Premier League-toget fortsætter, og denne weekend kan vi se frem til en rigtig lækkerbisken af en spillerunde. Særligt søndag kan med fordel dedikeres til sofaen foran fjernsynet med London-brag i Chelsea, Merseyside-derby og North London Derby. Premier League-eksperten har taget den kommende runde under lup, hvor der endnu engang er masser af spilforslag - forhåbentlig med bedre succes, da sidste runde bragte det samlede regnskab for sæsonen i minus.

I seneste uges debat blev der blandt andet stillet spørgsmålstegn ved, om det er en fornuftig idé af undertegnede at servere en masse specialspil i disse optakter. Jeg er som udgangspunkt af den holdning, at det ikke er det, så i denne runde er der ekstra meget at glæde sig til. Ikke blot fordi der er nogle af de største derbies i England på tapetet, men ligeledes fordi jeg synes, det er en runde med masser værdi og interessante spil. Det betyder, at der til næsten hver eneste kamp i denne runde er spilforslag på enten 1-X-2 eller over/under.

I de mange foregående optaktstekster har der været fokus på teamnews og holdenes seneste kampe. I denne optakt vil fokus dog i stedet være på de elementer, jeg synes, er mest interessante ved det pågældende opgør. Det kan være matchup, taktiske dispositioner mm.

I kommentartråden vil jeg selvfølgelig meget gerne høre, hvis man mener, dette er en forbedring eller forringelse af optakterne.

Cardiff - Wolverhampton

Spilles fredag d. 30/11 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Cardiff er normalt stærke hjemme i Wales, hvor de satser på at hente størstedelen af deres points denne sæson. Det er ikke, fordi holdet er i en fremragende stime, men for en nedrykningskandidat er to points i de seneste fem kampe en udmærket høst, når der har været kampe mod stærke hold som Liverpool og Everton.

Cardiff vil forventeligt komme med stor fysik og meget direkte spil i opgøret her. Det betyder, at hver gang de har bolden, vil der forventeligt blive slået lange bolde over midtbanen og frem til angriberne, hvilket kan begrænse den indflydelse, Wolves' kreative Moutinho og Neves kan få på kampen.

Netop i forhold til matchuppet er det interessant, at Wolves ofte har problemer, når de skal skabe kampen. Når de møder hold, der står meget defensivt kompakt, har de ofte svært ved at få tempo i afleveringerne, og det betyder, at spillet ofte bliver for langsomt til at være en reel trussel. Det kan blive et problem for dem her i Wales, hvor Cardiff typisk vil stille sig helt ned omkring eget felt med mange mand.

Begge hold kan stille tæt på stærkeste startopstilling, dog med det aber dabei, at Wolves er uden deres faste wingback Jonny.

Cardiff - Wolverhampton: Cardiff +0,25 til odds 2,12 hos Bethard (nu odds 2,02)

Wolves er inde i en dårlig stime både resultat- og spillemæssigt, og en kamp, hvor de på udebane skal tage initiativ, er ikke det, de normalt befinder sig bedst med. Cardiff er solide i deres spillestil, og det kan måske begrænse betydningen af Moutinho og Neves på midtbanen.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Crystal Palace - Burnley

Spilles lørdag d. 01/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Umiddelbart er det ikke en kamp, der lyder specielt seværdig. Begge hold har fokus på defensiven, hvor Burnley satser på fysik i offensiven, når de slår bolde frem, mens Palace ofte serverer bolden for Zaha og ser, hvad han kan skabe for dem.

Markedet forventer da også et lavtscorende opgør, og det kan sagtens hænge sammen med, at vi har at gøre med to af de mindst scorende mandskaber i ligaen. En ulempe for Palace kan i den henseende være, at de skal tage kontrol over kampen mod en kompakt modstander, hvilket de generelt ikke har haft stor succes med.

Burnley har haft store problemer med at hente points hele sæsonen, og de havde det i seneste runde svært - særligt i forsvaret, hvor Tarkowski har manglet. Han har været en af deres bedste defensive spillere, særligt fordi han har et godt samarbejde med Mee i midterforsvaret. Han kan dog være klar til opgøret her, og det vil i så fald give udeholdet et ganske stort boost.

Crystal Palace - Burnley: Under 1,5 Palace-mål til odds 2,02 hos Unibet (nu odds 1,96)

Crystal Palace har sværet ved at skabe chancer generelt, og i endnu højere grad i kampe hvor de skal tage initiativet. Burnley kan desuden blive forstærket i forsvaret af tilbagekomst af Tarkowski

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Huddersfield - Brighton

Spilles lørdag d. 01/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Bundbrag i ligaen mellem to klubber, der rykkede op sammen forrige år. De to klubber minder meget om hinanden i trupstyrke, og de har også begge en tendens til at være en smule mere offensive -  og en del bedre -  på hjemmebane.

Huddersfield kommer ind til opgøret her med en noget bedre form rent resultatmæssigt end Brighton, men det er ikke, fordi nogle af holdene som sådan imponerer.

Det, der er interessant, er, at Huddersfield i starten af sæsonen har været ekstra defensive i forhold til, hvad de plejer, og det har kastet en del dårlige resultater af sig. De seneste runder er man dog gået tilbage til det, der virkede i sidste sæson. Et ganske aggressivt presspil - primært på egen banehalvdel - der gør, at man sjældent bliver presset alt for langt ned i eget felt. Det gør dem faktisk mere defensivt stabile, da de begrænser modstandernes plads på deres banehalvdel, og det er der mange hold, der har svært ved at finde en løsning på.

Man kan med rette forvente, at dette bliver et opgør præget af stor fight og en hel masse dueller på midtbanen. Det er hårdtarbejdende folk som Billing, Mooy, Hogg, Pröpper, Gross og Kayal, der skal diktere kampen og skabe overtaget, og det kan blive spændende at følge, hvem der trækker sig sejrrigt ud af den duel.

Huddersfield - Brigthton: 1 til odds 2,55 hos Nordicbet (nu odds 2,50)

Huddersfield har set bedre ud på det seneste, hvor man har leveret et bedre presspil, og generelt kommer man ind til opgøret her i bedre form end modstanderne.

Helt generelt vurderer jeg, at de to hold er helt jævnbyrdige, og derved bliver det hjemmebanefordelen, der er afgørende - i den henseende er oddset her for højt på hjemmeholdet.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Leicester - Watford

Spilles lørdag d. 01/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Leicester må efterhånden være kommet sig over dødsfaldet hos deres ejer, men det er ikke rigtig til at se på præstationerne - i hvert fald ikke i seneste runde, hvor det dog også var opad bakke, da man fik Maddison udvist for at filme.

Watford har ligeledes manglet resultater og været svingende, men når de rammer dagen, spiller de noget virkelig interessant fodbold, hvor der søges hurtigt mod mål.

Det, der er interessant ved Leicester, er, at man under manager Puel gerne vil være et boldbesiddende hold, der tager kontrol i kampene og er kreative. Problemet er, at mandskabet stadig i udpræget grad er bygget op af spillere, der havde succes under Ranieris defensive og direkte spillestil, så de ser ikke altid komfortable ud, når de er på bolden.

Leicester - Watford: Watford +0,25 til odds 1,99 hos Nordicbet (nu odds 1,97 hos Bet365)

Leicester skal formentlig skabe kampen her, mens Watford kan holde sig tro til deres koncept med at spille meget direkte. Markedet vurderer i øjeblikket, at Leicester er et bedre mandskab end Watford, hvilket jeg ikke er udpræget enig i.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Manchester City - Bournemouth

Spilles lørdag d. 01/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Er der nogen, der kan stoppe "The Shark Team" i denne sæson? Lyon har vist, at de kan, men da de ikke begår sig i Premier League, kan det være svært at se, hvem der skal agere stopklods. Truppen er bred, og offensiven er vanvittig stærk. Holdet har masser kreativitet til at kunne åbne selv de mest kompakte modstandere, mens de samtidig også er så dygtige boldspillere, at de kan spille sig forbi hold, der presser meget højt.

Bournemouth har stadig lidt ry fra de sidste sæsoner, hvor man gerne har villet spille med meget boldbesiddelse, og spillet generelt har været ganske kønt. Det har også medført mange chancerige kampe, men det er ikke helt det indtryk, man får af holdet denne sæson. De er blevet mere komfortable med at stå defensivt og kompakt, og det kan måske netop være den blanding af evner på bolden og defensivt fokus, der kan begrænse "Citizens" en smule.

Et andet interessant element er, hvordan Bournemouth har arbejdet med deres backs. Det er nemlig ofte på denne position, man er sårbare - senest da ellers rutinerede Francis stod og snorksov, da han blev spillet indenom mod Arsenal. Over kanterne er City ekstremt dygtige, så hvis ikke Bournemouth på en eller anden måde har adresseret dette, kan det blive et langt opgør for dem.

Manchester City - Bournemouth: Under 4,0 mål til odds 1,89 hos Bet365 (nu odds 1,79 hos Jetbull)

Bournemouth har mere defensivt fokus end tidligere og fremstår en smule mere solide. De kan selv få svært ved at score, og tempoet kan også ventes at blive en smule langsommere end, hvad man ellers ser fra holdene, da de er midt i et ganske presset kampprogram. I midtugen spillede City et Champions League-opgør, hvor man stillede et særdeles stærkt hold, så spillerne kan være en smule påpasselige med at sætte for meget fart på fra start.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Newcastle - West Ham

Spilles lørdag d. 01/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Det er lidt spændende med Newcastle denne sæson. De startede nemlig sæsonen forfærdeligt skidt resultatmæssigt uden en eneste sejr i de første 10 kampe, hvor det blev til hele syv nederlag. Holdet har dog den dygtige (og stædige?) Benitez i spidsen, så det har ikke fået ham til at ryste på hånden eller ændre noget taktisk. Alligevel har de seneste tre kampe medført tre sejre i træk, og pludselig ser formen udmærket ud, samtidig med at man er kravlet op på en 13. plads i ligaen. Det er et meget godt billede på, hvordan varians kan påvirke et holds resultater, samtidig med at det er et billede på, at man havde et svært startprogram, hvor man mødte mange af topholdene.

Lidt det samme gør sig gældende for West Ham, der har satset stort til denne sæson, men ikke har hentet så mange points, som man kunne forvente. De har dog også været ramt af, at man har mødt alle top 6-holdene her i starten af sæson, og nu kommer så en lang periode med et langt mere "overkommeligt" program. Det er dette program, der skal kaste mange points af sig, og derfor er det afgørende at tage første stik her på St. James' Park.

I forhold til kampen her bliver det interessant, om West Ham er i stand til at åbne et kompakt Newcastle-mandskab. I sæsonen har West Ham indtil videre haft initiativet i fem kampe, hvilket blot har kastet en enkelt sejr af sig (mod Burnley). Ellers har det udløst skuffende resultater mod blandt andet Brighton og Huddersfield, som er hold, man skal slå, hvis man vil spille med i den øverste halvdel. Gældende for de kampe har dog også været, at man egentlig har skabt chancer nok til at skulle vinde opgørene, men ganske simpelt har været for ineffektive. Ændrer det sig nu, eller fortsætter "uheldet" for West Ham?

Newcastle - West Ham: West Ham +0 til odds 2.16 hos Unibet (nu odds 2,20)

West Ham er kvalitetsmæssigt et bedre hold end Newcastle, og de har de kreative spillere, der skal til for at kunne få point her. West Ham har samtidig en yderst solid defensiv, så det kan ventes, at Newcastle får svært ved at komme til scoring.

Southampton - Manchester United

Spilles lørdag d. 01/12 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Manchester United-manager Mourinho har udtalt, at holdet vil være at finde i top 4, når vi rammer januar. Efterfølgende spillede man så 0-0 mod svage Crystal Palace, og vandt kun på et overtidsmål mod Young Boys i Champions League, så det er ikke umiddelbart, fordi hans udmelding står voldsomt stærkt i øjeblikket.

Det skal dog også med i ligningen, at United har det med at være en smule svingende i deres niveau, og at deres seneste kamp mod Young Boys var præget af en del reserver på banen. Selvom man har et vigtigt opgør mod Arsenal i næste spillerunde, bør man have kræfter og bredde nok til at kunne levere en god indsats her.

Netop bredden kan godt begynder at spille ind, for Southampton spillede i midtugen i ligacuppen, hvor man stillede et udmærket stærkt hold. Alligevel røg man dog ud efter straffespark til Leicester, og med en generelt dårlig form er det svært at se, hvordan de skal hive sig selv op.

Mourinho har normalt godt styr på Hughes, og det kan hænge sammen med, at portugiseren er meget fast i sit system, som spillerne kender, og som er effektivt, mens Hughes har det med at skifte lidt rundt. I denne sæson har det i flere tilfælde virket som om, Hughes famler lidt i blinde efter noget, der virker, og det er ikke lykkedes ham endnu.

Det er værd at bemærk, at Saints fortsat er uden deres vigtige spillere Ings (topscorer) og Bertrand. Det bør alt andet lige give muligheder for Manchester United, der sparede spillere i midtugen.

Southampton - Manchester United: 2 til odds 1,91 hos Nordicbet

Southampton ligner lidt en dødsejler med Mark Hughes i spidsen, og det ligner snart, at det blot er et spørgsmål om, hvornår han bliver fyret. United har masser kvalitet til, at man burde kunne vinde her - særligt fordi man i et presset kampprogram har langt bedre bredde end Saints.

Chelsea - Fulham

Spilles søndag d. 02/12 kl. 13:30. Se mere info i vores matchcenter.

London-opgøret her kickstarter en forrygende søndag, og det bliver ganske interessant at se, hvad Ranieri kan præstere med sit nye hold. Man kom flot fra start med en sejr over Southampton, som endte med hele fem scoringer. Det kunne tyde på, at Fulhams offensive fodbold fortsat er i hævd, men det var nu ikke sådan, spillet forløb. Det er nemlig helt tydeligt, at Ranieris mission i Fulham går ud på at styrke deres defensiv. Således spillede man mod Saints ofte med otte mand i og omkring eget felt og forsøgte at gøre rummene små for modstanderne. Det blev da også til begrænset med chancer i kampen, men holdene viste stor effektivitet på dagen.

Det kan derfor blive en rigtig spændende kamp denne her, fordi begge hold forventeligt kommer til at spille på egne præmisser. Chelsea vil gerne have bolden rigtig meget og lade Jorgiunho styre spillet. Fulham vil omvendt helst overlade bolden til modstanderne, og når modstanderholdet så er trukket langt frem på banen, går man efter at slå hurtige kontraer, hvor Sessegnon og Schürrle er fremragende spillere.

Det er interessant at se på Jorginhos rolle. Tottenham og Everton er de eneste to mandskaber, der for alvor har lukket ned for playmakeren, og det har medført stor succes. Everton holdt ham til 50 afleveringer i kampen, mens Spurs holdt ham til 51. Det er cirka halvdelen af, hvad hans snit ligger på, og i netop disse kampe havde Chelsea store problemer. Mod Tottenham blev de decideret kørt over, mens Everton begrænsede dem i både chancer og mål og fik et fint uafgjort resultat.

Noget kunne således tyde på, at nøglen til at slå Chelsea - eller i hvert fald begrænse deres offensiv - ligger i at få begrænset Jorginhos tempostyring i kampen. Og hvordan gør man så det? Næppe ved at spille som Ranieri med mange folk i eget felt, for det giver Chelsea mulighed for at give Jorginho bolden et uendeligt antal gange. På den led kan det se ud som om, Fulham har lidt en ulempe her, omend det kan være, at den snu italienske manager Ranieri har en kanin i hatten.

Chelsea - Fulham: Under 3,5 mål til odds 2,00 hos Unibet

Chelsea er storfavoritter og bør vinde her, men sejrens størrelse behøver ikke nødvendigvis blive enorm. Fulham vil nok have maksimalt fokus på defensiven, og Chelsea har fortsat en smule tvivl om Hazard. Kommer hjemmeholdet foran, er det heller ikke utænkeligt, at Hazard bliver taget ud, så man ikke overbelaster en eventuel skade i et tætpakket kampprogram.

Arsenal - Tottenham

Spilles søndag d. 02/12 kl. 15:05. Se mere info i vores matchcenter.

North London Derby. Større bliver det ikke (for en Spurs-fan som mig), og generelt er der da også lagt op til et spændende og seværdigt opgør. Disse kampe leverer nemlig garanti for højt tempo, og da vi samtidig har at gøre med to hold, der gerne vil spille offensivt, og som har mange offensive stjerner, så kan det blive fantastisk underholdende.

Tottenham har haltet lidt i starten af sæsonen ift. præstationer, men det virker til at holdet har en evne til at steppe up i storkampe, som man eksempelvis så det mod Chelsea i sidste runde, hvor holdet kom med en aggressivitet, fight og tempo man ikke har set tidligere i denne sæson. Efterfølgende var der mere ro på holdet i Champions League mod Inter, hvor det dog skal med at man stillede med et par reserver - netop med fokus på opgøret her.

Arsenal forbereder sig ligeledes til opgøret her, idet manager Emery har sendt hele 9 ungdomsspillere til Europa League-opgør torsdag. Der er ingen grund til at risikere nye fravær eller træthed inden så stor en kamp her.

Et interessant element i kampen, er at det ikke er første gang Emery og Pochettino mødes. Faktisk er det lidt paradoksalt, at de to er ganske gode venner - på trods af de altså står på hver deres side af et arvefjendeopgør. I Spanien mødtes de to managers 7 gange, hvor Emery vandt 4, Poch vandt 2 og en enkelt blev uafgjort. Det taler selvfølgelig til Arsenal-managerens fordel, men det er værd at have in mente at han dengang havde en væsentlig bedre spillertrup i Valencia end Pochettino havde i Espanyol.

Arsenal - Tottenham: 2 til odds 2,75 hos Unibet (nu 2,80 hos Betfair Sportsbook)

Tottenham virker til at steppe up i de store kampe og levere højt tempo. Det er generelt de tempofyldte opgør, de befinder sig bedst med, og det bør Arsenal være villige til at hjælpe med. Arsenals niveau i præstationer har ikke været prangende, mens Spurs har haft opadgående formkurve, og det bør kunne ses her.

Liverpool - Everton

Spilles søndag d. 02/12 kl. 17:15. Se mere info i vores matchcenter.

Man bliver rigtig forkælet en weekend, hvor man kan sidde og se North London Derby for derefter at fortsætte med det traditionsrige slag om byen Liverpool i Merseyside-derby.

Kampen her bliver endnu mere spændende, da det er to hold, der kommer ind med rigtig fin form, efter Liverpool har vundet fire af deres seneste fem Premier League-kampe, mens Everton har vundet tre og blot tabt én af deres seneste fem.

Liverpool har måske en lille ulempe i at de i midtugen spillede en svær udekamp i Paris i Champions League, som endda bød på et skuffende nederlag. Man stillede et ganske slagkraftigt hold, og spørgsmålet er nu, om kræfterne også rækker til en solid kamp her.

En interessant vinkel på dette opgør er, at Everton-manager Silva faktisk aldrig har tabt til Liverpools Jürgen Klopp. De har mødtes to gange, hvilket er blevet til uafgjort (da Silva var i Watford) og sejr til Hull, dengang portugiseren var i spidsen for dem. Noget kunne således tyde på, at han har fundet en formel, der kan hamle op med tyskerens aggressive presspil. Spørgsmålet ift. denne vinkel på kampen er så, om det også gælder denne sæson, hvor Klopp faktisk har ladet sit hold spille mere afdæmpet og tålmodigt end de foregående sæsoner.

Liverpool - Everton: Everton +1,5 til odds 1,85 Nordicbet (nu odds 1,80)

Everton ser rigtig stærke ud i deres koncept under Marco Silva, og særligt deres hurtige offensivspillere bør kunne gøre ondt på Liverpool når de bevæger sig frem.

Liverpool må desuden have fået et hårdt slag i Champions League, hvor de pludselig er pressede for at kunne gå videre fra gruppen efter en midtugekamp, der må have kostet mange kræfter.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Brighton - Leicester Leicester -0,5 hjørnespark 1,85 Tabt
Everton - Cardiff Everton -2,5 hjørnespark 1,85 Vundet
Fulham - Southampton Under 2,5 mål 1,96 Tabt
Manchester United - Crystal Palace Over 2,5 mål 1,80 Tabt
Manchester United - Crystal Palace Zaha får kort 5,00 Tabt
Watford - Liverpool Watford får flest kort 1,95 Tabt
West Ham - Manchester City Arnautovic får kort 5,50 Tabt
Tottenham - Chelsea Over 2,5 mål 1,76 Vundet
Bournemouth - Arsenal X 4,00 Tabt
Wolverhampton - Huddersfield Under 10,5 hjørnespark 1,81 Vundet
Burnley - Newcastle Rondon scorer på hovedstød 9,00 Tabt


Samlet for ugen: -5,58 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 72 af 145
Units: -1,825
Tbp: 99 %