Så skal det hele afgøres! Mens Stade de France bliver dækket op til den store finalefest, har fodboldekspert Frank Pilantra igen set nærmere på bookmakernes EM-odds og giver bud på værdispil til braget mellem Frankrig og Portugal. Hold særligt øje med Over-odds.

Vi er blevet underholdt af hele 50 EM-kampe på de franske stadions, og undervejs har vi klappet begejstret i hu-hu takt sammen med Islands gæve viking-krigere, og vi har sunget med på den catchy 'Will Grigg´s on fire'-sang.

Det hele har ført til, at vi nu står foran et finalebrag, hvor Frankrig og Portugal mødes på Stade de France i Paris til det endelige opgør om EM-trofæet.

Med offensive stjerner som Pogba, Payet, Griezmann og Giroud havde bookmakerne allerede inden turneringen placeret værtsnationen Frankrig helt fremme i favoritfeltet sammen med verdensmestrene fra Tyskland.

Imens var der ikke samme tiltro til portugisernes chancer for at nå til tops. Vores ekspert Estadisticas havde luret, at det var now or never for erfarne Portugal og fangede et flot odds 31 for, at EM-guldet denne gang lander i den portugisiske lejr.

Portugal-Frankrig: Ronaldo vs Griezmann

Den franske landstræner Didier Deschamps har indtil videre sørget for at holde gang i EM-festen og levet op til forventningerne ved at have ført Les Bleus frem til finalen.

En velspillende Antoine Griezmann har fundet vejen til netmaskerne og sendt Frankrig på guldkurs med to semifinalemål mod Tyskland. Griezmann står nu alene på topscorerlisten med 6 EM-fuldtræffere.

Vi har både oplevet Frankrig spille ret planløst og uden kreativitet i første halvleg mod Irland, hvor det faktisk lignede fransk EM-exit.

Modsat oplevede vi så, hvordan de franske stjerner foldede sig ud, og de kom bragende fra startblokken i kvartfinalen mod Island, der blev skudt i sænk i de første 45 hæsblæsende minutter.

Hos Portugal har Cristiano Ronaldo haft en lidt svingende og ujævn EM-slutrunde med flere ret anonyme præstationer undervejs. Ottendedelsfinalen mod Kroatien blev stort set afviklet uden offensive aktioner indtil indskiftede Ricardo Quaresma fik bragt Portugal videre i turneringen med scoringen mod slutningen af den forlængede spilletid.

Men det er selvfølgelig Ronaldo, som holdkammeraterne kigger imod, når kampene skal afgøres. Og specielt i semfinalen mod Wales viste Cristiano Ronaldo klassen med to kampafgørende aktioner.

Iøvrigt er 2-0 triumfen mod Wales indtil videre Portugals eneste EM2016-sejr i regulær spilletid efter en række uafgjorte kampe og straffesparksdrama mod Polen.

Portugal-Frankrig: 1X til odds 1,88 hos Bet365*

Ustabile Frankrig har en sårbar defensiv, hvor reelt kun Koscielny har holdt et højt niveau gennem hele turneringen. Specielt de to backs Evra og Sagna kan udfordres. Frankrig er favoritter, men kan få problemer mod velorganiserede Portugal, der nok vil satse på deres solide defensiv, højtflyvende Ronaldo og kyniske omstilling.
Læs ekspertanalyse

Så vil Frankrig tage initiativet fra første fløjt eller får vi en mere stille start, hvor de franske forsvarsspillere vil holde fokus på at bremse Cristiano Ronaldo?

Og hvordan vil Portugal kan tackle opgaven og kan de få stoppet målshowet fra Griezmann?

Søndag 10. juli kl. 21:00 (Se MatchCenter)

Portugal Uafgjort Frankrig
4,75 3,20 2,03
Bet365
Jetbull
Unibet
     
Over 2,5 Scoringer 2,65
Scandic Bookmakers
Under 2,5 Scoringer 1,52
888sport

EM Vinder-odds

Bedste odds Bookmaker
Portugal 2,95 Unibet
Frankrig 1,45
Betsafe

Spil på mål i finalen

Mens gruppespillet var usædvanligt målfattigt, så har vi fået langt mere gang i netmaskerne i slutspillet. Så vi kan håbe på, at vi også får en underholdende og målrig finalekamp.

Det er nok mest sandsynligt, at det bliver en taktisk låst finalekamp, hvor ingen af holdene rigtig tør smide tøjlerne og gå efter sejren med en offensiv satsning.

I 6 af de 14 kampe i knock out-fasen har vi fået 'Over 2,5 Scoringer'

 Ialt er 6 af disse slutspilskampe er endt med præcis 2 mål

 Kun 2 af kampene er endt 'Under 2,5 Scoringer'

Ser vi på de seneste 5 EM-finaler, så er det kun Spaniens 4-0 sejr over Italien ved EM2012, der er gået Over 2,5. To finaler er endt med præcis to mål, og så er to EM-finaler i de seneste 10 år endt med Under 2 mål; Grækenlands 1-0 sejr over Portugal i ved EM2004 og Spanien vandt 1-0 over Tyskland i finalen tilbage i 2008.

Oddsforslag til finalekampen

Bedste odds Bookmaker
10/7 Portugal-Frankrig: Over 2 mål asian 2,025 Bet365

Se denne anbefaling for Over 2 mål asian som inspiration.

BetXperts EM-regnskab

Hitrate: 37/67

Tilbagebetaling: 115%

Balance: +10,51 units

Regnskabet medregner tips fra gruppekampene, slutspillet samt specialspil.

Koscielny