Så er det endelig blevet tid til de første spændende semifinalekampe i både Champions League og Europa League. Fodboldekspert Frank Pilantra har kigget nærmere på midtugens semifinaler og giver her spilforslag og et grundigt odds-overblik over kampene.

Der var nok ganske god tilfredshed over lodtrækningen til Champions League-semifinalerne, hvor Real Madrid skal møde lillebror Atlético Madrid, mens sensationsholdet Monaco skal op imod rutinerede Juventus. Mange fodboldfans har set frem til nogle intense brag i Madrid, og det kan da også blive nogle historiske kampe, der måske kan rykke lidt ved magtbalancen i den spanske hovedstad.

Sensationsholdet Monaco er et yderst seværdigt mandskab at følge, men samtidig hepper en del nok på, at Juventus-legenden Gianluigi Buffon får lov til at løfte det store Champions League-trofæ.

Så der er store forventninger om, at der endnu engang bliver skruet op for underholdningsværdien i denne forrygende Champions League-afslutning.

Lokalbrag på Bernabeu: Zidane mod Simeone

Den succesfulde Atlético Madrid-træner Diego Simeone har et Champions League-spøgelse hængende over sig. Han forvandlede Atlético Madrid til et vinderhold, der pludselig brød med Real Madrid og Barcelonas parløb i front. Under Simeone har Atlético Madrid vundet La Liga, Copa del Rey, Europa League og UEFA Super Cup, men der mangler et Champions League-trofæ i samlingen.

Og Diego Simeone har været så tæt på, men er blevet slået to gange på målstregen og måtte se lokalrivalerne fra Real Madrid juble over en finalesejr.

Real Madrid-Atlético Madrid 1 til odds 1,85 hos 888sport*

Real Madrid har Rafäel Varane tilbage i forsvaret, mens skaden til Gareth Bale kan "tvinge" Zidane til at sende den velspillende Isco i startopstillingen. Atlético Madrid har en smallere trupbredde, og til denne semifinale må de undvære både Juanfran og José María Giménez i defensiven, og det kan blive kostbart mod Cristiano Ronaldo og de øvrige Real-stjerner.
Læs ekspertanalyse fra Thomas Schyth her.

Det ligner et godt tidspunkt at møde Real Madrid, der ikke virker til at være i skræmmende form. Et par afgørende dommerkendelser gik Real Madrids vej i kvartfinalen mod Bayern München, og hvis vi ser på El Clasico-kampen mod Barcelona, så må Real-træner Zinedine Zidane være bekymret for defensiven, disciplinen og spil-intelligensen hos spillere som f.eks Ramos, Casemiro og Marcelo.

Der er udsigt til hektiske 90 minutter, hvor Atlético Madrid nok vil forsøge at slå kampen i stykker med masser af nærkampe og frispark. Deres mission er at hente et godt udgangspunkt til returkampen på Vicente Calderón.

Alle gule kort er annulleret her til semifinalerne, så samtlige spillere starter med ren straffeattest. Det kan godt udvikle sig til en herrefight, hvor den ellers rolige dommer Martin Atkinson må lufte kortene et par gange for at styre spillerne.

Tirsdag 2. maj kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Real Madrid Uafgjort Atlético Madrid
1,85 3,75 5,00
888sport
Betsafe
Bet365
Over 2,5 mål 2,06 Bet365
Under 2,5 mål 1,88
888sport

Bookmakerne: Real Madrid går videre til finalen

Real Madrid 1,65
Betsafe
Atlético Madrid 2,37
Bet365

Monaco skal styre tempoet mod Juventus

Når det nu lykkedes for Juventus at holde Barcelona fra at score i kvartfinalerne, så kan de vel også holde styr på Monaco. Men det kan vise sig ikke at blive helt så nemt at gentage de flotte præstationer på Nou Camp videre til disse semifinaler.

Denne gang skal italierne op imod utraditionelle Monaco, der bryder med alle normer, og specielt offensivt er det franske tophold uforudsigelige med en angrebsbølge, der kan komme fra alle leder og kanter. Der er mest fokus på colombianske Radamel Falcao og stortalentet Kylian Mbappé i denne Monaco-trup, men Juventus skal virkelig være på tæerne for at holde Monaco fra at komme på måltavlen.

 

Monaco-Juventus: Over 2,5 Scoringer odds 1,95 hos Bet365*

Der er superangribere og masser af offensive profiler hos begge mandskaber, så der er lagt op til en målrig affære. Juventus kan få problemer med at vinde slaget på midtbanen uden Khedira, der er noget stærkere defensivt end alternativer som Pjanic og Marchisio. Juventus er stærke defensivt, men målsøgende Monaco kan sikre en målrig åbning på semifinalerne.
Læs ekpertanalyse fra Jens Bøye her.

Det er blevet til 95 mål fra Monaco i deres 34 ligakampe, og i Champions League har favoritdræberne indtil videre scoret 21 gange.

Juventus har endnu ikke indkasseret mål i CL-slutspillet efter de lukkede ned for Porto og Barcelona (begge gange gik Juventus videre med 3-0), så det er ikke underligt, at Juventus er gjort til favoritter i dette opgør, og det italienske mesterhold er også storfavoritter hos bookmakerne til at gå videre til finalen.

Onsdag 3. maj kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Monaco Uafgjort Juventus
3,10 3,50 2,50
888sport Cashpoint
Bet365
Over 2,5 mål 1,95 Bet365
Under 2,5 mål 1,96 888sport

Går videre til finalen:

Monaco 3,25
Bet365
Juventus 1,45
Danske Spil

Champions League-returkampene bliver afviklet den 9. og 10. maj.

Europa League: Manchester United mod Celta Vigo

Manchester United og José Mourinho satser på at hente Europa League-trofæet til England, og vejen til finalen på Friends Arena i Stockholm går via en tur til danskerklubben Celta Vigo med Daniel Wass, Pione Sisto og Andrew Hjulsager i truppen.

Torsdag 4. maj kl. 21:05 (Se MatchCenter)

Celta Vigo
Uafgjort Manchester United
2,80 3,20 2,80
Jetbull Bet365
Unibet

Går videre:

Manchester United 1,36 NordicBet
Celta Vigo 3,25
Bet365

Læs vores info-analyse til det opgør her.

Ajax tager imod Lyon

Der bliver også dansk deltagelse i den anden semifinale, hvor Ajax med Kasper Dolberg og Lasse Schöne tager imod franske Lyon på Johan Cruyff Arena i Amsterdam.

Onsdag 3. maj kl. 18:45 (Se MatchCenter)

Ajax Uafgjort Lyon
2,34 3,60 3,05
Jetbull
Cashpoint
NordicBet

Går videre:

Lyon 1,60 Bwin
Ajax                      2,45
Danske Spil

Læs vores info-analyse til det opgør her.

Der er returkampe i Europa League den 11.maj.