På trods af en plads på årets hold i Premier League er Christian Eriksen ikke Danske Spils favorit som Årets fodboldspiller 2018. Det er i stedet Kasper Schmeichel, som spillede et suverænt VM. Se odds på Årets fodboldspiller 2018 her.

Siden 2013 har Christian Eriksen siddet tungt på titlen som årets danske fodboldspiller. Fire ud af fem gange er Eriksen løbet med hæderen, og kun Kasper Schmeichel har ved en enkelt lejlighed lykkedes med at henvise Eriksen til en sekundær plads - i 2016, da Schmeichel spillede en afgørende rolle i Leicesters overraskende mesterskab.

Spil på årets danske fodboldspiller hos Danske Spil her

I år er der dog noget, der tyder på, at Eriksen igen må vige pladsen til Kasper Schmeichel. Eriksen har haft en flot sæson i Tottenham, hvor han kom på årets hold, men Danske Spil* har alligevel Kasper Schmeichel som favorit som Årets fodboldspiller 2018.

"Kasper Schmeichel vandt prisen tilbage i 2016, hvor han sammen med holdkammeraterne fra Leicester blev Premier League-mester. Vi tror, han vinder i år, da han igen har været toneangivende i både Leicester og på landsholdet. Han har været én af de få profiler på Leicester-mandskabet, som har holdt niveauet. Under VM var han fantastisk for Danmark. Specielt huskes han for tage tre straffespark imod Kroatien, men han var også afgørende for, at vi kom til ottendedelsfinalen," siger oddsansvarlig hos Danske Spil*, Peter Emmike Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Odds på Årets Danske Fodboldspiller 2018

Hvem bliver Årets Danske Fodboldspiller 2018

Bedste odds Bookmaker
Kasper Schmeichel 1,40
Christian Eriksen, Tottenham 4,00
Thomas Delaney, Dortmund 14,00

Årets Danske Fodboldspiller 2018 odds er senest opdateret den 6. december kl. 14:40. 

Spillerne bestemmer

Peter Emmike Rasmussen fremhæver også Christian Eriksens præstationer, men han mener, at der lige mangler det sidste for midtbanestrategen.

"Christian Eriksen har vundet prisen hele fire gange, og han har også spillet fantastisk for både klub og nation. Han har scoret mange afgørende mål for både Danmark og Tottenham, men der har dog også været enkelte kampe, hvor han har faldet ud," siger han.

Det er Spillerforeningens medlemmer, der stemmer om, hvem der skal vinde prisen. Spillerforeningens medlemmer består hovedsageligt af spiller fra Superligaen, 1. division og 2. division.

The Usual Suspects

De tre nominerede navne fra Spillerforeningen tæller også Dortmunds Thomas Delaney, der dog ligger en del efter de andre to på listen. Dermed er det tredje år i træk, at Thomas Delaney, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel er de sidste tre.

"Vi er enige med Spillerforeningen om, at det er tre fantastiske fodboldspillere, som hver især har haft et rigtig godt år. Vi vurderer dog, at Kasper Schmeichel er favorit til at vinde prisen for årets mandlige fodboldspiller 2018," siger Peter Emmike.

Prisen uddeles til DR's årlige sportsgallashow Sport 2018 den 5. januar 2019.