglespillere: 34 årige Rossettini i midterforsvaret har masser af Serie A-erfaring og bliver vigtig hos Lecce. Romario Benzar på højre back har masser af rutine fra den rumænske liga og femten landskampe for Rumænien. Gianluca Lapadula i angrebet gjorde det fantastisk i sæsonen 2015-16 i lille Pescara med 30 mål i 44 kampe, men faldt igennem efterfølgende i Milan, hvor han aldrig faldt til. Siden ødelagde skader hans ophold i Genoa. Han kan måske få sit gennembrud igen i en lille klub, hvor presset er mindre.

Forventet startopstilling: 4-3-1-2: Gabriel- Benzar, Lucioni, Rossettini, Vera- Tachtsidis, Petriccione, Shakhov- Mancosu- Falco, Lapadula.

Hellas Verona Crest

Hellas Verona

Træner: Ivan Jurić (siden juni 2019)

Sidste sæson: 5 (i Serie B - kvalificeret via playoff)

Forventet placering: 20

Preben Elkjærs gamle klub er tilbage i Serie A efter kun en sæson i Serie B. De rykkede op efter at have besejret Cittadella i playoff-finalerne, og der venter en uhyggelig svær sæson for Verona, som senest i Serie A i sæsonen 2017/18 rykkede ned med et ordentligt brag og kun hentede 25 point. De var ganske enkelt ikke gearet til spille i Serie A.

Økonomien er ikke, hvad den har været i Verona, og det kan måske gå hen at blive et problem, hvis de vil ud at forstærke sig i januar, alt efter hvordan efteråret kommer til at gå. Verona har hentet kroatiske Ivan Juric ind som ny træner. Han er tidligere rykket op i Serie A med Crotone, og herefter har han været i Genoa, hvor det er blevet til fyringer og genansættelser senest i december, hvor han blev fyret efter Coppa Italia exit mod Entella fra Lega Pro.

På transfermarkedet har Verona hentet rutinerede Bocchetti i russiske Spartak Moskva, Rrhamani i Dinamo Zagreb og tyske Gunter i Genoa alle til forsvaret. Bessa og portugisiske Miguel Veloso er begge hentet i Genoa til midtbanen, det samme er Badu i Udinese. Klubben er på udkig efter en angriber, da Giampaolo Pazzini med sine snart 35 år ikke har samme niveau som tidligere i sin karriere.

Målet er at overleve i den kommende sæson, og det ligner en utrolig svær mission for Verona. Jeg synes, mandskabet mangler en del, og jeg har ikke den helt store fidus til træner Ivan Juric. De havde allerede problemer i sidste sæson, hvor oprykningen først kom i hus via playoff, så tvivler jeg på, at det bliver bedre i denne sæson. Det ligner en returbillet tilbage til Serie B igen.

Kendetegn: Verona er kendt for at have en rigtig god opbakning både på hjemmebane og på udebane. De henter de fleste point hjemme på Stadio Bentegodi, hvor det blot blev til tre nederlag på hjemmebane i sidste sæson. I Serie A er det nok hjemmebanen, hvor man kommer til at hente flest point.

Svagheder: Træner Ivan Juric virker ikke som den rigtige træner til at kunne holde Verona oppe, og mandskabet lader ikke til at have de store profiler, som kan gøre en forskel. Offensivt er Giampaolo Pazzini ikke dygtig nok til at kunne sikre holdet en ny sæson i Serie A.

Nøglespillere: Salvatore Bocchetti i midterforsvaret har masser af rutine og har spillet i den russiske liga siden 2010. Miguel Veloso kommer til at blive omdrejningspunktet på Veronas midtbane. Spørgsmålstegnet  Pazzini er ham, målene skal komme fra. Det blev til 12 i sidste sæson i Serie B, og der er måske stadig mål i ham i Serie A.

Forventet startopstilling: 4-3-3: Silvestri- Gunter, Bocchetti, Rrahmani, Faraoni- Badu, Zaccagni, Balkovec- Lee, Pazzini, Di Carmine