Hvem har noget at spille for i næstsidste spillerunde, og hvor er værdien? Se spiltankerne om den bedste franske fodboldliga: Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Betting (og sport) er ind i mellem stolpe-ind, andre gange stolpe-ud. Seneste runde i Ligue 1 indeholdt en fæl omgang af sidstnævnte for mine deciderede tip (mens de løse spiltanker gav overskud).

Nice-offensivmand Atal – som jeg havde et tip på som målscorer til odds 13 – brændte straffe i overtiden. Cirka samtidig scorede Dijon ufortjent til 2-1 mod Strasbourg i en kamp hvor mit tip lød på X2 til odds 1,87. Og det var sandelig også i overtiden at Guingamp-angriber Thuram brændte straffe mod Rennes, hvormed kampen endte 1-1, og mit Over 2,5 mål-spil til odds 1,91 gik galt.

C'est la vie – og man skal huske at overtiden andre gange har været vældigt venlig mod mine spilforslag. Men stadig: Grrr :-).

I runde 37 – sæsonens næstsidste - har jeg indtil videre svært ved at finde værdi. For hvordan håndterer holdene at der for de flestes vedkommende kun er æren for at spille for? Svært at vurdere. Men lidt guf har jeg da fundet.

I følgende optakt leveres en gennemgang af hvert opgør i denne runde, med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. 

Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene? Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg ofte have foreløbige idéer. Tættere på kampene kan det være at jeg får nye idéer der måske endda går imod de oprindelige spiltanker, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Hjælp meget gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.
 

Bordeaux – Reims

Spilles lørdag 18/5 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Kun æren at spille for (Bordeaux kan i teorien rykke ned, men kun hvis Caen og Monaco vinder 2 kampe, og Amiens taber mod Monaco og vinder sidste runde stå stort at Bordeaux' 12 mål bedre måldifference indhentes). Det giver nok en tung affære mellem to formsvage hold, men der er en chance for at hjemmeholdet forsøger at tage sig sammen. Værdi? Jeg ved det ikke.

Trupnyt: Ny karantæne: midterforsvarer Pablo. Klar efter karantæne: midterforsvarer Jovanovic. Klar efter skade: fløjindskifter Kalu og midterforsvarsreserve Lewczcuk. Tvivl om angriber/kantspiller De Préville (missede seneste kamp), kantspiller/topscorer Kamano, fløjafløser Karamoh samt offensivmidtbanemand Sankharé. Nok stadig ukampdygtige: angrebsindskifter Cornelius,, angrebsafløser Maja, midtbaneafløser Tchouameni

Reims: Nok stadig ude: angriber Dia. Klar efter karantæne: Venstreback Baba (ustabil; alternativ Konan er stadig skadet)
 

Guingamp – Nîmes

Spilles lørdag 18/5 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Guingamp rykkede ned i sidste weekend da topscorer Thuram brændte straffe i overtiden mod lokalrival Rennes. Med kisten sømmet ligner bretonerne vel et nemt bytte for oprykker Nîmes der har to gode sejre i træk og som nok gerne vil kæmpe for at nå i top6 (dog ingen EL-billet)? Måske, men det er Guingamps sidste hjemmekamp i L1, så måske fightes der for æren, og Nîmes må undvære den vældigt vigtige spilfordeler og dødboldsspecialist Savanier. Værdi? Jeg ved det ikke.

Trupnyt:

Guingamp: Ny karantæne: kantspiller Coco (starter/afløser). Klar efter karantæne: højrekant Merghem. Tvivl: offensivfolk NGbakoto, Rodelin, Benezet (ikke idealstartere)

Nîmes: Ny karantæne: midtbanemand Savanier. Tvivl: angrebsindskifter Bozok. Nok fortsat ukampdygtige:  midterforsvarer Landre, angriber Depres (bedste frontløber; der er dog diverse andre dygtige offensivfolk der kan være vældigt giftige når i hopla)
 

Lille – Angers

Spilles lørdag 18/5 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker: Angers +1 asian til odds 1,95 hos Bet365

Angers har kun tabt til Lyon og PSG (begge snævert; uheldigt mod PSG) i seneste 10 kampe, og fightniveauet er stadig nydeligt selv om overlevelse er sikret. Ligatoer Lille har haft en flot sæson, men sikrede reelt (Lyon skal indhente 6 point og 14 mål på 2 kampe) en direkte CL-plads i sidste uges chancefattige 1-0 over Bordeaux, og det blev fejret. 1 point kan cementere.

Trupnyt:

Lille: Skadestvivl: midterforsvarer Soumaoro (afløser Gabriel dog også god) og def-midtbanemand Xeka – misset seneste 4 kampe.

Angers: Nok stadig ude: midtbanekæmpe Ndoye (siden start-april; uden ham mindre hovedspilsstyrke, men mere tempo og teknik på midtbanen), back Bamba (afløser Pellenard ofte ret ringe), midterforsvarer Thomas (starter/afløser). Tvivl om midtbanemand Mangani der missede seneste kamp.
 

Lyon – Caen

Spilles lørdag 18/5 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker: Caen +1 asian i 1H til odds 1,62 hos Bet365

Med sejr kan Lyon sikre sig bronze og CL-billet, og formen ser nydelig ud med senest 3-0-sejr i Marseille. Marseille-rødt samt storspil af Lyon-keeper Lopes gemmer sig dog bag de flotte cifre. Caen skal også helst vinde for at komme væk fra stregen, men vil nok acceptere uafgjort, og normannerne graver sig nok ned i Lyon. De er 3-1-0 i seneste 4 kampe, så de kan have troen på at de kan få noget med hjem. Værdi i det lave odds for hjemmesejr (1,24)? Jeg tror det ikke. Nok snarere i at Caen kan holde det tæt i 1. halvleg.

Trupnyt:

Lyon: Backreserver Rafael og Marcal nok stadig ude.

Caen: Ny karantæne: angriber Tchokounté (starter/indskifter). Nok stadig ukampdygtig: Def-midtbaneafløser Diomandé. Sat af for 5. kamp i træk: fløjindskifter Beauvue?
 

Monaco – Amiens

Spilles lørdag 18/5 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Bundbrag mellem to hold der er lige over stregen; Amiens 2 point over, Monaco a point med Caen. Storklubben Monaco er favorit, men efter god start på året (efter elendigt efterår) har spillet langt fra fungeret optimalt på det seneste: 6 kampe uden sejr og pt 2 nederlag i træk. Amiens er uden tab i seneste 3 kampe hvor forsvaret har været pænt solidt. Er bedst hjemme, men fik 1-1 mod højtflyvende Montpellier i seneste udekamp. Værdi i hjemmesejr med odds cirka 1,7? Jeg tvivler. Jeg tror jeg afventer odds på antal kort. Monaco har  i forvejen samlet mange kort ind i foråret, og før denne kamp melder træner Jardim at der skal KÆMPES!

Trupnyt:

Monaco: Nok stadig ude: midtbanemand Fabregas (misset seneste 4), målmand Subasic (misset Nîmes) og angriber Jovetic

Amiens: Tvivl: midterforsvarer Gouano (ude seneste 3 kampe) og højrekantafløser Cornette (ude længe)
 

Montpellier – Nantes

Spilles lørdag 18/5 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Nantes +1 asian til odds 1,55 hos Bet365

Nantes er 5-1-0 i seneste 6 kampe og vil slutte sæsonen godt af trods kun æren at spille for. Hjemmestærke Montpellier kæmper for en EL-plads, men har ikke overbevist i seneste 2 runder og kan få svært ved at nedbryde de fysisk stærke bretonere.
Læs hele analysen


PSG – Dijon

Spilles lørdag 18/5 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Begge Hold Scorer til odds 1,7 hos bwin

PSG har scoret i alle kampe og har indkasseret i seneste 8. Meget svækket forsvar til denne kamp. Offensivt mangler Neymar, men topscorer Mbappé til gengæld tilbage. Trods sejrstrang spiller Dijon nok defensivt, men formstærk offensiv kan kontratrue.
Læs hele analysen


Saint-Étienne – Nice

Spilles lørdag 18/5 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Atal scorer til odds 17 hos Bet365

Hurtige og driblestærke Atal har været god og målfarlig for Nice efter flytning fra højreback til højrefløj. SE har mere at spille for og generelt solidt forsvar, men er backsvækket, og sejrstrang kan give Nice-kontraer.
Læs hele analysen


Strasbourg – Rennes

Spilles lørdag 18/5 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker: Over 2,5 mål til odds 1,8 hos bwin

To midterhold uden andet at spille for end chancen for lige at krybe sig ind i top10. Men interessant at det er en kamp mellem ligacup-vinderen og pokalvinderen, og de vil nok gerne spille fodbold: Alsacianerne fordi det er sidste hjemmekamp, bretonerne fordi de efter en række underholdende, målrige kampe var ”kedelige” i sidste uge mod Guingamp; lagde godt ud, men trak sig så for langt tilbage. Hvilket bagefter udløste heftig taktik-kritik fra kreatør Ben Arfa.

Trupnyt:

Strasbourg: Nok stadig ude: midterforsvarer Martinez (3. kamp i træk) og midtbanemand Martin (2. kamp). Tvivl: fløjindskifter Grandsir

Rennes: Ny karantæne: midterforsvarsafløser Nyamsi. Tvivlsom: def-midtbanemand André (misset seneste 3) + nogle marginalfolk, fx angriber Siebatcheu
 

Toulouse – Marseille

Spilles lørdag 18/5 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

X (NordicBet* 3,55) og/eller Under 2,5 mål (Betsafe 1,94) frister fordi uafgjort vil sikre Toulouse i L1, mens Marseille ikke kan nå en EL-plads og måske bare gerne vil have en skuffende sæson overstået. Men jeg tøver fordi det er svært at vide hvordan Marseille vil reagere oven på det ydmygende 0-3-nederlag mod Lyon (tabsstørrelse uheldig, men tab fortjent). Vil træner Garcia (der læner sig op ad en fyring) efter 4-3-3-fiasko gå tilbage til det mere slagkraftige 4-4-2? Orker stjernerne at tage sig sammen, kan og vil de forsøge at sætte sig igennem? I øvrigt en kamp mellem to sydfranske byer. Ikke et decideret derby, men begge holds fans vil nok nyde at få modstanderen ned med nakken. Dog værd at bemærke at poliet forbyder adgang for Marseilles tilhængere.

Trupnyt:

Toulouse: Ny karantæne: angriber Sanogo, midtbanemand Sidibé. Klar efter karantæne: def-midtbanemand Sangaré. Tvivl: målmand Reynet, men konkurrent Goicoechea er også god. Stadig ukampdygtig: fløjindskifter Jean.

Marseille: Ny karantæne: midterforsvarer Caleta-Car (afløser Rami er langsom). Tvivl: offensiv-højreback Sarr (missede Strasbourg og Lyon)
 

Regnskab

Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 6
Overskud: -1,8
Tilbagebetalings%: 70
Tipodds-lukkeodds: fald 0,16

Løse spiltanker
Antal & indsats: 3
Overskud: 2,58
Tilbagebetalings%: 186
Tipodds-lukkeodds: stigning 0,01

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 82
Overskud: 4,12
Tilbagebetalings%: 105
Tipodds-lukkeodds: fald 0,85

Løse spiltanker
Antal & indsats: 70
Overskud: 23,44
Tilbagebetalings%: 133,5
Tipodds-lukkeodds: fald 3,69