Hvad kan vi tage med videre fra 1/8-finalerne og hvilke odds skal vi kaste os over i kvartfinalerne? Fodboldeksperten Frank Pilantra giver her et odds-overblik og kigger nærmere på værdispil til de fire kvartfinalebrag. Hold særligt øje med overraskelser og odds for over 2 mål.

Island har erobret EM2016 og deres succes har sat tydelig streg under tendensen med at storfavoritterne generelt har haft svært ved at nedbryde de kompakte, hårdtkæmpende underdogs.

De mindre hold har leveret flere overraskelser på de festklædte franske stadions, og igennem hele EM-slutrunden har vi set jævnbyrdige opgør, hvor stjernespillerne er blevet sat skakmat af kollektivets sammenhold og fightervilje.

Blandt de faldne stormagter finder vi England og Spanien, der begge ikke kunne leve op til til favoritværdigheden og måtte forlade EM-festen efter nederlag i 1/8-finalerne.

Vi kan sagtens også komme til at opleve nogle tætte kampe i kvartfinalerne, og vi har nok ikke set det sidste overraskende resultat ved EM2016. Vi sender nu Polen, Wales, Italien og Island ud i nogle svære knock out-brag, hvor de skal træde i karakter som favoritdræbere.

Især de islandske krigere skal igen ramme rigtigt på alle tangenter for at eliminere de franske værter. Der er ganske enkelt ikke opbakning fra bookmakernes side, men med masser af gejst og fightervilje skal de undertippede hold kæmpe til sidste slutfløjt.

Der venter måske nogle rigtig hårde 90 minutter for de fire favorithold; Portugal, Belgien, Tyskland og Frankrig.

Polen-Portugal: Lewandowski vs Ronaldo

Det er svært at tro på, men Polen scorede faktisk hele 33 mål i deres 10 EM-kvalifikationskampe og var dermed det mest scorende hold af alle. Bomberen Robert Lewandowski scorede hele 13 kvalifikationsmål, men har endnu ikke fundet vej til netmaskerne i EM-kampene.

Polen har i stedet satset på den defensive organisation og Shaqiri´s flotte saksesparksmål er indtil videre eneste scoring imod Polen.

Portugals Cristiano Ronaldo har gjort sig mere bemærket, men været utrolig svingende og var reelt tilskuer til kampen mod Kroatien.

Denne kvartfinale kan blive afgjort af om Lewandowski eller Ronaldo rammer dagen.

Torsdag 30. juni kl. 21:00 - Marseille

Polen Uafgjort Portugal
4,00 3,05 2,25
Bet365 888sport
Tipico

Polen-Portugal: 1x til odds 1,71 hos Bet365*

Polen har imponeret defensivt og har Kapustka tilbage fra karantæne. Derudover kan Lewandowski måske genfinde målhumøret mod et portugisisk mandskab, der kan få problemer med at skabe kampen. Får den polske forsvarsmur lukket ned for Ronaldo, så kan det blive en tæt kvartfinale i Marseille.
Læs ekspertanalyse

Wales-Belgien: Bale skal føre Wales videre

Belgien og Wales var i samme kvalifikationsgruppe og det endte med at Belgien nappede førstepladsen, men Wales sluttede blot 2 point efter belgierne.

Det lykkedes ikke for de belgiske stjernespillere at score mod defensive Wales, der hentede 0-0 i Belgien og med Gareth Bale som matchvinder tog de en 1-0 sejr i Cardiff.

Det er igen Gareth Bale, der skal gå forrest og vise vejen, hvis Wales vil i semifinalerne.

Belgien har spillet sig op siden nederlaget til Italien og går ind til opgøret som solide favoritter.

Fredag 1. juli kl. 21:00 - Lille

Wales Uafgjort Belgien
6,00 3,65 1,73
Betfair Sportsbook 888sport Bet365

Wales-Belgien: 1X til odds 2,21 hos Bet365*

Med Gareth Bale, solidt forsvarsspil og giftige kontraer skal Wales forsøge at eliminere Belgien med de elegante playmakere Hazard og de Bruyne. Belgierne er selvfølgelig favoritter, men har vist svaghedstegn, bl.a mod Italien, der udnyttede de defensive blottelser med hurtige omstillinger.
Læs ekspertanalyse

Tyskland-Italien: Conte´s taktiske genistreger

Vi har en efterlysning; er der nogen, der har set Thomas Müller? Den tyske stjerneangriber har været anonym i samtlige EM-kampe og Tyskland vinder ikke EM med 10 mand+Müller som blind passager.

De to defensiver kan måske vise sig at blive en afgørende faktor til dette opgør.

Hos Tyskland har landstræner Joachim Löw måtte udskifte en del og både Hummels og Boateng har døjet med skader. 

Der er mere ro hos Italiens Antonio Conte, der ved de har prøvet lidt af hvert i den rutinerede italienske defensiv.

Legenden Buffon udståler stor sikkerhed og Italien kan bygge deres spil op omkring deres solide udgangspunkt med Bonucci, Barzagli og Chiellini i forsvarskæden.

Hvis Italien rammer netmaskerne først, så kan Tyskland få meget vanskeligt ved at finde vej gennem det italienske forsvar.

Lørdag 2. juli kl. 21:00

Tyskland Uafgjort Italien
2,25 3,10 4,20
Bet365 Unibet
Betfair Sportsbook

Frankrig-Island: Islandske krigere mod franske værter

Bookmakerne har fortsat Frankrig som favoritter, men det er nok ikke pga. første halvleg i 1/8-finalen mod Irland. Her var Deschamps´ mandskab kun næstbedste hold på banen, men så viste Frankrig nu alligevel klassen i 2.halvleg og burde have vundet mere overbevisende end 2-1.

Det er ikke champagne-bold fra Frankrig og Island har vist, at de har kvaliteterne til at stikke en kæp i hjulet på storfavoritterne.

Er der mere magi i den islandske trylledrik?

Søndag 3. juli kl. 21:00

Frankrig Uafgjort Island
1,43 4,75 10,00
Danske Spil
Bet365
888sport

Se info-analyse til kampen her.

Spil på Over 2 mål asian

Nu kommer målene. Efter et frygtelig målfattigt gruppespil havde bookmakerne ikke de store forventninger til EM-angriberne. Deres 1/8-finale-odds for Under blev sat ret lavt med et gennemsnit på omkring odds 1,40 for 'Under 2,5 Scoringer'.

Men så kom der gang i netmaskerne og 9´erne indtog endelig EM-scenen. Vi så f.eks den franske target man Olivier Giroud levere lækre assists til Antoine Griezmann og så fandt tyskernes Mario Gomez også vej til netmaskerne da Slovakiet blev besejret med 3-0.

Der var faktisk ret godt gang i netmaskerne i de mere livlige knock out-kampe, hvor vi endte med et målsnit på lige knap 2,4 mål pr. kamp.

Det er en klar forbedring fra gruppespillet, hvor der gennemsnittet landede under 2 mål pr. kamp. Knock out-kampene har ikke virket så forkrampede som vi oplevede i det rodede, resultatorienterede gruppespil.

I 1/8-finalerne endte 4 af 8 kampe med Over 2,5 Scoringer

2 kampe endte med præcis 2 mål

2 kampe havde max 1 mål

Der blev spillet anderledes friskt til fra holdene i 1/8-finalerne; selv Italien 2-0 Spanien bød på masser af chancer og kun storspil fra Buffon og især De Gea forhindrede en målfest.

Det skal dog også med, at ikke alle hold hoppede med på denne offensive bølge. Langgaberen Portugal-Kroatien går hurtig i glemmebogen som en yderst chancefattig fodboldkamp. De kroatiske og portugisiske spillere ville ikke ret meget andet end at udsætte fansene på lægterne og i tv-stuerne for en omgang fodbold-tortur.

Portugal kan nå at redde deres omdømme, når de skal op imod Polen. Vi kan håbe på at spillerne kommer ind til kvartfinalerne med en angrebsivrige indstilling, så vi også får flere underholdende og målrige EM-brag.

Her er valgt at kigge nærmere på kvartfinale-oddsene for Over 2 mål asian. Man får sit indskud tilbage ved præcis 2 mål i kampene.

Oddsforslag til kvartfinalerne

Bedste odds Bookmaker
30/6 Polen-Portugal: Over 2 mål asian 2,15
Unibet
1/7 Wales-Belgien: Over 2 mål asian 1,80 Unibet
2/7 Tyskland-Italien: Over 2 mål asian 2,05
Bet365
3/7 Frankrig-Island: Over 2 mål asian 1,59 Unibet

Man skal ikke nødvendigvis blindt bette på oddsene for Over 2 asian i samtlige 1/8-delsfinaler; I kan dog benytte denne oddsoversigt som inspiration.

Vi skal også være opmærksom på, at gule kort bliver nulstillet efter kvartfinalerne, og det kan betyde, at dommerne får lidt ekstra travlt og må uddele flere advarsler end hidtil.

EM-dommerne holder et kortgennemsnit på 3,73 gule kort pr. kamp, mens der indtil videre kun er uddelt 3 røde kort ved denne slutrunde.

BetXperts EM-regnskab

Hitrate: 33/58

Tilbagebetaling: 121%

Balance: +12,51 units

Regnskabet medregner tips fra gruppekampene, 1/8-finalerne samt specialspil.