Der har været godt gang i netmaskerne i Champions League 2017/18-sæsonen, og vi kan håbe på endnu en omgang med masser af mål og underholdning i denne runde af ottendedelsfinalerne. Fodboldekspert Frank Pilantra giver spiltips og oddsoverblik til Champions League-kampene.

Champions League-slutspillet startede med et brag med forrygende opgør med scoringer på stribe. Faktisk blev det til hele 17 mål i de fire første ottendedelsfinaler, hvor Ronaldo, Higuaín, Mané og Eriksen viste, at de kender vejen til netmaskerne. Det giver jo høje forventninger til denne anden afdeling af første runde.

Champions League 2017/18 - stats:

Antal kampe: 100
Antal mål: 323
Mål pr kamp: 3,23

Får vi en vinder på Sánchez Pizjuán?

Sevilla-forsvareren Simon Kjær får fornøjelsen af at skulle stå overfor den stærke United-angriber Romelu Lukaku, når José Mourinho sætter kursen mod Spanien. Men den danske landsholdsspiller slipper for at møde Zlatan Ibrahimovic, mens der er tvivl om, hvorvidt Paul Pogba og Marcus Rashford bliver klar.

Resultatorienterede Mourinho vil sandsynligvis være ganske godt tilfreds, hvis det lykkes at hente uafgjort med til returkampen på Old Trafford. Der må være stor respekt for Sevilla, der har vist sig som et godt turneringshold med massiv opbakning på fortet Sánchez Pizjuán.

Der er ikke mange superstjerner på dette Sevilla-mandskab, der har kæmpet sig til en 5. plads i La Liga med 39 point for de 24 kampe. 

Manchester United har faktisk gang i en flot sæson. De vandt suverænt deres CL-gruppe, og 56 point i 27 Premier League-kampe er bestemt også godkendt. Det bliver selvfølgelig overskygget af rivalerne Manchester City.

Det må dog bekymre United-fansene, at deres helte har leveret svingende præstationer på det seneste, og United tabte både udekampene til Tottenham (2-0) og Newcastle (1-0).

Onsdag den 21. februar 2018 kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Sevilla Uafgjort Manchester United
3,00 3,30 2,60
888sport
Betsafe
NordicBet
Over 2,5 mål 2,15
NordicBet
Under 2,5 mål 1,76
Unibet

Sevilla-Manchester United X til odds 3,30 hos Betsafe

Det kan blive en fastlåst taktisk affære, hvor Manchester United ikke vil satse voldsomt offensivt. Hjemmestærke Sevilla nok vil kunne presse United, men mangler en knivskarp klasseangriber til at udnytte målchancerne.
Det ligner derfor et jævnbyrdigt opgør, og det kan vise sig, at begge hold i sidste ende må stille sig tilfredse med uafgjort.

Roma får problemer i Ukraine

Roma har samlet et slagkraftigt mandskab, der kan vise sig at blive svære at eliminere i Champions League.

Ganske vist er Mohamed Salah naturligvis savnet i offensiven, men grundstammen er bevaret. Faktisk er noget af det bedste, der kunne ske for Roma på transfermarkedet, at Juventus i sommerpausen hentede den polske keeper Wojciech Szczesny.

Det gav plads til den brasilianske landsholdskeeper Alisson, der har været helt outstanding i denne sæson, mens Roma fik forstærket forsvarskæden med den erfarne Aleksandar Kolarov fra Manchester City.

Men det er ikke en nem opgave at hente point mod Shakhtar Donetsk på en kold februar-aften i Ukraine. Man skal dog huske, at Shakhtar afvikler deres Champions League-kampe i Kharkiv og ikke hjemme i Donetsk.

Det stoppede dog ikke Shakthar Donetsk i gruppespillet, hvor de besejrede både Napoli, Feyenoord og Manchester City i deres hjemmekampe i Kharkiv.

Onsdag den 21. februar 2018 kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Shakhtar Donetsk Uafgjort Roma
2,50 3,35 3,10
Bet365 888sport Betsafe
Over 2,5 mål 2,09 Bet365
Under 2,5 mål 1,87 Unibet

Hold øje med vores ekspertpanel for yderligere spilforslag til Champions League-kampene.
 

Læs eksperternes spilforslag på årets Champions league

Andreas Christensen til den helt store eksamen

Med velspillende Lionel Messi og Luis Suárez i frontlinjen har Barcelona kørt de store kanoner i stilling til at skyde Chelsea og den danske forsvarskomet Andreas Christensen i sænk på Stamford Bridge. Barcelona fører fortsat La Liga i suveræn stil og er endnu ubesejrede efter 24 spillerunder.

Helt så godt går det ikke for Chelsea, der indtager 4. pladsen i Premier League med hele 19 point op til Manchester City. Chelsea kommer fra en 4-0 sejr over Hull City i FA Cuppen, hvor den nyankomne angriber Olivier Giroud kom på måltavlen.

Men det ligner et par svære knock out-kampe for Chelsea, og det er da også Barcelona, der tager favoritværdigheden i dette første opgør.

Tirsdag den 20. februar 2018 kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Chelsea Uafgjort Barcelona
3,75 3,50 2,17
Bet365
888sport
NordicBet
Over 2,5 mål 1,88
Bet365
Under 2,5 mål 2,00
Unibet

Chelsea-Barcelona: Over 2,5 mål til odds 1,88 hos Bet365

Chelsea skal jagte et godt udgangspunkt inden returkampen på Nou Camp, hvilket kan give os en åben kamp med chancer til begge mandskaber. Der kan komme til at mangle fart i Chelsea-defensiven, hvor rutinerede Gary Cahill skal holde sammen på organisationen. I front skal især Pedro og Eden Hazard støde med frem og hjælpe med at presse Barcelona-stjernerne.

Sikker sejr til Bayern München

Med en 2-1 sejr over Wolfsburg tog Bayern München deres 10. ligasejr i træk og stormer igennem Bundesligaen med målmaskinen Robert Lewandowski som altdominerende i Bayern-offensiven.

Der er ikke tvivl om, hvor vi skal placere favoritværdigheden, og der er ikke den store tiltro til, at Besiktas kan stille noget op mod Bayern-giganterne.

Men Besiktas har samlet et ultra-erfarent mandskab, der imponerede med at vinde deres CL-gruppe foran Porto, RB Leipzig og Monaco.

Der er hardhittere som Pepe og Gary Medel i Besiktas-truppen, der kan blive sendt i aktion for at slå tyskernes spil i stykker. Det kan koste et par gule kort, men der skal fightes for at hente et acceptabelt resultat til returkampen.

Tirsdag den 20. februar 2018 kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Odds på champions league vinderen - Få din bonus nu

Bayern München Uafgjort Besiktas
1,16 9,35 23,00
Bet365
NordicBet
Betfair Sportsbook
Over 2,5 mål 1,40 Betfair Sportsbook
Under 2,5 mål 3,25
888sport