Cristiano Ronaldo indtager igen den spanske hovedstad, men kan Juventus besejre Atlético Madrid? Fodboldekspert Frank Pilantra giver spilforslag og oddsoverblik til Champions League-ottendedelsfinaler.

Vi fik i sidste uge afviklet runde 1 i de første fire ottendedelsfinaler, men det var kun opvarmning til denne omgang, hvor vi kan se frem til flere store Champions League-brag.

Cristiano Ronaldo vender tilbage til Madrid, hvor Diego Simeone og hans Atlético Madrid-tropper tager imod Juventus. Og der er også høje forventninger til opgøret på Anfield, hvor Liverpool skal jagte sejren mod det tyske storhold Bayern München.

Hvem er favoritterne i Madrid?

Mens Atlético Madrid igen må nøjes med en position som outsider, så er der højere forventninger til at Juventus vil være med helt fremme i favoritfeltet i kampen om CL-trofæet.

Det skyldes ikke mindst, at det lykkedes Torino-klubben at hente Cristiano Ronaldo, der førte Real Madrid til tre CL-triumfer i træk.

Juventus havde ikke større besvær med at vinde deres CL-gruppe foran Manchester United og heller ikke i den italienske Serie A er Juventus blevet presset.

Atlético Madrid-træner Diego Simeone kan ikke helt hente forstærkninger fra samme hylde som Juventus og La Liga-konkurrenterne, men argentineren har et fast system med defensivt udgangspunkt og får ofte det optimale ud af spillermaterialet.

Det er dog bekymrende, at der ikke er kommet mere fra Diego Costa, Lemar og Kalinic. Trods interesse fra storklubber, så er det lykkes at holde på superstjernen Antoine Griezmann, der er altafgørende for Atlético Madrids chancer.

Atletico Madrid - Juventus

Atlético Madrid - Juventus X til odds 3,10 hos Bet365

Bookmakerne har vurderet dette opgør som helt lige, og det ligner umiddelbart også et taktisk opgør, hvor Atlético Madrid kommer med for lidt til at presse den rutinerede Juve-defensiv. Samtidig vil Juventus sandsynligvis ikke tage for mange offensive satsninger, så det kan nemt ende med at blive en tæt, chancefattig affære.

Manchester City er monsterfavoritter mod Schalke 04

Mon ikke Manchester City-manager Pep Guardiola var pænt tilfreds med, at Schalke dukkede op som modstander i disse ottendedelsfinaler.

Efter det suveræne mesterskab i sidste sæson må ambitionen være at slå til på den store Champions League-scene og Manchester City må forventes at stille med alle kanonerne.

Der er ikke stor tiltro til Schalke, der er faldet helt igennem og indtager en beskeden 14. plads i Bundesligaen. Det vil være en stor overraskelse, hvis ikke Manchester City tager en komfortabel sejr.

Schalke 04 - Manchester City

Men Schalke kan måske overraske hjemme på VELTINS-Arena. Sejrsvante Manchester City har vist større sårbarhed i denne sæson, hvor de tabte med 1-2 hjemme til Lyon i CL-gruppespillet, og i Premier League har City bl.a tabt til hold som Crystal Palace, Leicester og Newcastle. 

Hold øje med flere spilforslag fra vores ekspertpanel.

Liverpool-offensiven bliver afgørende

I Dortmund-tiden havde den tyske manager Jürgen Klopp fornøjelsen af at overvære masser af dramatiske topkampe mod Bayern München, og nu skal han have sat Liverpool-spillerne op til at nedbryde Bayern-maskinen.

Og selvom Bayern München kommer med et rutineret, stjernebesat mandskab og gik ubesejret igennem gruppespillet, så ligner det langt fra en umulig mission for Liverpool.

Der er svagheder på dette Bayern-mandskab, hvor flere af de bærende spillere har haft svært ved at finde topniveauet. Det kommer især til udtryk i offensiven, hvor Thomas Müller fortsat har vanskeligt ved at finde netmaskerne, og det må også bekymre Bayern-lejren, at der er længere mellem fuldtræfferne fra den polske målsluger Robert Lewandowski.

Så der er ikke noget at sige til, at Liverpool-mandskabet snupper favoritværdigheden, og Jürgen Klopp skal sørge for, at der er fart i de offensive aktioner for at hive et godt resultat i land, som Liverpool kan tage med til returkampen på Allianz Arena.

Liverpool - Bayern München

Med en sikker Alisson i buret, forsvarskaptajn Virgil van Dijk og ligatopscorer Mohamed Salah har Liverpool vist stor stabilitet i præstationerne i Premier League-kampene, mens ellers normalt suveræne Bayern München må tage til takke med en andenplads i Bundesligaen efter Dortmund.

Liverpool - Bayern München 1 til odds 2,04 hos Unibet (nu steget til odds 2,09 hos Nordicbet)

Kan Bayern-forsvaret med Hummels og Boateng følge med, når Salah, Mané og Firmino skruer op for tempoet?
 
Liverpool vandt deres tre hjemmekampe i gruppespillet mod PSG, Røde Stjerne og Napoli, og de er også fortsat ubesejrede hjemme på Anfield i denne Premier League-sæson, hvor det er blevet til 11 sejre og 2 uafgjorte kampe med en målscore på 35-7.

Bayern har erfaringen til at få lukket ned for Liverpools stjerner, men der vil sandsynligvis komme stort pres på Bayern-defensiven, der vil blive testet fra alle kanter i Klopps velkendte overfaldsfodbold.

Barcelona får det svært i Lyon

Det kører ikke på skinner for Barcelona, der er heldige med at føre La Liga i så sikker stil. For spillet har ikke været videre prangende, og Lionel Messi har gang på gang trådt i karakter og reddet sejren i land for katalanerne.

Der bør selvfølgelig være klasseforskel, og Barcelona er naturligvis favoritter, men baseret på de sløje indsatser i de seneste kampe, så er det vel de færreste, der forventer en ren walkover for Barcelona.

Lyon har vundet fire af deres seneste fem kampe og er rykket op på tredjepladsen i den franske Ligue 1. Selvfølgelig er der et stort spring op til førerholdet PSG, og der er langt mellem stjernespillerne på dette Lyon-mandskab.

Lyon - Barcelona

Lyon - Barcelona: Under 3,25 mål i kampen til odds 1,84 hos Bethard (nu odds 1,75 hos Bet365)

I gruppespillet viste Lyon, at de er svære at besejre. Udover choksejren over Manchester City på Etihad blev det til hele fem uafgjorte kampe.
På udebane er Barcelona ofte mere tilbageholdende, og rammer Messi ikke dagen, så kan det blive en målfattig, taktisk affære, hvor Barcelona vil være tilfredse med at afgøre tingene i returen hjemme på Camp Nou.

Se ekspertanalyse fra Jens Bøye her.