Time Magazine kårer hvert år Person of the Year, som har haft størst indflydelse på året, der er gået, og den amerikanske præsident, Donald Trump, er ikke overraskende bookmakernes favorit i år. Se odds på Time Magazine Person of the Year her.

"Jeg kan ikke forestille mig andre end Trump." Sådan besvarede den amerikanske præsident en reporter, der spurgte ham om prisen som Time Magazine Person of the Year.  

Faktisk spurgte reporteren ifølge USA Today ikke, hvem Donald Trump havde som favorit, men hvem præsidenten regnede som favorit til at vinde andenpladsen - ud fra en antagelse om, at Trump ville pege på sig selv som vinder. Men Præsident Trump havde altså ikke lyst til at bringe andre navne i spil end sit eget.

Spil på Donald Trump eller en af de andre kandidater hos Mr Green her

Odds på Time Person of the Year 2018

Selvom Donald Trump er favorit, er det tæt løb i toppen af listen over Time Magazine Person of the Year odds. Ingen danskere blander sig i favoritfeltet.

Udvalgte odds på Time Magazine Person of the Year 2018?

Bedste odds Bookmaker
Donald Trump 4,50
Christine Blasey Ford 5,00
Thai Cave Divers 8,00
Colin Kaepernick 9,00

Xi Jinpeng

9,00
Elon Musk 11,00
Kim Jong-un 11,00
Pope Francis 15,00
Angela Merkel 21,00
Vladimir Putin 21,00
Brett Kavanaugh 26,00
Barack Obama 51,00
Gareth Southgate 51,00
Theresa May 51,00
Kanye West 201,00

Time Magazine Person of the Year odds er senest opdateret 28. november kl. 12.52. Spilstop hos bookmakerne er 30. november kl 10.00.

Unibet*: Umuligt at komme udenom Trump

På det danske marked tilbyder Mr Green*, 888sport, LeoVegas* og Unibet* odds på Time Magazine Person of the Year. De fire bookmakere får alle odds fra Kambi. Hos Unibet* hæfter pressechef Per Marxen ved, at vinderens nationalitet meget vel kan komme til at spille en rolle.

"Time Magazine er et amerikansk medie – og dermed er der et naturligvis amerikansk fokus. Og her er Donald Trump ikke til at komme udenom, da der ikke går en dag, uden at han bringer sig selv i fokus. Og han har jo udtalt, at han i grunden ikke kan se andre, der fortjener det," siger han til BetXpert.

Nummer to på listen, Christine Blasey Ford, er måske ikke så kendt i den brede, danske befolkning, men hun spillede en stor rolle, da Trump for nylig skulle udpege en ny højesteretsdommer. Trump endte med at vælge konservative Brett Kavanaugh (der også er på listen, men længere nede), men i høringsprocessen op til beslutningen anklagede Christine Blasey Ford ham for at have forgrebet sig på hende, da de begge var teenagere.

"Christine Blasey Ford – kvinden der vidnede mod Brett Kavanaugh under hans høring i Senatet – er det, man kunne kalde ”det aktivistiske outsiderbud”. For Time har vist sig kreative mht. dette valg før, og på mange måder ville det være logisk, hvis det blev en kvinde. Blasey Ford er for mange blevet (endnu) et symbol på #MeToo, og hendes person tillægges derfor en større betydning end Brett Kavanaugh selv," siger Per Marxen.

Præsidenten vs. dem, der irriterer ham

Flere navne på Kindred-bookmakernes liste har i det forgangne år spillet en rolle i amerikansk politik, og det er ikke tilfældigt, forklarer Per Marxen.

Spil på Donald Trump eller en af de andre kandidater hos 888sport her

"Helt grundlæggende: Vælger Time en af dem, der har været med til at irritere den siddende præsident, eller bliver det præsidenten selv?," spørger han.

Siden årtusindskiftet har Time uddelt prisen 18 gange, og syv gange er den blevet givet til en ikke navngiven person eksempelvis Whistleblowers og The American Soldier. Sidste år gik prisen til The Silence Breakers - de kvinder og mænd, der har talt åbent imod seksuelle misbrug og overgreb. På bookmakernes liste i år er der kun fundet plads til en enkelt unavngiven vinder, de såkaldte Thai Cave Divers, der i sommer reddede 12 unge drenge og deres fodboldtræner ud af en næsten 10 kilometer dyb grotte i Thailand.

"Begreber som især global opvarmning er naturligvis relevant, men det kræver, at man kan sætte navn på en organisation. Der kommer dog hele tiden nye navne til, f.eks. det team af dykkere, der reddede børnene ud af grotten i Thailand i juli," siger Per Marxen.

De seneste 10 års vindere af Time Person of the Year

Har man et bud, som ikke i forvejen fremgår af listen, oplyser pressechefen, at man kan kontakte Unibets kundeservice og bede dem sende sit forslag videre til oddssætterne.

De seneste 10 års vindere:

2008: Barack Obama, nyvalgt amerikansk præsident
2009: Ben Bernanke, direktør for den amerikanske centralbank under den økonomiske krise
2010: Mark Zuckerberg, Facebooks grundlægger
2011: The Protester, demonstranter fra hele verden og især det arabiske forår
2012: Barack Obama, Genvalgt amerikansk præsident
2013: Pave Frans, nyvalgt pave
2014: Ebola fighters, læger og sygeplejersker, der bremsed Ebola-virussen i vestafrika
2015: Angela Merkel, Tysklands forbundskansler
2016: Donald Trump, nyvalgt amerikansk præsident
2017: The Silence Breakers, mænd og kvinder, der har talt åbent mod seksuelt misbrug og overgreb