Bookmakernes odds på FC Midtjyllands muligheder i Champions League indikerer ret tydeligt, at holdet fra heden ikke er levnet mange chancer. BetXpert har samlet de bedste odds på det danske fodboldeventyr.

OBS: Artiklen er den 20. oktober blevet opdateret med yderligere et afsnit med specialspil. 

Onsdag aften blev det en realitet, at FC Midtjylland skal spille i Champions League-gruppespillet i denne sæson. Det blev en realitet, efter at de tjekkiske mestre fra Slavia Prag blev slået med 4-1 på MCH Arena. Det første opgør i Prag var endt med 0-0 efter en stærk indsats af ”Ulvene”.

Allerede dagen efter den store bedrift trak UEFA lod til gruppespillet. Her ville lodtrækningen det således, at Brian Priskes tropper kom i Gruppe D med Liverpool, Ajax og Atalanta. Det bliver formentlig svært for FC Midtjylland at gøre sig gældende i dette selskab, men holdet har vist stor styrke i kvalifikationen, hvor de har slået de bulgarske, schweiziske og tjekkiske mestre ud. Dette borger for en vis kvalitet, selvom modstanden får et nøk eller to op her. 

De bedste odds på FC Midtjyllands Champions League-eventyr

Herunder finder du markedets bedste odds på FCM’s færd i Champions League. Ikke overraskende er det danske hold udset som Gruppe D’s svageste mandskab. 

Hvem vinder Gruppe D? Højeste odds Bookmaker
Liverpool 1,61
Atalanta 4,50
Ajax Amsterdam 8,50
FC Midtjylland 101,00
Hvilke hold går videre (top-2)? Højeste odds Bookmaker
Liverpool 1,11
Atalanta 1,57
Ajax Amsterdam 2,10
FC Midtjylland 21,00,
Hvem vinder Champions League? Højeste odds Bookmaker
Liverpool 8,00
Atalanta 41,00
Ajax Amsterdam 126,00
FC Midtjylland 1.001
Udpluk af FCM specials fra Danske Spil* Højeste odds Bookmaker
FC Midtjylland bliver nummer 2 i gruppen 8,00
FC Midtjylland bliver nummer 3 i gruppen 3,30
FC Midtjylland bliver nummer 4 i gruppen 1,45
FC Midtjylland får under 0,5 point i gruppen 6,00
FC Midtjylland får over 3,5 point i gruppen 1,75
FC Midtjylland får under 3,5 point i gruppen 2,00
FC Midtjylland får over 6,5 point i gruppen 4,25
FC Midtjylland får under 6,5 point i gruppen 1,18
FC Midtjylland vinder alle tre hjemmekampe 75,00
FC Midtjylland taber ingen af de tre hjemmekampe 7,50
FC Midtjylland taber alle tre udekampe 2,25

OBS: Odds er fra tirsdag den 20. otkober klokken 09.30.
Find spillene hos Danske Spil*: Forside --> Fodbold --> International --> International Champions League --> Scroll ned til "Special - Gruppe D: FCM Special".

Find flere FCM-specialspil hos Danske Spil

Ser man på Danske Spils odds for FC Midtjyllands pointhøst i gruppespillet, så er der umiddelbart rimelig god grund til at tro, at der kan ligge i hvert fald én eller to gode danske Champions League-aftener i løbet af efteråret. Spiludbyderen indikerer med odds 1,67 på, at FCM får over 3,5 point i gruppespillet, at det danske hold meget vel kunne skrabe en sejr og en uafgjort sammen. 

Står bookmakernes odds nogenlunde målt med virkeligheden, er der imidlertid ikke meget håb for, at FC Midtjylland avancerer til mere Champions League-bold efter jul. Klubben har dog selv meldt ud, at målsætningen er at spille europæisk efter nytår. Dette kan imidlertid også opnås ved en 3.-plads, som giver adgang til knock-out-kampene i Europa League. 

FC Midtjylland i Champions League - specialspil

Siden denne artikel blev lagt uden den 2. oktober, har bookmakerne fundet flere specialspil på FC Midtjylland og de øvrige Champions League-hold. Herunder får du en række spændende spil på det danske holds færd og præstation i Europa fornemmeste turnering.

Hvordan går det FC Midtjylland i Champions League? Højeste odds Bookmaker
FC Midtjylland vinder Champions League 1.001
FC Midtjylland bliver nummer 2 501,00
FC Midtjylland bliver slået ud i semifinalen 251,00
FC Midtjylland bliver slået ud i kvartfinalen 101,00
FC Midtjylland bliver slået ud i 1/8-finalerne 21,00
FC Midtjylland bliver slået ud i gruppespillet 1,01
Hvilke to hold går videre fra Gruppe D? Højeste odds Bookmaker
Liverpool & Atalanta 1,67
Liverpool & Ajax 2,75
Ajax & Atalanta 6,50
Liverpool & FC Midtjylland 41,00
Atalanta & FC Midtjylland 67,00
Ajax & FC Midtjylland 81,00

OBS: Det er lige meget, hvem der slutter som nummer ét og to. Spillet går kun ud på, hvilke to hold der går videre fra gruppen.

FInd spillene hos Betfair*: Forside --> Champions League --> Vinderspil --> Scroll ned til "UEFA Champions League Group D", som ligger under vinderoddsene. 

Hvilken FC Midtjylland-spiller scorer flest mål i turneringen? Højeste odds Bookmaker
Sory Kaba 2,50
Anders Dreyer 3,50
Luca Pfeiffer 6,00
Pione Sisto 9,00
Evander 10,00
Júnior Brumado 12,00
Awer Mabil 21,00
Erik Sviatchenko 41,00

OBS: Odds fra dette afsnit er fra tirsdag den 20. oktober klokken 10.03.

Der er mange, der ikke har levnet FC Midtjylland de store chancer i denne gruppe. Omvendt kan man heller ikke komme udenom, at "Ulvene" i denne sæson har vist en klasse og et format, som de ikke tidligere har haft. Dette særligt i deres "europæiske udtryk". 

Det skal ikke mindst blive spændende at se, hvem der kommer til at score midtjydernes mål. Hvem har klassen, når det virkelig gælder? Sory Kaba er som holdets foretrukne spidsangriber det måske mest oplagte bud - det mener bookmakerne i hvert fald. Guineanerens træfsikkerhed efterlader dog ofte noget at ønske sig, og derfor er det måske mere interessant at se på nogle af de andre offensive kræfter.

Her tænkes der ikke mindst på kanterne og 10'er-positionen. Anders Dreyer har vist målnæsen frem, lige siden han kom til klubben i sidste sæson. Herudover ved vi, at Pione Sisto nok er den spiller på FC Midtjylland-holdet, som indeholder det højeste topniveau. Den danske landsholdsspiller scorede så sent som i weekenden på et vidunderligt frisparksmål i 3-1-sejren hjemme mod OB. Hvis den tidligere Celta Vigo-spiller først rammer dagen, kan han blive farlig for ethvert forsvar. Derfor er odds 9,00 på Pione Sisto som intern FCM-topscorer i Champions League måske slet ikke så ringe endda. 

Klubberne i Gruppe D: Liverpool, Ajax, Atalanta og FC Midtjylland

Liverpool FC
Trupværdi ifølge Transfermarkt.com: 8,11 milliarder kroner
Højst vurderede spiller: Mohamed Salah, højre wing-angriber, 893 millioner kroner
Træner/manager: Jürgen Klopp. Har været i klubben siden oktober 2015 og har et pointgennemsnit på 2,06 over 268 kampe.    

Holdet fra Betales-byen er forsvarende engelske mestre og må siges at være storfavoritter til at vinde denne gruppe. Siden Jürgen Klopp overtog tøjlerne tilbage i oktober 2015, har klubben langsomt, men sikkert bygget på og er hele tiden blevet bedre og bedre. Dette endda på trods af, at klubben i flere ombæringer har måttet se sig nødsaget til at sælge ud af de største stjerner. 

Det gode managerarbejde fra tyskeren nåede sit første store klimaks, da han førte Liverpool frem til Champions League-sejren i 2018/2019-sæsonen. I sidste sæson blev det hårde slid konverteret til et flot og suverænt engelsk mesterskab. 

Liverpool har et hold bestående af store stjerner, og modsat flere andre storhold så har de stor kvalitet i begge ender af banen. De råder blandt andre over en af verdens bedste målmænd, Alisson, samt den hollandske klippe af en centerforsvarer Virgil van Dijk. Herudover også to gode, offensive backs i skikkelse af Andrew Robertson og Trent Alexander-Arnold. 

Og apropos offensiven: Her regerer Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah. Det er en trio, der har skabt skræk og rædsel i Premier Leagues samt Europas øvrige forsvarskæder gennem flere sæsoner. 

Liverpool har vundet Champions League seks gange i historien og har i alt været i finalen ni gange. De seks titler gør ”The Reds” til historiens tredjemest succesrige Champions League-hold sammen med Bayern München. Det er med andre ord en gigantisk opgave, som FC Midtjylland skal forsøge at løse, når de møder de forsvarende engelske mestre. 

Ajax Amsterdam
Trupværdi ifølge Transfermarkt.com: 1,9 milliarder kroner
Højst vurderede spiller: David Neres, primært højre wing-angriber, 268 millioner kroner
Træner/manager: Erik ten Hag. Har været i klubben siden december 2017 og har et pointgennemsnit på 2,32 over 119 kampe.    

Grundet coronapandemien var der ingen turneringer, der foregik helt efter planen i sidste sæson. I Holland gik man dog skridtet videre og stoppede sæsonen efter blot 25 ud af 34 spillerunder. Det betød, at Ajax, der lå på 1.-pladsen qua en bedre målscore end AZ Alkmaar, ikke blev tildelt noget mesterskab for sæsonen. De fik imidlertid den direkte Champions League-plads, som et hollandsk mesterskab ellers ville have kastet af sig.  

Træner Erik ten Hag har henover det seneste år mistet flere store profiler såsom Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Daley Sinkgraven, Lasse Schöne, Joël Veltman, Sergiño Dest, Donny van de Beek og ikke mindst Hakim Ziyech. Heldigvis er der også kommet nye spillere til, men det er nok ikke helt forkert at sige, at Ajax er midt i noget, der kunne minde om en genopbygningsfase. 

Ind er kommet spillere som Mohammed Kudus og Quincy Promes samt en række spillere, der – i hvert fald inden de kom til Ajax – var ukendte for den gængse, danske fodboldfan. 

Én af de helt nye tilgange er den 20-årige offensivspiller Antony. Han er hentet i brasilianske São Paulo for lidt under 120 millioner kroner. Den nye mand på holdet er kommet godt fra start med to mål i tre Æresdivision-kampe. Han har desuden trængt David Neres ud på bænken. 

Til den enlige plads i centerangrebet har Ajax 19-årige Lassina Traoré, 37-årige Klaas-Jan Huntelaar og Zakaria Labyad. Sidstnævnte har startet inde i sæsonens første tre kampe, og han har foreløbigt kvitteret med et enkelt mål. Den 27-årige marokkaner har ellers mildest talt ikke været nogen stor succes, siden Ajax hentede ham fra FC Utrecht i sommeren 2018. 

26 kampe med seks mål og fem assists er det foreløbigt blevet til for spilleren, der også har optrådt på kanterne. Det er bestemt en udmærket statistik, men alt for mange og lange skader har holdt ham enten på tribunen eller bænken i rigtig mange kampe. 

Det er mest på midtbanen og blandt de forreste positioner, at Ajax har fået nyt blod. I forsvaret kan man stadig stille med Nicolás Tagliafico og Noussair Mazraoui på backerne, mens Daley Blind er at finde i centerforsvaret sammen med den unge Perr Schuurs. Sidstnævnte var lidt ind og ud af holdet i fjor, men i indeværende sæson har han indtil nu været fast mand. Han måtte dog lade sig udskifte efter en halv time i weekendens kamp mod Vitesse. Ind kom i stedet Jurrien Timber, der lige som Perr Schuurs er en ung spiller af egen avl. 

Holdet har stadig André Onana til at vogte målet, og anfører Dušan Tadić huserer endnu på venstrekanten. Serberen et kommet godt fra land i den nye sæson med ét mål og to assists i tre kampe. 

Selvom Ajax stadig har nogle gode og erfarne spillere tilbage på holdet, så er det nok tvivlsomt, hvorvidt de i denne sæson har potentialet til at nå op på niveauet fra 18/19-sæsonen. Det år vandt man det nationale mesterskab og henrykte hele fodboldeuropa, da de med flot spil nåede til semifinalerne i Champions League. 

Selvom hollænderne har vundet turneringen fire gange før, er det ikke mindst i de to kampe mod Ajax, at FC Midtjylland skal gøre sig forhåbninger om at skrabe point sammen. 

Atalanta BC
Trupværdi ifølge Transfermarkt.com: 2,7 milliarder kroner
Højst vurderede spiller: Duván Zapata, angriber, 297 millioner kroner
Træner/manager: Gian Piero Gasperini. Har været i klubben siden juni 2016 og har et pointgennemsnit på 1,83 over 189 kampe.   

Det italienske hold er det eneste i gruppen, der ikke enten blev eller var i nærheden af at blive nationale mestre i sidste sæson. Til gengæld vandt Bergamo-holdet en flot omgang bronze.

Også i Champions League gjorde Gian Piero Gasperinis spillere det flot. Italienerne lagde ganske vist ud med at tabe de tre første kampe i gruppespillet, men kom herefter flot tilbage og blev først slået ud i kvartfinalen. Her kom Atalanta ellers foran mod Paris Saint-Germain, men franskmændene scorede to mål til allersidst og snuppede dermed sejren. Uden tvivl en kæmpe spand kold vand i hovedet på Atalanta-spillerne.

Holdet er berømt og berygtet for at spille særdeles underholdende fodbold. Dette illustreres ikke mindst ved, at de i sidste sæson blev det klart mest scorende Serie A-mandskab med 98 mål. Næstmest scorende hold var Inter med 81 fuldtræffere. Samtidig vidner 48 indkasserede mål i 38 kampe også om, at det ikke er helt umuligt at score mod de sort- og blåstribede. 

Også i Champions League blev det tydeligt, at Atalanta-defensiven er til at tale med. Der blev således scoret mod italienerne i syv ud af ni kampe. I alt strøg der 17 mål forbi målmand Pierluigi Gollinis ører. 

Holdet og ikke mindst startopstillingen består af en række spillere, der har spillet sammen i flere sæsoner. Derfor er det et sammenspillet og organisk hold, hvor spillerne kender hinandens løbemønstre og ikke mindst trænerens taktik til fingerspidserne. Profilerne er mange, og truppen er bred. Derfor er der ingen, der spiller på en ”badebillet” i Atalanta. 

FC Midtjylland og gruppens øvrige hold skal ikke mindst have et vågent øje på angriberen Duván Zapata. Den tidligere Udinese-, Napoli- og Sampdoria-spiller har været yderst effektiv, siden han kom til klubben i 2018. Det er indtil nu blevet til 47 mål og 18 assist i 83 kampe.

Også anfører og talisman Alejandro ”Papu” Gómez skal holdes i kort snor. Han har både evnerne til selv at putte læderet i netmaskerne samt til at assistere sine holdkammerater. Han blev således assistkonge i Serie A i fjor. Her blev det 16 målgivende afleveringer i ligaen. Han har tilmed startet indeværende sæson på forrygende vis, da det er blevet til tre mål og to assists i to Serie A-kampe. 

Slår ”Papu” Gómez eller Duván Zapata ikke til på dagen, så har holdet stadig en bred vifte af midtbanespillere, som byder til med mål. Herudover må man heller ikke glemme den farlige angrebsreserve Luis Muriel. 

Alt i alt er det et yderst kapabelt Atalanta-mandskab, som FC Midtjylland uden tvivl vil få deres hyr med at tøjle. Et par sparede profiler, lidt italiensk arrogance og en god FCM-dag kan dog danne grobund for et håb om et godt dansk resultat i kampen i Herning. 

FC Midtjylland
Trupværdi ifølge Transfermarkt.com: 307 millioner kroner
Højst vurderede spiller: Evander, offensiv og central midtbane, 52 millioner kroner
Træner/manager: Brian Priske. Har været ansat som cheftræner siden august 2019 og har et pointgennemsnit på 2,15 over 38 kampe.  

Selvom FC Midtjylland er forsvarende danske mestre, så må de finde sig i at være klassens mindste dreng i dette selskab. Det ses ikke mindst via de anslåede værdier fra Transfermarkt. Liverpools dyreste spiller, Mohamed Salah, vurderes således til at være cirka tre gange så dyr som hele FC Midtjyllands trup. 

Én ting er imidlertid penge og værdivurderinger. Noget andet er, hvad man kan opnå og præstere som et velfungerende hold. Det er her, at ”Ulvene” skal forsøge at drille de tre andre i gruppen. Midtjyderne har nemlig også et sammenspillet hold tilsat lidt stjernestøv, og det har vist sig at bringe dem langt. Først vandt de mesterskabet i sidste sæson, og nu har de via overvejende gode præstationer i Europa spillet sig frem til dette Champions League-gruppespil. 

Selvom Brian Priske råder over nogle dygtige offensivspillere, så er det defensiven, der er fundamentet på holdet. Midterforsvaret bestående af anfører Erik Sviatchenko og Alexander Scholz har været formidabelt over flere sæsoner. Jesper Hansen i målet ved tilmed, hvordan man tager med hænder. Slutteligt råder man over to backs, som både bidrager positivt til det offensive såvel som det defensive spil. 

Foran forsvarsspillerne ligger der to gode opryddere i skikkelse af Frank Onyeka og Jens-Lys Cajuste. Kan de tage det gode spil med ind i Champions League-gruppespillet, kan de blive mere end svære at holde på. Frank Onyeka har da også allerede været rygtet væk i dette sommertransfervindue, men mon ikke at et Champions League-gruppespil kan holde nigerianeren i Herning. Om ikke andet så indtil vinter, hvor FCM-eventyret i Europa muligvis er slut. 

Midtjyderne råder også over en efter dansk målstok god offensiv. Der er både fart, driblinger og skudstyrke gemt her. Der er også fysisk styrke i form af Sory Kaba. Desværre falder angriberen igennem, når det kommer til træfsikkerhed foran målet. Herudover er hans generelle tekniske evner ikke på meget mere end divisionsniveau. Guineaneren viser i glimt, hvorfor FC Midtjylland betalte over 20 millioner kroner for ham i franske Dijón, men det er alt, alt for sjældent. 

Tilliden til FCM’s offensiv skal snarere tillægges spillere som Pione Sisto, Anders Dreyer, Awer Mabil og Evander. Særligt de to sidstnævnte har også deres mangler, men de præsterer trods alt på et mere kontinuerligt niveau end Sory Kaba. 

Det danske hold har alt at vinde og intet at tabe i denne gruppe. Midtjyderne er desuden ikke vant til at jonglere mellem Superligaen, pokalturneringen og et europæisk gruppespil. Det skal derfor blive interessant at se, hvordan de takler den opgave. Og det skal selvsagt blive spændende at se, om de når at hente nyt blod til truppen, inden transfervinduet lukker mandag aften den 5. oktober ved midnat.