Eksperten Thomas Schyth er efterhånden ved at gøre det til en vane at skabe minus i ugedebatternes spilforslag. Således bød seneste runde på et - ganske vidst beskedent - minus, og det blev dermed sjette uge i træk med røde tal.

Denne uge er præget af, at der er midtugekampe i Premier League, og med kun kort tid mellem runder bliver dette også en af de kortere optakter. Det betyder dog kun, at der vil være ekstra mulighed for at byde ind med oplysninger og tanker, og det opfordres alle selvfølgelig til.

Bournemouth - Huddersfield

Spilles tirsdag d. 04/12 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

To klubber, der begge led nederlag i sidste runde mødes her. Bournemouth tabte ikke så overraskende til topholdet Manchester City, mens Huddersfield var en smule uheldige i deres bundkamp mod Brighton. Man kom nemlig planlagt foran, men i første halvleg fik Mounie et tåbeligt rødt kort, og så var det svært for de tilbageværende ti Terriers at gøre noget.

Det betyder, at Huddersfield til denne kamp må undvære Mounie, der har karantæne, hvilket ikke er et stort tab, da det normalt er Depoitre, der indtager fronten. Det er straks værre, at holdets kreative playmaker Pritchard blev skadet i opgøret, og dermed er tvivlsom til kampen her.

Bournemouth kan til gengæld se frem til en kamp, hvor man har alle mand klar - udover Adam Smith - da Lerma har overstået karantæne på midtbanen.

Bournemouth - Huddersfield: Bournemouth -0,75 til odds 1,98 hos Bet365

Bournemouth ser solide ud i denne sæson, og det ændrer et nederlag til Manchester City ikke på. Huddersfield er markant bedre hjemme end ude, og nu må de formentlig undvære den vigtige offensivspiller, Pritchard. Holdet kan få svært ved at score i opgøret her mod solide Bournemouth, og da Cherries også har den bedste og bredeste trup, har de bestemt en fordel her i et presset kampprogram.

Brighton - Crystal Palace

Spilles tirsdag d. 04/12 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Som nævnt ovenfor var Brighton en smule heldige med at komme i overtal i deres kamp mod Huddersfield, og det grundlagde en vigtig sejr for dem.

Crystal Palace leverede i deres opgør en professionel indsats hjemme mod Burnley, der ikke havde meget at komme med.

Opgøret her har stor betydning, da begge klubber ligger til i nedrykningskampen. Det bliver spændende at se, om der vil blive roteret på nogle af mandskaberne, da man ikke har de bredeste trupper, og da kampprogrammet er meget presset.

Brighton må fortsat undvære karantæneramte Stephens, mens Palace ikke har nævneværdige fravær.

Brighton - Crystal Palace: Brighton +0 til odds 1,98 hos Bet365 (nu odds 2,04)

Brighton er normalt en del bedre hjemme end ude, og de er i særdeleshed fysisk stærke. Det bør de kunne udnytte mod Crystal Palace, der også ønsker at spille på fysikken - særligt på midtbanen.

West Ham - Cardiff

Spilles tirsdag d. 04/12 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

West Ham tog i sidste runde hul på et program af "overkommelige" kampe, og det er nu, de skal høste en masse points, hvis de vil være med i den bedre halvdel af rækken. De kom da også fornemt i gang, men en rimelig sikker 3-0-sejr over et Newcastle-hold, der ellers kom med god momentum. Det var spændende at se, om West Ham kunne få gang i kreativiteten mod en defensiv modstander, men det viste dem at de ikke havde de store problemer med - omend Newcastle også var mere offensive, end man normalt har set dem.

Cardiff leverede en rigtig flot indsats mod Wolverhampton senest, hvor det polerede fodboldspil var i baggrunden og erstattet med fight og fysik. Den kamp vandt Cardiff, men de kan få svært ved at overvinde West Hams boldsikre folk på samme måde. West Ham har dog en ulempe, idet Balbuena (fast forsvar) fik et trælår i seneste kamp, og det skal ses an, om det går væk inden opgøret her.

West Ham - Cardiff: West Ham -1,0 til odds 2,30 hos Bethard (nu odds 2,26)

West Ham har en markant bredere trup end Cardiff, og det bør komme dem til gode i det pressede kampprogram. West Ham havde ikke de store problemer med at skabe gode chancer og en sikker sejr i seneste runde mod et hold, der langt hen ad vejen minder om Cardiff i spillestil og fysik.

Læs den fulde ekspertanalyse her

Watford - Manchester City

Spilles tirsdag d. 04/12 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Watford havde en skidt weekend, hvor man hurtigt fik ørene i maskinen mod Leicester. Spillemæssigt og chancemæssigt kunne man godt være kampen bekendt og have fået mere ud af den, men Leicester var effektive fra start og kom hurtigt foran 2-0, hvilket reelt afgjorde kampen. Mod slutningen gik det så helt galt for Watford, da Capoue fik direkte rødt. Det lignede et hårdt dømt kort, og Watford har da også appelleret dommen, men holder FA fast i karantæne, kan man få det rigtig svært, da han er en af deres bedste spillere i sæsonen.

City gjorde, som City har gjort hele sæsonen, og de spadserede uden de store problemer over modstanderne fra Bournemouth. Således er man fortsat ubesejrede i ligaen, og kommer ind til opgøret her efter seks sejre i træk. Man kan dog med rette forvente en smule udskiftning i City-truppen, der om fire dage møder Chelsea i en regulær topkamp.

Watford - Manchester City: Manchester City -1,5 til odds 1,89 hos Bet365 (nu odds 1,92 hos Unibet)

Watford er måske uden deres vigtigste balancespiller, og det kan gøre rigtig ondt mod Citys pasningsspil. Watford har haft succes med at være kontinuerlige i deres holdopstilling, så det bør forstyrre dem at kampprogrammet er så tæt her, mens City har en voldsomt bred trup.

Burnley - Liverpool

Spilles onsdag d. 05/12 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Burnley havde ikke meget at byde ind med i deres kamp mod Crystal Palace, hvor de tabte fuldt fortjent. Det bliver desuden spændende at se, hvordan truppen vil klare det hårde kampprogram, der starter nu, da man ikke har noget bred trup og derfor kan få problemer med træthed.

Liverpool har til gengæld god bredde, og de kommer fra en vigtig sejr i Merseyside-derbyet mod Everton. Liverpool var særdeles heldige med at tage sejren. Uafgjort havde været fuldt fortjent fordelt efter spil og chancer, men i den absolutte overtid dummede Evertons målmand Pickford sig gevaldigt og forærede Liverpool det vindende mål.

Liverpool kan være en smule ramt i offensiven, da Mane (en af holdets bedste i seneste kamp) fik en flænge i benet og er tvivlsom til kampen her. 

Burnley - Liverpool: Liverpool vinder til 0 til odds 2,01 hos Nordicbet (nu odds 2,00 hos Betfair Sportsbook)

Burnley har voldsomt svært ved at skabe chancer, og deraf scorer man sjældent mål. Ofte er det fysikken og høje bolde, der skal skabe chancerne, og det bliver svært mod Liverpool, der har Van Dijk til at heade alt væk. Trupbredde bør desuden spille ind her, og her har Liverpool en markant fordel.

Everton - Newcastle

Spilles onsdag d. 05/12 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Everton ligner et rigtig stærkt sub-tophold i denne sæson efter man har fået stabilitet på holdet. Det giver gode præstationer og flotte resultater, og senest var man ganske uheldige med ikke at få point mod Liverpool. Man ser gode ud på bolden og det kan blive nøglen til at skabe overtag mod Newcastle.

Newcastle led et rimelig solidt nederlag til West Ham senest, hvor man tabte 3-0. Man var mere offensive end man plejer, men på udebane her kan man forventes at holdet går tilbage til deres defensive udgangspunkt, og ser om Everton kan åbne forsvaret.

Newcastle har været plaget af mange fravær i sæsonen, og må også undvære Ritchie her der har karantæne. Samme problemer har Everton ikke, da de har haft en skadesfri trup de seneste runder, og har fundet god kontinuitet.

Everton - Newcastle: Everton -2,5 hjørnespark til odds 1,85 hos Bet365

Everton er gode på bolden og ganske målsøgende, og på hjemmebane bør de få et stort overtag i spillet. Toffees er det hold i ligaen, der har hentet næstflest hjørnespark, mens Newcastle får hovedparten af deres på hjemmebane. Ude er de et af de hold, der indkasserer allerflest hjørne, og det kan blive tilfældet igen her.

Fulham - Leicester

Spilles onsdag d. 05/12 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Et ganske interessant opgør det her, hvor den tidligere mesterskabsmanager fra Leicester nu er i spidsen for Fulham og således møder sin gamle klub. Det bliver garanteret et specielt opgør for mange af spillerne og for Ranieri selv.

I seneste runde formåede Fulham at "begrænse" Chelsea til to mål, omend man ikke selv formåede at skabe noget fremad banen. Leicester var til gengæld hurtigt effektive mod Watford og tog en særdeles vigtig sejr.

Ingen af holdene har nye fravær og kan således stille i nogenlund stærkeste opstilling, selvom det pressede kampprogram kan medføre rotation.

Fulham - Leicester: Under 3,5 kort til odds 1,925 hos Bet365

Urutinerede Coote står med fløjten i dette opgør, og det kan betyde, at holdene får lov til at gå til den uden alt for mange kort. Det er blot Cootes femte Premier League-kamp, og han snitter ganske lavt (2,75 kort pr. kamp). Han befinder sig mest i Championship, hvor han har en del mere fysik og hårde tacklinger at se til, og han dømte da også Championship i weekenden. Han ønsker næppe at gøre noget kontroversielt, og han kan derfor forventes at holde lidt længere tid på advarslerne.

Wolverhampton - Chelsea

Spilles onsdag d. 05/12 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Wolverhampton har slet ikke kunnet få tingene til a t fungere de seneste mange runder, og i fredags blev det så til et nederlag til oprykkerne fra Cardiff efter en ganske tæt kamp. Holdet skal til at hente nogle points, eftersom det blot er blevet til et enkelt i de seneste seks opgør.

Chelsea fik i weekenden oprejsning efter at være blevet kørt over af Tottenham runden før. De slog ganske komfortabelt Fulham senest, og de vil være klar til at holde sig godt inde i den tætte topstrid med en sejr her.

Kampprogrammet kan blive en stor faktor det næste stykke tid, for Wolves flotte sæsonstart er primært kommet i hus, fordi man har kunnet stille samme hold hver weekend. Det kan man næppe nu, hvor træthed spiller ind, og her har Chelsea en fordel, da man har en langt bredere trup.

Noget, der kan blive interessant, er, at Neves fik sit femte gule kort senest og således har karantæne her. Det giver plads til den purunge Gibbs-White på Wolves midtbane, og han er en fremtidens mand, der er værd at holde godt øje med.

Wolverhampton - Chelsea: 2 til odds 1,82 hos Nordicbet

Chelsea har en langt større bredde end Wolves, der kan få det svært her. Hjemmeholdet mangler desuden en vigtig brik i det centrale maskinrum og skal overveje, om man vil stille med halvtrætte spillere, eller om man vil bryde rytmen på holdet med udskiftninger.

Manchester United - Arsenal

Spilles onsdag d. 05/12 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Manchester United skuffede fælt weekenden ved hurtigt at komme bagud 2-0 mod Southampton, men man formåede at vende kampen og hente to mål tilbage. Generelt var der tale om en tæt kamp, som var præget af effektivitet hos holdene, men hvis Mourinhos udmelding om, at holdet er i top 4 inden januar, skal holde stik, så går det ikke med resultater som på det seneste, hvor det blot er blevet til to points imod to bundhold.

Arsenal kommer til opgøret her i en helt anden tilstand, da man spillede en fremragende kamp mod ærkerivalerne fra Tottenham og gjorde Nordlondon rød. 4-2 lød slutstillingen, og set over kampen var det ganske fortjent, at det var Gunners, der trak det længste strå. Arsenal har været skarpe i topkampene denne sæson, og kan man fastholde momentum, bør man kunne udnytte Uniteds svage form.

Teamnews er markant til Arsenals fordel, da United mangler rigtig mange folk og stort set ikke har en eneste back at stille med. Arsenal må undvære Xhaka på midtbanen, men Guendouzi kommer nok ind, og det bør ikke betyde meget andet end, at holdet ser defensivt solidt ud på den centrale midtbane.

Manchester United - Arsenal: 2 til odds 3,20 hos Betfair Sportsbook (nu odds 3,10)

Arsenal ser stærke ud - særligt i topkampe. United kommer til gengæld med skidt form og et hav af fravær i både offensiven og defensiven.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Tottenham - Southampton

Spilles onsdag d. 05/12 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Tottenham kan få brug for at slikke sine sår her efter de rendte ind i en effektiv modstander i North London Derby i weekenden. Arsenal tog fra start kontrol over opgøret, og selvom Spurs på måltavlen spillede sig tilbagem vandt Arsenal fuldt fortjent kampen. Tottenham har haft et særdeles presset program, og de kan få brug for at rotere på holdet.

Southampton er ikke i meget bedre stand. Godt nok hentede man flot 2-2 mod Manchester United, men det var ikke nok til at redde manager Mark Hughes, der netop er blevet fyret. Hvilken effekt får det, så kort tid inden et opgør mod et tophold?

Spurs har igen fravær - og igen er det defensiven. Vertonghen har karantæne, og unge Foyth bliver ved at lave store fejl, der koster mål. Southampton har dog også fravær og en smallere trup, så hvem trækker længste strå?

Tottenham - Southampton: Tottenham -1,5 til odds 2,12 hos Bethard

Tottenham er offensivt skarpe og har markant større bredde end Southampton. Saints har desuden netop fyret manageren, men afløseren har stort set ingen tid til at ændre noget på holdet, og det kan blive mere forstyrrende end gavnligt.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Cardiff - Wolverhampton Cardiff +0,25 2,12 Vundet
Crystal Palace - Burnley Under 1,5 Palace-mål 2,02 Tabt
Huddersfield - Brighton 1 2,55 Tabt
Leicester - Watford Watford +0,25 1,99 Tabt
Manchester City - Bournemouth Under 4,0 mål 1,89 Void
Newcastle - West Ham West Ham +0,0 2,16 Vundet
Southampton - Manchester United 2 1,91 Tabt
Chelsea - Fulham Under 3,5 2,00 Vundet
Arsenal - Tottenham 2 2,75 Tabt
Liverpool - Everton Everton +1,5 1,85 Vundet


Samlet for ugen: -0,87 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 76 af 155
Units: -2,695
Tbp: 98 %