BetXperts Ruslands-ekspert, Toke, har været i studiet hos Unibet* for at tale om russisk fodbold. Derudover bliver der både talt politik, racisme og hooliganisme op mod det kommende verdensmesterskab. Podcasten er produceret i et samarbejde mellem Unibet* og BetXpert.

Rusland har et kæmpe hooliganproblem - men det kommer ikke til at spille en rolle ved det forestående VM. Sådan lyder vurderingen fra BetXperts Rusland-specialist, Toke, i den tredje podcast i samarbejdet mellem Unibet* og BetXpert. 

Rusland har ikke råd til en større skandale på niveau med det, man så for to år siden under EM i Frankrig, hvor det bl.a. fra politisk plan blev hyldet, at russiske hooligans gik amok på fans fra de andre lande - især de engelske.

Toke forventer dog ikke, at en fredelig VM-slutrunde vil være starten på et nyt kapitel i russisk fodbold eller i det russiske samfund i almindelighed. Det handler for Rusland om ikke at tabe ansigt, mens hele verden kigger på, og når verdensmesterskabet er overstået, vender alt tilbage til udgangspunktet med gadekampe og trecifret årligt antal fodboldrelaterede racismesager.

Lav tiltro til de russiske helte

I den russiske befolkning er der ikke større optimisme knyttet til nationalmandskabets chancer ved slutrunden. Da Rusland vandt værtskabet i 2010, var der ellers store armbevægelser fra politisk side, og en drøm om medaljer blev luftet offentligt, men siden har landsholdet leveret det ene jammerlige resultat efter det andet, og Toke vurderer, at forventningen blandt russerne er, at spillerne ikke  gør sig selv til grin.

Værterne er kommet i en nogenlunde overkommelig gruppe, og videre avancement er ikke urealistisk, men der er en accept i befolkningen af, at det formentlig bliver til et exit i 1/8-finalen, når modstanderen med al sandsynlighed hedder enten Portugal eller Spanien.

"Det er ikke noget specielt stærkt landshold. Det er virkelig langt fra fordums styrke. Der er nogle ret store problemer i russisk fodbold, som også holder landsholdet tilbage," siger Toke blandt andet i podcasten.

Hør hele podcasten ved at klikke her. Alternativt kan du høre den herunder.