Hvad skete der i uge 8? Læs BetXperts ugentlige opsamling af interessante nyheder fra bettingbranchen...

20/2: 21KBet udbetaler ikke til kunder

I starten af januar kunne vi berette om at bookmakeren 21KBet havde løjet om at have licens under LGA. Nu er de igen kommet i bookmakervagthunden SBRs søgelys, efter en 21KBet-kunde gentagne gange er blevet ignoreret i sine forsøg på at udbetale over 3.000 euro, og SBR oplyser at firmaets kunder samlet har over 32.000 euro til gode hos bookmakeren, der ikke har foretaget udbetalinger siden januar.

Læs mere

20/2: Masser af fix-anmeldelser i England

Mellem september 2007 og september 2011 fik den engelske spillekommission henvendelser vedr. over 200 kampe, der skulle have været fixet, indenfor bl.a. fodbold, cricket, hestevæddeløb og snooker. Det skriver Daily Star, der også kan meddele at 135 af sagerne er blevet lukket, men at 133 af disse kan genåbnes hvis der kommer nye informationer. 75 kampe undersøges stadig - herunder 32 af de relevante forbund.

Læs mere

20/2: Græsk fodbold i strejke

Den bedste græske liga strejker denne uge i protest over en ny sportslovgivning og ikke-betalte sponsorpenge fra spillemonopolet OPAP, hvis marketingchef trådte tilbage for nyligt.

Læs mere

20/2: Yakuzaen styrer sportsbetting i Japan

I Japan er det kun lovligt at bette på hestevæddeløb og andre små begivenheder. Det nyder den japanske mafia, Yakuzaen, godt af. En japansk artikel portrætterer mafiaen som bagmænd bag undergrundsbookmakere, hvad enten man vil spille på fodbold, sumobrydning eller basketball. Senest har man set store summer placeret under afviklingen af japanske fodboldkampe, der har haft nogle bemærkelsesværdige udfald.

Læs mere

20/2: Paddy Power-reklame vækker vrede hos LGBT

I næste måned afvikles Cheltenham Festival - én af de største begivenheder i hestevæddeløbskalenderen - og i den forbindelse har Paddy Power reklameret for sit produkt. Reklamen fokuserer på den årlige "Ladies Day" ved begivenheden, og den reklame har vakt vrede hos LGBTs (landsforeningen for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transseksuelle) for dens løfte om at "gøre dagen endnu mere spændende ved at tilføje nogle smukke transseksuelle kvinder: Find hingstene blandt hopperne". Reklamen blev få dage senere trukket tilbage

Læs mere

Læs mere om tilbagetrækningen af reklamen

20/2: Spillerne kriminaliseres i hård belgisk spillelov

Den belgiske spillelovgivning hører til blandt de mest strikse i Europa og er den første af sin slags der kriminaliserer spilleren hvis denne ikke overholder retningslinjerne. Flere spillefirmaer er blevet blacklistet, men i stedet for at blokere for adgangen til siderne, nøjes de belgieske myndigheder med at informere om ulovligheden i at spille på disse sider. Det er så op til politiet at uddele bøder til belgierne såfremt de spiller hos en ikke-licenseret bookmaker.

Læs mere

20/2: Matchfixing-anklager mod VM 1978

Høringer i Sydamerika har sparket liv i rygter om at Argentinas verdensmesterskab i 1978 var fixet af det argentinske militærstyre. Det er holdets sidste gruppekamp, hvor man skulle slå Peru med minimum fire mål for at gå videre (man vandt 6-0), der er kilden til beskyldningerne.

Læs mere

21/2: Fenerbahce-boss benægter matchfixing-anklager

Det tyrkiske fodboldholds bestyrelsesformand var tirsdag i retten for, at forsvare sig imod de anklager om matchfixing og korruption der har plaget tyrkisk fodbold på det seneste. Aziz Yildirim benægtede alle anklager og kaldte det en sammensværgelse mod Fenerbahces kurs mod toppen af tyrkisk fodbold.

Læs mere

21/2: Manchester City indgår aftale med Paddy Power

Britiske Paddy Power og Manchester City har indgået en aftale, der gør Paddy Power til den officielle betting-partner for Premier League-topholdet.

Læs mere

21/2: Betfair* skriver kontrakt med pokerstjerner

To af de største pokernavne her i Danmark skal fremover være ambassadører for Betfair*. Det blev offentliggjort i tirsdags i Pokermagasinet på DK4. Betfair* samler et to-cifret antal pokerspillere i en danskerkoloni i Vegas, hvor Peter Eastgate, den eneste danske verdensmester i poker, og 23-årige Stefan Raffay (i øvrigt tidligere bordtennisekspert på BetXpert) skal hjælpe de øvrige danske Betfair-spillere i jagten på en ny dansk verdensmester.

Læs mere

22/2: Bookmaker konfiskerede 45.000 dollars

Bookmakeren Oddsmaker Sportsbook har konfiskeret hele 45.000 dollars fra en vindende kunde. Det skriver SBR, der har lavet en længere udredning af sagen om bookmakeren, der holder en horribel F-rating hos SBR og ifølge bookmakervagthunden har konfiskeret 248.232 dollars fra sine kunder hidtil.

Læs mere

22/2: EU-møde om spillelovgivninger

I næste uge holdes det første EU-møde nogensinde blandt kommissionen og Europas spillemyndigheder. Mødet er iværksat af Michel Barnier, der er EU kommisær for det interne marked, og skal sikre, at landenes spillelovgivninger er i overenstemmelse med EU's regulativer.

Læs mere (betalingssite)

22/2: Cypriotisk minister forstår ikke spillelovsafslag

Den tidligere cypriotiske finansminister, Charilaos Stavrakis, forstår ikke visse parlamentsmedlemmers grundlag for at stemme imod en liberalisering af spillemarkedet. Argumenterne fremført i parlamentet var i Stavrakis øjne ikke særligt saglige, men blot et forsøg på at blokere en liberalisering.

Læs mere

22/2: EU-domstolen underkender italiensk lovgivning

Den italienske spillelovgivning diskriminerer EU-baserede spillefirmaer. Sådan lyder det fra EU-domstolen, der har haft den italiensk lov under lup. Det åbner op for flere licensudstedelser til europæiske bookies ligesom de italienske spillere kan se frem til flere former for mobilbetting i den kommende tid.

Læs mere

23/2: Masser af interesse i Slesvig-Holsten

Fra den 1. marts er det planen, at operatører kan ansøge om licens i det Slesvig-Holsten, og flere lokale medier melder at 86 operatører har vist interesse i at få licens. Blandt de interesserede skulle være PokerStars, bwin*.party og det lokale Jaxx. Ansøgningsprocessen kan dog blive udskudt pga. manglende arbejdskraft til at håndtere ansøgningerne.

Læs mere (betalingssite)

25/2: Spillelov overlevede angreb i Slesvig-Holsten

Som skrevet ovenfor, vil den tyske delstat Slesvig-Holsten 1. marts sætte gang i et licenssystem der minder om det danske. I denne uge var det dog tæt på at den nye spillelov der blev vedtaget i september sidste år, blev trukket tilbage. Et forslag om at afskaffe loven blev nedstemt i parlamentet - med een stemme til forskel.

Læs mere