Bookmakerne er ude med en lang række spil til den kommende Superliga-sæson. BetXpert har kigget på en række af dem.

Superliga-sæsonen 2020/2021 begynder på fredag, når SønderjyskE med Glen Riddersholm i spidsen hjemme tager imod mestrene fra FC Midtjylland. Spiludbyderne er vanen tro ude med en lang række af sæsonvæddemål, og vi har her på BetXpert samlet et meget lille udpluk af dem, som vi finder mest interessante. 

Vores Superliga-dækning er meget intens for tiden, og vi har allerede artikler ude med følgende emner: Hvem bliver topscorer og assistkongehvem løber med mesterskabet, og hvem rykker nedoptakt af tipredaktør Jesper HelminOdds på Pione Sistos sæson og odds på Kamil Wilczeks sæson

I denne artikel lægger vi ud med et par specialspil, som Danske Spil* udbyder.

Superliga 2020/2021: Odds på specialspil   

Vi har blot udvalgt et meget lille udpluk af de mange special- og sæsonvæddemål, som Danske Spil* p.t. udbyder odds på. 

Superliga-specialspil fra Danske Spil* Højeste odds Bookmaker
Superliga-topscoreren scorer minimum 30 mål 20,00
Der scores mindst 11 mål i en Superliga-kamp i løbet af sæsonen 60,00
En spiller scorer mindst 6 mål i en Superligakamp i sæsonen 40,00
Lucas Andersen scorer flere mål end Mikkel Kaufmann 1,65
Mikkel Kaufmann scorer flere mål end Lucas Andersen 2,10
Rezan Corlu scorer flere mål end Awer Mabil 2,02
Awer Mabil scorer flere mål end Rezan Corlu 1,70
Patrick Mortensen scorer flere mål end Jonas Wind 1,85
Jonas Wind scorer flere mål end Patrick Mortensen 1,85

OBS: Odds er fra onsdag den 9. september klokken 14.54.

Sådan finder du spillene: Forside --> Fodbold --> Danmark --> Danmark Superligaen --> Scroll ned på siden

Spil på Superliga-specials hos Danske Spil

Rekorden for flest mål på én Superliga-sæson er lige nu 29. Den blev sat i 2018/2019-sæsonen, hvor Robert Skov høvlede mål ind for F.C. København, som endte med at vinde mesterskabet. Den nu omskolede Superliga-rekordindehaver var med i 34 ud af 36 kampe i den pågældende sæson. 

I den nye Superliga-struktur er der kun 32 kampe at gøre godt med. Det betyder, at skal der findes en spiller, der kan slå Robert Skovs 29 mål, skal det med al sandsynlighed være en, der har for vane at undgå de store skader. Det kan selvfølgelig også have en betydning, hvor meget en given spiller bliver sparet, fordi holdet har et tætpakket kampprogram. 

I den sammenhæng er det nærliggende at tænke på, om FC Midtjylland og F.C. Københavns offensive kanoner kommer til at få et hvil indimellem. Dette ikke mindst fordi de er vores to bedste bud på at komme i et europæisk gruppespil, hvilket stiller store krav til den enkelte spillers såvel som truppens samlede fysik. 

Hvis FCK's angriber Kamil Wilczek ikke bliver sparet, er han et af de bedste bud på en spiller, der kan runde de 30 mål i 32 kampe. Han viste i Brøndby, at han har niveauet til at tæppebombe Superligaen med mål. Ikke mindst i efterårssæsonen i fjor, hvor han scorede 17 mål i 18 kampe. 

Ser man bort fra de to store mesterskabskandidater, er AGF’s Patrick Mortensen velsagtens et af de bedste bud på en angriber, der kan nå de 30 mål. Han blev nummer to på topscorerlisten i sidste sæson, hvor han scorede 17 mål i 34 kampe. Et mål i hver anden kamp er bestemt godkendt, men der er alligevel langt op til 30 mål i 32 kampe. 

Da man i sin tid spillede 33 kampe, var Miklos Molnar den spiller, der var tættest på at nå de 30 mål. Det var i 1996/1997-sæsonen, hvor det blev til 26 fuldtræffere. I 2010/2011 scorede Dame N’Doye 25 gange. 

Kan vi mon få 11 mål i én Superliga-kamp i løbet af sæsonen? Det vil i så fald blive ny rekord. Fem gange i historien er en Superliga-kamp endt med ti mål, men endnu aldrig mere end det. Der var faktisk hele tre kampe i 1993, som endte med et tocifret antal scoringer:

Næstved BK – Lyngby BK: 8-2
F.C. København – AaB: 4-6
AGF – Lyngby BK: 3-7

Bemærkelsesværdigt er det, at de to nederste kampe blev spillet den samme dag og på samme tidspunkt. 

Herudover har Esbjerg vundet med 6-4 ude mod Lyngby tilbage i år 2000, og AaB vandt ligeledes med 6-4 ude mod Silkeborg i 2007. I sidste sæson vandt FC Midtjylland med 6-3 hjemme mod FC Nordsjælland. Det er én ud af i alt 12 tilfælde, hvor der er kommet ni mål i en Superliga-kamp. 

Hvilket hold scorer flest mål i 2020/2021?

NordicBet* er ude med et spil på, hvilket hold der scorer flest mål i den kommende Superliga-sæson. 

Hvilket hold scorer flest mål i Superligaen 2020/2021? Højeste odds Bookmaker
F.C. København 2,55
FC Midtjylland 3,85
FC Nordsjælland 3,85
Brøndby IF 7,50
AGF 12,00
AaB 15,00
OB 28,00
Randers FC 70,00
SønderjyskE 70,00
AC Horsens 150,00
Vejle Boldklub 175,00
Lyngby BK 175,00

OBS: Odds er fra onsdag den 9. september klokken 15.02.
OBS: Bemærk, at spillet kun gælder for grundspillets 22 kampe. 

Sådan finder du spillet: Forside --> Betting --> A-Z SPORT (sort menu lige under "Betting") --> Fodbold --> Danmark --> Sæsonspil

Tager vi et kig på de seneste ti sæsoners mest scorende mandskab, tegner der sig ikke så overraskende et mønster, der viser, at det oftest er mesterholdet. Syv gange har danmarksmestrene scoret flest mål i sæsonen: 

FC Midtjylland (mestre), F.C. København (mestre), Brøndby (vicemestre), F.C. København (mestre), F.C. København (mestre), FC Midtjylland (mestre), FC Midtjylland (bronze), F.C. København (mestre), F.C. København (vicemestre) og F.C. København (mestre). 

Dette væddemål gælder dog ikke for hele sæsonen, men kun grundspillets 22 kampe. Derfor er det værd at bemærke sig, at FCM faktisk ikke var det mest scorende hold efter grundspillets 26 kampe i sidste sæson. De havde fundet vej til netmaskerne 42 gange, hvilket blev overgået af FCK (47), Brøndby (47), FCN (48) og AaB (44). AGF havde ligeledes scoret 42 gange. 

Via et godt mesterskabsspil endte FCM alligevel som skrevet før med at blive det mest scorende hold i sæsonen. 

I sæsonen 2017/2018, hvor FCM blev mestre, var FC Nordsjælland det mest scorende hold i grundspillet. Så det er altså ikke givet, at det er de kommende mestre, der har scoret flest mål, når grundspillet er færdigt, omend det bestemt giver mening at tænke i retning mod et potentielt kommende mesterhold.  

Cheftrænerne – hvem forlader først sin post?

Topfodbold er en hård branche. Ikke mindst for trænerne, der den ene uge kan være helt og ugen efter være smidt på porten. Sådan er gamet. Herunder følger oddsene for, hvilken cheftræner der først forlader sin post. 

Hvilken cheftræner forlader først sin post? Højeste odds Bookmaker
Jonas Dal 5,00
Niels Frederiksen 5,00
Christian Nielsen 5,00
Jacob Friis 6,00
Constantin Gâlcă 6,00
Thomas Thomasberg 10,00
Jakob Michelsen 12,00
Flemming Pedersen 12,00
Glen Riddersholm 12,00
David Nielsen 14,00
Ståle Solbakken 16,00
Brian Priske 18,00

OBS: Odds er fra onsdag den 9. September klokken 15.10
OBS: Spillet gælder, både hvis træneren går af egen fri vilje, såvel som hvis han bliver fyret.

Jonas Dal er ny mand i trænersædet i AC Horsens. Som omtalt i flere artikler for nyligt her på BetXpert, så er Horsens kendt for at være humlebien, der ikke er klar over, at den ikke kan flyve. Klubben er de seneste seks år blevet holdt oven vande af Bo Henriksens vinger, men han er væk nu. Spørgsmålet er dermed, om Jonas Dals vinger er stærke nok til at holde foretagendet flyvende. 

Brøndbys Niels Frederiksen er sammen med Jonas Dal og Christian Nielsen favorit til at være første mand, der forlader sit cheftrænerjob. Grunden til at den tidligere U21-landstræner vurderes til at være i farezonen, skal formentlig blandt andet findes i, at han ikke formåede at indfri klubbens målsætning om en top-3-placering i sidste sæson. Spillet og resultaterne har desuden været meget svingende, hvilket nok heller ikke taler for Niels Frederiksens chancer for at blive i sædet. 

Ser man udelukkende på resultaterne af sidste sæsons mesterskabsslutspil, er det dog værd at bemærke, at Brøndby kun tabte to kampe. Til gengæld blev det kun til tre sejre og hele fem uafgjorte. 

Efterårets Superliga-profil 2020 (Tipsbladets kåring)

Hæderen som Efterårets Superliga-profil tildeles af trænerne i landets bedste række. Herunder finder du et udpluk af de spillere, som Danske Spil* udbyder odds på. 

Hvem bliver Efterårets Superliga-profil? Højeste odds Bookmaker
Erik Sviatchenko 12,00
Andreas Maxsø 15,00
Rasmus Falk 15,00
Jonas Wind 15,00
Pione Sisto 15,00
Lucas Andersen 18,00
Carlos Zeca 18,00  
Anders Dreyer 18,00
Patrick Mortensen 18,00
Alexander Scholtz 20,00
Frank Onyeka 20,00
Viktor Fischer 20,00
Kamal-Deen Sulemana 25,00  
Kamil Wilczek 25,00
Jesper Hansen 25,00
Evander 30,00
Victor Nelsson 30,00
Rezan Corlu 50,00
Emmanuel Sabbi 100,00
Max Fenger 150,00

OBS: Odds er fra onsdag den 9. september klokken 15.20. 

Sådan finder du spillene: Forside --> Fodbold --> Danmark --> Danmark Superligaen --> Scroll ned på siden

Spil på Efterårets profil hos Danske Spil

FC Midtjyllands anfører, Erik Sviatchenko, er favorit til at løbe med hæderen nok en gang. Han blev kåret til Efterårets Profil i 2019, og han vandt desuden også titlen som Forårets profil i år. 

Hvis vi holder os til kåringen som Efterårets Profil, tegner der sig et billede af, at spilleren skal findes hos det kommende mesterhold. Således har otte ud af de seneste ti spillere, der har fået hæderen, spillet for de kommende mestre. Undtagelserne er Emiliano Marcondes, der fik titlen i 2017, og Lukas Spalvis i 2015. 

Der er ydermere en lille tendens til, at det er en spiller, som gør sig bemærket i det offensive spil. Andreas Bjelland (2011) og Erik Sviatchenko (2019) er de eneste forsvarsspillere på listen i de seneste ti år. Tidligere har andre forsvarsspillere som Søren Colding, Martin Albrechtsen og Michael Gravgaard dog også gjort sig fortjente til titlen. 

Thomas Delaney og William Kvist, som begge havde rigeligt med defensive pligter i FCK, har også vundet titlen indenfor de seneste ti år. Dermed løber det op i to forsvarere, to midtbanespillere og seks angribere/offensive kantspillere.

Med tanke på at det oftest er hos de kommende mestre, at man skal finde Efterårets Profil, er det naturligvis nærliggende at kigge på spillere fra FCM og FCK, som er de to store guldfavoritter. Foruden Erik Sviatchenko kunne nogle af de gode bud være spillere som Rasmus Falk, Carlos Zeca, Jonas Wind, Anders Dreyer, Kamil Wilczek, Frank Onyeka med flere.

Rasmus Falk fik stor ros for sine præstationer i Europa League, og han er atter at finde på landsholdet. Den 28-årige fynbo ser ud til at være på toppen af sin karriere lige nu. Kan Jonas Wind holde sig fri fra skader, og kommer han helt op på det niveau, vi så ham på inden hans langvarige skade i sidste sæson, så skal han helt sikkert være blandt de nominerede til denne titel. 

Anders Dreyer har virkelig set skarp ud, siden han kom tilbage til dansk fodbold i sidste sæson. Fortsætter han, hvor han slap, og kan han endda lægge yderligere på, er han helt sikkert også en mand, der kan komme i spil til hæderen. Holdkammeraten Frank Onyeka var formidabel i sidste sæson, og han rygtes af samme årsag til større klubber. Han er imidlertid endnu at finde på heden, og bliver han her, samtidig med han holder sit høje niveau, er han en seriøs bejler til titlen. 

Skal man gå en smule imod strømmen, kan AaB’s Lucas Andersen, Brøndbys Andreas Maxsø, AGF’s Patrick Mortensen og FC Nordsjællands Kamal-Deen Sulemana også nævnes. 

Lucas Andersen har et ekstremt topniveau i Superliga-sammenhæng. Største hindring for ham er, at han døjer for meget med skader. Brøndbys anfører har gjort det fint, siden han kom til klubben i januar, og får han og resten af forsvaret først rigtig styr på organisationen, kan den tidligere FCN-spiller komme til at stråle. 

Patrick Mortensen er blandt favoritterne til at blive Superliga-topscorer, og lever han op til det i første halvdel af sæsonen, så har historikken vist, at en flittig målscorer har fine muligheder for at vinde prisen. 

Hvis ellers at FCN-træner Flemming Pedersen mener, at Kamal-Deen er moden til en fast plads på holdet, kan han med sin enorme fart og direkte udfordringer ende med at tryllebinde hele fodbolddanmark. Foruden at overbevise sin træner skal han dog også overvinde sin egen ungdom. Der er ikke mange 18-årige spillere, der over længere tid formår at spille på et kontinuerligt godt niveau i Superliga-regi. Men er der et sted, hvor de kan få de unge til at præstere, så er det netop i FC Nordsjælland. 

Her er en liste over Efterårets Profil helt tilbage til titlens start i 1994:

1994: Bo Hansen, Brøndby IF
1995: Allan Nielsen, Brøndby IF
1996: Søren Colding, Brøndby IF
1997: Ebbe Sand, Brøndby IF
1998: Ståle Solbakken, AaB
1999: Morten Poulsen, Viborg FF
2000: Peter Graulund, Brøndby IF
2001: Christian Poulsen, FC København
2002: Martin Albrechtsen, FC København
2003: Tommy Bechmann, Esbjerg fB
2004: Mohamed Zidan, FC Midtjylland
2005: Michael Gravgaard, FC København
2006: Michael Gravgaard, FC København
2007: Jesper Grønkjær, FC København
2008: Djiby Fall, OB
2009: Peter Utaka, OB
2010: William Kvist, FC København
2011: Andreas Bjelland, FC Nordsjælland
2012: Nicolai Jørgensen, FC København
2013: Kasper Kusk, AaB
2014: Pione Sisto, FC Midtjylland
2015: Lukas Spalvis, AaB
2016: Thomas Delaney, FC København
2017: Emiliano Marcondes, FC Nordsjælland
2018: Robert Skov, FC København
2019: Erik Sviatchenko, FC Midtjylland