Premier League blev skudt i gang sidste uge, hvor Liverpool, Man Utd og Man City lagde særdeles hårdt fra land. Denne uge er der endnu et topopgør på programmet, og endnu engang er der masser af værdi at finde.

Premier League blev skudt rigtig fint i gang i sidste uge med en masse mål, og det lader til, at der er flere hold end sidste sæson, der har et offensivt mindset. Newcastle ville en smule mere end under Benitez, Brighton skiftede offensivt ind, da de var foran 1-0, Norwich forsøgte et fremadrettet spil mod Liverpool, og alt i alt var der masser af underholdning til de mange seere.

1. runde var dog også en runde, hvor man ikke fik alle de store nyindkøb at se, da de lige skulle have tid til at falde til i klubberne, så 2. runde her kan sagtens gå hen og blive særdeles interessant, da vi nu kan forestille os, at flere af de nye stjerner får chancen.

1. runde var også den første runde i Premier League's historie, hvor der blev benyttet VAR. Efter at have set systemet i aktion ved den seneste VM-slutrunde var forventningen hos mange, at det kunne skabe flere mål, og i særdeleshed måske flere straffespark.

Det var dog ikke umiddelbart tilfældet i de første kampe her, hvor VAR faktisk tværtimod var med til at annullere flere mål, så vi endte med færre scoringer, end der ville have været uden systemet.

Er det en generel tendens vi vil komme til at se, eller er det simpel varians som følge af en meget lille sample?

Har du ikke allerede læst den store optakt til sæsonens Premier League, kan du finde den i to dele herunder:

Arsenal - Burnley

Spilles lørdag d. 17/08 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

Arsenal havde en svær opgave senest ude mod Newcastle, men var tålmodige og endte med at tage sejren. Det var symptomatisk for opgøret, at man scorede på en omstilling, da det tydeligt var, hvad man byggede sin offensiv op omkring, og så var det interessant, at man i første udekamp i sæsonen vandt og holdt rent bur. Det skete nemlig blot i en enkelt udekamp hele sidste sæson.

Til opgøret her kan Arsenal forvente at blive forstærket med flere af deres stjerner og nyindkøb klar, så man ikke behøver spille med så mange unge reserver, som det var tilfældet i første runde.

Burnley fik en rigtig flot sejr på 3-0 til at starte sæsonen flot ud - omend opgøret mod Southampton var meget tættere ift. spil og chancer, end hvad resultatet antyder. Burnley snakkede dog - både inden og efter - om, at man til denne sæson har haft en meget bedre forberedelse og preseason end sidste sæson, hvor man skulle spille Europa League, så det er slet ikke utænkeligt, at det er det, der kommer holdet til gode her.

Arsenal - Burnley: Arsenal -1,5 til odds 1,92 hos Bethard (nu 1,98)

Arsenal havde et godt tag på Burnley i sidste sæson, hvor det lignende opgør lukkede i en meget højere linje. Burnley kom flot fra start i denne sæson, men Gunners vandt også i 1. runde, og kan være markant forstærkede nu.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Aston Villa - Bournemouth

Spilles lørdag d. 17/08 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Oprykkerne fra Aston Villa var på en svær opgave mod topholdet Tottenham i første runde, men man kom overraskende foran og holdt sig flot inde i kampen helt til allersidst, hvor Spurs trak fra.

Der var tvivl - i hvert fald hos undertegnede - om Villa kunne få deres enorme mængde nyndkøb til at finde et godt samspil fra start, men det lodd ikke til at være et problem for holdet, og det lover godt for dem.

Bournemouth har allerede mødt en oprykker, da de i første runde spillede lige op med Sheffield United. Man havde mange fravær til opgøret, og disse spillere er også ude af denne kamp. 

Aston Villa - Bournemouth: 1 til odds 2,40 hos Nordicbet (nu Bet365)

Villa bed fint fra sig i første kamp mod Tottenham, selvom man tabte fortjent. Bournemouth var til gengæld ikke overbevisende på deres stærke hjemmebane mod oprykkerne fra Sheffield, så på en svær udebane bør de kunne få problemer.

Brighton - West Ham

Spilles lørdag d. 17/08 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Brighton leverede en ganske interessant første runde med Graham Potter i spidsen for holdet. Man slog Watford på udebane med hele 3-0, og selvom sejren var større, end hvad spil og chancer berettigede til, så var der nogle spændende observationer.

For det første spillede holdet fra start mere offensivt end i sidste sæson (andet kunne nærmest heller ikke lade sig gøre), men det rigtig interessante var, at da man var foran 1-0 i 2. halvleg, skiftede man to angribere ind og fortsatte dermed sin jagt på mål - fremfor bare at pakke sig og forsvare føringen.

West Ham fik en rigtig træls start på sæsonen ved at løbe ind i et sprudlende mesterhold fra Manchester City. Det gav en lussing på 5-0, men kampen viste også at Hammers har spændende spillere, der kan levere interessante ting, og man skabte faktisk et ok antal gode chancer.

Til opgøret her, er det lidt et issue for West Ham, at Noble fortsat er skadet, og at Wilshere og Anderson samlede skader op i løbet af kampen. De kan nå at blive klar, men står i øjeblikket som tvivlsomme, hvilket vil hæmme holdet på den centrale del af midtbanen og i den offensive del af spillet.

Brighton - West Ham: Over 2,5 mål til odds 2,04 hos Unibet (nu 2,00 hos Bethard)

Begge mandskaber viste fine, offensive kvaliteter i første runde. Ganske vidst er oddset her lidt lavere end deres indbyrdes opgør sidste sæson, men Brighton virker også til at være mere offensivt mindede end den sæson.

Everton - Watford

Spilles lørdag d. 17/08 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Opgør mellem to mandskaber, der godt kan tillade sig at være skuffede ovenpå første runde. Watford selvfølgelig mest, da de spillede på hjemmebane mod et forventet bundhold og tabte 0-3. Everton må dog også være skuffede, da de mod Crystal Palace med flere vigtige fravær ikke formåede at hente de tre point.

Everton har karantæne til Schneiderlin, der modtog rødt kort senest, og så er midtbanemændende Delph (nyindkøbt) og Gomes tvivlsomme med skader. Det betyder, at holdet er tyndt besat på den centrale midtbane, og selvom man har en bred trup generelt, er det selvfølgelig en ulempe. Dog er det positivt for holdet, at Delph startede op på træning onsdag og således kan nå at blive klar til opgøret.

I kampen her er det desuden interessant, at vi har at gøre med to kvalitetshold, der dog begge er bedst offensivt, når de kan spille direkte, og modstanderne går frem. Det betyder, at vi enten kan få en lidt kedelig stillingskrig mellem de to mandskaber, der ikke kan åbne hinanden, eller vi kan få et opgør mellem to hold der hurtigt bringer bolden fra den ene ende til den anden.

Everton - Watford: Under 2,5 mål til odds 2,10 hos Bet365

Begge mandskaber er bedst offensivt når de kan få lov at spille på omstillinger, men samtidig er de normalt defensivt fokuserede, så det er ikke sikkert, de får nemt ved at bryde hinanden op.

Norwich - Newcastle

Spilles lørdag d. 17/08 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Norwich fik en hård velkomst til Premier League, da de i sæsonens åbningskamp fik klø af vicemestrene fra Liverpool. I deres opgør viste det sig, hvor sårbare de er overfor et højt og aggressivt pres, og det højere tempo der er i Premier League fremfor Championship. Dette udtalte flere af spillerne sig også om efter kampen.

Newcastle fik heller ikke den bedste start, da de måtte strække våben mod Arsenal. Man leverede dog en fin indsats mod Gunners, og holdt opgøret tæt langt hen i kampen. 

Det interessante i denne kamp er, at selvom Norwich er oprykkere, så er det nok dem, der kommer mest offensivt til opgøret og vil levere det største pres. Det kan blive en spændende duel, da Newcastle er bedst på omstillinger, mens Norwich godt kan se svage ud defensivt, men er gode til selv at skabe chancer.

Norwich - Newcastle: Newcastle +0,25 til odds 2,00 hos Nordicbet (nu 1,99 hos Bethard)

Jeg synes, at markedet med de nuværende odds overvurderer Norwich' styrke i sammenligning med Newcastle. Magpies har potentielt et vigtigt fravær i Shelvey, men bør kunne få deres farlige omstillinger i spil her.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Southampton - Liverpool

Spilles lørdag d. 17/08 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Southampton tabte stort til Burnley i første runde, men det var en svær modstander, og resultatet flatterede Burnley mere, end hvad spiller og chancer var til. Southampton kan sagtens sige, at de havde fortjent uafgjort.

Liverpool er favoritter til igen at være førsteudfordrere til Man City, og selv uden Mane på banen havde de ikke de store problemer med at køre Norwich over i første runde. Særligt deres hurtige og direkte angrebsspil og presspil var en kilde til konstant utryghed i Norwich-defensiven, og de samme våben kan forventeligt også presse Hasenhüttl's mandskab her.

Southampton har en lille fordel, i og med at Liverpool onsdag aften spiller Europæisk Super Cup mod Chelsea. Det vil gøre, at Liverpool-stjernerne har mindre tid til forberedelse og måske også er en smule mere trætte end Saints-folkene.

Derudover fik Liverpool sin keeper Alisson skadet i første runde, og han er også ude her. Det må være et kæmpe tab for holdet, da han var en afgørende del af deres defensive succes sidste sæson.

Southampton - Liverpool: Liverpool -1,5 til odds 2,18 hos Unibet (nu 2,30 hos Bethard)

Det tunge Saints-forsvar kan få problemer mod den rappe Liverpool-offensiv. The Reds har fokus på midtugens Supercup før dette opgør, men så skarpe ud i første runde og dækkede linjen i det lignende opgøre sidste sæson.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Man City - Tottenham

Spilles lørdag d. 17/08 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

De forsvarende mestre fra Man City lagde hårdt ud i 1. runde med en storsejr over West Ham og ser flyvende ud fra første fløjt. Særligt Sterling byggede videre på den fremragende sæson han havde sidst med kølighed i afslutningerne og kloge dybdeløb.

Tottenham kom overraskende bagud i deres kamp mod oprykkerne fra Aston Villa, men pressede på hele kampen og endte med - på nogle sene mål - at tage en fortjent sejr. For Spurs var det særdeles positivt, at topscorer Kane lagde ud med to mål - og så skulle alt snak om hans evne til at score i august vidst være manet til jorden.

I opgøret her er det interessant, at Spurs ser ud til at være tyndt besat på højre back, hvor den unge Walker-Peters ligner det mest oplagt valg. Han er dygtig til at gå med i det offensive spil, men ikke nogen fremragende defensivspiller, og det kan blive et problem mod et hold som Man City, der har så voldsomt dygtige fløjspillere.

Man City - Tottenham: Man City -1,5 til odds 2,02 hos Bethard (nu 2,03)

Man City-fløjspiller Sterling er i topform og står over for en svækket Spurs-højrebackplads. De liljehvide dækkede denne linje i 4/4 indbyrdes opgør sidste sæson, men i det lignende opgør dengang endte oddset på spillet her en del lavere, end det er nu.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Sheffield United - Crystal Palace

Spilles søndag d. 18/08 kl. 15:00 Se mere info i vores matchcenter.

Sheffield United kan være godt tilfreds med deres start på tilværelsen som Premier League-mandskab, idet man hentede point på en svær udebane i Bournemouth. Man spillede flot til, skabte fine chancer, og hvad man ikke umiddelbart har i spillerkvalitet og ligaerfaring, har man til gengæld i et solidt og dynamisk system.

Crystal Palace havde svære betingelser hjemme mod Everton, da AFCON og transfersnak havde gjort deres superstjerne Zaha så demotiveret, at han ikke trænede optimalt op til kampen og startede på bænken.

Alligevel lykkedes man med at hente uafgjort, og Zaha kom ind i anden halvleg og bidrog med fine ting offensivt. Hvis han er helt klar til opgøret her, hvor man også kan forvente, at forsvarsspiller Sakho er ved at være kommet sig over en skade fra sidste sæson, så ser holdet efterhånden stærkt ud.

Sheffield United - Crystal Palace: Over 2,0 mål til odds 1,83 hos Bethard (nu 1,85)

Det er en ganske lav mållinje, der er blevet lagt i opgøret her i betragtning af, at det er Premier League. Matchuppet kan sagtens give mål, da Sheffield gerne vil skubbe deres wingbacks enormt langt frem, mens Palace gerne angriber over kanten med superstjernen Zaha. Kan de to hold fange hinanden lidt for langt fremme, kan det blive ganske underholdene.

Chelsea - Leicester

Spilles søndag d. 18/08 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Chelsea fik slet ikke den start under manager Lampard, som man ønskede, med et 4-0-nederlag til Man Utd. Opgøret var dog tættere, end hvad scoren lyder, og Chelsea havde bl.a. forsøg på træværket og flere gode chancer. Man fik dog også vist, hvor sårbart forsvaret er - særligt mod en hurtig og direkte offensiv.

Leicester sluttede sidste sæson af med Brendan Rodgers som manager, der gjorde det så godt, så holdet i år er blandt favoritterne til at være "best of the rest". I første runde forløb det dog ikke så fantastisk, som man havde håbet, da man fik uafgjort mod Wolves. Wolves er dog også et rigtig stærkt mandskab, så på den front var resultatet ikke en katastrofe, og man var da også dominerende i opgøret.

I kampen her kan Leicester sagtens have en fordel i matchuppet, idet Chelsea viste sig sårbare overfor direkte omstillinger, og det er et af Leicesters absolutte varemærker.

Chelsea - Leicester: Over 2,5 mål til odds 2,00 hos Bet365 (nu 1,99)

Begge mandskaber er som udgangspunkt offensive og spiller med højt tempo, der kan give mange chancer. Chelseas defensive midtbane kan blive fortstærket, men Leicester er gode på omstillinger mod hold, der spiller som Chelsea.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Wolverhampton - Man Utd

Spilles mandag d. 19/08 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Wolves lagde sæsonen ud med en nulløsning ude mod Leicester, hvilket jeg egentlig tror, de er fint tilfredse med. Leicester er nemlig et rigtig stærkt hold, og i midtugen inden kampen havde Wolves stillet med stærkeste mandskab i Europa League i Armenien.

Denne gang bør Wolves have bedre betingelser, da man i midtugen spiller på hjemmebane, og da man vandt 4-0 i første opgør, bør der være plads til at sende en masse reserver på banen.

Man Utd fik vel den bedst tænkelige start på den nye sæson med en 4-0-sejr over et andet tophold - Chelsea. Sejren var ganske vist større, end hvad spil og chancer berettigede, men det ændrede ikke på, at United så bedst ud i opgøret og virkede skarpe i deres hurtige, direkte angreb.

I opgøret her bliver det spændende at se, om Man Utd er i stand til andet end de hurtige omstillinger, når de skal angribe, for dem tillader Wolves generelt ikke modstanderne mange af, da det også primært er deres bedste våben.

Wolverhampton - Man Utd: Wolves +0,25 til odds 1,96 hos Bet365 (nu 1,95)

Matchuppet ser godt ud for Wolves, der vandt begge lignende opgør sidste sæson. Man Utd vandt stort over Chelsea og er overall et stærkere hold end Wolves, men oddset ser for højt ud ift. sidste sæsons lukkeodds.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Liverpool - Norwich Over 3,5 mål 2,15 Vundet
West Ham - Man City Man City -1,5 1,77 Vundet
Bournemouth - Sheffield U 1 1,95 Tabt
Burnley - Southampton Burnley +0 1,93 Vundet
Crystal Palace - Everton 2 2,50 Tabt
Watford - Brighton 1 2,00 Tabt
Tottenham - Aston Villa Tottenham -1,5 1,98 Vundet
Leicester - Wolves 1 2,33 Tabt
Newcastle - Arsenal Newcastle +0,5 2,15 Tabt
Man Utd - Chelsea 1 2,22 Vundet

Samlet for ugen: +0,05

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag denne sæson

Hitrate: 5 af 10
Units: +0,05
TBP: 101 %

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag siden starten af sæson 18/19

Hitrate: 207 af 428
Units: -3,46
TBP: 99 %