Så er vi klar med anden del af vores Serie A-optakt. Denne artikel fokuserer på de hold, der er placeret fra 11.- til 20.-pladsen. 

Inden denne uge er omme, er alle Europas fire største ligaer startet op igen efter flere måneders coronapause. Tysklands Bundesliga var den første, herefter fulgte Spaniens La Liga, i går var det Premier Leagues tur, og lørdag klokken 19.30 fuldendes top-4-cirken med Serie A. Det er ikke en top-5-cirkel, da man i Frankrig har valgt at aflyse resten af sæsonen i Ligue 1. 

Det første opgør står mellem Torino og Andreas Cornelius’ Parma-mandskab. Senere samme aften mødes Preben Elkjærs gamle klub Hellas Verona og Cagliari. 

Hvem rykker ned?

Der er mange hold, der i denne sæson kæmper for livet i Serie A. Det ser meget svært ud for Brescia og SPAL, der har henholdsvis ni og syv point op til Genoa, der ligger lige over nedrykningsstregen. Den sidste nedrykningsplads er derimod langt sværere at forudsige. Her er der seks hold, der alle kan komme i nedrykningsfare. Der er kun fem point, der adskiller Fiorentina på 13.-pladsen fra Lecce på 18.-pladsen. 

Torino og Sampdoria, der ligger henholdsvis nummer 15 og 16 i tabellen, har en lille fordel, da de har en kamp mere i baghånden. For Sampdorias vedkommende er det dog en hård opgave, der venter. De skal spille mod Inter på Giuseppe Meazza, og det er næppe der, de henter pointene, der redder livet i Serie A. Torino møder som sagt Parma i Serie A's første opgør i over tre måneder, og selvom Torino langt fra har været prangende i denne sæson, så er det en kamp, de er favoritter i. 

Herunder kan du se odds på, hvem der rykker ned i denne sæson.

Hvem rykker ned fra Serie A 2019/2020? Højeste odds Bookmaker
Brescia 1,05
SPAL 1,07
Lecce 1,57
Genoa 4,50
Sampdoria 6,50
Udinese 8,00
Torino 10,00
Sassuolo 41,00
Fiorentina 101,00

Odds er senest tjekket torsdag den 18. juni klokken 10.30.

Sassuolo

Sassuolo ligger på 11.-pladsen i Serie A, og det kan gå lidt i begge retninger for holdet fra provinsen Modena, når sæsonen genoptages. De har nemlig syv point ned til nedrykningsstregen, og de har syv point op til de europæiske pladser. Sidstnævnte bliver nok for hård en mundfuld, hvis man samtidig ser på de hold, der ligger over dem.

Man skal dog ikke udelukke noget, og Sassuolo har en stærk trup med blandt andre målmageren Francesco Caputo, der er holdets topscorer med 13 mål, og Domenico Berardi, der topper assistlisten hos Sassuolo med fem styks.

Sassuolo skal en tur til Bergamo i sæsongenstarten. Her venter Atalanta, der er det hold i ligaen, der har scoret klart flest mål. Hele 70 mål i 25 kampe står Gasperinis mandskab noteret for, så det bliver formentlig en hård opgave, der venter de grøn/sort-stribede.

Topscorer: Francesco Caputo (13 mål)

Skader og karantæner:

Filippo Romagna er ude med en knæskade.

Formodet startopstilling:

Consigli – Toljan, Marlon, Ferrari, Rogerio – Bourabia, Locatelli – Berardi, Djuricic, Boga – Caputo   

1X2 odds, Atalanta - Sassuolo, Søn. 21. jun. 2020 kl. 19:30

Cagliari Calcio

Det ser ud til at blive en fin sæson midt i tabellen for øholdet. Cagliari har syv point ned til Lecce, som er øverste mandskab under nedrykningsstregen. Hertil kommer, at der er hele fem hold imellem Cagliari og Lecce. Dermed skal der gå mange ting talt i sardiniernes sidste ni kampe, hvis den skal stå på Serie B i 2020/2021-sæsonen.

Holdet består af en række af mere eller mindre ukendte spillere – i hvert fald for den gennemsnitslige fodboldfan – men indeholder også enkelt stjernespiller samt en-to håndfuld navne, som mange nok kender.

Stjernespilleren er naturligvis midtbanemanden Radja Nainggolan, som er på leje fra Inter. Han har foreløbigt kvitteret med fem mål og fem assists i sine 21 kampe. 

Herudover kender de fleste danskere nok også den tidligere F.C. København-målmand Robin Olsen, som også er i klubben på et lejeophold. Han hører normalt til i AS Roma.

Centerforsvareren Ragnar Klavan, der har en fortid i blandt andre Liverpool, er nok heller ikke helt fremmed for de fleste. Det er navne som Luca Cigarini, Marko Rog (leje, Napoli), Gastón Pereiro (leje, PSV), Valter Birsa, João Pedro, Giovanni Simeone (leje, Fiorentina), Leonardo Pavoletti og Alberto Paloschi (leje, SPAL) nok heller ikke. 

Så på trods af der også er en del mere eller mindre ukendte navne i truppen, er det trods alt et ganske navnekyndigt mandskab, som træner Walter Zenga råder over. Ikke mindst på den offensive del.

Topscorer: Portugiser-brasilianeren João Pedro har gang i en forrygende sæson. Han tegner sig p.t. for 16 mål, hvilket rækker til en 4.-plads på Serie A’s topscorerliste. Ganske imponerende. 

Skader og karantæner:

Leonardo Pavoletti (angreb), Paolo Faragò (højre midtbane), Luca Ceppitelli (centerforsvar - anfører) og Radja Nainggolan (offensiv midtbane) døjer alle med skader og ventes ude i weekenden. 

Forventet startopstilling til kampen mod Hellas Verona:

Cragno – Cacciatore, Pisacane, Klavan, Pellegrini – Ionita, Cigarini, Rog – Pereiro, Simeone - Paloschi

1X2 odds, Verona - Cagliari, Lør. 20. jun. 2020 kl. 21:45

Verona

Uafgjort

Cagliari

Fiorentina

Fiorentina har ikke haft en godkendt sæson indtil videre. Klubben, der gennem tiden har haft en række danske spillere, ligger blot nummer 13 i Serie A, og de har ni point op til de europæiske pladser. Til nedrykningsstregen er der til sammenligning kun fem point ned.

Fiorentina genoptager sæsonen med en hjemmekamp på Stadio Artemio Franchi. Her gæster bundproppen Brescia, og der burde ligge tre point at vente for Fiorentina her. Det er i hvert fald en must-win-kamp, hvis de vil holde liv i håbet om europæisk fodbold næste sæson.

De to hold har spillet uafgjort mod hinanden de to seneste gange, der har mødtes. Det er dog vigtigt at nævne, at de to hold kun har spillet mod hinanden tre gange på ti år. Seneste møde var naturligvis i indeværende sæson i oktober måned sidste år. Den kamp endte uden scoringer. Det andet uafgjorte resultat skal vi helt tilbage til maj 2011 for at finde. Den sæson rykkede Brescia ud af Serie A i, og de kom først tilbage igen til denne sæson.

Meget tyder på, at Brescia igen må ned i Serie B, da de ligger på sidstepladsen og blot har sikret 16 point indtil videre. Der er hele ni point op til overlevelse, og det ser meget svært ud for et hold, der kun har vundet fire ud af 26 kampe.

Topscorer: Dusan Vlahovic og Federico Chiesa deler topscorerværdigheden med 6 mål.

Skader og karantæner:

Der er ingen skader eller karantæner at berette om. 

Formodet startopstilling:

Dragowski – Milenkovic, Pezzella, Caceres – Duncan, Badelj, Castrovilli, Lirola, Igor – Chiesa, Vlahovic

1X2 odds, Fiorentina - Brescia, Man. 22. jun. 2020 kl. 19:30

Udinese Calcio

Udinese med danske Jens Stryger Larsen i truppen – og i startopstillingen – kan bestemt ikke sige sig fri for at være med i nedrykningsdramaet. Holdet har 12 kampe tilbage og har blot tre point ned til den forkerte side af nedrykningsstregen. 

Holdet sluttede lidt mærkeligt af inden pausen. De havde en stime med tre sejre i streg efterfulgt af fire nederlag på stribe for så til sidst at spille uafgjort fire gange på rad og række. 

Første opgave på dagsordenen bliver en tur til Torino, hvor Torino FC venter. Har hjemmeholdet tænkt sig at køre videre på stimen fra før coronapausen, skulle der være rig mulighed for Jens Stryger Larsen og kompagni for at få de tre point med hjem til Udine. Torino tabte nemlig deres sidste seks Serie A-kampe, inden sæsonen blev afbrudt. 

Topscorer: Den tidligere AS Roma-angriber Steano Okaka har scoret fem gange i sæsonen, hvilket er nok til at være Udineses interne topscorer. 

Skader og karantæner:

Sebastian Prödl (centerforsvar) er ukampdygtig. 

Forventet startopstilling til kampen mod Torino:

Musso – Larsen, Becao, Ekong, Nuytinck, Sema – De Paul, Mandragora, Fofana – Okaka, Lasagna

Over/Under odds, Torino - Udinese, Tir. 23. jun. 2020 kl. 21:45 Linje: 2.5

Over

Under

Torino

Torino indtager 15.-pladsen i Serie A inden genoptagelsen af sæsonen. Det kan ikke være tilfredsstillende for en klub, der i sidste sæson sluttede som nummer syv i tabellen.
De kan også hurtigt ende i nedrykningsfare, hvis de ikke begynder at få point på kontoen. Torino var nærmest i frit fald inden coronakrisen. Nederlagene på 7-0 hjemme mod Atalanta og 4-0 ude mod Lecce springer især i øjnene. 

Det er blevet til seks nederlag i streg for Torino, og den nye træner Moreno Longo, der kom til i februar, har endnu ikke prøvet at vinde en kamp med sit hold. Retfærdigvis skal det nævnes, at han kun har været træner for Torino siden 4. februar, og de siden da blot har spillet tre kampe mod blandt andre Napoli og Milan på udebane.

Andrea Belotti er der dog fortsat mål i støvlerne på, og han er da også klubbens topscorer med indtil videre ni mål.

Torino genåbner Serie A-sæsonen som de første i en kamp mod Parma, der gæster Stadio Olimpico di Torino den 20. juni klokken 19.30.

Da de to hold mødtes i indeværende sæson tilbage i september sidste år, vandt Parma med 3-2. Her var Andreas Cornelius blandt Parmas målscorere.  

Topscorer: Andrea Belotti (9 mål)

Skader og karantæner:

Daniele Baselli og Simone Verdi er ude henholdsvis resten af sæsonen og til starten af juli.

Formodet startopstilling:

Sirigu – Izzo, N’Koulou, Bremer – Lukic, Rincon, Baselli, De Silvestri, Ansaldi – Zaza, Belotti

1X2 odds, Torino - Parma Calcio 1913, Lør. 20. jun. 2020 kl. 19:30

U.C. Sampdoria

Sampdoria har i de seneste tre sæsoner været meget stabile og er sluttet som enten nier eller tier, langt væk fra alt hvad der hedder nedrykningsdrama. Sådan forholder det sig ikke i denne sæson. 

Holdet er p.t. placeret på 16.-pladsen med blot ét point ned til Lecce, som er øverst placerede mandskab på nedrykningspladserne. Imellem Sampdoria og Lecce ligger Genoa – Sampdorias lokale river. 

Hvad der både kan være godt og skidt for Sampdoria er, at holdet endnu har 13 kampe til at råde bod på situationen. Fordelen ved at der havde været færre kampe tilbage, ville have været, at man ikke skulle holde stand i så lang tid. Omvendt ville det heller ikke give plads til mange smuttere. 

Hvad der bestemt taler til Sampdorias fordel er, at der er langt ned til de to nederste hold i tabellen, SPAL og Brescia. Dem har man henholdsvis otte og ti point ned til. Dermed kunne det godt se ud til, at man blot skal sørge for at holde enten Genoa eller Lecce under sig for at klare frisag. 

Det skal dog med, at Sampdoria har en række svære udekampe tilbage i programmet: ude mod Inter, ude mod Roma, ude mod Atalanta og ude mod Juventus. Fortsætter man de hidtidige udebanetakter, skal man ikke regne med at få mange point ud af de fire opgør. 

Første opgør bliver på søndag ude mod Christian Eriksen og Inter. 

Topscorer: Fabio Quagliarella fortsætter med at score mål, til trods for han er blevet 37 år gammel. Den tidligere italienske landsholdsangriber har scoret ni gange i indeværende Serie A-sæson. 

Skader og karantæner:

Alex Ferrari (centerforsvar) forventes ude resten af juni.

Forventet startopstilling til kampen mod Inter:

Audero – Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello – Depaoli, Ekdal, Vieira, Jankto – Gabbiadini, Quagliarella 

Over/Under odds, Inter - Sampdoria, Søn. 21. jun. 2020 kl. 21:45 Linje: 2.5

Over

Under

Genoa

Lasse Schöne og Genoa er i nedrykningsfare i Serie A. De ligger lige akkurat over stregen, men de ligger á point med Lecce, der er nummer 18 og under nedrykningsstregen.

Genoa starter op igen med en hjemmekamp på Stadio Luigi Ferraris, hvor Parma kommer på besøg. Dette vil være Parmas anden kamp på tre dage, da de før denne kamp har mødt Torino på udebane den 20. juni. Dette kan både være en fordel og en ulempe set fra Genoas perspektiv.

Danske Schöne kom til Genoa i sommerens transfervindue efter 14 år i Holland. Lasse Schöne har været fast mand for Genoa i denne sæson, hvor han har spillet 22 ud af 26 kampe. Af disse er 21 spillet fra start, og så har han siddet på bænken i tre kampe i alle 90 minutter, mens han har var ude af truppen i en kamp mod Bologna den 15. februar.

Genoa har en meget rutineret trup, der foruden 34-årige Schöne, tæller 36-årige Goran Pandev, 35-årige Valon Behrami, 34-årige Andrea Masiello og 33-årige Domenico Criscito. Om rutinen er nok til at redde endnu en sæson, bliver interessant at se, men Genoa har på papiret en for stærk trup til at rykke ned.

Topscorer: Domenico Criscito og Goran Pandev har begge scoret syv gange.

Skader og karantæner:

Ivan Radovanovic er ude resten af sæsonen, mens Federico Marchetti er ude med karantæne.

Formodet startopstilling:

Perin – Romero, Soumaoro, Masiello – Behrami, Schöne, Cassata, Biraschi, Criscito – Sanabria, Pandev

Over/Under odds, Genoa - Parma Calcio 1913, Tir. 23. jun. 2020 kl. 21:45 Linje: 2,5

U.S. Lecce

Lecce har haft det svært efter at have rykket op fra Serie B i sidste sæson. Oprykningen kom i hus via en 2.-plads efter Brescia, som tog Serie B-titlen. Den nye tilværelse af Serie A-status har betydet, at man er gået fra at være vant til at vinde de fleste af sine kampe til at tabe størstedelen.

Skulle Lecce ende med at klare skærene i Støvlelandets bedste række, lever man helt sikkert også med, at man har tabt mange kampe. Den økonomiske og ikke mindst den prestigemæssige forskel på Serie A og B er så enorm, at førstnævnte naturligvis altid vil være at foretrække. 

Lecce ligger kun under stregen qua dårligere indbyrdes kampe mod Genoa, som de er à point med. Herudover er der kun ét point op til Sampdoria, to point op til Torino, tre point op til Udinese og fem point op til Fiorentina. Det er med andre ord slet ikke nogen umulig opgave, Lecce er på her. 

En smule paradoksalt har de gulklædte fået flere point ude end hjemme. I 13 hjemmekampe er det blevet til 12 point, mens det i lige så mange udekampe er blevet til 14 point. 

Tager man et hurtigt blik på Lecces kampe op til pausen, danner der sig et billede af en pose blandede bolsjer. Først tog holdet tre yderst vigtige sejre på stribe: 4-0 hjemme mod Torino (nedrykningsrival), 3-2 ude mod Napoli og 2-1 hjemme mod SPAL (nedrykningsrival).

Herefter røg man ind i to store lussinger. Det skal dog med, at det var mod god modstand: 0-4 i Rom mod Roma og 2-7 hjemme mod et offensivt potent Atalanta-mandskab.

Der venter ikke oprykkerne noget meget nemmere program efter pausen. De lægger ud med en hjemmekamp mod AC Milan. Herefter går turen til Torino, hvor Juventus tager imod.

Topscorer: Anfører og offensiv midtbane Marco Mancuso har scoret otte gange i 21 kampe, hvorfor han er Lecces topscorer. 

Skader og karantæner:

Giulio Donati (højre back) sidder ude med karantæne. Dette i hvert fald ifølge Transfermarkt. Gazzetta har ham dog i deres formodede startopstilling. 

Herudover skulle Filippo Falco (hængende angriber), Diego Farias (hængende angriber) og Khouma Babacar (angreb) været ude med skader. 

Forventet startopstilling til kampen mod AC Milan:

Gabriel – Donati, Lucioni, Rossettini, Calderoni – Majer, Deiola, Barak, Saponara – Mancosu, Lapadula

1X2 odds, Lecce - AC Milan, Man. 22. jun. 2020 kl. 19:30

Lecce

Uafgjort

AC Milan

SPAL

SPAL fra byen Ferrara ligger under nedrykningsstregen inden genopstarten af sæsonen. De har syv point op til redning, så det ser svært ud for SPAL, der har været at finde i den bedste række siden 17/18-sæsonen.

Hvis de skal have en chance for at overleve, kræver det, at angrebsprofilen Andrea Petagna fortsætter med at brage mål ind. Petagna har scoret flotte 11 mål for bundklubben, og det svarer til mere end halvdelen af de mål, SPAL har scoret i Serie A-sæsonen.

SPAL starter op med en kamp mod Cagliari på hjemmebane, og det må betragtes som en must-win-kamp, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at overleve.

Da de to hold mødtes i oktober måned, vandt Cagliari med 2-0.

Topscorer: Andrea Petagna (11 mål)

Skader og karantæner:

Karlo Letica er ude med en lårskade.

Formodet startopstilling:

Berisha – Cionek, Vicari, Bonifazi, Reca – Valdifiori, Missiroli, Murgia, Valoti, Fares – Petagna

1X2 odds, SPAL 2013 - Cagliari, Tir. 23. jun. 2020 kl. 19:30

Brescia Calcio

Man kan vel nærmest ikke klandre Serie A’s agterlanterne, Brescia, hvis de mere eller mindre har kastet håndklædet i ringen. Godt nok har de 12 kampe at gøre godt med, men de har ikke vist mange takter i sæsonen, som for alvor får mange til at tro på, de kan vende bøtten. Hertil kommer, at de har hele ni point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

Situationen bliver heller ikke bedre af, at man for nyligt så sig nødsagede til at fyre holdets største stjerne og topscorer, Mario Balotelli. 

Resultaterne op til coronapausen tegner heller ikke godt for Brescia. I de sidste 11 kampe blev det til otte nederlag og tre uafgjorte. Det rimer ikke just på overlevelse. Skal man se lidt positivt på situationen, kan det imidlertid kun gå én vej for oprykkerne, som vandt Serie B i fjor.

Første opgave post-corona bliver en tur til Firenze, hvor et indtil videre skuffende Fiorentina-mandskab vil søge lidt oprejsning. 

Topscorer: Mario Balotelli er holdets topscorer med sine fem mål. Han er dog ikke længere at finde i klubben, da han for nyligt blev fyret. Dermed deler Ernesto Torregrossa og Alfredo Donnarumma førstepladsen med hver fire scoringer. 

Skader og karantæner:

Sandro Tonali (defensiv midtbane) og Andrea Cistana (centerforsvar) er begge på skadeslisten. 

Forventet startopstilling til kampen mod Fiorentina:

Joronen – Sabelli, Papetti, Chancellor, Martella – Bisoli, Dessena, Bjarnason – Zmrhal – Ayé, Torregrossa

Over/Under odds, Fiorentina - Brescia, Man. 22. jun. 2020 kl. 19:30 Linje: 2.5

Over

Under