Jule- og vinterpausen er slut og der blændes nu igen op for cremen af europæisk fodbold, når ottendedelsfinalerne i Champions League sparkes igang med første opgørene i denne midtuge. Og det kan næsten ikke starte vildere en det er tilfældet. PSG tager imod Bayern München hjemme på Parc des Princes i Paris til noget der lige så godt kunne have lignet en CL-finale. Men det er ikke desto mindre blot førsteopgøret i 1/8-finalerne. Vi kaster her et blik på de pågældende holds team news  samt odds og streaming muligheder forud for opgøret.

PSG - Bayern München optakt

Opgøret mellem Paris Saint Germain og Bayern München løber af stablen på Valentinsdag, tirsdag den 14. februar. Det er naturligvis Parc des Princes i Paris, der skal danne ramme om braget i førsteopgøret af Champions League 1/8-finalerne. Der er tale om to af turneringens mere angrebsivrige mandskaber, og der kan derfor vente et, hvis ikke målrigt, så i hvert fald underholdende opgør, der både tegner til at blive interessant at overvære men også at spille på. Og så er det samtidig en tro kopi af Champions League finalen fra 2020, hvor netop franskmændene og tyskerne stødte sammen. Med Bayern München som sejrherrer.
Der er kick off klokken 21.00 og kampen skal ledes af den engelske dommer Michael Oliver. Man forventer en blid vind og 4 grader i Paris på kamptidsspunktet.

Odds på PSG - Bayern München

PSG - Bayern München: Startopstillinger og trupnyt

Forventet startopstilling (PSG)

Donnarumma; Mendes, Marquinhos, Ramos, Hakimi, Soler, Pereira, Verratti; Neymar, Mbappe og Messi.

Forventet startopstilling (Bayern München)

Sommer; Davies, Ligt, Upamecano, Cancelo; Kimmich, Goretzka, Gnabry, Musiala, Sané; Müller.

Paris Saint Germain
PSG møder op til CL-ottendedelsfinalen mod Bayern München som komfortabelt tophold i den hjemlige Ligue 1. PSG har skabt sig et fem points forspring ned til forfølgerne fra Marseille på andenpladsen og alt virker forholdsvist roligt i det store hjemlige billede. Det er dog med en vis slinger i valsen at man tager imod Bayern München eftersom weekendens opgør i Monaco endte med et sjældent 1-3 nederlag. Det var kulminationen på en atypisk skidt PSG-uge, da man onsdagen forinden også havde lidt et 1-2 nederlag ude mod Marseille i ottendedelsfinalerne i den franske pokalturnering. Så PSG møder faktisk op med to friske nederlag i bagagen. Det er over et år siden at man sidst har tabt to kampe i træk.

Vejen til 1/8-finalen har imidlertid været uden rysten på hænderne for franskmændene. Man spillede sig ubesejret igennem gruppespillet sammen med Benfica og hentede i alt 4 sejre og 2 uafgjorte i de 6 gruppekampe. Kylian Mbappe er indtil videre PSGs CL-topscorer med sine 7 mål i indeværende turnering. Det gør ham pt også til turneringens samlede topscorer

Bayern München

Præcist som med Paris Saint Germain møder Bayern München op som førerhold i sin hjemlige liga. Det startede ellers lidt slingrende, men det bayerske storhold har fået rettet op på skuden og står nu noteret for 20 kampe i træk uden nederlag. Det har betydet, at man nu har overhalet Union Berlin og sat sig på tronen af den tyske Bundesliga. Dog kun med et point ned til Union Berlin pt.

Bayern Münchens vej til 1/8-finalen har været intet mindre end fænomenal. Man har leveret en nærmest historisk præstation i gruppespillet, og det endda i en gruppe med selveste Barcelona og Inter. Bayern lagde al modstand ned, slog Barcelona og Inter i begge opgør, endte med maksimumpoint for de 6 gruppekampe og en målscore på hele 18-2.

Skader og karantæner (PSG)

Hos Paris Saint Germain har alle øjne været rettet mod både Kylian Mbappe og Lionel Messi, eftersom de to offensive profiler sad over weekendens liga-nederlag i Marseille. Begge er udtaget til tirsdagens CL-trup, men de betegnes stadig som tvivlsomme. Eneste sikre fravær er forsvareren Nordi Mukiele samt midtbanen Renato Sanches, der begge sidder udenfor med skader. Bliver Messi og Mbappe kampklar, vil PSG kunne stille i stærkeste opstilling.

Skader og karantæner (Bayern München)

Bayern München må til førsteopgøret i Paris se bort fra den faste keeper Manuel Neuer, den faste back Lucas Hernandez og den faste offensiv Sadio Mané, som alle er skadet. Derudover er forsvarsreserven Noussair Mazraoui  og midtbanereserven Ryan Gravenberch også ude med skader. Den faste offensiv Thomas Müller er tvivlsom, men forventes at spille. Ugens positive nyhed er at den faste midt Joshua Kimmich vender tilbage fra karantænen, som holdt ham ude af weekendens sejr over Bochum i Bundesligaen.

PSG - Bayern München: Spilforslag

PSG - Bayern München Under 3,50 mål til odds 1,64 hos Unibet*

Det kan lyde skørt at melde et underspil op på to af Champions League mest målscorende mandskaber, men nogle gange må man også forholde sig lidt odds-teknisk til tingene. At holdene ER offensive afspejles naturligvis i oddsene - og måske endda lidt for meget. Odds 1,64 hos Unibet* på Under 3,50 mål virker spilbart. Især også når man tænker på, at de seneste indbyrdes opgør på Parc des Princes mellem de to hold er endt med under 3,50 mål. Dertil skal lægges, at der er tale om førsteopgøret, hvorfor man bør forvente en anelse mere afventende fodbold end eksempelvis i et altafgørende returopgør.

Gå ikke glip af andre Champions League betting tips.

PSG - Bayern München: Stream kampen online


Der er rig mulighed for at kunne følge med i kampen, når man først dykker ned i det store PSG - Bayern München stream udbud. Kampen vises eksempelvis direkte på TV3+ ligesom man også kan vælge at streame den på Viaplay.

PSG - Bayern München: Kampbilledet

Der er gang i målene når PSG og Bayern er involveret i hjemlige såvel som internationale klubkampe. Der er tale om to af Europas mest offensivt stærke mandskaber og med CL-topscorer Kylian Mbappe og Messi tilbage i truppen ligner PSG igen en seriøs offensiv trussel. Det er en kamp mellem to mandskaber, der har selvtilliden på plads og med en stærk selvopfattelse. Derfor vil der næppe blive trukket i håndbremsen - ingen parkerer bussen i det her opgør. Men, med det sagt er det også to hold med stærke centrale midtbanespillere og gode defensiver. Selvom bussen ikke skal parkeres, så skal den heller ikke satses fuldt ud. Der er også 90 minutter at spille i München om 14 dage, så måske går man bare en anelse mindre aggressivt til værks i førsteopgøret i Paris.

Ofte stillede spørgsmål


Hvem vandt sidste gang de to hold mødtes?

Sidst de to hold mødtes var i CL-kvartfinalen i 2021, hvor PSG havde vundet førsteopgøret 3-2 i München inden Bayern nappede returen med en 1-0 sejr.

Hvor mange gange har de to hold mødt hinanden?

PSG og Bayern München er stødt sammen 12 gange i nyere tid. Det er sjovt nok blevet til 6 sejre hver og ikke et eneste remis. Så PSG - Bayern München 14. oktober bliver vil dermed formodentligt rokke på den samlede statistik mellem mandskaberne.

Hvad er det mest målrige indbyrdes opgør?

Det mest målrige opgør mellem PSG og Bayern München fandt sted i Champions League i 1997, hvor Bayern München nedsablede franskmændene i München med en 5-1 sejr. Den næst mest målrige kamp mellem de to hold fandt sted i førsteopgøret af kvartfinalerne i Champions League i 2021. Her vandt PSG 3-2 i München.

Hvad er målsnittet i PSG og Bayern Münchens indbyrdes kampe

Der er blevet scoret i alt 34 mål i PSG og Bayerns 12 indbyrdes kampe gennem tiden. Bayern har stået for de 18, mens PSG har noteret sig for de 16. Bayern München har dermed scoret 1,50 mål pr kamp, mens PSG har scoret 1,33 mål pr kamp. Hvert indbyrdes opgør indeholder således i snit 2,83 mål.

Bliver Kylian Mbappe og Messi klar til kampen mod Bayern München?

Både Kylian Mbappe og Messi er udtaget til PSGs CL-trup til kampen mod Bayern München. Det er stadig ikke 100 procent sikkert at begge vil figurere i startopstillingen, men man forventer at begge bliver klar, ligesom man forventer at Thomas Müller bliver klar i gæsternes offensiv.