NBA udvider sin aftale med bookmakeren FanDuel, der indtil nu primært har leveret fantasyspil til verdens bedste basketball-liga. Nu inkluderer aftalen også sportsbetting. 

Den amerikanske bookmaker FanDuel fik opmærksomhed i bettingbranchen verden over, da den i efteråret udbetalte den fulde gevinst på et åbenlyst fejlodds til 12 kunder, der live havde fået odds 750 på en NFL-kamp i stedet for odds 1,165. 

Det amerikanske bettingmarked er stadig i sin spæde begyndelse, og flere stater arbejder på at gøre betting lovligt. I New Jersey, hvor et af væddemålene var blevet placeret, truede myndighederne med at blande sig i sagen, hvis bookmakeren ikke udbetalte det fulde beløb.

FanDuel, er bedst kendt for at levere fantasyspil til de store, amerikanske sportsligaer, som bookmakeren har officielle samarbejdsaftaler med, men nu udvides en af de aftaler til også at inkludere sportsbetting. Det skriver Gambling Insider.

Tredje bettingaftale for NBA

Den bedste amerikanske basketball-liga, NBA, har nemlig gjort FanDuel til officiel bettingpartner. Det giver bookmakeren ret til at benytte officiel data fra ligaen samt NBAs logoer på sin platform.

I sommer indgik NBA en lignende aftale med MGM, der var den første af sin slags på amerikansk jord, efter den amerikanske højesteret havde ladet det være op til hver enkelt stat at beslutte, om sportsbetting skal være lovligt. Siden er også en aftale med Stars Group blevet indgået.

Aftalen mellem NBA og FanDuel betyder samtidig en ikke nærmere forklaret udvidelse af FanDuels fantasyspil.

I dialog med andre sportsligaer

Scott Kaufman-Ross, der er leder af NBAs fantasy og gaming er tilfreds med den udvidede aftale og tilføjer ifølge ESPN, at innovativ tankegang bliver vigtig på det amerikanske betting- og fantasymarked i fremtiden.

Administrerende direktør for FanDuel, Matt King, oplyser, at FanDuel er i løbende dialog med andre sportsligaer, og forklarer om det hastigt voksende bettingmarked i USA, at "alle er i kontakt med alle."

Det er ikke oplyst, hvad aftalen indbringer NBA i kroner og ører. Den tilsvarende aftale med MGM kostede bookmakeren cirka 160 millioner kroner. Til sammenligning modtager ligaens bedst betalte spiller, Stephen Curry, en løn på over 220 millioner kroner om året.