LeBron James er med sommerens markante skifte til Lakers endt i Western Conference for første gang i karrieren. Det ser dog ikke ud til at være nok til at true Warriors, der igen har sat sig solidt på favoritværdigheden både som vinder i Vest, men også som vinder af Larry O'Brien-trofæet. Læs BetXperts store optakt til NBA Western Conference.

Det er altid interessant, når den bedste spiller i ligaen skifter konference, og med LeBron James' skifte til Lakers er kvalitetsforskellen mellem de to konferencer blevet endnu større end tidligere – Kawhi Leonard er godt nok røget til Øst, men samlet set har magtbalancen rykket sig endnu længere mod Vest.

Uagtet at LeBron er kommet til Lakers, så er det stadig Warriors, der er storfavoritter til at vinde i Vest. Og Warriors har endda formået at forstærke en trup, der i forvejen var næsten uden svagheder, med tilføjelsen af DeMarcus Cousins. Kommer han bare tæt på 100 %, når han er sin skade kvit, kan jeg ikke se noget hold komme i nærheden af Warriors.

Det lykkedes Rockets at ende med første seed sidste sæson, hvor Warriors måtte tage til takke med andenpladsen i den regulære sæson. Rockets-truppen ser også fornuftig ud i år, og jeg tror, de endnu en gang vil presse Warriors i kampen om første seed i den regulære sæson.

Ser man bort fra de to øverste placeringer og de to-tre nederste placeringer i Vest, så ser det helt åbent ud, og jeg tror ikke, det vil være mange sejre der skiller nummer tre fra nummer ti. Og fra et bettingperspektiv vil jeg mene, det er odds i den høje ende, man skal kigge efter, eksempelvis i forbindelse med om et hold kvalificerer sig til playoff eller ej, da det vil være få sejre, der afgør, hvem der kommer med, og hvem der ender lige udenfor.

NBA 2018/19 Western Conference Odds

Odds er senest opdateret 16. oktober 11:50.

Forventet slutstilling

Western Conference - top 8 går videre til slutspillet

1.

Golden State Warriors

2.

Houston Rockets

3.

Oklahoma Thunder

4.

Denver Nuggets

5.

Los Angeles Lakers

6.

Utah Jazz

7.

San Antonio Spurs

8.

New Orleans Pelicans

9.

Portland Trail Blazers

10.

Minnesota Timberwolves

11.

Dallas Mavericks

12.

Los Angeles Clippers

13.

Memphis Grizzlies

14.

Phoenix Suns

15.

Sacramento Kings


Jeg har nok flyttet rundt på holdene fra fjerdepladsen til tiendepladsen mellem 10 og 20 gange i forbindelse med optakten til denne sæson, da min mavefornemmelse, i forhold til hvilke hold der kommer til at præstere, skifter konstant - niveauet på holdene er simpelthen så tæt, at det kan være tilfældigheder (og skader), der bliver afgørende. Jeg tror i hvert fald, at der vil være mange hold med noget at spille for, når vi når til sidste spillerunde.

NBA Western Conference Ranking
 

Golden State Warriors

Forventet startopstilling
PG: Steph Curry – SG: Klay Thompson – SF: Kevin Durant – PF: Draymond Green – C: DeMarcus Cousins*

* Cousins er skadet, og det vil som udgangspunkt være Damian Jones der vikarier som starter.

Væsentligste transfers
Ind:
 DeMarcus Cousins, Jonas Jerebko
Ud: Zaza Pachulia, JaVale McGee, Nick Young, David West

Styrker
Golden State minder i høj grad om, hvad vi så i sidste sæson, og der er kun for alvor skiftet ud på centerpositionen, hvor Pachulia er erstattet af Cousins. Han må forventes at rykke direkte ind i startopstillingen, når han er kommet sig 100 % over sin skade. Cousins kan potentielt først være tilbage omkring juletid, men meldingerne går på, at man forventer ham tilbage tidligere. I hans fravær har relativt ukendte Damian Jones vikarieret på centerpositionen i de foreløbige preseason-kampe og gjort en pæn figur. Men Warriors har mange muligheder, og de kan også spille med Bell, Looney eller Igoudala i startopstillingen afhængigt af matchup.

Warriors' startopstilling kan altså potentielt bestå af fem all stars -  det er en helt vanvittig starting lineup, de kan præstere!

Bænken er forsat blandt ligaens bredeste og tæller spillere som Livingston, Igoudala, Bell og Jerebko.

Svagheder
Det svært at finde nogen svagheder på det her hold – eneste bekymring kan potentielt være tilgangen af Cousins, da han fylder meget og potentielt ville kunne ødelægge sammenholdet. Men han er kommet til Warriors for at vinde en mesterskabsring, og jeg er overbevist om, at han vil indordne sig. I den periode, Cousins er ude, kan centerpositionen være en svaghed hos Warriors, men som nævnt har Warriors en meget fleksibel trup, og der sidder habile erstatninger på bænken - om end holdet rent breddemæssigt måske er en lille smule svagere end sidste sæson.

Forventninger
Warriors imponerede ikke synderligt i den regulære sæson sidste år, hvor man endte på andenpladsen i Vest, med 58 sejre. Uagtet at Cousins er ude halvdelen af sæsonen, så synes jeg, det er et forstærket Warriors  vi ser i år. Bookmakerne sætter Warriors omkring 63 sejre - og holdet er bestemt til flere sejre - men spørgsmålet er, hvor meget Warriors vil gå efter at vinde grundspillet, prioriteten vil formentlig være at komme friske ind til slutspillet, som vi også så i sidste sæson.

Warriors er gjort til storfavoritter til NBA-titlen, og det er med rette – det meget svært at se noget hold udfordre dem i en bedst af syv-serie, med mindre Warriors rammes af skader.

Houston Rockets

Forventet startopstilling
PG: Chris Paul – SG: James Harden – SF: James Ennis – PF: P.J. Tucker – C: Clint Capela

Væsentligste transfers
Ind:
 Carmelo Anthony, James Ennis, Michael Carter-Williams, Marquese Chriss, Brandon Knight
Ud: Luc Mbah a Moute, Ryan Anderson, Trevor Ariza

Styrker
Rockets' offensiv må fremhæves som holdets store styrke. Kombinationen af Paul og Harden til at styre spillet og D’Antonis offensive og hurtige spillestil er utroligt svær at dæmme op for, og vi har set Rockets regne 3'ere i de sidste par sæsoner. Yderligere havde Rockets til trods for den offensivt baserede spillestil ligaens syvendebedste defensive rating sidste sæson. Klubben har sagt farvel til nogle habile spillere, men jeg synes, Rockets har fundet nogle fine erstatninger, da det er spillere, der har noget at bevise.

Svagheder
Rockets' defensiv imponerede i sidste sæson, men kan det forsætte? Rockets har mistet et par defensive profiler i Mbah a Moute og Ariza. Klubben har i stedet tilføjet Ennis, der er en fornuftig forsvarsspiller, men tilføjelsen af Carmelo Anthony kan godt vække lidt bekymring i forhold til hans defensive kvaliteter. Yderligere kan man sætte spørgsmålstegn ved, om Melo er klar til at være en rollespiller for Rockets og ikke stjernen (han imponerede ikke mange i Thunder sidste sæson). Ennis og Tucker i startopstillingen vil dog tale for en solid defensiv i idealopstillingen.

Forventninger
Rockets gik benhårdt efter førsteseed sidste sæson, og det resulterede i 65 sejre. Det betød dog også, at det var et mandskab, der kom ind til playoffs. Jeg tror stadig, vi vil se Rockets vinde masser af kampe, men jeg tror også, de vil have mere fokus på at være friskere til playoff i denne sæson. Bookmakerne sætter Rockets omkring 56 sejre. Jeg synes, Tucker vil være en fremragende tilføjelse til starterne, og kan man få Melo til at fungere fra bænken, så ser det ganske fornuftigt ud. Jeg ser Rockets som mere sultne end Warriors, men om kvaliteten helt er der til at udfordre dem i kampen om førsteseed har jeg lidt tvivl om. Jeg tror dog, de vil hænge på et godt stykke af vejen.

Oklahoma City Thunder

Forventet startopstilling
PG: Russell Westbrook – SG: Andre Roberson – SF: Paul George – PF: Patrick Patterson – C: Steven Adams

Væsentligste transfers
Ind:
 Dennis Schröder, Nerlens Noel, Timothé Luwawu-Cabarrot
Ud: Carmelo Anthony, Nick Collison

Styrker
Thunder kan mønstre en af ligaens bedste startdefensiver, og det skader ikke, at Patterson erstatter Melo, der er skiftet til Rockets. Roberson havde desværre for Thunder et tilbagefald og er potentielt ude indtil januar 2019. Han må forventes at blive erstattet af Ferguson eller nytilkomne Schröder. Tilføjelsen af Schröder er tiltrængt for bredden på truppen, og jeg tror,han primært vil blive brugt som sjette mand på holdet. Med George og Westbrook har man et angreb, som er svært at dæmme op for. Begge er fremragende en-mod-en spillere, som også kan sætte deres medspillere op.

Svagheder
Til trods for tilføjelsen af Schröder er bredden forsat et problem for Thunder. Noel og Luwawu er spillere med fint potentiale, men meget vil forsat afhænge af Westbrook som den altdominerende spiller. Netop Westbrook har haft en skidt sæsonoptakt, da han er blevet opereret i knæet og ikke umiddelbart forventes at være klar til de første kampe. Yderligere er Roberson ude en stor del af den regulære sæson, og SG-positionen er i forvejen ikke imponerende besat hos Thunder.

Forventninger
Thunder bør høre til blandt top 5 i Vest, men meget afhænger selvfølgelig af Westbrook, og hvordan han kommer tilbage fra sin skade. Det tyder dog umiddelbart på, at han vender tilbage på 100 %. Yderligere bliver det spændende at se, om ikke energien på Thunder er blevet væsentlig forbedret, nu hvor Melo er væk. Westbrook og George bør få en solid sæson, og de fleste hold vil have svært ved at nedbryde Thunders defensiv. Der er dog store spørgsmål i forhold til bredden, og jeg ser Thunder et pænt stykke under Warriors og Rockets. De bør dog kunne blande sig helt i toppen.

Værdi i Thunder under 49,5 sejre i grundspillet til 1,86 hos Bet365*?

Totalen for antal sejre kan virke en kende højt. De endte på 48 sejre sidste sæson, og jeg forventer, de ender deromkring igen – de er i ligaens nok sværeste division, hvilket betyder flere kampe mod hold  som Jazz, Nuggets, Timberwolves og Trailblazers. Mit bud på en cv  er omkring 55 %, hvilket nok er på grænsen til værdi for et langtidsvæddemål.

Denver Nuggets

Forventet startopstilling
PG: Jamal Murray – SG: Gary Harris – SF: Will Barton – PF: Paul Millsap – C: Nikola Jokic

Væsentligste transfers
Ind:
 Isaiah Thomas
Ud: Wilson Chandler, Kenneth Faried, Devin Harris

Styrker
Nuggets har en god blanding af talent og rutine. Spillere som Murray, Harris og Jokic har nu haft et par sæsoner i ligaen, og Nuggets skal til at præstere på et mere stabilt niveau. Millsap ser yderligere ud til at være sine skadeskvaler fra sidste sæson kvit (han spillede kun 38 kampe), og hans rutine bliver en vigtig faktor på det lidt urutinerede hold. Nuggets har fået hentet Isaiah Thomas ind, og han kan blive en faktor fra bænken, hvor hans scoringer og lederskab vil kunne give et positivt boost, når starterne skal hviles.

Svagheder
Manglende stabilitet vil stadig være en faktor for Nuggets særligt på udebane, hvor vi sidste sæson så, at det blev til en del nederlag til hold, der mindst burde være et niveau under Nuggets.

PG positionen er også lidt et issue for Nuggets. Murray viste i perioder rigtig fine takter sidste sæson, men en decideret point guard er han ikke. Han er dog en dygtig skytte, hvilket passer fint med, at Nuggets har Jokic og Millsap, der også kan håndtere bolden. Isaiah Thomas skal bringe scoringer fra bænken, men han er stadig ikke kommet sig helt over sine hofteproblemer, og han imponerede ikke i sine kampe for Lakers sidste sæson.

Forventninger
Nuggets missede for anden sæson i træk playoff med en sejr. Truppen er stort set intakt i forhold til sidste sæson, hvor kun et par rollespillere er udskiftet – og Isaiah Thomas kan blive en spændende tilføjelse fra bænken. Jeg tror, at Nuggets vil få en god sæson. De klarer sig som oftest godt på hjemmebane, og den større rutine samt en frisk Millsap bør betyde, at de ikke smider lige så mange udekampe til dårlige modstandere. Jeg sætter Nuggets på en 4./5. plads, men i tæt kamp med Lakers, Thunder og Jazz.

Los Angeles Lakers

Forventet startopstilling
PG: Rajon Rondo/Lonzo Ball – SG: Kentavious Caldwell-Pope  – SF: Brandon Ingram – PF: LeBron James – C: JaVale McGee

Væsentligste transfers
Ind:
 LeBron James, Rajon Rondo, JaVale McGee, Lance Stephenson, Michael Beasley
Ud: Julius Randle, Brook Lopez, Isaiah Thomas

Styrker
LeBron James er kommet til Lakers – den måske bedste spiller i ligaen nogensinde. Og et hold med LBJ i truppen vil altid skabe frygt hos enhver modstander. Yderligere har Lakers med tilføjelserne af Rondo, Stephenson og Beasley skabt en bred trup, og i JaVale McGee har man fået en eksplosiv center, der kan beskytte ringen. Ball og Kuzma bør få gode muligheder for at bygge videre på deres udmærkede rookiepræstationer sidste sæson, og Ingram har vist tegn på, at han er klar til at indfri de store forventninger, der er til ham. Det er en virkelig spændende trup, Lakers har – og på de gode dage vil de kunne slå alle hold i ligaen.

Svagheder
Det er en forholdsvis markant udskiftning, der har været på holdet – og det vil tage tid, før alle aftaler er på plads, og spillerne lærer hinanden at kende. I de foreløbige preseason-kampe har der set ud til at være en del kommunikationsproblemer særligt i defensiven. Ball, Kuzma og Ingram er stadig unge og forholdsvis uprøvede. JaVale McGee er ikke en synderlig ustabil center, og Lakers har ikke de store alternativer på positionen, så vi vil formentlig se en del small-ball opstillinger fra Lakers, det kan give problemer mod hold med gode center spillere.

Forventninger
Puha – ja, hvad skal man forvente? LeBron James skal nok præstere, men det er svært at vide, hvad man skal forvente af spillere som Rondo, Ball, McGee, Stephenson og Beasley. Mine forventninger er faktisk rimelig høje. Defensiven kan meget vel blive et problem, men offensivt vil Lakers kunne volde de fleste hold problemer, og så har holdet en god bredde.

Det store spørgsmål er naturligvis, hvordan de mange egoer vil fungere (og ikke mindst hvordan ”unge” Walton vil håndtere dem), og hvor hurtigt spillerne finder hinanden. Lakers får en svær start med Trailblazers ude efterfulgt af Rockets og Spurs hjemme. Det bliver interessant at se, hvordan medierne og holdet reagerer hvis Lakers får en 0-3 start.

Jeg tror på, at Lakers finder spillet relativt hurtigt og vil ende med at kæmpe med Thunder, Nuggets og Jazz om hjemmebanefordel i slutspillet.

 Se, hvordan du streamer den kommende sæson af NBA.

Utah Jazz

Forventet startopstilling
PG: Ricky Rubio – SG: Donovan Mitchell  – SF: Joe Ingles – PF: Derrick Favors – C: Rudy Gobert

Væsentligste transfers
Ind: 
Grayson Allen (rookie)
Ud: Jonas Jerebko 

Styrker
Det bliver stort set en kopi af sidste års optakt, for Jazz skal hovedsageligt leve af defensiven. Holdet er stort set intakt fra sidste sæson, og med Gobert og Favors som de defensive ankre, er der sjældent lette afslutninger mod Jazz. Jazz sluttede sidste sæson med ligaens bedste defensive rating. Yderligere er truppen stort set komplet i forhold til sidste sæson, og man har fået tilført en god skytte i rookien Allen.

Man skal normalt ikke lægge for meget i resultaterne i preseason, men Jazz kommer med fem sejre i fem kampe og med den tredjebedste offensiv samt bedste defensive rating af alle hold. Det er også værd at notere sig, at Jazz har spillet med en højere pace end normalt i deres preseason kampe. 

Svagheder
Meget af Jazz' sæson vil afhænge af, hvordan Mitchell præsterer i sin anden sæson, samt helbredet hos Favors og Gobert. Jazz er ikke et hold fyldt med stjerner, og jeg synes, de overpræsterede sidste år. Der er større forventninger til holdet i denne sæson, og det pres kan måske sætte sig lidt i holdet. Sidste år kunne de flyve lidt under radaren, da der ikke var store forventninger til dem - det kan de ikke i år.

Forventninger
Jeg har egentligt ikke voldsomt store forventninger til Jazz, men jeg har svært ved at sætte en finger på helt præcis hvorfor. De er hårdtarbejdende og sammentømrede, men selvom jeg godt kan lide Mitchell, så tror jeg ikke helt på, at Jazz offensivt har nok. Mavefornemmelsen siger, at Jazz kommer til at underpræstere denne sæson, mens hjernen placerer dem højere. Defensivt har de fundamentet, og det kan blive vigtigt i en conference, hvor defensiven kan være svagheden hos flere af konkurrenterne.

Jazz kvalificerer sig ikke til slutspilet til odds 12 hos Unibet*

Jazz har systemet og en solid defensiv, men de er meget sårbare overfor skader. Yderligere er de i en svær division, og jeg kan være i tvivl, om offensiven har nok at byde på. Konkurrencen om slutspilspladserne ser utroligt hård ud i år, og jeg mener ikke, man kan forsvare at give Jazz mere end 90 % chance for at komme i slutspillet. Med 10 % chance for et misset slutspil ligner odds 12 et fornuftig valuebet til sæsonen. Unibet* ligger markant over konkurrenter på dette væddemål.

San Antonio Spurs

Forventet startopstilling
PG: Dejounte Murray* – SG: DeMar DeRozan – SF: Rudy Gay – PF: LaMarcus Aldridge – C: Pau Gasol

*Murray er skadet og forventes ude hele sæsonen. Erstatningen Derrick White er også blevet skadet og misser de første fire uger ca. I den periode forventes det, at Bryn Forbes starter – han vil formentlig dele minutterne med Patty Mills.

Væsentligste Transfers
Ind:
 DeMar DeRozan, Jakob Poeltl, Marco Belinelli
Ud: Kawhi Leonard, Tony Parker, Danny Green, Kyle Anderson

Styrker
Spurs' system kombineret med træner Popovich er uden tvivl holdets styrke samt selvfølgelig holdets rutine. Spurs endte med tredjebedste hjemmebanestatistik i sidste sæson, og Spurs vil altid volde de andre hold problemer hjemme i AT&T Center. Kawhi Leonards skifte til Raptors gør, at der er helt styr på mandskabssituationen i Spurs, og der vil ikke i stil med sidste år være interne intriger.

Svagheder
Det er et kæmpe slag for Spurs, at Murray gik ned med en skade i preseason. Der var store forventninger til ham i denne sæson. Og backcourten er med undtagelse af DeRozan lidt tynd besat. Helt basalt ser truppen ikke så bred ud som sidste sæson, og Aldridge og Gasol er ikke blevet yngre. Det bliver svært for Popovich at hvile de bærende spillere.

Forventninger
Spurs er normalt synonym med slutspilsbasket, men de kan få det svært i år. Tabet af Murray er virkeligt et hårdt slag for deres slutspilsdrømme, og generelt synes jeg, der mangler kvalitet på bænken. Man er nødt til at respektere træner Popovich og Spurs' system, men de kommer til at kæmpe for slutspilspladsen igen i år, og det bliver formentlig på et af de yderste mandater, at de kvalificerer sig til slutspillet. Havde det ikke været for en voldsom tiltro til Popovich, havde jeg placeret dem udenfor slutspillet.

Spurs kvalificerer sig ikke til slutspillet til odds 2,40 hos Unibet*

Tabet af Murray mener jeg kan blive afgørende for Spurs' sæson. Backcourten ser simpelthen ud til at blive for tynd. Jeg har meget svært ved at gå imod træner Popovich, da han er synonym med slutspilsbasket, men truppen imponerer ikke i år, og Spurs kan få det svært i den meget hårde kamp om de sidste pladser. En del af værdien i dette spil afhænger af Jimmy Butlers situation i Timberwolves, da de vil kæmpe med om de sidste slutspilspladser, og umiddelbart ser det ud til, at han bliver. Jeg hælder til, at Spurs skal have en lille edge, i forhold til at de kommer i slutspillet, men cv lander omkring 44 %, for at de ikke gør.

 

New Orleans Pelicans

Forventet startopstilling
PG: Elfrid Payton – SG: Jrue Holiday – SF: E'Twaun Moore – PF: Nikola Mirotic – C: Anthony Davis

Væsentligste transfers
Ind:
 Julius Randle, Elfrid Payton, Jahlil Okafor
Ud: Rajon Rondo, DeMarcus Cousins, Dante Cunningham

Styrker
Anthony Davis er en af de største favoritter til at vinde MVP-titlen denne sæson, hvilket skyldes, at han kan dominere både offensivt og defensivt. Han er en tæt på en komplet angrebsspiller og med hans længde og hurtighed, er han svær at komme forbi defensivt. Yderligere så vi i sidste sæson, at Holiday blomstrede, og hans samspil med Davis var forrygende. Mirotic virkede også til at passe perfekt til spillestilen, og Pelicans er blevet styrket med Randle, der bør blive deres vigtigste spiller fra bænken – vi så ham spille på et højt niveau for Lakers sidste sæson.

Svagheder
Bænken ser ikke prangende ud. Udover Randle er der ikke mange spillere, der kunne komme i nærheden af startopstillingen hos andre NBA-hold. Tredjevalget fra draften i 2015, Jahlil Okafor, er kommet til klubben, men spørgsmålet er, hvad man kan få ud af ham. Han har ikke imponeret i sine første sæsoner i NBA.

Forventninger
Pelicans kommer til at ligge og kæmpe om en af de sidste playoff pladser. Holdets klart største problem er bredden i truppen, og jeg er ikke specielt vild med, at man har hentet en ny PG i Payton, der ikke har et særligt imponerende trepointsskud. Randle er til gengæld en fremragende tilføjelse, ligesom Mirotic passer perfekt til spilfilosofien. Yderligere vil et hold med Davis altid være farligt, da han er utroligt svær at matche op imod.

Pelicans bør ende et sted mellem 7 og 10 og vil umiddelbart skulle kæmpe med Spurs, Trailblazers og Timberwolves om en plads i playoff.

Portland Trailblazers:

Forventet startopstilling
PG: Damian Lillard – SG: C.J McCollum – SF: Mo Harkless – PF: Al-Farouq Aminu – C: Jusuf Nurkic

Væsentligste transfers:
Ind:
 Seth Curry, Nik Stauskas
Ud: Ed Davis, Shabazz Napier

Styrker
Portland har en fremragende backcourt og en sammentømret trup, og særligt defensivt fungerer det. Sidste sæson endte de med sjettebedste defensive rating. Det er ikke mange ændringer, der har været siden sidste sæson, hvor de imponerede med en tredjeplads i Vest. Holdet har yderligere fået tilført lidt til bredden med tilgangen af Curry og Stauskas.

Svagheder
Holdet mangler en god SF og PF, hvor det særligt offensivt halter. Trailblazers er utrolig afhængige af McCollum og Lillard i det offensive spil, der nogen gange bliver lidt for forudsigeligt. Trailblazers blev udraderet i første runde af playoff sidste sæson, hvilket sætter lidt en dæmper på det momentum en tredjeplads ellers kunne have ført med ind i den nye sæon. Trailblazers er generelt svage i deres frontcourt, hvor der ikke kan hentes meget fra bænken.

Forventninger
Mine forventninger til Trailblazers er, at de får en noget sværere sæson end sidste år. Deres defensiv er et stort våben, og stabiliteten omkring holdet kan give dem nogle sejre i en conference, hvor flere hold har haft større udskiftninger. Men jeg synes ikke, kvaliteten helt er der til det, de leverede sidste sæson, og offensivt kan de få problemer. De har dog bestemt kvaliteten til at være med i kampen om playoff, men det bliver på et af de yderste mandater.

Minnesota Timberwolves

Forventet startopstilling
PG: Jeff Teague – SG: Jimmy Butler* – SF: Andrew Wiggins – PF: Taj Gibson – C: Karl-Anthony Towns

*Jimmy Butler har forlangt at blive tradet, men ingen handel er indgået. Hvis han bliver tradet, må Derrick Rose forventes at spille.

Væsentligste transfers
Ind:
 Anthony Tolliver, Loul Deng
Ud: Nemanja Bjelica

Styrker
Timberwolves har i bund og grund et fremragende hold, og de burde vel egentlig rangere højere, men usikkerheden om Butler gør, at de sandsynligvis ender uden for playoff. Holdet har glimrende spillere på stort set alle positioner og i de fleste tilfælde også en udmærket backup.

Svagheder
Tingene har ikke fungeret for Timberwolves, og en elendig sæsonoptakt gør det ikke bedre. Butler har forlangt at blive tradet, og han har kritiseret de unge spilleres arbejdsmoral. Et af de store problemer for Timberwolves sidste sæson var, at der ikke blev spillet hårdt nok i forsvaret. Uden Butler vil det formentlig forsætte med at være et problem. Hvis Butler bliver, kan han formentlig få pisket lidt mere arbejdsmoral ind i de andre spillere.

Forventninger
Det svært at vide, hvad man skal forvente af Timberwolves, når der er stor usikkerhed om deres måske største stjerne. At Butler bliver, og om Butler spiller for fuld gas, er afgørende for Timberwolves' sæson. Bliver Butler og spiller fuldt ud, ser jeg dem komme i slutspillet, men er han der ikke, eller er han der ikke 100 %, så tror jeg ikke, det bliver til playoff basket i år.

Dallas Mavericks

Forventet startopstilling
PG: Luka Doncic – SG: Dennis Smith Jr. – SF: Wesley Matthews – PF: Harrison Barnes – C: DeAndre Jordan

Væsentligste transfers
Ind:
 Luka Doncic (rookie), DeAndre Jordan, Kostas Antetokounmpo (rookie – bror til Giannis)
Ud: Nerlens Noel, Yogi Ferrell, Seth Curry

Styrker
Mavs har i Luka Doncic fået en spiller, der ikke er rookie i traditionel forstand, da han har spillet flere seniorsæsoner i Europa og opnået stor anerkendelse allerede. Yderligere er DeAndre Jordan også kommet til klubben, hvilket vil styrke defensiven væsentligt. Sidste sæson havde man store problemer med at forsvare kurven. Truppen ser relativt bred ud, om end det ikke vrimler med stjernespillere.

Svagheder
Man skal i Dallas sætte sin lid til en rookie, en andetårs spiller og en center, der ikke kan skyde straffe – der er bestemt potentiale i truppen, men man mangler deciderede stjernespillere, der kan løfte truppen det sidste stykke.

Forventninger
Det kan umiddelbart godt se ud, som om Mavs går en svær sæson i møde, men de har forstærket sig fornuftigt. De mangler dog en stjernespiller eller to, og det vil formentlig også tage lidt tid, før spillerne finder hinanden helt. Doncic kan vise sig at være svaret, og en spiller som Dennis Smith Jr. ser ud til have gode muligheder for at forsætte sin udvikling. Jeg har set mig lidt lun på Mavs, og ser dem som et hold der kan overraske. Men rent kvalitetsmæssigt bør niveauet ikke være til playoff, om end truppen ser en del bedre ud end sidste sæson.

Los Angeles Clippers

Forventet startopstilling
PG: Patrick Beverley – SG: Avery Bradley – SF: Danilo Gallinari – PF: Tobias Harris – C: Marcin Gortat

Væsenligste transfers
Ind:
 Luc Mbah a Moute, Marcin Gortat
Ud: DeAndre Jordan, Austin Rivers

Styrker
Clippers' trup er utroligt bred, og der bør ikke være den store forskel, om det er bænken eller starterne, der spiller. Holdet var faktisk ikke langt fra playoff i sidste sæson til trods for skader og trades i løbet af sæsonen. For Clippers handler det hovedsagligt om, at de skal kunne tiltrække en stjernespiller eller to i 2019, og de vil derfor kunne spille relativt frit.

Svagheder
Truppen er bred, men man mangler stjernespilleren, der kan gå ind og overtage en kamp. Clippers har en del spillere, der ligger på niveauet lige under de bedste, og det er måske ikke nok i en conference, hvor der er mange stærke modstandere.

Forventninger
Clippers ser ud til at kunne spille lige op med de bedste på de gode dage, men også tabe til nogle af de dårligste på deres dårlige dage. Jeg tror, man skal holde øje med dem hjemme, hvor de godt vil kunne overraske mod bedre modstandere, men jeg tror også, vi vil se dem smide en del udekampe, som de ellers burde kunne vinde. Holdet ser ud til lige at mangle det sidste for at komme med i playoff, men det bestemt ikke et hold, man kan afskrive helt.

Memphis Grizzlies

Forventet startopstilling
PG: Mike Conley – SG: Garrett Temple/Dillon Brooks – SF: Kyle Anderson – PF: JaMychal Green – C: Marc Gasol

Væsentligste transfers
Ind:
 Kyle Anderson, Jaren Jackson Jr. (rookie), Garrett Temple, Omri Casspi
Ud: James Ennis, Tyreke Evans, Ben McLemore

Styrker
Grizzlies har en rutineret kerne i Gasol og Conley. Holdet er kendt for altid at levere en fight og en stabil defensiv. Grizzlies har fået tilført et par unge talenter op til denne sæson. Anderson er hentet i Spurs, og så tog Grizzlies  fjerdevalget i draften, Jaren Jackson Jr., der ligner en kommende starter ved siden af Gasol. Grizzlies ser lidt mere atletiske ud end tidligere, og selvom det er nogle lidt andre typer af spillere, de har nu, end de typiske ”grit’n grind” spillere, som Memphis var kendt for tidligere, så tegner det til en forstærket defensiv.

Svagheder
Sidste sæsons topscorer Tyreke Evans er væk, og det vil være en blanding af flere spillere, der skal erstatte ham. Bl.a. Anderson og Parsons. Anderson synes jeg ikke helt har fået forløst sit potentiale endnu, og Parsons har efterhånden været så meget skadet, at det er svært at vide, hvor hans niveau er. Ser man bort fra de to store stjerner i Conley og Gasol, er truppen ikke frygtindgydende offensivt.

Forventninger
Det kan ikke forventes, at Grizzlies' defensiv vil sidde lige i skabet fra start, og jeg tror, de går en svær sæson i møde. Conley og Gasol er dygtige, men kan de holde sig friske en hel sæson? Jeg er ikke engang overbevist om, at det er nok, selv hvis de kan. Rookien Jackson bliver spændende at følge og tilføjer noget, holdet mangler, men det vil formentlig tage tid, før han er spillet helt ind på holdet, og med den kvalitet der er på de andre hold i Vest, ser jeg ikke Grizzlies kæmpe med om playoff-pladserne.

Phoneix Suns

Forventet startopstilling
PG: Devin Booker – SG: Josh Jackson – SF: Trevor Ariza – PF: Ryan Anderson – C: Deandre Ayton

Transfers
Ind:
Deandre Ayton (rookie), Ryan Anderson, Trevor Ariza, Richaun Holmes
Ud: Elfrid Payton, Jared Dudley, Alex Len

Styrker
Suns endte sidste sæson elendigt, hvilket dog resulterede i, at de endte med første pick overall i draften, hvor de valgte centeren Ayton. Ayton har i preseason vist lovende takter, og det bliver spændende at se, hvordan kemien mellem ham og Booker bliver, når Booker bliver sin skade kvit. Udover Ayton har man også fået tilføjet noget rutine i form af Rockets-duoen Anderson og Ariza. Suns' trup er atletisk og talentfuld og ved at bringe TJ Warren fra bænken, har man også en spiller, der kan styre spillet, når starterne skal hvile.

Svagheder
Suns havde i sidste sæson den dårligste defensive rating i NBA. Tilføjelsen af Ariza og Ayton bør betyde en forbedring i defensiven. Men det er tre nye startere, der er kommet til, og det vil tage lidt tid, før de er spillet ind. Yderligere er Suns tynde på guard positionerne, hvor der ikke er meget at hente fra bænken.

Forventninger
Suns ser bedre ud end tidligere, men der mangler kontinuitet i truppen, og jeg tror forsat, de vil være et godt stykke fra playoff. Truppen er dog rimelig talentfuld, og Booker virker til at være klar til at vise sig som franchise-spilleren i Phoenix. Fremtiden ser fin ud, men holdet er et par sæsoner fra at toppe.

Sacramento Kings

Forventet startopstilling
PG: De’Aaron Fox – SG: Bogdan Bogdanovic – SF: Justin Jackson – PF: Marvin Bagley III – C: Willie Cauley-Stein

Transfers
Ind:
 Marvin Bagley III (rookie), Ben McLemore, Nemanja Bjelica, Yogi Ferrell
Ud: Garrett Temple

Styrker
Kings har en talentfuld trup, men der er stadig lang vej til stabilitet og rutine. De valgte Marvin Bagley med andetvalget i draften, og med tilføjelsen af Ferrell har de også fået en fornuftig back-up PG.

Svagheder
Rutine og stabilitet bliver Kings store problemer, og det viser sig i både angreb og forsvar. Det er en talentfuld trup, men spørgsmålet er, om Kings kan forløse spillernes potentiale. Fox viste glimt af rigtig godt spil sidste år, men om han kan lede Kings' angreb, endnu er jeg ikke sikker på.

Forventninger
Kings vil formentlig spille med højt tempo og være underholdende at se, men holdet har for store defensive mangler, og mangler rutine til de tætte kampe. Det ser ud til at blive en rigtigt svær sæson for dem. Der vil være gode dage, hvor det hele spiller for dem, men der vil formentlig også ligge en del store nederlag og vente, da holdet ser lidt skrøbeligt ud.