BetXpert har fundet de bedste odds på FC Midtjyllands Champions League-debut mod Atalanta. I artiklen finder du desuden også trupnyt, bud på startopstillinger og spilforslag. 

Champions Leagues hovedturnering begynder tirsdag i denne uge. Det er dog først onsdag, at de midtjyske ”Ulve” får deres debut i gruppespillet. Her skal de op imod sidste sæsons nummer tre i Serie A, Atalanta. 

Begge hold er naturligvis ivrige efter at få en god start på gruppespillet. FC Midtjylland skal nok primært gøre sig forhåbninger om at hente point i hjemmebanekampene, og dette opgør er ingen undtagelser. Skal Brian Priskes mandskab have en realistisk chance for at spille europæisk fodbold i det nye år, så skal der helst point på kontoen i denne kamp. 

Atalanta vil omvendt se det som et stort tab i bestræbelserne på at ende i top-2 i gruppen, hvis de smider point mod ”lille” FC Midtjylland. 

FC Midtjylland har spillet godt det meste af vejen i kvalifikationen til Champions League, mens starten på den nye Superliga-sæson også er godkendt, ikke mindst pointmæssigt. Atalanta har fået en forrygende start på Serie A-sæsonen. Dette i hvert fald indtil weekendens opgør ude mod Napoli. Her endte man med en lussing på 1-4. 

De bedste odds på FCM – Atalanta

Herunder finder du de bedste odds til FC Midtjyllands Champions League-debutkamp mod Atalanta. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
FC Midtjylland 6,00
Uafgjort 4,85
Atalanta 1,57
Hvem vinder kampen (Asian handicap)? Højeste odds Bookmaker
FC Midtjylland (+1,5 Asian) 1,67
Atalanta (-1,5 Asian) 2,43
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,48
Under 2,5 mål* 2,90
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,58
Nej 2,60
Hvem scorer et mål i kampen (FC Midtjylland)? Højeste odds Bookmaker
Sory Kaba scorer 3,80
Pione Sisto scorer 5,50
Awer Mabil scorer 6,10
Anders Dreyer scorer 4,40
Evander scorer 5,10
Erik Sviatchenko scorer 12,00
Paulinho scorer 17,00
Hvem scorer et mål i kampen (Atalanta)? Højeste odds Bookmaker
Duván Zapata scorer 1,92
Luis Muriel scorer 2,05
Alejandro "Papu" Gómez scorer 3,10
Robin Gosens scorer 6,50
Marten de Roon scorer 12,50
Specialspil Højeste odds Bookmaker
Sory Kaba scorer og får et kort 9,00
Sory Kaba scorer på hovedstød 12,50
Pione Sisto scorer fra en position udenfor feltet 8,80
Pione Sisto laver mindst én assist i kampen 9,00
Erik Sviatchenko scorer på hovedstød 13,00
Erik Sviatchenko får et kort, og FCM taber 5,50
Alejandro "Papu" Gómez scorer på frispark 55,00
Alejando "Papu" Gómez laver mindst én assist i kampen 3,15
Mario Pašalić scorer fra en position udenfor feltet 38,00
Berat Djimsiti scorer på hovedstød 21,00

OBS: Odds er fra mandag den 19. oktober klokken 13.21.
*Odds er fratrukket fem procent i kommission.

Atalanta er selvsagt favoritter i opgøret. Det illustrerer oddsene meget fint. Kigger man på de to holds anslåede trupværdier hos Transfermarkt, vil man se, at FC Midtjyllands vurderes til 313 millioner kroner, mens italienernes lyder på over 2,7 milliarder kroner. 

Oddsene taler også sit tydelige sprog om, at vi godt kan forvente en målrig affære. Begge hold er da også vant til at score en del mål i deres respektive nationale ligaer. 

FC MIDTJYLLAND
Returopgøret mod Slavia Prag i kvalifikationen blev uden tvivl FC Midtjyllands største kamp nogensinde, når det kommer til ren økonomi. Denne kamp mod Atalanta må dog være i top-3 over de største kampe rent sportsligt. Der var jo de to opgør i Europa Leagues 1/16-finaler tilbage i 2016, hvor holdet var oppe imod selveste Manchester United. Det må være op til den enkelte at vurdere, om en Champions League-gruppespilskamp mod Atalanta er større. 

Sikkert er det i hvert fald, at dette er en kæmpe kamp for de danske mestre. Det er det her, som klubben har higet efter, siden den blev dannet tilbage i 1999. Nu står man her endelig, og heldigvis for FCM og dansk fodbold ser det ud til, at "Ulvene" har niveauet til mere end bare at blive prygelknabe. Dette er ikke mindst bedømt ud fra spillet i kvalifikationskampene, hvor holdet gjorde en god figur det meste af tiden. 

Bevares, særligt første halvleg hjemme mod Young Boys og Slavia Prag var ikke noget at råbe hurra for, men selvom spillet ikke kørte, viste holdet den fornødne klasse til at få vendt tingene. Årsagen hertil var ikke mindst takket være en betondefensiv med Erik Sviatchenko og Alexander Scholz i midterforsvaret. Ikke alene de to herrer, men også resten af spillertruppen skal dog løfte spillet yderligere et niveau, når de skal bide skeer med holdene i Champions League.

En, der i særdeleshed skal oppe sit spil, er Sory Kaba. Angriberen har vel været dårligste FCM-mand i alle kvalifikationskampene, og det har fået kritikken til at hagle nedover guineaneren. Det dårlige spil til trods blev det til én scoring og én assist i de fire kvalifikationskampe. Målet var endda den vigtige 1-1-scoring i returopgøret mod Slavia Prag. 

I weekenden fik han også hul på målbylden i Superligaen. Det blev tilmed også til en assist i 3-1-sejren hjemme mod OB. Ergo har spillet hos den fysisk stærke angriber ikke været prangende i sæsonen, men måske FCM-træner Brian Priske er ved at få gang i sin dyre angriber. Der er i hvert fald næppe tvivl om, at Sory Kaba atter er at finde i FCM-startopstillingen til denne kamp. 

Klubbens nye angriber, Luca Pfeiffer, er nok ikke helt klar endnu, hvis man skal tolke på Brian Priskes udtalelser til klubbens hjemmeside.

”Det er første omgang for Luca i et nyt land og i en ny klub. Den nye kultur og nye spillestil kræver tilvænning i forhold til den power og intensitet, vi gerne vil spille med. Omvendt så ved vi også, at han er voldsomt farlig inde i boksen og giftig på afslutninger, så vi glæder os til at se ham i allerskarpeste forfatning, og jeg er sikker på, at det bare er et spørgsmål om tid.”

Den 196 centimer høje tyske angriber var ikke en del af FC Midtjyllands trup i weekenden mod OB. Kommer han med i truppen til denne kamp, kan det ikke udelukkes, han smides ind til sidst; enten for at jagte et mål eller for at hjælpe med at forsvare et resultat hjem. 

Værd at bemærke er, at FC Midtjylland ikke sparede en eneste spiller fra idealopstillingen mod OB. Frank Onyeka var dog ikke med, men det skyldtes en mindre skade. Man håber i det midtjyske, at nigerianeren bliver klar til onsdagens store kamp. 

FC Midtjyllands resultater i sæsonen:

Champions League-kvalifikation:
Ludogorets – FC Midtjylland: 0-1
FC Midtjylland – Young Boys: 3-0
Slavia Prag – FC Midtjylland: 0-0
FC Midtjylland – Slavia Prag: 4-1

Superligaen:
SønderjyskE – FC Midtjylland: 2-0
FC Midtjylland – Lyngby: 1-0
FC Midtjylland – Randers -1-0
AC Horsens – FC Midtjylland 2-2
FC Midtjylland – OB: 3-1

ATALANTA BC
Klubben fra Bergamo var Serie A’s mest scorende i sidste sæson. 98 mål blev det til, hvilket var 17 flere end Inter, der var det næstmest scorende hold. De mange mål betød, at klubben sluttede på en flot 3.-plads i ligaen, kun fem point efter Juventus, som igen igen blev mestre. 

Den underholdende og meget målrige spillestil er i den grad ikke blevet ændret til denne sæson. I sæsonens tre første Serie A-kampe scorede Atalanta henholdsvis fire, fire og fem mål. Senest måtte de imidlertid lidt ned på jorden igen, da de løb ind i et 1-4-nederlag ude mod Napoli. 

Holdet og ikke mindst startopstillingen består af en række spillere, der har spillet sammen i flere sæsoner. Derfor er det et sammenspillet og organisk hold, hvor spillerne kender hinandens løbemønstre og ikke mindst trænerens taktik til fingerspidserne. Profilerne er mange, og truppen er bred. Derfor er der ingen, der spiller på en ”badebillet” i Atalanta. 

FC Midtjylland og gruppens øvrige hold skal ikke mindst have et vågent øje på angriberen Duván Zapata. Den tidligere Udinese-, Napoli- og Sampdoria-spiller har været yderst effektiv, siden han kom til klubben i 2018. Det er indtil nu blevet til 48 mål og 19 assist i 85 kampe. I indeværende sæson er det blevet til ét mål og to assists i fire Serie A-kampe. 

Også anfører og talisman Alejandro ”Papu” Gómez skal holdes i kort snor. Han har både evnerne til selv at putte læderet i netmaskerne samt til at assistere sine holdkammerater. Han blev således assistkonge i Serie A i fjor. Her blev det 16 målgivende afleveringer i ligaen. Han har tilmed startet indeværende sæson på forrygende vis, da det er blevet til fire mål og to assists i fire Serie A-kampe. 

Slår ”Papu” Gómez eller Duván Zapata ikke til på dagen, så har holdet stadig en bred vifte af midtbanespillere, som byder til med mål. Herudover må man heller ikke glemme den farlige angrebsreserve Luis Muriel. 

Alt i alt er det et yderst kapabelt Atalanta-mandskab, som FC Midtjylland uden tvivl vil få deres hyr med at tøjle. Et par sparede profiler, lidt italiensk arrogance og en god FCM-dag kan dog danne grobund for et håb om et godt dansk resultat i denne kamp.

Atalantas resultater i sæsonen:

Serie A:
Torino – Atalanta: 2-4
Lazio – Atalanta: 1-4
Atalanta – Cagliari: 5-2
Napoli – Atalanta: 4-1

Trupnyt og forventede startopstillinger

FC Midtjylland
Brian Prike havde som nævnt næsten hele idealopstillingen til rådighed mod OB i weekenden. Dette ventes også at være tilfældet til denne kamp. Eneste spørgsmålstegn er den centrale midtbanespiller Frank Onyeka. 

Bliver nigerianeren ikke klar til opgøret, stiller FC Midtjylland formentlig op i samme opstilling som senest mod fynboerne. 

FC Midtjylland (4-2-3-1):
J. Hansen; Paulinho, Scholz, Sviatchenko, J. Andersson; Evander, Cajuste; Mabil, Sisto, Dreyer; Kaba

Skulle Onyeka blive klar til at starte inde, kan Brian Priske slet og ret vælge bare at sætte ham ind centralt i stedet for Evander eller Jens-Lys Cajuste. Han kunne også rykke brasilianeren op på 10’er-positionen, hvor Pione Sisto spillede i weekenden. Det vil så skubbe Sisto ud på en af kanterne, hvorfor Anders Dreyer eller Awer Mabil ender med at blive sorteper i kabalen. 

Atalanta BC
Ifølge BetXperts Serie A-ekspert, Mark Blucerchiato, kommer Atalanta med stærkeste opstilling til kampen. Han forventer, at italienerne vil stille således op:

Atalanta (3-4-2-1):
Sportiello; Tolói, Palomino, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Gómez,  Zapata; Muriel.

FC Midtjylland – Atalanta: Spilforslag

Vores Serie A-ekspert, Mark Blucerchiato, har fundet værdi i, at Atalanta løber af sted med alle tre point.

FC Midtjylland - Atalanta: 2-tal til odds 1,65 hos Unibet*

Eksperten vurderer blandt andet, at gæsternes hurtige spil og FCM's manglende erfaring på det her niveau kan blive udslagsgivende for kampens resultat. 

Bemærk dog, at oddset er faldet, siden Mark Blucerchiato lagde sit spil ud. Markedets højeste odds er p.t. 1,57 hos 888sport*. Dette odds indeholder også værdi ifølge ekspertens chancevurdering, som hedder 15-20-65. 

Følg ekspertens tip hos 888sport