LeBron James er skiftet til Lakers, hvilket rykker på magtbalancen i Øst. Celtics er favoritter, og deres trup ser stærk ud, men Raptors har i Kawhi Leonard fået fat i ligaens måske bedste tovejsspiller, og de vil sammen med 76’ers udfordre Celtics. Læs Mick Kristensens NBA optakt til Eastern Conference.

Boston Celtics viste rigtigt gode takter sidste sæson, selvom der var skader til både Hayward og Irving. Truppen er nu skadesfri, og Celtics er med rette gjort til favoritter i Øst.

Toronto Raptors har stået for den mest opsigtsvækkende handel i Øst, da de fik hente Kawhi Leonard i Spurs, og det bliver spændende at se, hvor hurtigt han finder tilbage til sit topniveau efter stort set ikke at have spillet hele sidste sæson.

Philadelphia 76’ers har fastholdt grundstammen på holdet, og de kan drage fordel af, at de ikke har nogen nye spillere, der skal spilles ind på holdet – det kan måske give dem et lille forspring i starten af sæsonen.

Kigger man på de næste positioner, så ser det ud til, at Milwaukee Bucks, Indiana Pacers og Washington Wizards skal kæmpe om 4.-6. pladsen.

Detroit Pistons kommer formentlig til at kæmpe med Charlotte Hornets og måske Cleveland Cavaliers om den sidste slutspilsplads.

Eastern Conference odds

Udvalgte odds på vinderen af Eastern Conference

Bedste odds Bookmaker
Boston Celtics 1,95
Toronto Raptors 4,50
Philadelphia 76'ers 4,75
Milwaukee Bucks 21,00
Indiana Pacers 26,00
Washington Wizards 26,00
Miami Heat 50,00
Cleveland Cavaliers 201,00

Eastern Conference odds er senest opdateret den 16. oktober kl. 11.50.

Forventet slutstilling

Eastern Conference - top 8 går videre til slutspillet

1.

Boston Celtics

2.

Toronto Raptors

3.

Philadelphia 76'ers

4.

Milwaukee Bucks

5.

Indiana Pacers

6.

Washington Wizards

7.

Miami Heat

8.

Detroit Pistons

9.

Charlotte Hornets

10.

Cleveland Cavaliers

11.

Brooklyn Nets

12.

Chicago Bulls

13.

Orlando Magic

14.

New York Knicks

15.

Atlanta Hawks


Jeg synes umiddelbart, at de første syv pladser i Øst er reserveret, men derfra kan alt ske. Detroit Pistons har ikke den store stjerne i min bog, men de skal være favoritter til at tage den sidste playoff plads.

NBA Eastern Conference Ranking


Boston Celtics

Forventet startopstilling
PG: Kyrie Irving – SG: Jaylen Brown – SF: Gordon Hayward – PF: Jayson Tatum – C: Al Horford

Væsentligste transfers
Ind:
 Robert Williams (rookie)
Ud: Greg Monroe

Styrker
Celtics største styrke er bredden i truppen. Holdet gennemgik en enorm udvikling sidste sæson, hvor de unge spillere og reserverne blev nødt til at tage meget ansvar, da både Hayward og Irving gik ned med skader. Tatum, Rozier og Brown blomstrede, og kan de videreføre deres spil, samtidigt med at Irving og Hayward også leverer, så ser det ret fornuftigt ud for Celtics. Der bør være gode muligheder for at dele minutterne ud og holde spillerne frisk hele sæsonen. I Brad Stevens har Celtics yderligere en af ligaens bedste trænere.

Svagheder
Den enorme bredde kan måske ende med at blive Celtics svaghed, for hvordan håndtere Rozier, Brown og Tatum det mindre ansvar? Kommer der utilfredshed i truppen over, at nogle spillere ikke starter eller ikke får minutter nok? Udover det mangler Celtics måske lidt styrke/størrelse under kurven, hvor Tatum og Horford ikke udgør verdens største frontcourt – Celtics har dog muligheden for at sætte Baynes ind fra bænken.

Forventninger
Celtics har faktisk skuffet mig lidt i preseason, og selvom man ikke skal lægge alt for meget i preseason, så ser rotationerne ikke ud til at være helt på plads endnu, og det er noget, der skal være styr på, når sæsonen går i gang. Der har ikke været den store udskiftning i truppen, men Hayward tæller stort set som en ny spiller, og der vil skulle bruges lidt tid på at få ham helt ind i systemerne.

Udover det ligner det et Celtics-hold, der kommer til at vinde rigtigt mange kampe - specielt i en konference, hvor modstanden ser ud til at blive overkommelig et godt stykke af vejen. Raptors og 76’ers vil udfordre dem i kampen om første seed, men Celtics-truppen bør være bedre og bredere, og jeg forventer, at de tager første seed.

Toronto Raptors

Forventet startopstilling
PG: Kyle Lowry – SG: Danny Green – SF: Kawhi Leonard– PF: Serge Ibaka – C: Jonas Valanciunas

Væsentligste transfers
Ind: Kawhi Leonard, Danny Green, Greg Monroe
Ud: DeMar DeRozan, Jakob Poeltl

Styrker
Raptors leverede en flot sæson sidste år, og endte med den femtebedste defensive rating og næstbedste offensive rating. De to statistikker bør ikke tage skade af, at man har fået fat på Kawhi Leonard i sommerpausen, da han nok er ligaens bedste tovejsspiller. Yderligere er truppen ret intakt i forhold til sidste sæson, og bænken ser rimeligt kompetent ud – Anunoby er en fremragende forsvarsspiller, og vi så også gode momenter fra Miles, Powell og Siakam sidste sæson.

Svagheder
Raptors mangler lidt en spiller, der skiller sig ud ved at score rigtig mange point. Leonard har forbedret sit angrebsspil – der kan dog være lidt usikkerhed omkring, hvor han står rent formmæssigt, da han kun spillede ni kampe i sidste sæson. Raptors kom skidt ud af playoff sidste sæson, og med en ny træner er der nye systemer, der skal implementeres, og det kan altså godt tage lidt tid, før Raptors er helt oppe i omdrejninger.

Forventninger
Jeg har pæne forventninger til Raptors i år, da Leonard vil styrke en defensiv, der allerede sidste sæson så fornuftig ud. Særligt hjemme i Air Canada Centre forventer jeg, at vi vil se holdet levere – også mod de bedste hold. Jeg har forsat ikke den store tiltro til, at vi vil se noget ekstraordinært fra dem i slutspillet, men i den regulære sæson bør de ligge lidt efter Celtics og lidt foran 76’ers.

Philadelphia 76’ers

Forventet startopstilling
PG: Ben Simmons – SG: J.J. Redick – SF: Robert Covington – PF: Darion Saric– C: Joel Embiid

Væsentligste transfers
Ind: Wilson Chandler, Mike Muscala
Ud: Ersan Ilyasova, Marco Belinelli, Timothe Luwawu-Cabarrot, Richaun Holmes

Styrker
76’ers har fået sat en rigtigt godt blanding af talent og rutine sammen i truppen – og det er svært at påpege en egentlig svaghed i deres startformation, hvor særligt Simmons og Embiid viste fremragende takter sidste sæson. 76’ers har formået at holde fast i stammen i truppen, hvilket kan blive værdifuldt, særligt i starten af sæsonen. Jeg forventer, at vi vil se et 76’ers hold, der kommer hurtigt ud af startblokken. Holdet mangler Wilson Chandler i starten af sæsonen, men når han kommer tilbage i form, kan han blive en meget værdifuld spiller fra bænken. Yderligere bliver det spændende at se, hvilken indflydelse sidste sæson første pick i draften, Fultz, kan få for 76’ers i denne sæson.

Svagheder
Bredden i truppen kombineret med Embiids helbred er 76'ers svaghed. I sidste sæson var de sårbare, når Embiid ikke spillede, og der er i sommerpausen ikke kommet nogen løsning i forhold til en erstatning, når Embiid skal hviles. Amir Johnson kan fungere til husbehov, men han er meget langt fra Embiids niveau. Ser man bort fra Saric og Embiid, så er der ikke meget at hente fra 76’ers frontcourt. Det ser heller ikke umiddelbart ud til, at Simmons har fået udviklet sit skud i offseason, hvilket ellers kunne tilføje en ekstra dimension til 76’ers-angrebet.

Forventninger
76’ers bør få en solid sæson, og jeg tror, at de langt hen ad vejen kan følge med Raptors i kampen om andet seed i Øst, men meget afhænger af Embiids helbred. Trupbredde er som udgangspunkt grunden til, at jeg placerer dem under Raptors. Yderligere er usikkerheden omkring, hvad Fultz kan levere også for stor til, at man for alvor kan indregne ham som en faktor for 76’ers. En lille x-factor har de dog i Chandler, som til trods for en lidt skuffende sæson i Nuggets sidste år kan vise sig som en meget værdifuld bænkspiller for 76’ers.

Milwaukee Bucks

Forventet startopstilling
PG: Eric Bledsoe – SG: Malcolm Brogdon – SF: Khris Middleton – PF: Giannis Antetokounmpo – C: Brook Lopez

Væsentligste transfers
Ind: Mike Budenholzer (træner), Brook Lopez, Ersan Ilyasova
Ud: Jabari Parker, Jason Terry

Styrker
Giannis viste sig allerede sidste sæson som en af de bedste spillere i ligaen, og at dømme ud fra hans preseason kampe så har han i sinde at forsætte, hvor han slap. Budenholzer ligner umiddelbart også et godt fit som træner og med tilføjelsen af Brook Lopez har Bucks langt om længe fået fat i en center, der kan skyde – Lopez har også vist sig som en fornuftig trepointsskytte, og det bør give ekstra plads til Bledsoe og Giannis under kurven.

Svagheder
Bledsoe levede ikke helt op til de forventninger, man kunne have til ham i sidste sæson, og det kræver en bedre indsats fra ham i denne sæson, hvis Bucks skal kunne spille med om en top 3-placering. Bucks har yderligere ikke en prangende bredde - særligt i backcourten ser jeg problemer. I sommerpausen har man mistet Parker, der var en god spiller fra bænken mod slutningen af sidste sæson, hvor han bidrog med nogle point fra bænken. Kigger man på Bucks-bænken i år, så er der hovedsageligt gode defensive spillere, og angrebsspillet kan komme til at afhænge for meget af starterne – særligt Giannis.

Forventninger
Den vigtigste tilgang i sommerpausen må være Lopez. Et af Bucks stort problemer sidste sæson var, at de manglede en center, de kunne give bolden til, og selvom det er en forringelse defensivt, så bidrager Lopez offensivt både med point, og med at skabe plads til de gennembrudsstærke spillere som Bledsoe og Giannis. Bucks bør kunne hænge på i toppen, særligt hvis Giannis forsætter med at dominere, og hvis de kan undgå skader. De er for afhængige af deres startere til, at jeg kan placere dem længere oppe, men jeg ser dem på en relativt "sikker" fjerdeplads.

Indiana Pacers

Forventet startopstilling
PG: Darren Collison – SG: Victor Oladipo – SF: Bojan Bogdanovic – PF: Thaddeus Young– C: Myles Turner

Væsentligste transfers
Ind:
 Tyreke Evans, Kyle O'Quinn
Ud: Glenn Robinson III, Lance Stephenson

Styrker
Stabilitet – truppen er stort set intakt i forhold til sidste sæson, hvor holdet imponerede. Yderligere har man i Tyreke Evans fået fat på en fuldgod erstatning for altmuligtmanden Lance Stephenson. Kan Evans tage det spil med, han leverede i Grizzlies, bliver han vigtig fra bænken og en kandidat til Sixth Man of The Year. Oladipo vandt Most Improved Player-awarden sidste sæson, og den form og selvtillid kan han meget vel tage med ind i den nye sæson. Startformationen ser fornuftigt ud, og der sidder fine erstatninger på bænken også.

Svagheder
Selvom Oladipo tog et skridt mod stjernestatus i sidste sæson, så mangler Pacers en rutineret stjernespiller. Jeg havde sidste sæson store forventninger til Myles Turner, men jeg synes ikke helt, at han ramte niveau, og skal Pacers tage et skridt videre, så kræver det, et han spiller op til sit potentiale. Evans er en kærkommen playmaker fra bænken, men han døjet en del med skader i karrieren.

Forventninger
Forventningerne til Pacers må være, at de præsterer på tæt på samme niveau som sidste år. Truppen er stort set intakt, og hvis vi ser en frisk Evans, er truppen bedre end sidste sæson. I en conference, der ikke ulmer af kvalitet, tror jeg, vi vil se et Pacers-hold, der hænger på i kampen om hjemmebanefordel i første runde af slutspillet. Pacers ligger ikke meget langt efter Bucks.

Washington Wizards

Forventet startopstilling
PG: John Wall – SG: Bradley Beal – SF: Otto Porter – PF: Markieff Morris – C: Dwight Howard

Væsentligste transfers
Ind: 
Dwight Howard, Jeff Green, Austin Rivers
Ud: Marcin Gortat, Mike Scott

Styrker
Man har i et par år efterhånden ventet på, at Wizards skulle toppe, men det er som om. der stadig er noget uforløst potetiale. Om det skyldes manglende kemi spillerne imellem er svært at vurdere. Holdet har til denne sæson fået tilføjet nogle fornuftige bænkspillere, og med en nærmest genfødt Dwight Howard på centerpositionen så er der måske grobund for, at Wizards igen bliver et hold, man skal regne med. Wall er en af ligaens bedste point guards, og han kan på gode dage volde alle hold problemer.

Svagheder
Der er ikke mange huller i startopstillingen, men man må påpege kemi som en svaghed, da det er svært at se, hvad der ellers skal være skyld i, at Wizards har underpræsteret. Bænken holder et fint niveau, men man mangler måske lige en rigtigt god spiller fra bænken, som kan komme ind og aflaste de bedste.

Forventninger
Jeg synes, at Dwight Howard fra sidste sæson er en fremragende tilføjelse til det her Wizards-hold, men til gengæld er det også endnu et ego til Wizards. Der bør dog stadig ikke være tvivl om, at Wizards kommer i playoff, men umiddelbart vurderer jeg dem til at være et stykke fra toppen, men de bør også være en del bedre, end de hold der skal kæmpe om de sidste slutspilspladser. Hvis man skal finde et hold i Øst, der kan overraske positivt i denne sæson, så vil jeg pege på Wizards.

Miami Heat

Forventet startopstilling
PG: Goran Dragic – SG: Dion Waiters/Wayne Ellington – SF: Josh Richardson/Justise Winslow – PF: James Johnson – C: Hassan Whiteside

Væsentligste transfers
Ind:
 Ingen
Ud: Ingen

Styrker
Defensiven er Heats bedste våben, mens man yderligere har en bred trup, hvor de fleste positioner er godt besat – uden at det vrimler med stjerner. Heat har fastholdt truppen fra sidste sæson, og selv Heat-legenden Wade har forlænget kontrakten. Der er dog lidt skader i truppen der kan have forstyrret optakten til sæsonen, men ellers bør alle aftaler m.v. være på plads.

Svagheder
Offensiven halter for Heat – de havde sidste sæson den dårligste offensive rating af alle playoff-hold. Det er umiddelbart svært at se, hvad Heat har ændret op til denne sæson. De har forsøgt at bytte sig til Jimmy Butler, og han ville bestemt være et tiltrængt våben til Heat-angrebet, men den trade ser desværre for Heat ud til at være død.

Forventninger
Offensiven kommer stadig til at være et problem for Heat – defensiven vil dog sikre dem en del sejre. De kommer formentlig til at få problemer mod de gode hold, men deres bænk er over gennemsnittet, og de bør ikke komme i problemer i forhold til slutspillet. Men de ligner heller ikke et hold, der kan brænde igennem og nå meget højere end et sjette eller syvende seed.

Detroit Pistons

Forventet startopstilling
PG: Reggie Jackson – SG: Reggie Bullock – SF: Stanley Johnson – PF: Blake Griffin – C: Andre Drummond

Væsentligste transfers
Ind: Dwane Casey (Coach), Jose Calderon, Glenn Robinson III, Zaza Pachulia
Ud: Anthony Tolliver

Styrker
Pistons har hentet Casey ind som ny træner for holdet, og det bør have en positiv effekt. Yderligere har man i Griffin og Drummond en af ligaens bedste frontcourts, som de fleste hold vil have svært ved at matche op med. Griffin tilføjer yderligere styrke til holdet som playmaker, hvor han kan tage lidt af ansvaret fra Reggie Jackson.

Svagheder
Jeg har stadig min tvivl om, hvorvidt Reggie Jackson er en spiller, der bør starte og styre et hold. Yderligere er truppen ikke særligt bred – det er vel kun Ish Smith af reserverne, som man i bund og grund kan have lidt forventninger til.

Forventninger
Pistons i playoff skyldes hovedsageligt, den manglende kvalitet hos de andre Øst-hold. Blake Griffin skal spille en meget stor sæson, hvis Pistons skal længere op end ottende seed. Den gennemgående kvalitet er simpelthen for lav hos Pistons. Tilføjelsen af Casey giver lidt mere tro på Pistons, men det ikke et godt hold.

Charlotte Hornets

Forventet startopstilling
PG: Kemba Walker – SG: Nicolas Batum – SF: Michael Kidd-Gilchrist – PF: Marvin Williams – C: Cody Zeller

Væsentligste transfers
Ind:
 Tony Parker, Bismack Biyombo
Ud: Michael Carter-Williams, Dwight Howard

Styrker
Hornets har stort set samme trup som sidste år – med undtagelse af Howard.

Truppen er stabil, og med tilføjelsen af Tony Parker har man fået en spiller, der giver en masse rutine. Yderligere har Malik Monk set godt ud i preseason, og han vil kunne bidrage med en tiltrængt energi og atletiske evner til Hornets-holdet.

Svagheder
Udover Walker så er der ikke mange pointscorere på holdet, og særligt centerpositionen ser svag ud offensivt. Walker skal bære stort set hele det offensive ansvar blandt starterne – og uagtet at han er en god spiller, så synes jeg ikke, at han er helt oppe på det niveau, hvor han kan bære hele angrebet en hel sæson.

Forventninger
Jeg har ikke de store forventninger til Hornets, og at de ender på en niendeplads skyldes hovedsageligt den manglende kvalitet hos resten af holdene i Øst. Hornets har ikke et godt hold, og vi skal se et overraskende højt niveau fra et par spillere som eksempelvis Monk og Hernangomez, hvis Hornets skal have noget ud af denne sæson. Hornets får en mellemsæson - de er ikke rigtigt dårlige, men de er heller ikke gode nok til playoff.

Cleveland Cavaliers

Forventet startopstilling
PG: George Hill – SG: JR Smith – SF: Rodney Hood – PF: Kevin Love – C: Tristan Thompson

Væsentligste transfers
Ind: Collin Sexton (Rookie)
Ud: LeBron James, Jose Calderon and Jeff Green

Styrker
Cavaliers styrke i år kan ligge i, at der ikke rigtigt er nogen. der tror på dem, fordi LeBron James nu er væk. Det kan få de tilbageværende spillere til at rykke tættere sammen og kæmpe alt, hvad de kan, for at bevise at de kan klare sig uden LeBron. Truppen er ikke helt håbløs, og spillere som Hood, Hill og Love bør producere pæne tal offensivt.

Svagheder
Holdet har mistet deres styrmand gennem mange år. Det bliver en helt anden måde, holdet skal spille på nu. Love bliver en vigtigt brik, men han har set meget lidt atletisk ud i de seneste sæsoner, hvor han har været plaget af mange småskavanker.

Forventninger
Det faktum, at LeBron er væk, gør, at flere har en tendens til at afskrive Cavaliers helt. Men truppen er faktisk ikke så dårlig igen – en del vil dog afhænge af, hvilket niveau vi vil se fra Love. Jeg tror ikke helt på Love og resten af Cavaliers, men hvis jeg skal komme med et bud på et hold, der kan overraske ved at komme med i slutspillet eller være tæt på, så hælder jeg mod Cavaliers.

Cleveland Cavaliers over 30,5 sejre til odds 1,95 hos Bet365*

Jeg tror, der vil være en generel tendens til, at Cavaliers  undervurdereslidt i år, fordi LeBron James er væk. Truppen ser ikke helt skidt ud, og det faktum, at ingen tror på dem, kan give en mere fandenivoldsk attitude og få truppen til at rykke sammen for at modbevise kritikerne. CV: 53-54 %.

Brooklyn Nets

Forventet startopstilling
PG: D’Angelo Russell – SG: Allen Crabbe – SF: DeMarre Carroll – PF: Rondae Hollis-Jefferson – C: Jarrett Allen

Væsentligste transfers
Ind: Kenneth Faried, Shabazz Napier, Jared Dudley, Ed Davis
Ud: Dante Cunningham, Jeremy Lin, Jahlil Okafor, Nik Stauskas

Styrker
D’Angelo Russell er en dygtig pointscorer, og da han blev skadet sidste sæson, viste Dinwiddie rigtigt fine takter som starter, hvilket giver Nets en solid guard rotation. Generelt kan Nets faktisk spille med rimeligt bred rotation, da der ikke er markant kvalitetsforskel på starterne og reserverne.

Svagheder
Nets har brugt de sidste par sæsoner på at gøre klar til sommeren 2019, hvor man håber at kunne tiltrække et par superstjerner. Dette betyder, at der i høj grad bliver gået på kompromis i forhold til kvaliteten af de spillere, der er på holdet

Forventninger
Det ved at være længe siden at der er nogen der har haft forventninger til Nets, og jeg tror heller ikke der er mange der har det i år. De har langt fra det værste hold i Øst, men de bør stadig være en stykke fra at kæmpe med om slutspilspladserne.

Chicago Bulls

Forventet startopstilling
PG: Kris Dunn – SG: Zach LaVine – SF: Justin Holiday – PF: Lauri Markkanen* – C: Robin Lopez

*Markkanen er skadet og formentlig ude i cirka seks uger endnu – det må forventes, at Jabari Parker starter i stedet for ham, alternativt Bobby Portis.

Væsentligste transfers
Ind: Jabari Parker, Wendell Carter Jr. (rookie)
Ud: Jerian Grant

Styrker
Bulls har efterhånden fået samlet en pæn mængde talentfulde spillere, og man har formået at holde truppen intakt i forhold til sidste sæson – det kan give lidt længe ventet stabilitet til de mange unge spillere. Holdet har i Markkanen en meget lovende spiller, og med tilføjelsen af Jabari Parker har Bulls fået en spiller, der kan lede, holdet når starterne hviles.

Svagheder
Holdet er ungt og mangler rutine,. Bulls har ikke en entydig leder eller en stjernespiller, der kan tage ansvar, når de møder modgang. Guard-positionerne er en anelse tyndt besatte - det er ikke imponerende, hvad der kan sættes ind, når Dunn og LaVine skal hviles.

Forventninger
Bulls skal forsøge at få mest muligt ud af deres talenter, og sæsonen skal bruges til at få givet en masse spilletid til dem. Bulls-holdet får en svær start, da de må undvære Markkanen. Havde han været klar fra start, ville jeg muligvis have placeret dem lidt højere – men stadig et stykke fra slutspilsbasket.

Orlando Magic

Forventet startopstilling
PG: D.J. Augustin – SG: Evan Fournier – SF: Jonathon Simmons/ Jonathan Isaac – PF: Aaron Gordon – C: Nikola Vucevic

Væsentligste transfers
Ind:
 Mohamed Bamba (rookie), Timofey Mozgov, Jerian Grant
Ud: Bismack Biyombo, Mario Hezonja

Styrker
Magic har fået tilført en del talent i løbet af de sidste par sæsoner med Jonathan Isaac sidste år og Bamba i år. Yderligere har man ikke givet slip på noget væsentligt. Magic har en ret atletisk trup, der på de gode dage kan give problemer for de fleste hold.

Svagheder
Det virker ikke til, at der er en klar plan for, hvad Magic skal, og hvordan de skal spille. Man har fået samlet en del atletiske spillere sammen, men i stedet for at få udviklet på de unge spillere, så vælger man forsat at give en spiller som Vucevic mange minutter - bevares, han gør det da fint, men Magic vinder bare stadig ikke kampe (nok). Magic er yderligere tyndt besat på PG-positionen.

Forventninger
Ligesom flere af de andre hold i Øst så mangler Magic en klar superstjerne, og selvom der er godt med talent i truppen, så virker det bare stadig ikke overbevisende, det der sker i Orlando. Holdet mangler også en god backup PG, og jeg var overrasket over, hvor lidt de fik ud af Simmons i sidste sæson. Det kræver, at rigtigt mange tinge falder heldigt ud, hvis Magic skal overraske i år – og ikke bruge det meste af året i bunden af Øst.

New York Knicks

Forventet startopstilling
PG: Trey Burke  – SG: Tim Hardaway Jr. – SF: Kevin Knox – PF: Kristaps Porzingis* – C: Enes Kanter

*Porzingis er skadet, og Lance Thomas forventes at starte for ham.

Væsentligste transfers
Ind: Kevin Knox, Mario Hezonja
Ud: Kyle O'Quinn, Michael Beasley

Styrker
Knicks har i Porzingis en helt speciel spiller, og når han spiller, er Knicks et helt andet hold. Knicks har yderligere en talentfuld mængde guards, og de kan køre med bred rotation på guard-positionerne. Knicks-rookien Knox har vist fine takter, og han bør få rig mulighed for at udvikle sig i denne sæson.

Svagheder
Porzingis er skadet på ubestemt tid – han kan potentielt ende med slet ikke at spille i denne sæson. Holdet er meget skrøbeligt uden Pozingis, og Knicks excellerer hverken offensivt eller defensivt. Det virker yderligere stadig uklart, hvad Knicks helt præcis vil på PG-positionen, hvor de har Burke, Mudiay og Ntilikina, men hvem vil Knicks satse på for fremtiden?

Forventninger
Holdet er meget afhængige af Porzingis, og jeg kan godt frygte lidt for, at vi ikke kommer til at se meget til ham denne sæson, og derfor placerer jeg Knicks så lavt. Kunne vi se frem til en frisk Porzingis, ville Knicks rangere højere, men truppen imponerer ikke, og planen for, hvordan holdet skal udvikles, virker ikke helt klar. Jeg tror, de får en meget svær sæson, og at kommer til at hænge fast i bunden af Øst.

Atlanta Hawks

Forventet startopstilling
PG: Trae Young – SG: Kent Bazemore – SF: Taurean Prince – PF: John Collins/Vince Carter – C: Dewayne Dedmon/Alex Len

Væsentligste transfers
Ind: Trae Young (Rookie), Vince Carter, Jeremy Lin, Justin Anderson, Alex Len
Ud: Dennis Schroder, Mike Muscala

Styrker
Skal man fremhæve en spiller fra sidste sæson hos Hawks, så må det være Prince, som faktisk viste ganske fornuftigt spil i begge ender af banen. Holdet har til denne sæson fået tilført en god portion rutine i form af Vince Carter, som de unge spillere skal lære af. I draften valgte man Trae Young, der går direkte ind som starter – og så har man tilført Lin som backup.

Svagheder
Rookien Trae Young skal være den startende PG, og uanset om han ser talentfuld ud eller ej, så mangler han stabilitet. Kent Bazemore fik en stor kontrakt for et par år siden, men har ikke kunne leve op til den hype, der var omkring ham, og han virker ikke til at have selvtilliden til at være den spiller, man kunne forvente af ham.

Forventninger
Der er ingen, der har forventninger til Hawks i denne sæson. Sæsonen skal bruges på at udvikle truppen. Hawks kan i glimt vise gode takter, men jeg ser dem ikke vise stabilitet nok til at kæmpe med om andet end en bundplacering i Øst.