Og momentumhavende Montpellier. Se spiltanker om næste runde i den bedste franske fodboldliga. Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Efter en stærk omgang i seneste runde er jeg tilbage i plus på mine tip, og de løse spiltanker kører endnu bedre. Men vi skal i gang med en ny runde.

Her har jeg har indtil videre fundet værdi i udestærke Lille og momentumhavende Montpellier. Mere kan dukke op de næste par dage.

I følgende optakt leveres en gennemgang af hvert opgør i denne runde, med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. 

Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene? Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg ofte have foreløbige idéer. Tættere på kampene (hvor der fx kan opdukke nye skader) kan det være at jeg får nye idéer der måske endda går imod de oprindelige spiltanker, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Hjælp meget gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.

Bordeaux – Marseille

Spilles fredag 5/4 kl 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Under 2,5 mål til odds 1,71 hos

Der bør være sejrsfokus hos begge hold; Bordeaux uden sejr i seneste 6 kampe, Marseille i seneste 2. Målrigt? Måske, men girondinerne var impotente i seneste runde, og Marseille må undvære angriber Germain og har tvivl om kollega Balotelli, samtidig med at defensiven styrkes markant. Sjovt faktum: Marseille har ikke vundet i Bordeaux siden 1978. En serie så grel at der tales om en forbandelse...

Bordeaux (nr 13)
God trup, men uropræget sæson med to trænerfyringer, senest i start-marts. Talentfuldt forsvar hvor der begås en del fejl (men god keeper i Costil). Hurtige og pågående fløje, men de har haft mange formdyk, og angriberne (inkl Andreas Cornelius), ellers gode på papiret, har scoret for lidt.

Ny træner lige før landskampspausen i marts: Paolo Sousa. Spiller 3-4-3. Inkl plads til topscorer Kamano; var pga en del bænkninger sur på Bedouet (som nu er trænerassistent i klubben). Er stadig sur. Så sur at han svinede ham til i et nyligt interview og efterfølgende måtte stå skoleret over for klubledelsen; blev dog tilgivet.

Sousa før Marseille-kampen: Vigtigt at vinde. Men respekt for Marseilles kvaliteter – og på vagt over for gæsternes pressing.

Form: Uden sejr i seneste 6 kampe. Men efter 2 tab i træk uafgjort i seneste 3 kampe.

Senest: 1-1 hjemme mod Rennes. Nydeligt spil. Så heldig 0-0 i Amiens hvor girondinerne ikke havde én eneste afslutning inden for målrammen.

Trupnyt: Tvivl om: fløjindskifter Kalu, angrebsindskifter Cornelius, højreback-afløser Palencia, midtbanereserve Tchuoameni

Marseille (nr 5)
Det offensive topniveau er imponerende, men bundniveauet er lavt, både offensivt og defensivt (og målmand Mandanda ikke hvad han har været). Dog: Mere stabilitet siden skifte til 4-4-2 i januar. Desuden: Offensiv været klart mere slagkraftig siden selviske, men modstanderopslidende og målfarlige Balotelli kom til i januar, og både forsvar og midtbane har været i klar fremgang efter unge folk har fået chancen i stedet for rutinerede/mætte.

Form: 5-2-1 i seneste 8 kampe. 

Senest: 1-3-tab hos ærkerival PSG. Midterforsvar var dog nydeligt; til gengæld var offensiven bleg, bortset fra Germain. 2-2 hjemme mod Angers. 3 karantæner, men Angers endnu mere svækket. Marseille-føring på 2-0 via mål scoret i 6. og 16.  Angers-udligning via to straffespark. Hjemmeholdet var overlegent i de første 25 minutter, men tog så for løst på det, og samtidig strammede angevinerne op, blev solide i forsvaret og pressede flittigt. Klassisk Angers - de nægter at give op, bæsterne :-). 

Trupnyt: Tibage efter karantæne: målmand Mandanda, den hurtige midterforsvarer Kamara og den solide back Sakai. De var savnet mod Angers. Ny i karantæne: angriber Germain. Hvem skal så være makker til Balotelli? Evt højrefløj Thaivin. Så er der dog to egoister i front. Der er i øvrigt skadestvivl om Balotelli og venstrefløj Ocampos, så offensiven risikerer at være markant svækket.

Lyon – Dijon

Spilles lørdag 6/4 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Agterlanterne Dijon ligner et nemt bytte for storklubben Lyon, især hvis kreatør Sliti – holdets klart bedste offensivmand – og def-midtbanemand Abeid stadig er ukampdygtige. Men pas på det lave odds for hjemmesejr. Lyon er ustabil, eksemplificeret af sidste uges fortjente sejr i Rennes fulgt af tirsdagens pokalsemifinale-nederlag på 2-3 hjemme mod samme klub.

Lyon (nr 3)
Ustabilt hold. Har i år fx slået PSG og snublet mod Nice og Strasbourg. Når det kører, vældigt stærk offensiv (Depay dog humørspiller og sur når ikke bruges) og typisk god gang i chanceproduktionen. Men defensiv afgiver generelt mange chancer (især ved kontra), også når der spilles med tre midterforsvarere (Marcelo slasklangsom). Men målmand Lopes knalddygtig.

Usikkerhed om træner Genesio. Vil gerne blive i klubben i næste sæson, men mange fans vil af med ham, og præsident Aulas tøver med at forlænge kontrakten.

Form: 4-1-1 i seneste 6 L1-kampe. + nederlag i tirsdagens pokalsemifinale hjemme mod Rennes.

Senest: 1-0-sejr i Rennes. Ret god kamp; pæn kontrol, men ret få store chancer. Dem var der til gengæld en del af i tirsdagens pokalsemifinale mod samme klub, denne gang hjemme: 2-3-nederlag efter skidt forsvarsspil og ujævn offensiv. Bemærk: I begge Rennes-kampe spillede Lyon 4-3-1-2 (normalt 4-2-3-1), med først Traoré, så Depay på bænken.

Trupnyt: Tvivl om venstreback Mendy (afløser Rafael ret ringe fredag) og højreback-afløser Tete der missede Rennes-kampene.

Dijon (nr 20)
Kvikfodet og teknisk offensiv med fint potentiale, men efter nogle hvedebrødsdagskampe med fin dynamik efter januar-trænerskifte til Kombouaré er holdet sunket ned i noget der ligner apati. Impotens fremme (bortset fra kreatør Sliti), usikkerhed i forsvaret.

Form: 0-1-8 i seneste 9 kampe. Spil også ringe. 

Senest: 0-4 hjemme mod PSG og 0-1-tab hos bundholdskollega Guingamp. Her var forsvaret dog ganske godt, minus en ringe målmand Allain. 0-1 hjemme mod Nice. Forsvar igen ok (dog svag modstand), men offensiv igen ringe. Nice dog endnu ringere, så ret uheldigt tab. Bestemt ikke hjuplet af dumt rødt til Sammaritano.

Trupnyt: Karantæne: Offensivafløser Sammaritano. Skadestvivl om midtbanemand Abeid og kreatør Sliti der begge missede Nice-kampen.

Amiens – Saint-Étienne

Spilles lørdag 6/4 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

X til odds 3,2 hos

Med et par gode sejre har Saint-Étienne indtaget fjerdepladsen og er favorit mod nr fjerdesidst. Men Amiens viser også glimrende form, især på eget græs. Det ligner en tæt kamp.

Amiens (nr 17) 
Generelt er defensiv ikke god (målmand Gurtner dog dygtig), men den kan stå kompakt og drille. Uden at sprudle ser offensiv klart bedre ud fra februar med Konaté tilbage fra skade, Ghoddos vendt hjem fra Asian Cup og med lejesvend-angriber Guirassy.

Form: 3-3-1 i seneste 7 kampe, 2-3-0 (4-3) i seneste 4 kampe og nydeligt spil. Dog bedst hjemme.

Senest: Fortjent hjemmesejr over Nîmes fulgt af ret heldig 0-0 i Angers (der brændte straffe). Og i seneste runde 0-0 hjemme mod Bordeaux. Havde fortjent bedre; holdt girondinerne helt fra fadet og havde selv en del forsøg.

Trupnyt: Tilbage efter karantæne: midterforsvarer Lefort. Angriber Guirassy stadig i skammekrogen (3. kamp af 3).

Saint-Étienne (nr 4)
Helgenklubben spiller gerne positiv, boldbesiddende fodbold under Gasset – med driblestærke Cabella og Khazri som iøjnefaldende offensivfolk. Og det går generelt godt (ind i mellem koster det mod gode kontrahold). Men Saint-Étienne KAN også være solid og forsigtig. Dog langsomt midterforsvar.

Form: 3-0-3 i seneste 6 kampe. Efter periode med tungt spil, storsejr i Caen trods mange fravær (dog billig baggrund; elendigt spil af hjemmeholdet).

Senest: Fortjent 0-1-tab hjemme mod Lille, men så 5-0-sejr i Caen. Bl.a. stærkt spil af angriber Beric der ellers har siddet meget på bænken. Startede også inde mod Nîmes og scorede i fortjent 2-1-sejr.

Trupnyt: Angriber/topscorer Khazri tilbage efter 2 kampes karantæne, træner Gasset efter 1 kamp. Også tilbage, efter skadespause: Forsvarsstyrmand Perrin, Venstreback Silva nok stadig ukampdygtig.

Spørgsmålet er hvordan træner Gasset, for Beric synes mest effektiv i en 4-2-3-1-formation, men der skal også være plads til Khazri. Han kan placeres som 10'er, men hvad så med Cabella? Tjah, enten Cabella eller Khazri kan placeres på en fløj, men her har Nordin og Hamouma gjort det glimrende i seneste par kampe.

Angers – Rennes

Spilles lørdag 6/4 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

X til odds 3,2 hos

Ikke et decideret lokalpderby, men dog kun 130 km mellem de to vestfranske byer, og det tegner intenst og tæt. Rennes har den bedste trup, men Angers har hjemmebane og et stædigt hold der er dygtigt til gøre comebacks. Desuden har Rennes en tirsdagskamp i benene (vandt dog flot i Lyon, dvs gejst). Begge hold med en del skadestvivl.

Angers (nr 11)
Stærk fysik, velorganiseret defensiv (dog tungt midterforsvar), godt hovedspil (farlig på dødbolde) og gode kontraer. Ofte ineffektiv foran mål. Medmindre holdet er bagud; imponerende comebacks, gerne fra to mål nede.

Form: 3-5-1 i seneste 9 kampe, siden slut-januar hvor spilkvaliteten fik nogle nøk opad med skifte til tre midterforsvarere. Siden temmelig godt spil og nydelige resultater. Dog i marts: defensiv temmelig usikker, og offensiv ustabil. 

Senest: Efter flot comeback i Montpellier skuffende 0-0 hjemme mod Amiens. Men ret uheldigt; glimrende spil og brændt straffe. Seneste runde: 2-2 i Marseille trods mange Angers-fravær (Marseille havde dog 3 karantæner). Marseille-føring på 2-0 via mål scoret i 6. og 16. Angers-udligning via to straffespark. Hjemmeholdet var overlegent i de første 25 minutter, men tog så for løst på det, og samtidig strammede angevinerne op, blev solide i forsvaret og pressede flittigt. Klassisk Angers - de nægter at give op, bæsterne :-). 

Trupnyt: Midterforsvarer Pavlovic (vigtig) er tilbage fra karantæne. Skadestvivl om venstreback Manceau og angriber Bahoken der begge missede Marseille, og . Problem hvis Bahoken mangler, især fordi kollega Kanga nok stadig er ukampdygtig. Andre kæder end angrebet kan dog score mål.

Rennes (nr 9)
Med unge, men dygtige, Stéphan ved trænerroret siden start-december er Rennes et velorganiseret hold der samtidig via dribler Ben Arfa og hurtige folk som Sarr er dygtigt til at bringe modstanderne ud af balance. En del boldtab af fx Ben Arfa betyder dog også muligheder til modstanderen, men godt forsvar bremser de fleste.

Form: 7-3-4 i L1 siden start-dec. 1-2-2 i seneste 5 ligakampe. + sejr i tirsdagens pokalsemifinale i Lyon.

Senest: lidt heldig 1-1 i Bordeaux. 0-1-tab hjemme mod Lyon i kamp ret fattig på store chancer; fortjent dog – Lyon var bedst. Rennes dog med 3 karantæner. 3-2-sejr i Lyon i tirsdagens pokalkamp; ikke ufortjent.

Trupnyt: tvivl om højreback Traoré (manglede i begge Lyon-kampe – afløser Zeffane gjorde det dog godt) og den hurtige midterforsvarer Silva (missede Lyon-kampene; den kæmpestore afløser Nyamsi dog glimrende). Nok stadig ude: førstekeeper Diallo (afløser Koubek er habil) samt nogle marginalfolk, fx angriber Siebatcheu.

Guingamp – Monaco

Spilles lørdag 6/4 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Blot 3 pladser skiller de to hold, men storklubben Monaco er favorit efter stærkt forår. Nederlag i seneste, men 3 spillere vender tilbage fra karantæne, og Guingamp har en onsdagskamp (også tab) i benene. Spørgsmålet er om der er værdi i odds cirka 2,1 (Unibet) for udesejren?

Guingamp (nr 19)
Talentfuld, men ustabil offensiv. Forsvar ret tungt. Startnovember-fyring af Kombouaré og hyring af klubbens tidligere succestræner Gourvennec hjalp på spillet, men ikke så meget på resultaterne. Det har dog været bedre i 2019.

Form: 2-3-2 i seneste 6 kampe. Efter i alt 1 mål imod i 6 kampe seneste dog 2 mål imod.

Senest: Sidste lørdag: ligacup-finale: 0-0 mod Strasbourg der vandt via straffespark. Onsdag: fortjent 0-2-tab i Montpellier. Godt spil af målmand Caillard, men forsvar mindre godt. Offensiv ditto, bortset, tl dels, fra Thuram der var ok.

Trupnyt: Nok ude med skade, som i seneste 2 kampe: def-midtbanemand Deaux. Nok ude ligesom onsdag: angriber Roux (starter/indskifter).

Monaco (nr 16)
Efter elendigt efterår har diverse januartransfers (tilgang, bl.a., af Fabregas og fløjspiller Martins) og Jardims tilbagevenden til trænerposten i samme måned betydet klar fremgang. Der er dog stadig lakuner, især defensivt. Monaco har diverse individualister og stor slagkraft, men rigtigt sammenspillet er holdet ikke endnu. 

Form: 4-3-1 i L1 siden Jardim vendte tilbage.

Senest: Fortjent 1-0-sejr hos Lille. Så 0-1 hjemme mod bundhold Caen. Ret uheldigt (og der var 3 karantæner + Fabregas-skade).

Trupnyt: Venstreback Ballo, def-midtnanemand Silva og midterforsvarsafløser Jemerson er tilbage fra karantæne. Tvil om midtbanemand Fabregas.

Nîmes - Caen

Spilles lørdag 6/4 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Det var ret heldigt, men Caen vandt i Monaco; forårets første sejr til de nedrykningstruede normannere. Kan de også overraske ustabile Nîmes der har flot topniveau, men skidt bundniveau?

Nîmes (nr 12)
Oprykkerklubbens topniveau er imponerende, men bundniveauet er temmelig elendigt, og indsatserne er ustabile. Offensiv dynamisk og modig. Defensiv ofte hullet. Målmand Bernardoni hurtig på stregen, men usikker i luftspillet.

Form: 3-0-3 i seneste 6.

Senest: Fortjent 1-2-tab i Amiens fulgt af bedre spil og uafgjort hjemme mod Strasbourg hvor Nimes flot og fortjent vendte 0-2 til 2-2, samt fortjent 1-2-tab i Saint-Étienne hvor Nîmes generelt havde det svært på midtbanen. Desuden mærkeligt at højrefløj Thioub startede ude.

Trupnyt: Tilbage fra karantæne: midterforsvarer Landre. Tvivl om højreback Alakouch der missede seneste runde. Fortsat ukampdygtig: angriber Depres (bedste frontløber; der er dog diverse andre dygtige offensivfolk der kan være vældigt giftige når i hopla) samt forsvarsreserve Harek. Andet: midtbanekæmpe Diallo der blev langtidsskadet i efteråret har besluttet at stoppe karrieren.

Caen (nr 18)
Enkelte gode spillere, men overordnet tynd trup. Og rutinerede kræfter som midterforsvarer Baysse har svigtet. Stadig: God midtbanetekniker i Fajr, hurtige kanter i Ninga og Beauvue og snu centreforward i Crivelli (der dog ind i mellem bruges som højrekant; mærkeligt).

Ekstra træner: I slut-februar blev erfarne Courbis hentet ind som hjælper til uerfarne Mercadal. Courbis troede han skulle være chefen, men blev i slut-marts sat på plads af klubben; er kun assistent. Uelegant.

Form: 1-2-8 i år. Men sejren kom i seneste runde.

Senest: 0-5 hjemme mod et ellers meget mandefaldsramt Saint-Étienne-hold. Sæsonens elendigste indsats af normannerne. Men lige efter landskampspausen 1-0-sejr hos stærke Monaco (der dog havde en del fravær). Temmelig heldigt; hjemmeholdet burde have scoret, og normannerne fokuserede næsten udelukkende på forsvar efter tidlig føring. Men: Sejr!

Trupnyt: Tvivl: forsvarsafløser Genevois.

Reims – Lille

Spilles søndag 7/4 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Lille asian handicap 0 til odds 1,84 hos

Ligatoer Lille har raget masser af point til sig på udebane, inkl sidste weekends comeback-sejr i Nantes. Reims (nr 6) har haft en flot sæson, især hjemme, men oprykkerklubben kollapsede i onsdagens udekamp i Strasbourg. Kan sidde i ben og hoveder. 
Læs hele analysen​​​​​​​

Toulouse – Nantes

Spilles søndag 7/4 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Under 2 mål til odds 2,04 hos

Text

:
Toulouse har spillet målfattigt i seneste kampe – trods en generelt positiv spilattitude. Nantes er frustreret efter 3 nederlag i træk, men har generelt et solidt forsvar, har en onsdagskamp i benene og må undvære angriber Coulibaly.

Toulouse (nr 14)
Mange sommerudskiftninger, inkl på trænerposten. Kvikke offensivfolk, især Gradel. Men problemer i efteråret, bl.a. pga forsvarsskader og pga talentfuld (hurtig, hovedstødsstærk og boldfast) midterforsvarer Todibo der blev sat af fra 12. runde fordi han ville væk (rejste i januar). Spil har generelt været en del bedre i 2019.

Form: 1-2-3 i seneste 6 kampe, inkl 1-5-tab i Lyon, men seneste 3: 1-1-0 fulgt af tab, men tæt kamp mod PSG.

Senest: fortjent 1-0 hjemme over Guingamp og 1-1 i Nice. Her var spillet dog tungt, og pointet ret heldigt. 0-1 hjemme mod PSG i tæt kamp. Pariserne havde dog mange fravær.

Trupnyt: Skadestvivl: målmand Goicoechea havde erobret en startplads, men blev skadet og missede PSG, og kreatør Dossevi. Ukampdygtig: fløjiindskifter Jean.

Nantes (nr 15)
Efter tung sæsonstart klare fremskridt efter trænerskifte i oktober til erfarne og viljestærke Halilhodzic der ynder direkte spil med lav risiko for farlige boldtab. Defensiv generelt solid. Men januarsalg af topscorer Sala og hans død ved flystyrt medførte sorg og en del ustabilitet, og selv om afløser Coulibaly kan være god, er offensiven mindre slagkraftig nu.

Form: 2-1-4 i seneste 7 kampe.

Senest: 2-3 hjemme mod Lille. Nantes foran 2-0, men fortjent tab, selv om Pallois (ellers god kamp) begik stor fejl ved Lilles sejrsmål, og selv om Eysseric brændte straffe til sidst. Onsdag 0-3-tab i Paris i pokalsemifinale (og fraværsramte PSG brændte straffe i 2. halveg); Nantes kunne dog have fået straffe i 1. halvleg.

Trupnyt: Ny fravær pga karantæne: angriber Coulibaly. Nok stadig ude: def-midtbanemand Krhin (4. kamp i træk) og offensiv-indskifter Boschilia (2. kamp). Efter 1 måneds skadespause fik den hurtige venstrefløj Waris 30 min mod PSG.

Nice – Montpellier

Spilles søndag 7/4 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Montpellier asian handicap 0 til odds 2,12 hos

Montpellier virker formstærkere og har flere våben end Nice der har et ganske solidt forsvar, men offensiven er tynd, grænsende til det impotente. God mulighed for udeholdet i dette sydfranske opgør om fortsat Europa-håb.
Læs hele analysen​​​​​​​


PSG – Strasbourg

Spilles søndag 7/4 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Strasbourg +2 asian handicap til odds 2,6 hos

Strasbourg har fået point i 2 af de seneste 5 kampe mod den suveræne ligaetter PSG. Alsacianerne har en onsdagskamp i benene, men sparede en del, og PSG der også spillede onsdag, er fortsat uden Neymar og nok også flere andre markante folk.​​​​​​​

PSG (nr 1)
Trods 6'er-problemer (og dårlig stemning mellem træner Tuchel og sportschef Henrique) fører PSG L1 klart. Uheldig, men også dum (og arrogant), CL-elimination mod Man Utd i marts.

Form: 8 ligasejre i træk + sejr i pokalsemifinale.

Senest: Uoverbevisende indsats og 1-0-sejr i Toulouse. Dog mange fravær. Mål af Mbappé. Onsdag: 3-0 over Nantes i pokalsemifinalen (Nantes kunne dog have fået straffe i 1. halvleg).

Trupnyt: Kreatør Neymar stadig ude (siden januar; tilbage i træning denne onsdag). Stadig ude: sammen med angriber Cavani og højreback Meunier og for 3. i træk offensivmand Di Maria? Stadig sat af: midtbanemand Rabiot.

Strasbourg (nr 9)
Godt efterår (efter systemskifte til tre midterforsvarere) og stærk start på 2019. Solid defensiv og effektiv offensiv. Formdyk i februar. Årsag: Skader/karantæner samt muligvis at succes i ligacuppen tog fokus og gjorde en halvhøj ligamidterplacering mindre interessant.

Form: 1-5-3 i seneste 8 kampe, men efter dårligt spil i februar og start-marts, bedre siden; inkl nydelige resultater. 

Senest: Sidste lørdag: Ligacup-finalesejr via straffesparkskonkurrence efter 0-0 mod Guingamp. Onsdag: 4-0 hjemme over Reims der burde have været foran ved pausen, men generelt flot kamp af Strasbourg der endda manglede midterforsvarer Koné pga skade samt kørte turnover – startsparede angriber Ajorque, kreatør Thomasson, midtbanefolk Sissoko og Prcic samt forsvarer Caci – samt kørte uvant formation (4-3-3).

Trupnyt: Skadestvuivl: midterforsvarer Koné. Nok stadig ude: den erfarne midtbanemand Martin (væk siden februar), kreatørafløser Corgnet, midtbaneafløser Grimm, angrebsreserve Saadi, fløjindskifter Grandsir.

Regnskab


Seneste optakt

Tip
Antal & indsats: 7
Overskud: 2,64
Tilbagebetalings%: 137
Tipodds-lukkeodds: fald 0,11

Løse spiltanker
Antal & indsats: 3
Overskud: 4,04
Tilbagebetalings%: 235
Tipodds-lukkeodds: fald 0,02

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 51
Overskud: 2,35
Tilbagebetalings%: 105
Tipodds-lukkeodds: fald 0,67

Løse spiltanker
Antal & indsats: 48
Overskud: 8,82
Tilbagebetalings%: 118,5
Tipodds-lukkeodds: fald 3,54