Fodboldeksperten Frank Pilantra har analyseret tendenserne fra EM's målfattige første runde og giver nogle bud på værdispil i de kommende EM-gruppekampe. Hold særligt øje med over/under-spil på første halvleg.

Desværre har især de engelske og russiske fodboldbøller domineret overskrifterne her i den første runde i gruppespillet ved EM-slutrunden, hvor uroligheder har lagt en skygge over festlighederne i de franske EM-byer.

På selve grønsværen har vi jo reelt kun haft ganske få højdepunkter at glæde os over, og kampene har været præget af, at spillerne endnu ikke har turdet smide den taktiske spændetrøje.

Blandt lyspunkterne er flugteren fra Modric, kanonkuglen fra Payet, frispilningen fra Bonucci og Boatengs akrobatiske redning på målstregen.

Men hvad kan vi tage med videre til de kommende EM-gruppekampe og hvilke odds og spilvarianter skal vi kaste os over i 2. runde?

Bookmakerne skovler penge ind fra Over-betterne

EM 2016 startede ellers lovende, da matchvinderen Dimitri Payet græd som havde han scoret sejrsmålet i EM-finalen, da han med et drømmehug sendte de franske fans (og Over-betterne) i ekstase og sikrede en 2-1 sejr i åbningskampen mod Rumænien.

Men Frankrig-Rumænien kampen adskiller sig fra størstedelen af de øvrige EM-kampe i første runde på flere områder. Vi fik bl.a EMs hidtil eneste straffespark, som den franske forsvarer Patrice Evra stod bag. Men generelt har vi set ganske få personlige fejl og stor koncentration fra forsvarsspillerne.

Der blev ganske vist scoret mere end 2 mål i åbningskampen, men ellers har der ikke været meget sving i målfesten.

Hold øje med odds for Under 2,5 Scoringer
Det har indtil videre været forsvarsspillernes fest i Frankrig, og vi har blot fået ialt 22 mål i de første 12 EM-kampe. Det giver et samlet gennemsnit på 1,83 mål pr. kamp.
Og kun 2 af de 12 kampe er endt med "Over 2,5 Scoringer".

Vi håber altid på underholdning og masser af scoringer, så hyggespillerne sætter oftest deres indskud på Over-oddsene og krydser derefter fingre for en målrig kamp.

Det mønster ser vi også klart under denne slutrunde, hvor 'Over' tiltrækker langt flere indskud end 'Under'. Fortsætter den tendens kommer bookmakerne formentligt til at forlade EM-slutrunden med fyldte lommer takket være Over-bettere.

Ifølge Betshares fra den store asiatiske bookmaker Pinnacle har EM-betterne ved hver kamp i første runde satset klart mest på Over-oddsene. Faktisk har 'Over' stået for omtrent 2/3 af alle Over/Under-bets.

Man må forvente, at det samme bettingmønster gør sig gældende hos licensbookmakerne; måske endda i mere udpræget grad.

Det er klart, at bookmakerne hellere vil udsende en pressemeddelse om, hvor mange penge de mistede på Payets matchvinder-mål end at fortælle, hvordan Over-betterne gang på gang står tilbage med en tabt kupon.

Spil på flest mål i 2. halvleg

Med et defensivt udgangspunkt og konservativ taktik skal holdene åbenbart lige se hinanden lidt an først, inden der bliver åbnet for sluserne. Så der har været langt mere gang i netmaskerne i 2. halvleg.

Det er ganske vist sådan, at der også normalt bliver scoret flest mål i 2.halvleg, men det er alligevel en opsigtvækkende EM-statistik med så massiv overvægt af scoringerne i de sidste 45 minutter.

Hele 16 af de ialt 22 EM-scoringer er scoret i 2. halvleg.
I 7 af de 12 kampe er der scoret flest mål i 2. halvleg.

Udover at det er ret oplagt at kigge nærmere på oddsene for "Under 2,5 Scoringer" til de kommende gruppekampe i runde 2, så kan også se på andre spilvarianter.

For med tendensen til at målene først kommer i 2. halvleg, kan man kan vælge at se nærmere på Under-odds for scoringer i 1. halvleg.

Få mål i 1.halvleg

Den forsigtige taktik har især været mest tydelig i de første 45 minutter. Halvdelen af kampene (6 af 12) ved denne EM-slutrunde har stillingen været 0-0 ved pausen. Og i de øvrige seks 1. halvlege har der max faldet en enkelt scoring.
Det vil sige, at hvis man f.eks havde satset på Under 1 mål asian i samtlige 12 EM-kampe ved første runde, så ville man have fået gevinst 6 gange og fået indskud tilbage 6 gange.

Se odds-tabel nederst for Under 1 asian i 1 halvleg.

Forsvarsspillerne har haft styr på 9´erne 

Det lykkedes Frankrigs Olivier Giroud at få sat gang i EM-målfesten, men herefter har der været langt mellem fuldtræfferne fra boksangriberne.

Den klassiske 9´er-angriber har endnu ikke stemplet ind ved denne slutrunde, da stjerner som Kane, Lewandowski, Zlatan, Lukaku, Ronaldo, Mandžukic og Morata ikke har slået til og stadig jagter deres første EM2016-mål.

Tyskland valgte endda at stille op helt uden en boksangriber, og den malplacerede Mario Götze kom ikke frem til de helt store målchancer, da han blev sendt helt frem i frontlinjen mod Ukraine.

De færreste målscorer-bettere havde nok fidus til at midterforsvareren Shkodran Mustafi og den indskiftede Bastian Schweinsteiger skulle komme på måltavlen for de tyske VM-mestre i den kamp.

EM2016 kan sagtens vise sig at blive en usædvanlig slutrunde med få mål fra angrebsstjernerne, mens de mere uvante målscorere stjæler rampelyset.

Den målfattige tendens og 9´ernes fiasko betyder selvfølgelig også, at der er ret langt mellem storsejrene. De store nationer har generelt fået en stille start på slutrunden og hentet smalle sejre eller nøjes med uafgjort.

Det kan man selvfølgelig benytte til at se nærmere på odds for handicap-kryds; altså at favoritholdene vinder med præcis 1 mål.

Men den mest tydelige tendens, som jeg vælger at tage med videre til næste runde, er de forbavsende få mål i første halvleg.

Belgien-Irland: Under 1,25 mål i 1.halvleg til odds 1,525 hos Bet365*

Både Belgien eller Irland leverede sløje præstationer i første runde og specielt offensivt var der langt mellem højdepunkterne. Stjernebesatte Belgien er presset og bør kunne udfordre den irske forsvarsmur, men det ligner en målfattig 1.halvleg.
Læs ekspertanalyse

Hold også øje med ekspertanalyser til de øvrige 2.runde-kampe.

Oddsforslag til 2.runde i gruppespillet

Bedste odds Bookmaker
15/6 Rusland-Slovakiet: 1.halvleg "Under 1 mål asian" 1,63
Unibet
15/6 Rumænien-Schweiz: 1.halvleg "Under 1 mål asian" 1,57
Bet365
15/6 Frankrig-Albanien: 1.halvleg "Under 1 mål asian" 2,05 Unibet
16/6 England-Wales: 1.halvleg "Under 1 mål asian" 1,78 Bet365
16/6 Ukraine-Nordirland: 1.halvleg "Under 1 mål asian" 1,66 Bet365
16/6 Tyskland-Polen: 1.halvleg "Under 1 mål asian" 2,12 Unibet
17/6 Italien-Sverige: 1.halvleg "Under 1 mål asian" 1,59 Unibet
17/6 Tjekkiet-Kroatien: 1.halvleg "Under 1 mål asian" 1,675 Bet365
17/6 Spanien-Tyrkiet: 1.halvleg "Under 1 mål asian" 1,94 Unibet
18/6 Belgien-Irland: 1.halvleg "Under 1 mål asian" 1,83 Bet365
18/6 Island-Ungarn: 1.halvleg "Under 1 mål asian" 1,65 Bet365
18/6 Portugal-Østrig: 1.halvleg "Under 1 mål asian" 1,725 Bet365

Her er udvalgte odds fra Bet365* og Unibet/888sport for "Under 1 mål asian i 1.halvleg".

Ved denne spilvariant er der kun gevinst ved pausestilling på 0-0, mens vi får indskuddet tilbage ved præcis 1 mål i første halvleg.

Man skal ikke nødvendigvis blindt bette på Under 1-oddsene; det er ment som inspiration.

 

Tip til 3.spillerunde:                

Rumænien-Albanien: Under 1 mål i 1.halvleg til odds 1,98 hos Bet365*

To af EMs mest tandløse hold støder gebisserne sammen. Albanien er målløs, og Rumænien har kun scoret på straffe. Sejrsnødvendighed bør få begge hold til at satse, men det sker nok først for alvor i 2. halvleg.
Læs ekspertanalyse fra Jens Bøye

BetXperts EM-regnskab

Hitrate: 10/19

Tilbagebetaling: 107%

Balance: +1,46 units

Oversigten indeholder både tips til EM-kampene i 1.runde samt specialspil.

To af EMs mest tandløse hold støder gebisserne sammen. Albanien er målløs, og Rumænien har kun scoret på straffe. Sejrsnødvendighed bør få begge hold til at satse, men det sker nok først for alvor i 2. halvleg.