Hvem holder den længste tale? Hvor meget kommer Donald Trump til at fylde under showet? Og hvad med Kim Jong-un? Traditionen tro kan man spille på, hvem der løber med priserne til det årlige Oscarshow, som afvikles natten til mandag, og i år tilbyder bookmakerne også en lang række af specialspil på det storslåede show. BetXpert har fundet de skøreste.

Herhjemme i Danmark har det største fokus op til årets Oscaruddeling ganske forståeligt været på den svenske film The Square, som har danske Claes Bang i hovedrollen. Bookmakerne spår den fine chancer for at vinde titlen som årets bedste udenlandske film, da kun chilenske A Fantastic Woman vurderes som større favorit. 

Ved årets Oscarshow er det dog ikke kun de klassiske prisuddelinger, man kan spille på. Vil man forsøge at tjene penge på showet, som løber af stablen natten til mandag dansk tid, kan man traditionen tro finde en lang række af skøre og sjove specialspil hos bookmakerne. 

Selvom det er verdens smukkeste og rigeste mennesker, der møder op i deres stiveste puds for at hylde sig selv og hinanden, er det sjældent kedeligt ved det glamourøse show. Og de danske bookmakere har ikke været bange for at lade sig inspirere af nogle af de mere spektakulære hændelser.

Udråbes den forkerte vinder igen?

Flere husker sikkert, da Jennifer Lawrence i 2013 snublede på vej op ad de syv trappetrin til scenen, da hun skulle modtage sin Oscar for rollen som depressiv enke i Silver Linings Playbook. Den unge skuespillerinde håndterede først situationen med elegance på scenen og senere som en rockstjerne i presselokalet, hvor hun viste langemand til journalister og rullende kameraer.

Derved punkterede hun de værste jokes, inden alverdens komikere nåede at skrive dem. Til gengæld faldt hun igen året efter på den røde løber. Der er endnu ingen spiludbyder, der på den baggrund har lavet en J-Law-special eller tilbyder spil på, om vinderen af bedste skuespillerinde skvatter på scenen.

Til gengæld tilbyder flere bookmakere spil på, om et af de pinligste øjeblikke i amerikansk tv-historie gentager sig. Det gik verden rundt, da den mest prestigefyldte pris, Bedste Film, sidste år ved en fejl blev tildelt La La Land. Først da skuespillere, producere og andet personale omkring filmen havde taget plads på scenen, blev fejlen opdaget, og så kunne et lettere forbløffet hold omkring Moonlight kravle op til sine kollegaer fra La La Land og modtage prisen i stedet.

Hos Betfair* kan man få odds 15 på, at der på et hvilket som helst tidspunkt under showet bliver annonceret en forkert prisvinder. Samme spil kan fås hos bwin* til odds 8. Det er her værd at bemærke, at det i år er 90. gang, statuetterne uddeles, og at sidste år var første gang, en forkert vinder blev annonceret. Samtidig må man gå ud fra, at arrangørerne har ekstra fokus på den del ovenpå fejltagelsen sidste år. Altså er værdien nok til at overse med de odds, der er tilgængelige.

Læs også BetXperts store Oscars 2018 optakt af vores underholdningsekspert Highroller her

Glatte fingre på Oscarscenen?

Der gik rygter om, at Leonardo DiCaprio tabte sin Oscarstatuette backstage, da han i 2016 langt om længe modtog en velfortjent pris for Bedste Mandlige Hovedrolle for sin rolle i The Revenant. Rygterne er dog aldrig blevet bekræftet. Til gengæld blev det dokumenteret på video, da statuetten for bedste film i 2011, der gik til The Kings Speech, røg en tur i asfalten ved en fest.

Skurken var producer Simon Egans dengang 15 måneder gamle datter, Lara, som havde fået lov at holde den, og statuetten blev voldsomt beskadiget. Heldigvis for Egan og resten af holdet på The Kings Speech havde Oscarakademiet forberedt sig på, at noget sådan kunne ske, og den beskadigede statuette blev helt udramatisk byttet ud med en ny.

Om det er en af de to historier, der har været inspiration, skal være usagt, men hos bwin* kan man få odds 10 på, at bedste mandlige hovedrolle taber sin Oscarstatuette, og det samme odds er der også at få, hvis den bedste kvindelige hovedrolle taber sin Oscarstatuette på scenen. Igen har vi at gøre med en situation, som ikke har noget fortilfælde, og derfor er værdien også her tvivlsom.

Tak, nu har vi hørt dig

Mens flertallet overværer Oscarshowet for at se, hvem der vinder de prestigefyldte priser, ser andre det for de overdådige kjoler, mens igen andre er mest spændt på de forskellige prisvinderes takketaler. Oscarakademiet har sat en tidsbegrænsning på talerne på 45 sekunder, så prisvinderne har småtravlt, når de både skal nå at takke deres venner, familie og kollegaer, fortælle hvor stolte de er, og måske levere et mere eller mindre politisk budskab.

Når de 45 sekunder er udløbet, sætter akademiet høj musik - som regel Wagners Ride of the Valkyries - til at overdøve prisvinderen for at få ham eller hende til at forstå, at det er på tide at skrubbe ned fra scenen igen. I særlige tilfælde kan akademiet dog være overbærende og lade en prisvinder få længere tid på scenen. Da førnævnte DiCaprio i femte forsøg endelig vandt en statuette i 2016, fik han lov at tale i 144 sekunder. Den ekstra tid brugte han i øvrigt på at tale om et emne, der ligger ham nært på sinde: Klimaproblemer.

To bookmakere tilbyder matchup-spil på, hvem der holder årets længste tale. Hos bwin* kan man spille på et matchup mellem Bedste Mandlige og Kvindelige Hovedrolle. Bookmakeren giver odds 2,45 på, at Bedste Mandlige Hovedrolle holder den længste tale, og 1,50 på, at den Bedste Kvindelige Hovedrolle gør det. Hos Betfair* er priserne for bedste birolle inkluderet i matchuppet. Her giver Bedste Kvindelige Hovedrolle odds 2,62, Bedste Kvindelige Birolle giver odds 3,00, Bedste Mandlige Hovedrolle giver odds 4,00 og Bedste Mandlige Birolle giver odds 4,50.

At begge bookmakere har de kvindelige skuespillere som favoritter skal muligvis ses i lyset af, at Hollywood stadig har røde ører efter #metoo og Time's Up, og det virker sandsynligt, at flere kvindelige skuespillere har noget på hjerte, ligesom at showets producere næppe vil afbryde en powerspeech for kvinders rettigheder, fordi en kvindelig skuespiller går lidt over tid.

Den aktuelle, kaotiske tilstand i Hollywood har bragt flere kvinder på barrikaderne, og derfor kan odds 21 på, at en Oscarvinder takker nej til sin pris måske være interessant. Det er sket tre gange tidligere - mest bemærkelsesværdigt i 1973, hvor Marlon Brando blev væk fra showet, fordi han var utilfreds med den måde skuespillere med indiansk afstamning blev behandlet i Hollywood. Da han alligevel vandt prisen som Bedste Mandlige Skuespiller for sin rolle som Vito Corleone i The Godfather, havde han instrueret en forholdvis ukendt skuespillerinde af indiansk afstamning til at gå på scenen og afslå prisen på hans vegne.

Akademiet vs. Trump

Sidste års vært, komikeren Jimmy Kimmel, har fået genvalg, og han har løftet lidt af sløret for, hvad man kan forvente af ham i år. Han har kategorisk udelukket at lave jokes om de seksuelle skandaler, der har rullet i Hollywood de seneste måneder, mens han til gengæld gerne vil lave sjov med USAs præsident, Donald Trump, som har et notorisk dårligt forhold til Oscarakademiet.

Ved showet sidste år havde Trump blot været præsident i få uger, og her jokede Kimmel blandt andet med, at valget af Trump fuldstændig overskyggede, at akademiet i en lang periode var blevet anklaget for at tilgodese hvide skuespillere, instruktører og producere, når der skal deles statuetter ud. Samtidig gjorde han nar af, at Trump i en tweet-tirade havde kaldt en af Hollywoods største darlings, Meryl Streep, for overvurderet.

Unibet* og Betfair* tilbyder begge spil på, hvor mange gange Jimmy Kimmel nævner Trump i løbet af aftenen. Man skal dog have tungen lige i munden, hvis man vil placere spil på dette, for vilkårene er ganske forskellige på de to sites.

Unibet* giver odds 1,75 på, at Jimmy Kimmel siger "Donald Trump", "President Trump" eller slet og ret "Trump" over 2,5 gange i løbet af hele showet i år. 

Hos Betfair* gælder spillet kun for Kimmels åbningstale. Og her er det ikke nok, at han bare siger "Trump", han skal enten siger "President Trump" eller "Donald Trump", før det tæller. Betfair* tilbyder odds 1,83 på, at både over og under 2,5 gange i løbet af åbningstalen.

Ved Kimmels åbningstale sidste år, som var 1363 ord lang og varede i knap 9 minutter, nævnte han kun "President Trump" en enkelt gang, mens han på intet tidspunkt sagde hverken "Donald Trump" eller "Trump."

Hos Unibet* kan man også fange odds 2,50 på, at Trump tweeter over 2,5 gange i løbet af Oscarshowet. Med tanke på hvor meget tid præsidenten bruger på Twitter, kan dette virke som et fristende spil. Sidste år var Trump bemærkelsesværdigt stille på det sociale medie under showet og svarede end ikke, da Jimmy Kimmel i slutningen af aftenen sendte ham et provokerende tweet, men det skyldtes, at han holdt middagsselskab for USAs guvernører. Der er ingen meldinger om, hvad den amerikanske præsident har på programmet under showet i år.

In Memoriam, Kanye West og Kim Jong-un

Det er en fast tradition, at skuespillere, instruktører og andet filmfolk, som er gået bort i løbet af året, bliver hædret i en videosekvens på tre til fem minutter under Oscarshowet. Det sker også i år, og oftest - men ikke altid - sluttes videosekvensen af med et billede af den største afgåede stjerne, som derved hædres ved at få et par sekunder længere end de andre. Sidste år var det Carrie Fisher, der var sidste stjerne på lærredet.

Unibet*, Nordicbet* og bwin* tilbyder spil på, hvem der afslutter videosekvensen i år. Alle tre har oplistet en række navne, hvor James Bond-legenden Sir Roger Moore er favorit - Nordicbet* giver odds 3, Unibet* har odds 2,25, mens bwin* er helt nede i 1,65. Danske Spil* har også spil på Sir Roger Moore, men i modsætning til de tre andre bookmakere tilbydes der ikke spil på alternativer til agent 007. De giver i stedet odds 2 på Sir Roger Moore og odds 1,70 på en hvilken som helst anden.

Nogen husker måske, da Kanye West væltede op på scenen ved MTV Video Music Awards i 2009, mens Taylor Swift forsøgte at holde en takketale, efter hun havde vundet prisen for bedste video. Den kontroversielle rapper mente bestemt, at prisen burde være gået til Beyoncé i stedet. Tror man, at Kanye West på lignende vis får forvildet sig op på Oscarscenen i år, kan man hente odds 21 hos Unibet*.

Tror man i stedet, at Donald Trump overrasker alle og viser sig på scenen, kan man få odds 51 hos Betfair*, mens man kan hente odds 501 hos samme bookmaker, hvis Kim Jong-un på et hvilket som helst tidspunkt sniger sig forbi sikkerhedsvagterne og lister sig op på scenen.

Sjove specialspil til Oscars 2018

Bedste odds Bookmaker
Der udråbes en forkert prisvinder 15,00
Betfair Sportsbook
Bedste Mandlige Hovedrolle taber sin statuette på scenen 10,00
Bwin
Bedste Kvindelige Hovedrolle taber sin statuette på scenen 10,00 Bwin
Bedste Mandlige Hovedrolle holder længere takketale end Bedste Kvindelige Hovedrolle 2,40 Bwin
Bedste Kvindelige Hovedrolle holder længere takketale end Bedste Mandlige Hovedrolle 1,50 Bwin
The Shape of Water vinder ingen Oscars 176,00 Betfair Sportsbook
The Shape of Water vinder seks eller flere Oscars 76,00 Betfair Sportsbook
Jimmy Kimmel siger President Trump/Donald Trump over 2,5 gange i sin åbningstale 1,83 Betfair Sportsbook
Jimmy Kimmel siger President Trump/Donald Trump under 2,5 gange i sin åbningstale 1,83 Betfair Sportsbook
Jimmy Kimmel siger Trump/President Trump/Donald Trump over 2,5 gange i løbet af showet 1,75
Unibet
Donald Trump tweeter over 2,5 gange i løbet af showet 2,50 Unibet
Donald Trump gæster scenen i løbet af showet 51,00 Betfair Sportsbook
Kim Jong-un gæster scenen i løbet af showet 501,00 Betfair Sportsbook
Kanye West gæster scenen i løbet af showet 21,00 Unibet
Sir Roger Moore er den sidste til at figurere i In Memoriam-videosekvensen 3,00 NordicBet
Sir Roger Moore er ikke den sidste til at figurere i In Memoriam-videosekvensen 1,70
Danske Spil
Adam West er den sidste til at figurere i In Memoriam-videosekvensen 21,00 Unibet
Harry Dean Stanton er den sidste til at figurere i In Memoriam-videosekvensen 9,00
Bwin
Star Wars: The Last Jedi vinder over 1,5 Oscars 11,00 Danske Spil
En Oscarvinder nægter at modtage sin pris 21,00
NordicBet