Pione Sisto skifter med al sandsynlighed hjem til FC Midtjylland. Danske Spil* er ude med en række spil på den tidligere landsholdsspillers 2020/2021-sæson for ”Ulvene”.

OBS: Få timer efter denne artikel blev skrevet, blev det officielt, at Pione Sisto skifter til FC Midtjylland. Dermed skal spilleren fra Tjørring nu tørne ud for "Ulvene" for anden gang i sin karriere. 

Endnu er intet blevet bekræftet af FC Midtjylland, men hele fodbolddanmark forventer, at det er et spørgsmål om få timer eller dage, før Pione Sisto bliver officielt præsenteret som ny spiller i Brian Priskes trup. 

Den sikkerhed bunder ikke mindst i, at hans formentlig snart tidligere klub, Celta Vigo, den 5. september meldte ud, at handelen var en realitet.

OBS: Kan du ikke se tweetet, så prøv at opdatere siden. Den kan godt være lidt lang tid om at loade billedet. 

Selvsamme dag meddelte TV 2 SPORTEN dog, at de havde været i kontakt med FC Midtjylland for at få en bekræftelse herfra. Klubben fra heden ville imidlertid ikke bekræfte handelen, og det har de heller ikke gjort siden. 

Alligevel ser det ud til at være en done deal med Sisto i FCM. Blandt andre B.T. har bragt eksklusive billeder af spilleren, som ses i Københavns Lufthavn fredag den 4. september. Herfra skulle han have taget en flyver til Karup Lufthavn, hvorefter turen er gået til Herning i bil. Det forlyder, at lægetjekket er veloverstået, og at han desuden får en økonomisk ringere kontrakt, end hvad han blev tilbudt af F.C. København. 

Det anerkendte transfermedie Tranafermarkt.com har da også registreret Sisto som værende FCM-spiller.  

Danske Spil* føler sig også så sikre på, at Pione Sisto spiller i FC Midtjylland i den kommende sæson, at de nu udbyder en række specialspil på teknikerens Superliga-sæson 2020/2021.  

Spilleren med de afrikanske rødder var en stor succes i Herning, inden han tog til Celta Vigo i 2016. Spørgsmålet er nu, om stjernen kommer til at funkle over Midtjylland på ny?

Pione Sisto: Odds på sæsonen 2020/2021

Herunder følger et udpluk af Danske Spils oddsudvalg på Pione Sistos Superliga-sæson 2020/2021.

Pione Sisto special for Superliga-sæsonen 2020/2021 Højeste odds Bookmaker
Pione Sisto bliver topscorer i Superligaen 2020/2021 22,00
Pione Sisto bliver topscorer for FCM i Superligaen 2020/2021 7,00
Pione Sisto scorer over 6,5 mål i Superligaen 2020/2021 1,40
Pione Sisto scorer under 6,5 mål i Superligaen 2020/2021 2,70
Pione Sisto scorer over 10,5 mål i Superligaen 2020/2021 3,25
Pione Sisto scorer under 10,5 mål i Superligaen 2020/2021 1,30
Pione Sisto scorer mod FCK i 8. runde af Superligaen 2020/2021 3,25
Pione Sisto scorer ikke mod FCK i 8. runde af Superligaen 2020/2021 1,30
Pione Sisto scorer mod FCK i begge kampe i grundspillet i Superligaen 2020/2021 8,00

OBS: Odds er fra mandag den 7. september klokken 10.00. Her er desuden kun tale om et udvalg af de Pione Sisto-spil, som Danske Spil* udbyder. 
OBS: Alle spil er kun valide, såfremt Pione Sisto spiller minimum fem kampe i sæsonen. Gør han ikke det, tilbagebetales alle indskud. 
OBS: Alle sæsontotaler er, medmindre andet er angivet ved det enkelte spil, inklusive mesterskabsslutspil eller nedrykningsspil, alt efter hvordan FC Midtjylland nu klarer sig. 

Sådan finder du spillet: Gå til Danske Spils hjemmeside --> Fodbold --> Danmark --> Danmark Superligaen (scroll herefter ned på siden)

Spil på Pione Sistos Superliga-sæson hos Oddset

 

Den højeste sæsontotal af Pione Sisto-mål, som Danske Spil* udbyder odds på, er over/under 10,5 mål. Til trods for, at offensivspilleren var én af Superligaens bedste og mest spændende spillere, da han senest var at finde i ligaen, så har han aldrig før scoret over 10,5 mål i en Superliga-sæson. 

I sine fire hidtidige år i Danmarks bedste fodboldrække lyder målrekorden på otte styk. Det var i hans næstsidste sæson i 2014/2015. Her blev det til otte mål i 22 kampe. Dengang var Pione Sisto imidlertid kun 20 år gammel, og meget vand er løbet under broen siden da. 

Allerede sæsonen efter, som blev hans sidste i FCM inden skiftet til Celta Vigo, viste han sin internationale klasse. Det gjorde han ved at score fire mål i syv Europa League-kampe. Først scorede han både hjemme og ude mod Club Brügge i gruppespillet, og herefter lavede han samme nummer ude og hjemme mod Manchester United i 1/16-finalerne. Ved den lejlighed vandt jyderne faktisk det første opgør med 2-1, men fik efterfølgende en endefuld på 1-5 på Old Trafford. Dette endda efter at Sisto havde bragt FCM foran med 1-0. 

Den bedste sæson i Celta Vigo var i 2017/2018. Her scorede han fem mål og lavede ni assists i 34 La Liga-kampe. Det var også ved den lejlighed, at den dengang 22-årige spillers markedsværdi var på sit højeste nogensinde. 15 millioner euro, eller 111 millioner kroner med dagens kurs, vurderede Transfermarkt ham til på daværende tidspunkt. 

Den tidligere faste mand på landsholdet har med andre ord vist, at han kan være med på højeste niveau, når det kører for ham. Men hvilken forfatning er han i den dag i dag? Tidligere EM-vinder og nuværende klummeskribent på B.T. Morten Bruun mener, at Pione Sisto måske ikke er værd at satse på, som situationen er lige nu. Det har været for meget op og ned – og nok mest ned – på det seneste. 

Tidligere sager om en depression under VM i 2018, en juicediæt og en lille køretur fra Vigo hjem til Danmark under coronapausen er noget af det brænde, man kan smide på bålet, når det kommer til vurderingen af spillerens forfatning. Ofte har vi i befolkningen imidlertid kun hørt én side af historierne, hvilket man selvfølgelig skal have med i sine betragtninger, inden man dømmer spilleren  med det uomtvisteligt store talent.  

Trygge rammer skal få Sisto tilbage på sporet

Uanset hvad må det store spørgsmål alligevel være: Hvor står Pione Sisto i dag? Selv hvis vi glemmer alt om ovenstående historier og kun kigger på det sportslige, så er det ikke et rosenrødt billede, der tegner sig. Han har mistet sin landsholdsplads, og spilletiden i Celta Vigo blev langsomt, men sikkert mindre og mindre. Efter coronapausen deltog han således kun i to kampe for sin formentlig snart tidligere klub. 

2019/2020-sæsonen var totalset ikke nogen succes for danskeren. Det blev til 21 La Liga-kampe, hvoraf han kun startede inde i de otte, med to mål til følge. Det havde en Pione Sisto i storform formentlig gjort en del bedre. 

Men måske der ikke går så længe, inden vi atter ser kantspilleren i fuld vigør. En tur hjem til Tjørring og Herning kan måske lige netop være det, som han har brug for. Det ville i så fald ikke være første gang, at en dansker vender hjem til Superligaen og får succes efter en mislykket periode i udlandet. 

Da Andreas Cornelius efter et mildest talt mislykket ophold i Cardiff vendte hjem til F.C. København i januar 2014, scorede han i sin første Superliga-kamp. Det lykkedes ham at få gang i karrieren igen, og i dag er han mere eller mindre fast mand for Serie A-klubben Parma. Mathias ”Zanka” Jørgensen, Nicolai Jørgensen, Ronnie Schwartz, Anders Dreyer og Lucas Andersen er andre eksempler på spillere, der har haft godt af at komme en tur hjem til trygge Danmark. 

For Pione Sistos, FC Midtjyllands, dansk fodbolds – og potentielt set landsholdets – skyld må vi håbe, at historien gentager sig i dette tilfælde.