Lørdag klokken 16.00 mødes FC Barcelona og Real Madrid på Camp Nou i El Clásico nummer 245. BetXpert bringer her udvalgte odds på opgøret.

Begge storhold var i aktion i midtugen i Champions League, der blev skudt i gang i denne uge. Her må det siges, at holdene fik to vidt forskellige indledninger på Europas fineste klubturnering. FC Barcelona sejrede med 5-1 hjemme mod ungarske Ferencvaros. Det er naturligvis også en modstander, som Barcelona bør besejre ti ud af ti gange. Lionel Messi åbnede ballet for Barca med sin 1-0-scoring på straffespark. Kort før pausen flugtede Ansu Fati følt bolden ind bag Denes Dibusz i Ferencvaros-målet. 

I anden halvleg scorede Coutinho, Pedri og Ousmane Dembélé for Barcelona, mens Igor Kharatin scorede Ferencvaros' mål fra 11-meterpletten. Det straffespark blev begået af Gerard Piqué, der fik rødt kort for sin forseelse, hvor han hev alt for meget i trøjen. 


Real Madrid fik i deres åbningskamp i Champions League besøg af det ukrainske mesterhold Shakhtar Donetsk, der højst overraskende vandt 3-2 i Madrid. Ved pausen stod det 3-0 til Shakhtar, hvilket må siges at være en sensation, særligt fordi de manglede ti spillere, der var ude med coronavirus. 

I anden halvleg spillede Real Madrid klart bedre, og Luka Modric scorede et kongemål til 1-3. Kort efter reducerede Real igen ved indskiftede Vinícius Júnior, og det lykkede også Real Madrid at score en gang til, men Federico Valverdes mål blev annulleret af VAR, da der var offside på Vinícius Júnior i situationen. 

Odds på Barcelona - Real Madrid

Herunder finder du de højeste odds på lørdagens El Clásico, der fløjtes i gang klokken 16.00 på Camp Nou. Du kan se kampen direkte på TV 2 Sport X eller via streamingtjenester TV 2 Play. Du kan også livestreame kampen gratis hos blandt andre Bet365*. Læs mere her

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Barcelona 2,10
Uafgjort 3,75
Real Madrid 3,50
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 1,72
Under 2,5 2,20
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,61
Nej 2,35
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Lionel Messi scorer 2,10
Ansu Fati scorer 2,75
Karim Benzema scorer 2,90
Philippe Coutinho scorer 3,55
Martin Braithwaite scorer 3,55
Antoine Griezmann scorer 3,75
Luka Jovic scorer 3,75
Ousmane Dembélé scorer 4,10
Vinícius Júnior scorer 4,40
Marco Asensio scorer 5,10
Miralem Pjanic scorer 5,75
Toni Kroos scorer 9,50
Frenkie de Jong scorer 11,00

Odds er senest opdateret torsdag den 22. oktober klokken 11.42. 

Som oddsene viser, er hjemmeholdet Barcelona ifølge bookmakerne favoritter til at vinde lørdag eftermiddag. De er dog ikke ligefrem storfavoritter, og det er snart to år siden, at Barcelona senest har slået Real Madrid på Camp Nou. Dengang vandt de stensikkert med 5-1, hvor især Luis Suárez var i hopla med et hattrick. Uruguayaneren er nu fortid i klubben. Han skiftede til Atlético Madrid i slutningen af sidste måned, og her har han allerede vist sin målnæse med tre mål i fire kampe. I Barcelona-trøjen nåede Luis Suárez 283 kampe, og han fandt vej til netmaskerne 195 gange. I El Clásico-sammenhæng scorede Suárez hele 11 mål i 16 kampe, så det kan være til Real Madrids fordel, at Suárez ikke længere er i Barcelona. 

De har selvfølgelig stadig Lionel Messi, der altid er garant for mål eller oplæg, og Barcelonas nuværende topscorer, Ansu Fati, har også vist fine takter indtil videre i sæsonen. Også hjemvendte Philippe Coutinho har gjort det godt med to mål og to oplæg i fem kampe. I sidste sæson var han også med til at ydmyge sin nuværende klub, da han to gange scorede for Bayern München i 8-2-ydmygelsen af FC Barcelona i Champions League-kvartfinalen. 

Gæsterne fra Real Madrid kommer til Barcelona med to nederlag på stribe på resultattavlen. Begge kampe er tabt på hjemmebane mod oprykkerne Cadiz, der sejrede med 1-0 på Alfredo Di Stéfano Stadium, hvor Real Madrid spiller deres hjemmekampe under pandemien. Fire dage senere kom Shakhtar Donetsk forbi i første spillerunde af Champions League, og også de tog alle tre point mod Real Madrid, og som nævnt tidligere havde de hele ti spillere ude med coronavirus. 

I tabellen går det nogenlunde for Real Madrid. De har ti point og ligger nummer tre efter fem spillede kampe. Hvis de sejrer på Camp Nou, kan de, hvis de andre resultater falder ud til deres fordel, gå op som nummer et i La Liga. Barcelona har syv point, men det skal understreges, at de har spillet en kamp færre end Real Madrid. 

Da de to hold senest mødtes tilbage i marts i sidste sæson, vandt Real Madrid med 2-0. Dengang scorede Vinícius Júnior og Mariano Diaz målene for Real. Her kom Martin Braithwaite i øvrigt ind fra bænken efter 69 minutter spil. Det bliver interessant at se, om Barcelonas nye nummer ni får oplevet sit andet El Clásico indenfor kridtstregerne på lørdag. 

De to hold har spillet mod hinanden 244 gange tidligere i kompetitive kampe. Her er statistikken 96 sejre til hver og 52 uafgjorte. 

Seneste ti års El Clásicos

2010/2011: 

I 2010/2011-sæsonen var der hele fem El Clásicos på menuen. FC Barcelona vandt La Liga i den sæson, og de udraderede Real Madrid i mødet på Camp Nou den 29. november 2010, hvor de vandt 5-0. Pedro, Xavi, David Villa og Jeffren scorede for Barca, og Villa blev dobbelt målscorer. I april 2011 blev der spillet hele tre El Clásicos på 11 dage. De mødtes i ligaen den 16. april, hvor den blev 1-1. Få dage senere mødtes de i Copa del Rey-finalen, hvor Cristiano Ronaldo blev matchvinder med sit 1-0-mål i den forlængede spilletid. 

En uge efter den kamp mødtes de i Champions League-semifinalen, hvor især Lionel Messi brillerede på Bernabéu i 2-0-sejren. Mange husker nok det ikoniske mål argentineren satte ind til 2-0, hvor han afdriblede tre Real-spillere og køligt lagde bolden ind bag Iker Casillas. Returkampen en uge senere endte 1-1 på Camp Nou, og Barcelona vandt finalen det år over Manchester United med 3-1. 

2011/2012:

Også i denne sæson var der mange El Clásicos. Endda én mere end sæsonen før. De to klubber mødtes nemlig i den spanske Super Cup. Her vandt Barcelona samlet med 5-4. 

Da de mødtes i december 2011 på Bernabéu vandt Barcelona igen. Denne gang med 3-1. I januar 2012 mødtes de i Copa del Rey-kvartfinalen, hvor Barcelona sejrede samlet med 4-3. Real Madrid fik dog også en sejr over Barcelona i den sæson, og den kom på Camp Nou i april 2012, hvor de vandt 2-1 på mål af Sami Khedira og Cristiano Ronaldo. Den sejr sikrede dem mere eller mindre mesterskabet i den sæson, hvor de sluttede på hele 100 point og vanvittige 121 mål scoret.

Lionel Messi satte i den sæson rekord som den mest scorende i én La Liga-sæson med vanvittige 50 mål.  


2012/2013:

Sæsonen efter var der igen seks El Clásicos i løbet af sæsonen. Som året før mødtes de i den spanske Super Cup, og her fik Real Madrid revanche fra året før, da de vandt samlet på reglen om udebanemål. I La Liga var det FC Barcelona, der viste eminente resultater. Her tangerede de Real Madrids præstation fra 2011/2012-sæsonen og sluttede på 100 point. De scorede dog lidt færre mål, men 115 mål er da også en sjat. I de indbyrdes opgør i den sæson var Real dog stærkere. De vandt både returopgøret i Copa del Rey-semifinalen og hjemmekampen i La Liga. De to øvrige kampe endte uden vinder. 

2013/2014:

I sæsonen her mødtes de to spanske storhold kun tre gange i løbet af sæsonen. De to møder i La Liga vandt Barcelona, mens Real Madrid sejrede i Copa del Rey-finalen. De to hold endte begge på 87 point i sæsonen. Barcelona blev toer og Real treer, mens mesterskabet gik til Atlético Madrid, der havde en fantastisk sæson det år. Simeones mandskab var få sekunder fra også at vinde Champions League-trofæet, men en sen udligning af Sergio Ramos fik den finale ud i forlænget spilletid, hvor Atlético så faldt sammen. 


2014/2015:

FC Barcelona havde en helt fantastisk sæson i 2014/2015, hvor de vandt The Treble, og Lionel Messi scorede vilde 58 mål. Der var kun to El Clásicos på programmet den sæson, og her vandt holdene en kamp hver. Begge sejre kom i øvrigt på klubbernes eget græs. 

2015/2016:

I 2015/2016 var der også kun de to La Liga-Clásicos på menuen. Der var kapløb om titlen helt frem til sidste spillerunde, hvor Barcelona sikrede sig mesterskabet med sejren i Granada. Real Madrid vandt også deres kamp mod Depor, men lige lidt hjalp det. Barcelona var mester med et point mere end Zidanes Real Madrid.

I sæsonens første El Clásico vandt Barcelona med hele 4-0 på Bernabéu, hvor Rafa Benítez stadig var Real Madrid-manager. Zidane kom til i januar 2016, og han sejrede i sit første El Clásico som Real-manager med 2-1 på Camp Nou. Samme sæson vandt han i øvrigt også Champions League med Real Madrid. 
 

2016/2017:

Sæson her stod også kun på to El Clásicos. Real Madrid vandt både La Liga og Champions League store i den sæson og blev dermed det første hold i historien til at vinde Champions League to år i træk, men de vandt ikke et El Clásico. Første møde endte 1-1 på Camp Nou, mens Barcelona vandt 3-2 på Bernabéu på en sen scoring af Messi i overtiden.  


2017/2018:

Sæsonen 2017/2018 blev indledt med to El Clásico-opgør i den spanske Super Cup. Her vandt Real Madrid stort samlet med 5-1, men det skulle vise sig ikke at blive en god La Liga-sæson for Real Madrid, der blot blev nummer tre med kun 76 point. Barcelona vandt mesterskabet med 17 point ned til Real, og de vandt også 3-0 på Bernabéu, mens holdene spillede 2-2 på Camp Nou. 


2018/2019:

Sæsonen efter var endnu dårligere for Real Madrid. Det var også første år uden Cristiano Ronaldo i truppen, og det kunne ses på resultaterne. 68 point blev det kun til i La Liga, og de sluttede 21 point efter Barcelona i tabellen. Barcelona vandt også tre ud af de fire El Clásicos i den sæson. Det opgør, de ikke vandt, endte 1-1.  


2019/2020:

Sidste sæson var bedre for Real Madrid, hvor de vandt mesterskabet med fem point ned til FC Barcelona. I El Clásico-sammenhæng gik det også væsentligt bedre end sæsonen før. De fik 0-0 med fra Camp Nou, og i marts 2020 vandt de 2-0 på hjemmebane.