NBA Christmas Day: Mens mange muligvis fortsat slår mave på første juledag, folder nogle af verdens største atleter sig ud i diverse basket-arenaer på den anden side af Atlanten. Det er blevet tid til NBA Christmas Day, og traditionen tro venter en række interessante kampe. Vi giver dig overblikket.

Hvor NFL har thanksgiving-kampe, så har NBA lagt beslag på Christmas Day. Hele nationen - og store dele af Europa - kigger med, når nogle af de allerbedste NBA-hold tørner sammen i fem prestigefyldte kampe den første juledag.

Siden 1947 har NBA afholdt kampe på første juledag. De involverede hold skifter fra år til år, men typisk er det de bedste og største NBA-hold, der kæmper om prestige og sejr på første juledag. Det er også tilfældet i år, hvor nogle af ligaens allerstørste stjerner skal folde sig ud foran hele nationen.

Der er flere gode kampe på programmet, men én kamp stjæler sandsynligvis rampelyset: De suveræne mestre fra Golden State Warriors tager på hjemmebane imod LeBron James og resten af Los Angeles Lakers, når første juledag er blevet til anden juledag. Lad os kigge nærmere på NBA Christmas Day-kampene. 

NBA Christmas Day: Her er kampprogrammet

I år skal der spilles fem kampe første juledag. Festen indledes allerede tidligt med svage, men populære New York Knicks og den famøse Madison Square Garden. Her skal de forsøge at stoppe MVP-kandidaten Giannis Antetokounmpo.

Herefter følger de store kampe lige efter hinanden: Houston Rockets mod Oklahoma City Thunder, Boston Celtics mod Philadelphia 76ers, hovedretten i form af Golden State Warriors mod Los Angeles Lakers og afslutningsvist den mere lunkne kamp mellem Utah Jazz og Portland Trail Blazers.

18:00: New York Knicks - Milwaukee Bucks

New York Knicks - Milwaukee Bucks

New York Knicks er langt fra slutspillet, men Madison Square Garden er en arena, som NBA meget gerne vil bruge til julekampene. Denne gang danner den rammerne for Giannis Antetokounmpo og resten af Milwaukee Bucks, der spiller med i toppen af Eastern Conference.

Den græske vidunderspiller kæmper med i toppen af MVP-ranglisterne i øjeblikket, og New York Knicks skal være mere end morgenfriske for at holde The Greek Freak fra at dominere. Men måske kan Kristaps Porzingis og co. fra Knicks alligevel drille lidt? 

21:00: Houston Rockets - Oklahoma City Thunder

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder

Det har ikke været nogen god sæson for Houston Rockets, der kæmper for at holde deres record positiv. I sidste sæson dominerede Rockets ellers Western Conference, men i år har tingene ikke spillet for Mike D'Antonis tropper, der tæller både Chris Paul og James Harden. Sidstnævnte var dog for nyligt i fokus for et vulgært brud på travel-reglerne, og det vil der sandsynligvis være et øget fokus på denne juledag.

Bedre ser det ud hos Oklahoma City Thunder, der huser både Russell Westbrook og Paul George. Holdet har fungeret ret godt i denne sæson, og i det hele taget virker det til at deres stjerneduo har en god balance. Hvis begge hold kommer ind til denne kamp i storform, så er der tale om en fantastisk kamp - men Houston Rockets skal hæve niveauet. 

23:30: Boston Celtics - Philadelphia 76ers

Boston Celtics - Philadelphia 76ers

Både Boston Celtics og Philadelphia 76ers kæmper med om at overtage tronen i Eastern Conference efter at LeBron James tog sit talent til Western Conference. Begge hold er i øjeblikket lidt efter Toronto Raptors, der har lagt sig i spidsen, men hele conferencen virker til at være ganske tæt.

Mange - inklusiv undertegnede - havde måske peget på Boston Celtics som ét af de bedste bud på at overtage tronen. Brad Stevens' tropper kæmpede bravt i playoffs i sidste sæson, og det så ud, som om man havde en ny franchisestjerne i form af Jaylen Brown, men han har haft svært ved at ramme samme playoff-form. Spillet og resultaterne er blevet bedre efter en svag sæsonstart, men Boston er stadig ret svære at placere.

Philadelphia 76ers har et uhyre spændende mandskab, og efter tilføjelsen af Jimmy Butler begynder de så småt at have en meget spændende trio i form af Joel Embiid, Ben Simmons og Jimmy Butler. Denne kamp kan blive et ret godt forvarsel på den forestående playoff-sæson.

02:00: Golden State Warriors - Los Angeles Lakers

Golden State Warriors - LA Lakers

Aftenens hovedret er utvivlsomt Golden State Warriors mod Los Angeles Lakers. De forsvarende NBA-mestre er et spækket med talent: Steph Curry, Klay Thompson, Kevin Durant og Draymond Green er fire af ligaens bedste spillere. I den modsatte ende har man Los Angeles Lakers, der råder over ligaens måske bedste spiller nogensinde i form af LeBron James. Men hvor Warriors har et yderst stærkt mandskab, er King James sat sammen med en håndfuld talentfulde spillere, der fortsat er i gang med at finde sit niveau, samt en håndfuld misfits

Talentmæssigt er det ikke en lige kamp, men når LeBron James er opsat, har historien vist sig at han sagtens kan byde Golden State Warriors op til dans. Det her er dog en kamp, hvor samtlige spillere er fuldt motiverede, hvorfor Warriors må være de store favoritter. Men gud, hvor er det rart at se NBA Christmas Day med et relevant Lakers-hold anført af en MVP-stjerne. Det har været savnet. 

04:30: Utah Jazz - Portland Trail Blazers

Utah Jazz - Portland Trail Blazers

Festen slutter lidt fesent af. Både Utah Jazz og Portland Trail Blazers er to solide hold, og i en Western Conference, der er uhyre tæt, er det for tidligt at afvise begge hold. I øjeblikket ligner Portland Trail Blazers dog det bedre hold.

Kampen kommer lige efter Golden State Warriors-Los Angeles Lakers, hvorfor den - i al fald set med europæiske briller - hurtigt kan risikere at ende som sådan en kamp, der får lov til at køre i fjernsynet i et par minutter, mens man "kommer ned på jorden" og går i seng. 

Her kan du streame NBA Christmas Day-kampene

Hvis du ikke har rettighederne til TV2 Sport, der viser en række af kampene, så kan du ty til bookmakernes livestreams. Flere bookmakere har nemlig ret til at vise NBA-streams, og de viser naturligvis også kampe fra NBA Christmas Day.

Bookmakere som Bet365, Bwin, Nordicbet, Betsafe, Unibet, Betfair og Cashpoint har rettighederne til at vise NBA-streams, så her kan du se NBA online. Bemærk at bookmakerne har forskellige regler for at få adgang til livestreams. Disse kan du læse mere om i artiklen herover.