Kun 4 hold er tilbage til at kæmpe om EM-trofæet. Hvilke odds skal vi mon kaste os over til semifinalerne? Fodboldeksperten Frank Pilantra giver her et odds-overblik og kigger nærmere på værdispil til de to semifinalebrag. Hold særligt øje med odds for kort-spil.

Favoritdræberne fra Wales, Ronaldo´s Portugal, de franske værter eller de tyske verdensmestre; hvem skal vi sende videre til den store finale på Stade de France?

Der er lagt op til masser af underholdning og intensitet i semifinalerne. Holdene skulle gerne følge op på de begivenhedsrige kvartfinaler, hvor vi blev forkælet med ikke mindre end 15 mål og i to af kampene måtte endda ud i straffesparkskonkurrence for at finde vinderen.

Vi havde ellers lige indstillet os på en usædvanlig EM-slutrunde, hvor der har været lidt langt imellem de mindeværdige højdepunkter, så kvartfinalerne har været en positiv overraskelse.

Men mon ikke EM2016 nok stadig vil gå over i historiebøgerne for at være ´den dér med Island og Wales´.

Gruppespillet vil hurtigt gå i glemmebogen, da vi blev ramt af en række taktiske, målfattige EM-opgør, der langt hen af vejen er blevet domineret af resultatorienterede præstationer.

Favoritholdene har for ofte foretrukket at spille med livrem og seler fremfor at trykke speederen i bund og se hvor langt talenterne rækker.

De mindre nationer har haft succes med at stå kompakt i defensiven og fighte sig igennem kampene mod fokus rettet mod at bremse stjernespillerne med en solid forsvarsmur; og så ellers slå til med direkte spil, hurtige omstillinger og standardsituationer.

Portugal-Wales: Real Madrid-stjernene mødes i Lyon

Der er selvfølgelig fokus på den store stjernekrig mellem Real Madrids Cristiano Ronaldo overfor Gareth Bale fra Wales. De to klubkammerater står nu på hver deres side af kridtstregerne; og kun én af dem havner i EM-finalen.

Det er første gang, at Wales er med til en slutrunde siden VM i Sverige tilbage i 1958, og de skal forsøge at booke billet til finalen på Stade de France ved at bremse Nani, Ronaldo og den unge Renato Sanches.

Portugal kommer med langt mere slutrunde-erfaring i bagagen. De nåede f.eks også frem til semifinalerne ved EM2012, hvor de dog blev elimineret af Spanien i straffesparkskonkurrence.

Skal semifinalen igen være endestation for Portugal eller lykkes det den portugisiske stjerneparade at nedbryde det walisiske kollektiv?

Onsdag 6. juli kl. 21:00- Lyon

Portugal Uafgjort Wales
2,20 3,10 4,20
Tipico
Unibet
Bet365
     
Over 2,5 Scoringer 2,70  Bet365
Under 2,5 Scoringer 1,50 Tipico 

Går videre til finalen:

Bedste odds Bookmaker
Portugal: 1,55 Tipico
Wales: 2,55
Sportingbet

Portugal-Wales: 1 (Draw No Bet) til odds 1,48 hos Tonybet

Wales overraskede med en flot præstation mod Belgien, men velorganiserede Portugal ligner en stor mundfuld for Wales, der må undvære Arsenal-stjernen Aaron Ramsey på midtbanen. Portugal har dog spillet uafgjort i samtlige deres 5 EM-kampe, og det kan da også blive en tæt semifinale.
Indskuddet tilbagebetales ved uafgjort.
Læs ekspertanalyse

Tyskland-Frankrig: Topmøde i Marseille

Der skulle 120 minutter og en hulens masser straffespark til før Tyskland omsider fik elimineret Italien i kvartfinalen.

Joachim Löws mandskab er langt fra så sprudlende og velspillende som ved VM2014 og hverken Thomas Müller eller Toni Kroos har ramt rigtigt med deres aktioner. Blandt lyspunkterne er Manuel Neuer i buret, Jérôme 'hände hoch' Boateng og Julien Draxler, der også har fået vist sig frem.

Det står klart, at Tyskland må undvære Sami Khedira, Mario Gomez og Mats Hummels, mens Bastian Schweinsteiger er tvivlsom og har formmæssigt været i frit fald siden 2013/14-sæsonen.

Imens fandt Frankrig champagnebolden frem med 5-2 storsejren over Island i kvartfinalen. Når man kigger på Didier Deschamps' holdkort, så kan man godt tillade sig at have høje forventninger til EM-værterne.

Med den overbevisende magtdemonstration mod fodboldvikingerne fra Island, så er de franske værter kørt i stilling til topbraget mod Tyskland, hvor der er udsigt til en top-gyser.

Torsdag 7. juli kl. 21:00- Paris  Læs info-analyse til denne kamp her

Tyskland Uafgjort Frankrig
2,95 3,05 2,80
Scandic Bookmakers
888sport
Bet365
     
Over 2,5 Scoringer 2,60 Unibet
Under 2,5 Scoringer 1,51 Jetbull

Går videre til finalen:

Bedste odds Bookmaker
Tyskland: 1,98 Unibet
Frankrig: 1,90 Bet365

Vinder-odds

Det er tæt løb mellem favoritterne Frankrig og Tyskland, mens der ikke er den store tiltro hos bookmakerne til hverken Portugal eller Wales løber afsted med EM-trofæet.

EM 2016-Vinder:

Bedste odds Bookmaker
Frankrig: 2,75 Sportingbet
Tyskland: 2,85 Unibet
Portugal: 4,50
Betsafe
Wales: 9,50 Unibet

Spil på masser af semifinale-kort

De gule kort er blevet nulstillet her efter kvartfinalerne og derfor behøver spillerne ikke bekymre sig om karantæne til finalen, hvis de modtager et gult kort.

Samtidig står der finalebilletter på spil og det kan alt sammen føre til, at der virkelig bliver tacklet igennem og ingen trækker sig i nærkampene.

Vi kan også komme til at opleve, at spillerne vælger at stoppe omstillinger med professionelle frispark og der kan også falde kort i slutfasen, hvor holdet, der er foran vil trække tiden, mens modstanderne derimod har voldsomt travlt og der kan opstå frustrationer blandt spillerne.

Ved EM2012 blev de gule kort også slettet efter kvartfinalerne, så vi kan se nærmere på antal kort i de to semifinalekampe ved EM-slutrunden for 4 år siden.

Her landede der 9 kort i braget mellem Portugal-Spanien (120 minutter), mens vi fik 5 kort i semifinalen mellem Tyskland-Italien.

Man kan også vælge at grave dybere og se nærmere på odds for kort til de enkelte spillere.

EM-dommerne holder et kortgennemsnit på 3,83 gule kort pr. kamp, mens der indtil videre kun er uddelt 3 røde kort ved denne slutrunde.

Bemærk; hos Unibet/888sport tæller udvisninger for 2 kort.

Oddsforslag til semifinalerne

Bedste odds Bookmaker
Portugal-Wales: Over 4,5 kort i kampen 1,97 Unibet
Tyskland-Frankrig: Over 4,5 kort i kampen 1,91 Unibet

Antal kort pr. hold

Bedste odds Bookmaker
Portugal: Over 1,5 kort 1,57 Unibet
Wales: Over 2,5 kort 1,91 Unibet
Tyskland: Over 2,5 kort 2,30 Unibet
Frankrig: Over 2,5 kort 2,30 Unibet

Man skal ikke nødvendigvis blindt bette på oddsene for disse kort-specials; I kan dog benytte denne oddsoversigt som inspiration.

BetXperts EM-regnskab

Hitrate: 35/65

Tilbagebetaling: 114%

Balance: +9,43 units

Regnskabet medregner tips fra gruppekampene, slutspillet samt specialspil.