Med gruppespillet overstået tager Frank Pilantra igen fat i nogle af tendenserne fra en jævnbyrdig og målfattig EM-slutrunde og giver bud på værdispil til 1/8-finalerne. Hold særligt øje med odds for uafgjort.

Der er masser at tage fat på for os EM-bettere, der skal navigere sig igennem og finde valuebets blandt de voldsomt mange spilvarianter hos bookmakerne.

Specielt de brændte straffespark, hele 3 af slagsen, samt scoringerne i slutminutterne har givet både glæde og fortvivlelse hos mange spillefugle.

På underholdningsskalaen må vi desværre nok konstatere, at her efter gruppespillets 36 kampe står EM2016 vældig tæt på en dumpekarakter med pil ned.

Der er for mange negative historier fra de franske EM-byer og da spillerne samtidig ikke har kunnet leve op til forventningerne på grønsværen, så er det fodboldbøller, der stjæler overskrifterne og kaster en skygge over turneringen.

I for mange kampe har det virket til at frygten for at tabe har været større end lysten til at vinde.

For få mandskaber tør satse og alt for mange hold virker tilfredse med at parkere bussen og håbe på at skrabe nok point sammen til at gå videre.

Frankrig-Irland:(Frankrig -1 asian) 1 til odds 1,80 hos Bet365*

De franske individualister skal skyde de  tunge og trætte irere i sænk. Hjemmefansene vil bære profiler som Pogba, Griezmann og Payet frem, mens Irland nok vil spille kompakt og defensivt.
Odds 1 ved sejr til Frankrig på præcis 1 mål.
Læs ekspertanalyse

Udvidelsen til 24 hold betyder også, at der er kommet nogle profilfattige mellemhold med, og de har oftest ikke været i stand til at bidrage med ret meget og derfor har der ikke været det store fyrværkeri i gruppekampene.

Mens de store stjernespillere er blevet holdt tilbage i et taktisk jerngreb, så er den mest omtalte spiller i Frankrig denne sommer vel den nordirske kult-angriber Will Grigg; vel at mærke uden at have fået spilletid.

Det forvirrende spil om gruppekvalifikation har heller ikke været et vellykket indslag, og mange fodboldfans mistede hurtigt overblikket over spillet om 3.pladsen med målforskel og mulige modstandere i ottendedelsfinalerne.

Vi får nok ikke rigtig gang i EM-målfesten

Blandt lyspunkterne kan vi fremhæve Ronaldo´s fornemme hælmål i den livlige 3-3 kamp mod Ungarn, og kan den portugisiske superstar nu overtage EM-scenen eller skal vi hellere holde øje med Payets tordenstøvle, Spaniens lækre pasningsspil med Iniesta som maestro eller bliver Kroatien EM-slutrundens darling med Perisic, Modric og Rakitic?

Jo, vi kan bestemt stadig tillade os at have høje forventninger til EM2016 og håbe på, at vi omsider bliver forkælet med underholdende dynamit-kampe, hvor stjernerne folder sig ud og netmaskerne blafre.

Tyskland-Slovakiet:

Tyskland vinder 1-0, 2-0 eller 3-0 til odds 2,07 hos Nordicbet*

Tyskland har vist defensiv sikkerhed og selvom effektiviteten stadig ikke i top, så har tyskerne flere offensive stjerner, der kan flå et forsvar i stumper og stykker. Slovakiet har generelt spillet skidt og tilladt mange chancer.
Læs ekspertanalyse

Men vi skal nok også indstille os på, at det er mest sandsynligt, at vi får en række tætte, målfattige ottendedelsfinaler.

Kroatien-Portugal: Portugal går videre til odds 2,14 hos 888sport*

Portugiserne står godt defensivt og i front har Cristiano Ronaldo fået gang i målscoringerne. Den kroatiske stjernespiller Luka Modric er tvivlsom, men de har også Ivan Perisic, der har været en af turneringens bedste spiller. Det kan blive tæt, men værdien peger på Portugal.
Læs ekspertanalyse

Lave odds for Under 2,5 Scoringer

Bookmakerne lader til at have helt styr på den målfattige tendens ved dette EM og forventer at det fortsætter også i ottendedelsfinalerne. Tager vi f.eks fat i braget mellem Italien og Spanien, så er der ikke den store tiltro fra bookmakernes side til, at vi får en målfest i det opgør.

"Det er skræmmende, at så mange knock out-kampe ender uafgjort."

- zAAz

Bet365* tilbyder odds 1,36 for "Under 2,5 Scoringer" i Italien-Spanien.

Vi må også konstatere, at scoringsgennemsnittet på 1,92 mål pr. EM-kamp desværre er historisk sølle. Lad os lige se lidt på, hvordan de ialt 69 EM-mål er faldet i grupperunderne:

1.runde i gruppespillet: 22 mål

2. runde i gruppespillet: 25 mål

3. runde i gruppespillet: 22 mål

Spil på X i ottendedelsfinalerne

Det er oplagt at kigge nærmere på odds for uafgjort i ottendedelsfinalerne efter vi har oplevet en bunke tætte og målfattige gruppekampe. Det er også lykkes for ekspertpanelet at fange nogle gode odds for uafgjort undervejs og det har medvirket til, at BetXpert er på vej mod et meget flot EM-overskud (se regnskab nederst i artiklen).

Jeg vil også meget gerne hive fat i den første EM analyse-artikel, hvor vores skarpe bruger zAAz hev fat i en vigtig pointe i forumdebatten.

Her linkede zAAz til en afslørende oversigt over fordelingen af scoringer lavet af Goalprojection:

Se oversigten her.

Ved at analyse resultater fra EM-slutrunderne fra 1984 til frem 2012 kom Goalprojection frem til et tydeligt mønster, der klart viste, at EM-kampene blev mere målfattige og oftere endte med uafgjort, når vi bevægede os fra gruppespillet og ind i knock out-fasen.

I knock out-fasen er 43% af alle EM-kampe siden 1984 endt uafgjort

Goalprojection fik talt sammen, at i gennemsnit ender 28% af alle slutrunde-kampe uafgjort, men lige så snart vi kommer til knock out-fasen ved EM-turneringerne, så når vi altså på at hele 43% af kampene er endt uafgjort. Det er en iøjnefaldende markant tendens.

 

Det er også bemærkelsesværdigt, at hele 23% af knock out-kampene ved EM-slutrunderne er endt med 0-0 på måltavlen efter slutfløjt.

Det kan skyldes en mere påpasselig taktik, den målfattige tendens og større jævnbyrdighed i knock out-fasen.

Hele 25 af de 36 gruppekampe er endt med "Under 2,5 Scoringer"

Der var ialt 11 uafgjorte kampe i de 36 gruppekampe.

Man kunne kaste sig over ciffertip 0-0, men her er valgt at se nærmere på oddsene for uafgjort.

Oddsforslag til ottendedelsfinalerne

Bedste odds Bookmaker
25/6 Schweiz - Polen: X 3,00
Bet365
25/6 Wales - Nordirland: X 3,05
Danske Spil
25/6 Kroatien - Portugal: X 3,10
Cashpoint
26/6 Frankrig - Irland: X 4,50
Sportingbet
26/6 Tyskland - Slovakiet: X 4,33 Bet365
26/6 Ungarn - Belgien: X 3,90
888sport
27/6 Italien-Spanien: X 3,05 888sport
27/6 England-Island: X 3,80
Tipico

Man skal ikke nødvendigvis blindt bette på oddsene for uafgjort i samtlige 1/8-delsfinaler; I kan dog benytte denne oddsoversigt som inspiration. Hold øje med ekspertanalyser til kampene.

BetXperts EM-regnskab

Hitrate: 27/45

Tilbagebetaling: 133%

Balance: +15,05 units

Oversigten indeholder både tips til EM-kampene i både gruppekampene samt specialspil.