Fire tip og fem spilidéer. Se Jens Bøyes spiltanker om næste runde i den bedste franske fodboldliga. Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Årets franske rundeoptakter har fået en god begyndelse med overskud for både deciderede tip (16 styk) og løse forslag (24 styk). Se regnskabet for neden.

Nu gælder det næste runde hvor jeg håber for tredje gang i træk at ramme et tip der involverer Marseille, det sydfranske galehus. Bemærk også braget mellem Lyon og PSG.

I følgende optakt leveres en gennemgang af hvert opgør i denne runde, med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene?

Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg typisk have foreløbige idéer. Tættere på kampene kan det være at jeg får nye idéer der måske endda går imod de oprindelige spiltanker, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Hjælp meget gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.

Lille - Nice

Spilles fredag 1/2 kl 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Nice +0,5 til odds 2,08 hos

Solide Nice spillede også offensivt flot i sidste uges sejr over Nîmes, og hurtige Saint-Maximin kan meget vel true Lilles lidt tunge centerforsvar. Hjemmeholdet har gang i en flot sæson og vandt senest i Marseille, men sejren var ret heldig. 
Læs hele analysen

Angers - Dijon

Spilles lørdag 2/2 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Dijon asian handicap 0 til odds 2,88 hos

Dijon har gejst efter to flotte indsatser og sejre. Efter diverse elendige indsatser gik det spillemæssigt bedre for Angers i sidste uge, men sejr blev det ikke til, og det tunge forsvar og ditto midtbane kan få det svært mod de kvikke sennepskorn. 
Læs hele analysen

Bordeaux - Guingamp

Spilles lørdag 2/2 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Bordeaux til odds 1,91 hos

Oddset er steget til et interessant leje. Bundproppen Guingamp har offensivt potentiale, men forsvaret ser elendigt ud, og holdet har midtugekamp i benene. Bordeaux-angrebet gjorde det dårligt i Strasbourg, men har nogle stærke folk, inkl nytilkomne Maja.

Bordeaux (nr 12) så offensivt tynd ud i sidste weekends 0-1-tab i Strasbourg, og spørgsmålet er hvordan det går i onsdagens ligacaup-semifinale samme sted. Holdet har ellers mange gode offensivfolk, inkl danske Cornelius, men det er længe siden det virkelig har klikket. Værd at bemærle er at topscorer/venstrefløj Kamano har været ringe spillende siden et ønsket skifte til Monaco gik i vasken i midt-januar. Men netop hentet er Sunderlands talentfulde topscorer Maja – han kan meget vel presse Cornelius og Briand til at spille bedre. Det er et defensivt plus for hjemmeholdet at den stærke midterforsvarer Pablo nok er tilbage efter skade – han får muligvis comeback i ligacup-semifinalen og ellers nok her.

Guingamp (nr 20) har også ligacup-semifinale i midtugen, tirsdag – og sågar pokalottendedelsfinale næste midtuge, torsdag 7/2. Men det vigtigste er at overleve i den bedste række. Hvor det ser skidt ud for agterlanternen efter to tab i træk, 0-9 og 0-1, begge med elendige defensive indsatser. Bretonerne har glimrende potentiale, i hvert fald offensivt – vistes fx med 2-1-sejr i Paris i ligacupkvartfinalen i begyndelsen af året – men det vises lidt for sjældent. Hold dog øje med hurtige Thuram og med angriber Mendy; han er ex-Bordeaux og er nok ret så motiveret i dette opgør.

Monaco - Toulouse

Spilles lørdag 2/2 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Toulouse asian handicap 0 til odds 3,5 hos

Toulouse har spillet glimrende i 2019. Monaco har på papiret klart det bedste hold, men det er usammenspillet, og tilbagevendte Jardim skal nok bruge lidt tid til at få styr på tropperne. Monegaskerne har desuden midtugekamp i benene og er generelt svage hjemme.

Efter nogle grumme nederlag har Monaco (nr 19) hentet Jardim tilbage til trænerposten i et forsøg på redde holdet fra nedrykning. Den dygtige træner - førte klubben til mesterskab og CL-semifinale i 2017 – blev fyret i oktober efter dårlig sæsonstart hvor han virkede metaltræt, men han kan meget vel have fået ny inspiration i sin pause, og han har helt klart en bedre trup at arbejde med end i oktober. Nogle vigtige folk er blevet klar efter skader, og her i januar har klubben hentet Naldo, Fabregas, Ballo-Touré, Vainqueur og senest Gelson Martins. Naldo har karantæne efter et par røde kort, men truppens potentiale er glimrende. Problemet er at spillerne ikke kender hinanden. Hvor hurtigt kan Jardim få et slagkrafttig hold ud af det? Bemærk i øvrigt: Tirsdag spillede Monaco ligacup-semifinale i Guingamp. Angriber Falcao har dog friske ben; han havde karantæne tirsdag

Toulouse (nr 13) har spillet godt i 2019, inkl sidste weekends underholdende 0-0 hjemme mod Angers hvor begge hold brændte straffespark. I forrige weekends 1-0-sejr i Nîmes fik den nytilkomne midterforsvarer Shoji en god debut. Vigtigt på et hold hvor stortalent Todibo har været sat af siden november pga kontraktuenigheder (nu solgt til Barcelona, først gældende fra sommer, men han spiller næppe i mellemtiden). Kollega Amian bør være tilbage fra karantæne. Midtbanefolk Cahuzac og Sidibé er nye folk i skammekrogen, men de er ikke idealstartere. Toulouse har pokalottendedelsfinale på tirsdag.

Rennes - Amiens

Spilles lørdag 2/2 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Under 2,5 mål til odds 1,76 hos

To velorganiserede hold der begge har problemer med at få offensiven til at sprudle. Rennes har stort potentiale, men har fået tung start på 2019.

Efter en flot afslutning på 2018, med ny træner, unge, men organisationsstærke Stéphan, ved roret, har Rennes (nr 10) fået en tung start på 2019 og tabte senest 1-4 til PSG i Paris. Driblekongen Ben Arfa & Co er ustabile. På onsdag skal bretonerne spille pokalottendedelsfinale mod Lille, men ligaen vejer nok tungest. Tvivl om venstreback Bensebaini, men midterforsvarer Mexer er nok tilbage. Nyt fravær: højreback Traoré der lagde op til mål mod PSG.

Amiens (nr 18) er bleg offensivt, men temmelig solid defensivt. Holdt PSG stangen indtil et forkert dømt straffe i 2. halvleg, var tæt på at få uafgjort i Lille og tabte så to gange knebent til Lyon, i pokalen og i ligaen. Hjemmeholdet må stadig undvære offensivmand Ghoddos, def-midtbanemand Zungu samt kantindskifter Cornette, og offensivmand Mendoza er nyt fravær.

Reims - Marseille

Spilles lørdag 2/2 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Marseille asian handicap 0 til odds 1,99 hos

Marseille spillede godt senest. Tabte uheldigt og bør have stor sejrstrang. Selv uden topscorer Thauvin ser midtbane og offensiv godt ud, især efter køb af Balotelli. Reims er defensivt solid, men offensivt bleg og må undvære sin bedste angriber. 
Læs hele analysen

Nîmes - Montpellier

Spilles søndag 3/2 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Montpellier til odds 2,9 hos

Solide og farlige Montpellier bør have gode chancer for at vinde dette lokalderby, selv uden fans. Nîmes har en farlig offensiv, men den er ustabil og må undvære angriber Depres, og Krokodille-defensiven er blandt rækkens dårligste.
Læs hele analysen

Saint-Étienne - Strasbourg

Spilles søndag 3/2 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Under 3 mål til odds 1,45 hos

Subtopkamp mellem to hold der begge har en onsdagskamp i benene. Det kan blive tungt og målfattigt.

Efter en god start på 2019 har Saint-Étienne (nr 4) lidt to tunge tab. 1-2 hjemme mod arvefjende Lyon via et næstsidsteminuts-mål og 3-6 mod Dijon i pokalen. Her spillede SE med en del reserver, men stadig pinligt for et ellers solidt hold at lukke 6 mål ind. SE skal i øvrigt spille udsat kamp mod Nantes denne onsdag, og det opgør kan sidde i benene.

Strasbourg (nr 5) – solid og giftig - har gjort det flot i januar, men også her gælder det: Onsdagens ligacup-semifinale mod Bordeaux kan sidde i benene. Midterforsvarer Mitrovic er nok tilbage efter et par spilledages karantæne. Tvivl om venstreback Carole og midtbanemand Martin.

Lyon - PSG

Spilles søndag 3/2 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Over 3 mål til odds 1,78 hos

Topkamp mellem nr 3 og 1, men suveræne PSG er favorit – trods udebane og fravær af Neymar og Verratti. Kan nemlig sagtens score uden. Det lugter af en målrig kamp mellem to målsøgende hold.

Efter en tung start på året scorede storklubben Lyon (nr 3) sig en gejstgivende sejr i sidste weekends lokalderby mod Saint-Étienne med sejrsmål i næstsidste overtidsminut, og det blev fulgt op af to sejre – omend smalle – mod Amiens, i pokalen og i ligaen. Folk som målmand Lopes, midterforsvarer Denayer og midtbanemand Ndombele er stærke, og kreatør Fekir har opadgående formkurve, men midterforsvarer Marcelo er langsom (kostede dyrt i efterårets kamp mod PSG der scorede 5 kontrasmål), og offensivfolk Depay og Dembélé meget ustabile.

Efter en dårlig start på året med ligacup-nederlag mod Guingamp og dommerhjælp mod Amiens viste PSG (nr 1) klassen med 9-0 over selvsamme Guingamp. Skræmmende, især af angrebstrioen Neymar, Mbappe & Cavani. Og i øvrigt med Alves, normalt højre wingback, som kompetent defensiv-midtbanemand; kan meget vel være løsningen for et hold der længe har savnet en rigtig 6'er (han var dog mindre god mod Rennes). Så blev Neymar og spilfordeler Verratti skadet, men truppen er bred, og det blev til 2-0-sejr over Strasbourg i pokalen samt 4-1 over Rennes. Angriber Cavani og offensivkollega Di Maria i markant formfremgang, og lynhurtige Mbappé kan igen blive en grum torn i skoen hos Lyon-forsvaret. I øvrigt er iden interessante midtbanemand Paredes netop blevet hentet i Zenit, men skal han være 6'er eller Verratti-erstatning?

Regnskab


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 5
Overskud: 3,08
Tilbagebetalings%: 161,5
Tipodds/lukkeodds: fald 0,46

Løse spiltanker
Antal & indsats: 5
Netto-overskud: 3,12
Tilbagebetalings%: 162,5
Tipodds/lukkeodds: stigning 0,04

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 17
Overskud: 6,5
Tilbagebetalings%: 138
Tipodds/lukkeodds: fald 0,37

Løse spiltanker
Antal & indsats: 24
Overskud: 4,91
Tilbagebetalings%: 120,5
Tipodds/lukkeodds: fald 1,68