Eriksen mod Delaney; hvem vinder slaget om midtbanen? Vi kan se frem til mål i danskerbraget på Wembley. Fodboldekspert Frank Pilantra giver spilforslag og oddsoverblik over de første Champions League-ottendedelsfinaler.

Så sker det endelig. Champions League-bolden springer frem fra sit vinterskjul og inviterer indenfor til første runde af ottendedelsfinalerne.

Dermed er der også startskud til den afgørende knockout-fase, hvor de europæiske storklubber skal kæmpe om at bryde Real Madrids dominans med tre CL-titler i træk.

Der er endnu meget lang vej til finalen, der i år afvikles på Atletico Madrids hjemmebane Wanda Metropolitano den 1. juni. Men måske kan disse ottendedelsfinaler afsløre lidt om, hvem vi skal holde ekstra øje med i kampen om Champions League-trofæet.

Real Madrid har ramt formen

Er Real Madrid virkelig på vej mod 4. CL-titel i træk? Noget kunne tyde på, at de er ved at ramme topniveau.

Med et flot 1-1-resultat mod ærkerivalerne Barcelona på Nou Camp i Copa del Rey og senest en 3-1-sejr i Madrid-derbyet har Real-træner Solari fået den spanske kongeklub på rette kurs efter meget skuffende præstationer i den korte Lopetegui-æra.

Nu skal Solari så have sat Real-stjernerne op til at nedkæmpe Ajax med Lasse Schöne og Kasper Dolberg.

I den hollandske Æresdivisionen er Ajax faldet fem point efter PSV, og de står dermed lidt samme situation som Real Madrid, der halser efter Barcelona i La Liga.

Real Madrid tager favoritværdigheden på Johan Cruijff Arena i Amsterdam, som det også fremgår af oddsene. 

Ajax - Real Madrid

Mens Lasse Schöne står sikkert med dirigentstokken på Ajax-midtbanen, så har Kasper Dolberg fået konkurrence fra de erfarne angribere Tadic og Huntelaar. I de 22 spillerunder er Dolberg kun startet inde i halvdelen af kampene, og han er nået op på otte ligamål. Så Kasper Dolberg skal være klar og slå til, hvis han får chancen til at passere Courtois i Real-buret.

Begge hold kommer på tavlen på Wembley

Der er lagt op til en spændende kamp på Wembley, og der kan virkelig komme god fart over feltet med to mandskaber, der gerne vil spille offensivt, når Tottenham tager imod Dortmund.

Tottenham er sandsynligvis uden de to største profiler, da både Harry Kane og Dele Alli risikerer at må melde fra. Så Christian Eriksen skal indtage hovedrollen og styre Spurs-tropperne frem af banen.

Den danske playmaker skal sørge for at sætte gang i de offensive aktioner og finde hullerne i Dortmund-forsvaret.

Men Dortmund har Thomas Delaney til at vinde magtkampen på midtbanen, og så kunne det også være interessant at se den unge angriber Jacob Bruun Larsen få chancen på Wembley.

Tottenham - Borussia Dortmund

Tottenham-Dortmund: Begge hold scorer til odds 1,70 hos Bwin (nu odds 1,67 hos Bethard)

Tottenham kommer med tre sejre i træk, og vi fik endda Christian Eriksen på måltavlen i weekendens 3-1 sejr-over Leicester. Det forventes, at Tottenham går efter et godt udgangspunkt til returkampen, og det kan give en åben affære med chancer til begge hold.

Med en angrebsvillig taktik har Dortmund indtaget førstepladsen i Bundesligaen, men har også vist defensive svagheder, da de i weekenden smed en 3-0-føring mod Hoffenheim, der overraskende fik 3-3.

Hold øje med yderligere spilforslag til Champions League-kampene fra vores ekspertpanel.

Uovervindelige Ole Gunnar Solskjær

Manchester United er som forvandlet efter den norske manager Ole Gunnar Solskjær har overtaget posten efter José Mourinho tabte magtkampen og fik sparket.

Spillerne virker mere frigjorte, og der lader til at være mere tro på tingene under Solskjærs ledelse.

Men er det nok til at besejre stjernebesatte PSG? Den stenrige mesterklub har igen vist skræmmende styrke i den franske Ligue 1, men PSG'erne uden brasilianske Neymar, og meldinger gå på, at den uruguayanske striker Edinson Cavani også må sidde over. Kan David de Gea og United-defensiven lukke ned for Mbappé?

Manchester United - PSG

Det er den store eksamen for Ole Gunnar Solskjær, men er Manchester United klar til at slå til på den store Champions League-scene?

Manchester United - PSG 1 (DNB) til odds 2,00 hos Bethard (nu faldet til odds 1,67)

Solskjær har bragt humør og selvtillid til United-truppen, og med en inspireret Paul Pogba kan Manchester United kører videre på deres succesfulde bølge. Englænderne skal jagte et godt udgangspunkt inden returopgøret i Paris, og det kan blive afgørende, at PSG må se bort fra skadede Neymar og Cavani.
Se ekspert-tip fra Jens Bøye her

Får vi mon underholdning i Rom?

Roma har det svært i den italienske Serie A, hvor de blot indtager en beskeden 7. plads med et markant hul op til førerholdet Juventus.

Med den tidligere FCK-keeper Robin Olsen i buret lykkedes det dog at gå videre fra gruppespillet, og mon ikke romerne også er godt tilfredse med at skulle møde Porto i ottendedelsfinalerne.

Roma - FC Porto

Roma har en erfaren trup med Kolarov og argentinske Fazio i forsvaret, De Rossi på midtbanen og Dzeko i frontlinjen, men det kan blive den firnulige El Shaarawy, der skal sparke romerne videre til kvartfinalerne.

Der skal dog være en stor portion respekt for Porto. Udover at føre den portugisiske liga, så imponerede Porto også i CL-gruppespillet, hvor de gik sikkert videre med hele 16 point i de seks gruppekampe.

Roma-Porto: Under 2,5 mål til odds 1,95 hos Bethard (nu odds 1,91 hos Betfair Sportsbook)

Porto kommer uden de to offensive profiler Aboubakar og Marega, og de taktiske hensyn vejer måske tungere end lysten til at gå efter sejren. Så selvom begge mandskaber normalt gerne vil spille offensivt, så det kan dermed blive en målfattig affære i Rom.
Roma-keeper Robin Olsen døjer dog med en skade og bliver næppe klar til dette opgør.

Se eksperttip fra Jens Bøye her