FC Midtjylland var i går for første gang i klubbens historie at finde blandt de 32 fodboldhold, der lå i Champions League-bowlen ved gårsdagens lodtrækning i Schweiz. Liverpool, Atalanta og Ajax venter for midtjyderne i Gruppe D.

Onsdag aften spillede FC Midtjylland sig videre til Champions Leagues gruppespil efter en sejr på 4-1 i returkampen mod de tjekkiske mestre fra Slavia Prag på MCH Arena. Tjekkerne kom ellers foran efter bare tre minutters spil ved Peter Olayinka, men en vild anden halvleg af FC Midtjylland ændrede fuldstændig kampen. Sory Kaba på et fint hovedstød efter 65 minutter, hvor Ondrej Kolar i Slavia-målet dog så lidt skidt ud i situationen. Midtjyderne skulle dog bruge en sejr for at gå videre efter tjekkernes mål, og de mål kom sent i kampen. Først fik FC Midtjylland tilkendt et straffespark for hånd på bolden. Her brændte Kaba, men fordi Kolar flyttede sig fra stregen for tidligt, blev der dømt omspark. Her svigtede Alexander Scholz ikke, og det stod nu 2-1 til Priskes tropper. I slutfasen satsede Slavia mere, og det gav endnu mere plads til omstillinger for Midtjylland. Frank Onyeka og Anders Dreyer sparkede sejren i land med deres flotte scoringer i de døende minutter. 


Det er noget af en gruppe, FC Midtjylland er havnet i. Liverpool vandt Champions League i 2018/2019-sæsonen, og de vandt i sidste sæson det engelske mesterskab for første gang i 30 år. Flere folk i FC Midtjylland er Liverpool-fans, så for dem bliver det nogle specielle opgør, der venter, omend det bliver meget svært for dem at få point mod et af verdens bedste klubhold. 

Odds på Champions League-vinderen

Nedenfor kan du se de højeste odds på, hvilken klub der vinder Champions League-turneringen 2020/2021. 

Hvem vinder Champions League 2020/2021? Højeste odds Bookmaker
Bayern München 5,00
Manchester City 5,75
Liverpool 8,00
PSG 12,00
Real Madrid 13,00
Barcelona 15,00
Juventus 15,00
Chelsea 22,00
Atlético Madrid 23,00
Manchester United 31,00
Inter 35,00
FC Midtjylland 1001,00

Odds er senest tjekket tirsdag den 20. oktober klokken 09.51. 

Bayern München er ifølge bookmakerne smalle favoritter til at genvinde Champions League-trofæet. Lige efter følger de to engelske storhold Manchester City og Liverpool, mens sidste års finalist fra PSG også har tiltro hos bookmakerne. 

Det er svært at spå så langt hen i fremtiden, og transfervinduet er ikke lukket endnu. Det gør det på mandag den 5. oktober ved midnatstid, og eventuelle store handler kan måske også skubbe favoritværdigheden andre steder hen. 

Der er dog heller ikke tale om, at Bayern ligefrem er store favoritter ifølge bookmakerne, som det også fremgår af tabellen. Til gengæld er der ikke megen tiltro til, at vi får en dansk Champions League-vinder i denne sæson. Midtjylland giver pengene hele 1001 gange igen. 

Odds på grupperne

Herunder kan du se de højeste odds på de otte Champions League-grupper i 2020/2021-sæsonen. 

Gruppe A

Bayern München
Atlético Madrid
Salzburg
Lokomotiv Moskva

Hvem vinder Gruppe A? Højeste odds Bookmaker
Bayern München 1,40
Atlético Madrid 4,33
Salzburg 15,00
Lokomotiv Moskva 61,00

Odds er senest tjekket tirsdag den 20. oktober klokken 10.04.

De forsvarende Champions League-mestre er havnet i en på papiret overkommelig gruppe, og Bayern München er da også store favoritter til at gå videre og også ende som nummer et i gruppen. Bookmakerne spår ikke overraskende Atlético Madrid til at være næststørste favorit til at følge Bayern videre i turneringen. 

Bayern var suveræne i Champions League-slutspillet i 19/20 i Portugal, hvor de blandt andet sejrede med vilde 8-2 mod FC Barcelona. I finalen slog de PSG med 1-0, hvor Kingsley Coman blev matchvinder. 

Atlético hentede for nylig Luis Suárez i FC Barcelona, og det bliver interessant at se, hvad Diego Simeone kan få ud af sin nye angriber. Indtil videre har uruguayaneren scoret to gange for Atlético. Disse mål faldt i øvrigt i debuten, hvor Suárez kom ind i det 70. minut og scorede Atléticos sidste to mål i opgøret. 

Gruppe B

Real Madrid 
Shakhtar Donetsk
Inter
Mönchengladbach

Hvem vinder Gruppe B? Højeste odds Bookmaker
Real Madrid 1,75
Inter 3,50
Mönchengladbach 10,00
Shakhtar Donetsk 21,00

Odds er senest tjekket tirsdag den 20. oktober klokken 10.18.

Real Madrid er favoritter til at vinde Gruppe B, mens Inter heller ikke overraskende er de næststørste favoritter i gruppen. Inter har forstærket sig med en række spillere i dette transfervindue, og kigger man på truppen, så ser det lyst ud for Inter i denne sæson, men mindre lyst ser det ud for Christian Eriksen, der kom til Inter i januar. Han har endnu sit gennembrud til gode hos Nerazzurri. 

Real Madrid er det klart største hold i Champions League-historien med hele 13 titler, men deres nuværende trup er formentlig ikke helt stærk nok til at gå hele vejen i år. De er fortsat ubesejrede i La Liga efter tre kampe, men det har ikke været vildt prangende, det de har leveret på banen indtil videre. Senest slog de Real Valladolid med 1-0 på en scoring af Vinicius Júnior. 

Gruppe C

Porto
Manchester City
Olympiakos
Marseille

Hvem vinder Gruppe C? Højeste odds Bookmaker
Manchester City 1,25
Porto 10,00
Marseille 14,00
Olympiakos 36,00

Odds er senest tjekket tirsdag den 20. oktober klokken 10.33. 

I Gruppe C kan Pep Guardiolas Manchester City ikke løbe fra den enorme favoritværdighed til at vinde gruppen. City er havnet i en ret overkommelig gruppe sammenlignet med mange af de øvrige grupper. Som andenseedet hold i bowlen i går er de nok ret glade for, at de stødte ind i Porto fra øverste lag. 

Manchester City skuffede atter engang i Champions League-turneringen i 19/20-sæsonen. Her røg de skuffende ud til Lyon i kvartfinalen med et nederlag på 3-1. I Premier League har City indtil videre spillet to kampe. Den første blev vundet med 3-1 ude mod Wolves, mens de højst overraskende fik bank af Leicester hjemme på Etihad. Gæsterne vandt med hele 5-2. 

Gruppe D

Liverpool
Ajax
Atalanta
FC Midtjylland

Hvem vinder Gruppe D? Højeste odds Bookmaker
Liverpool 1,61
Atalanta 4,50
Ajax 8,50
FC Midtjylland 101,00

Odds er senest tjekket tirsdag den 2. oktober klokken 10.44.

Liverpool kan heller ikke løbe fra favoritværdigheden i Gruppe D, mens bookmakerne ikke levner FC Midtjylland mange chancer for at vinde gruppen. Midtjylland er det tredjeringeste hold i årets Champions League målt på UEFA's koefficientliste. 

Liverpool røg ud af ottendedelsfinalen i Champions League sidste år, da de tabte med samlet 4-2 til Atlético Madrid efter forlænget spilletid. Returopgøret på Anfield den 11. marts fandt i øvrigt sted foran et fyldt Anfield, og herefter tog coronakrisen for alvor fat. Krisen hærger stadig, og det er lige nu svært at forestille sig, at der kommer fulde huse i årets Champions League-turnering. 

Midtjylland har normalt en solid defensiv i Superligaen, hvor de har holdt buret rent i de seneste par kampe, men defensiven kommer uden tvivl på noget af en prøve mod de tre offensivt stærke mandskaber, der venter forude. 

Gruppe E

Sevilla
Chelsea
Krasnodar
Rennes

Hvem vinder Gruppe E? Højeste odds Bookmaker
Chelsea 2,30
Sevilla 2,50
Rennes 10,00
Krasnodar 31,00

Odds er senest tjekket tirsdag den 20. oktober klokken 11.04. 

Bookmakerne spår en tæt Gruppe E, hvor det formentlig er Chelsea og Sevilla, der skal slås om førstepladsen i gruppen. Chelsea har handlet massivt ind i år, hvor de tyske tilknytninger Timo Werner og Kai Havertz især springer i øjnene. Frank Lampards mandskab har ikke fået en særligt god start på den nye Premier League-sæson, hvor de efter tre kampe ligger nummer ni i rækken med fire point. En sejr, en uafgjort og et nederlag er det blevet til. Dog skal det nævnes, at det nederlag kom mod Liverpool.

Sevilla har fået en bedre start i La Liga, hvor de har seks point efter to kampe. Søndag skal de dog en tur til Camp Nou, hvor de møder et Barcelona-hold, der endnu ikke har lukket mål ind og har en målscore på 7-0 efter to kampe. 

Franske Rennes debuterer ligesom FC Midtjylland også i Champions League-sammenhæng i denne sæson. De blev nummer tre i Ligue 1 i sidste sæson og råder blandt andre over stortalentet Eduardo Camavinga, der i en alder af 17 år allerede har spillet 48 kampe for Rennes. 

Gruppe F

Zenit
Dortmund
Lazio 
Club Brugge

Hvem vinder Gruppe F? Højeste odds Bookmaker
Dortmund 1,90
Lazio 3,50
Zenit 6,50
Club Brugge 21,00

Odds er senest tjekket tirsdag den 20. oktober klokken 11.22.

Zenit var blandt de førsteseedede klubber ved gårsdagens lodtrækning, men de russiske mestre er ikke ligefrem favoritter til at vinde gruppen, der foruden dem tæller Dortmund, Lazio og Club Brugge. 

Dortmund råder over stortalentet Erling Braut Håland, der allerede har bombet masser af mål ind for Dortmund siden ankomsten i januar måned. Lazio råder over en anden bomber i form af Ciro Immobile, der i øvrigt er tidligere Dortmund-spiller. I Dortmund var han ikke en succes, men det har han i den grad været i Lazio, og sidste år blev han topscorer i Serie A med svimlende 36 mål. 

Gruppe G

Juventus
Barcelona
Dynamo Kiev
Ferencváros

Hvem vinder Gruppe G? Højeste odds Bookmaker
Barcelona 1,92
Juventus 2,20
Dynamo Kiev 31,00
Ferencváros 101,00

Odds er senest tjekket tirsdag den 20. oktober klokken 11.38.

Det er svært at se andre end Barcelona og Juventus avancere fra Gruppe G, hvor de indbyrdes opgør de to imellem formentlig afgør, hvem der bliver nummer et og to i gruppen. De to klubber har handlet hos hinanden i indeværende transfervindue. Arthur er skiftet til Juventus, mens Miralem Pjanic er skiftet den anden vej. Barcelona har set gode ud i sæsonens første par kampe, og det ligner, at Ronald Koeman har fået implementeret en solid defensiv. Efter to kampe har Barcelona en målscore på 7-0.

Juventus har også fået ny træner, og det er den tidligere spiller Andrea Pirlo, der er i sit første job som førsteholdstræner. Juves altoverskyggende stjerne er fortsat Cristiano Ronaldo, og han er da også allerede på en delt førsteplads på topscorerlisten i det italienske efter to spillerunder.  

Gruppe H

PSG
Manchester United
RB Leipzig
Istanbul Başakşehir

Hvem vinder Gruppe H? Højeste odds Bookmaker
PSG 1,70
Manchester United 3,75
RB Leipzig 6,50
Istanbul Basaksehir 101,00

Odds er senest tjekket fredag den 2. oktober klokken 11.56. 

Gruppe H kan vi vist godt døbe til den mest interessante gruppe i årets Champions League. Den tæller holdene fra den ene semifinale fra 19/20-sæsonen PSG og Leipzig, men også Manchester United er at finde i Gruppe H, hvor det må formodes at Istanbul Başakşehir bliver sidst i gruppen. 

PSG kom helt frem til finalen i sidste års Champions League, hvor de tabte til Bayern München med 1-0. Her stod det tidligere PSG-talent Kingsley Coman for kampens eneste scoring.

RB Leipzig havde også en fremragende 19/20-sæson i Champions League, hvor de nåede helt frem til semifinalen. Her bar Yussuf Poulsen anførerbindet, da de tabte sikkert med 3-0. Det er under to måneder siden, at den semifinale blev spillet, og nu skal de to hold så snart mødes igen i gruppespillet. 

Manchester United er tilbage i Champions League. I sidste sæson spillede de Europa League, hvor de på deres vej til semifinalen blandt andet slog FCK ud i kvartfinalen. I 18/19-sæsonen vandt United samlet over PSG i ottendedelsfinalen i et dramatisk opgør. United havde tabt første kamp med 2-0 på Old Trafford, men i returen formåede United at vende det til en sejr på reglen om udebanemål, da de sejrede med 3-1 i Paris. Marcus Rashford scorede det afgørende mål dybt inde i overtiden på straffespark.