Med en sejr over Simona Halep vandt Caroline Wozniacki i slutningen af januar sin første Grand Slam, og det gør hende til storfavorit til at vinde titlen som Årets Sportsnavn 2018. Se alle de nominerede og alle odds på Årets Sportsnavn 2018 her.

Historien er publiceret, inden feltet er blevet skåret ned til tre personer. Siden publiceringen er først Michael Valgren og siden Pernille Harder blevet nomineret som to af de sidste tre kandidater.

Det er næsten et helt år siden, at Caroline Wozniacki vandt sin første store titel, Australian Open. Og selvom der siden er flere danskere, der har bemærket sig positivt og leverede flotte præstationer på tværs af sportsgrene, er Wozniackis Grand Slam-titel den største sportspræstation af en dansker i 2018. Det mener Danske Spil, der har sat odds på Årets sportsnavn 2018.

Spil på Årets Sportsnavn 2018 hos Danske Spil her

"Caroline Wozniacki er vores klare favorit. Vi tilbyder odds 2,20 (nu odds 1,50, red.) på, at hun bliver Årets Sportsnavn 2018. De nærmeste konkurrenter er Lars Eller og Michael Valgren, som begge giver odds 6,00 (nu odds 10,00, red.) til at vinde titlen," fortæller oddsansvarlig hos Danske Spil, Peter Emmike, i en pressemeddelelse og fortsætter: 

"Wozniacki vandt sin første Grand Slam tilbage i januar. Sejren i Australian Open resulterede også i, at hun røg til tops på verdensranglisten igen. Det er en fantastisk flot præstation. Hun er vel at mærke den eneste dansker, der nogensinde har vundet en Grand Slam." 

Årets Sportsnavn 2018 odds: Bred palette af nominerede

I alt er der 15 meget forskellige kandidater til titlen som Årets Sportsnavn 2018. Alt fra badminton til orienteringsløb, dressur og triatlon er repræsenteret.

Hvem vinder Årets Sportsnavn 2018

Bedste odds Bookmaker
Caroline Wozniacki, Tennis 1,33
Michael Valgren, Landevejscykling 12,00
Lars Eller, Ishockey 13,00
Kamilla Rytter Juhl & Christinna Pedersen, Badminton 15,00
Pernille Harder, Fodbold 15,00
Maja Alm, Orienteringsløb 40,00
Magnus Cort, Landevejscykling 40,00
Thorbjørn Olesen, Golf 50,00
Ashli Williamson & Bjørn Bitsch, Sportsdans 50,00
Annika Langvad, Mountainbike 75,00
Amalie Didriksen, Banecykling 100,00
Cathrine Dufour, Dressur 100,00
Emma Aastrand Jørgensen, Kajak 100,00
Helle Frederiksen, Triatlon 100,00
Stinna Tange Kaastrup, Paradressur 100,00

Årets Sportsnavn 2018 odds er senest opdateret den 6. december kl. 15:00.

De 15 nominerede er valgt ud fra følgende fire kriterier: 

  • Global konkurrence: Hvor udbredt er sportsgrenen og disciplinen, og hvor mange af de helt store idrætsnationer satser på den?
  • Konkurrencen på dagen: Et verdensmesterskab er typisk sværere at vinde end et europamesterskab. En konkurrence med deltagelse af resten af eliten er også sværere at vinde end en med mange afbud og skader.
  • Forløbet: Mange års målrettet arbejde frem mod en sejr taler for, at præstationen er mere fokuseret og mindre tilfældig end den pludselige sejr, som ingen havde regnet med.
  • Folkelighed: Udbredelsen af sporten i Danmark skaber større interesse og dermed et større pres. Samtidig er den interne, danske konkurrence hårdere.

De største favoritter har vundet de største titler

Sidste år vandt badmintonspilleren Viktor Axelsen prisen som Årets Sportsnavn efter at have vundet VM tidligere på året. Her var Wozniacki blandt de sidste tre nominerede kandidater sammen med sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen. 

Orienteringsløberen Maja Alm var nomineret sidste år, og hun er det igen i år, hvor hun dog må se sig henvist til en placering lige udenfor top 5 på Danske Spils favoritliste. Peter Emmike vurderer, at en cykelrytter og en ishockeystjerne har større chance for at drille Caroline Wozniacki.

"Sammen med Washington Capitals vandt Lars Eller Stanley Cup, og den præstation gør, at vi har ham i top tre. Ligesom Wozniacki, så var Lars Eller også den første dansker til at løfte Stanley Cup-trofæet," siger han og tilføjer om Michael Valgren: 

"Årsagen, til at Valgren er med i top tre, er, at han jo vandt Amstel Gold Race. Derudover var han også en afgørende faktor i Magnus Corts flotte etapesejr i Tour de France."

Kvindernes år i dansk idræt 

Af de 17 nominerede navne er hele 12 kandidater kvinder, og det har Morten Mølholm, der er  administrerende direktør i DIF og med i den priskomité, som udvælger Årets Sportsnavn 2018, også bemærket.

"Det er bemærkelsesværdigt, hvor meget de danske elitekvinder rykker i disse år. Til OL i Rio i 2016 førte de danske kvinder an, og den linje ser ud til at fortsætte med en klar overvægt af kvinder på kandidatlisten til at blive Årets Sportsnavn 2018,” siger han i en pressemeddelelse. 

DIF har siden 1991 uddelt Årets Sportsnavn sammen med Jyllands-Posten. Ansvaret for den endelige kåring er lagt i hænderne på en priskomité bestående af:

  • Kulturminister Mette Bock (LA) 
  • DIF-formand Niels Nygaard 
  • DIF-direktør Morten Mølholm
  • Team Danmark-formand Frank Jensen 
  • Team Danmark-direktør Lone Hansen
  • Chefredaktør Jacob Nybroe, Jyllands-Posten
  • Sportsredaktør Thomas Møller Kristensen, Jyllands-Posten

Den 15. december bliver feltet skåret ned til tre nominerede, og den 5. januar kåres vinderen ved Sportsgalla i Boxen i Herning.