I 26. runde tager La Liga-ekspert Anders Rosengren et kig på samtlige af weekendens kampe, hvor han finder værdi på især de kampe, hvor Copa del Rey-holdene er impliceret. Der tegner sig et billede af et par svære opgør for især semifinalisterne Betis og Valencia. Begge hold mødes i en super vigtig retur torsdag aften og forventes at satse med idealopstillingerne.

25. spillerunde forløb uden større overraskelser. Top 3 forblev status quo via sejre til Barcelona, Atlético Madrid og Real Madrid, men topholdenes kampe efterlod dog alligevel et par indtryk:

Barca og især en sprudlende Messi satte streg under sit herredømme med en vild 4-2 sejr ude over altid svære Sevilla. Alt imens leverede Real Madrid en alt andet end overbevisende kamp i 2-1 sejren ude over Levante; en sejr skabt på to straffespark.

I bundzonen nægter Huesca fortsat at give op. Man fightede sig til et point på Cornellá-El Prat mod Espanyol og holder dermed stadig liv i håbet om overlevelse. Rayo er fortsat i krise og har nu indkasseret fire nederlag i træk og virker pt. fortabt i bundkampen.

I midter-regionen holdt Sociedad ikke blot fast i sin lange stime som ubesejret, man holdt tilmed fast i kontakten til både Europa League,- men også Champions League pladser. Rundens helt store vinder var Getafe, der med sin sejr i lokalopgøret hjemme mod Rayo Vallecano overtog den Champions League-givende 4. plads fra Sevilla.

Ugens bedste spot findes især i Betis' og Valencias kampe, mens der for anden gang i ugen er kæmpekamp på Bernabéu, når Barcelona kommer på besøg til el Clásico.

Rayo Vallecano - Girona


Kampen spilles fredag den 1. marts klokken 21.00. Se mere info i vores matchcenter

Rayo møder op med fire nederlag i træk og med kniven for struben i nedrykningszonen. Næsten ligeså svært har Girona det, men de fik dog skabt et boost med 2-1-sejren ude over Real Madrid i forrige runde og remiset hjemme mod Sociedad i sidste weekend. Dermed har katalanerne fået skabt en buffer på fem point ned til stregen. Men netop Rayo er i den forbindelse en direkte rival, og taber Girona det her sekspoints-brag, så kan der meget vel kun være to point ned til stregen inden næste spillerunde.

Rayo Vallecano har ingen nye skader eller karantæner til weekenden og kan altså stille i stærkeste, men det er ikke usandsynligt, at træner Michel ændrer lidt. Det gjorde han også i sidste weekend, hvor blandt andre backen Advíncula blev smidt på bænken sammen med den nye centrale midt Mário Suarez.

Girona vil gøre alt for at holde fast i stimen lige nu, og man bør ikke forvente at se store ændringer i startopstillingen. Eusebio overraskede dog i weekenden ved at droppe femmands-forsvaret til fordel for en firebackkæde og han smed dermed en ekstra offensiv, Choco Lozano, ind i startelleveren.

Espanyol - Real Valladolid 

Kampen spilles lørdag den 2. marts klokken 13.00. Se mere info i vores matchcenter

Espanyol roder stadig lidt rundt i spillet, for selvom man er ubesejret i fire runder i træk, så ser det ikke altid videre imponerende ud. Og slet ikke sidste weekends 1-1-kamp hjemme mod Huesca. Man fik aldrig rigtigt skabt den dominans, som man kunne have forventet. Huesca spillede lige op med Espanyol og var generelt aldrig underlegne som sådan. Træner Rubi har ingen nye skader eller karantæner og kan og vil måske give genvalg til alle startere fra sidste weekend. Igen går Espanyol ind til kampen med en klar idé om, at det her opgør kan og skal vindes. Præcis som mod Huesca...

Valladolid tabte weekendens udekamp mod Betis, bedst som man havde sat sig for at lukrere på gæsternes hårde program og distraktion. Man savnede desværre en afgørende fod på den sidste tredjedel af banen og endte istedet med at blive straffet hårdt af to kontraløb af Betis i anden halvleg. Bundzonen nærmer sig, og Valladolid skal helst fra Espanyol med point.

Valladolid savner lidt af den organisation, som man havde tidligere, og man savner især noget styrke i kontrafasen. Finder Valladolid spillet frem, så vil de have en chance for at kunne straffe Espanyol på omstillinger, såfremt Espanyol på ny leverer en rodet og uinspireret kamp.

Træner Sergio González har ingen nye skader eller karantæner. Den defensive midt Lusimi og den offensive midt Toni er fortsat eneste fravær.

Villarreal - Alavés

Kampen spilles lørdag den 2. marts klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter

Must win kamp for Villarreal, der ikke tænker frem mod torsdagens Europa League 1/8-finale mod Zenit. Ligaen har absolut førsteprioritet, og man vil kæmpe for livet i nedrykningszonen. Kun en sejr tæller, og man har set en del fremgang i spillet og resultaterne, siden træner Calleja vendte tilbage for nogle uger siden.
Eneste nye fravær er den centrale midt Cáseres. Det overlever man. Der bør være god og opbakkende stemning på La Cerámica til weekendens super vigtige kamp.

Alavés møder op med et remis hjemme mod Celta i sidste weekend og holder stadig fast i sin ekstremt flotte position på sjettepladsen. Træner Abelardo gør fortsat underværker med en forholdsvis ydmyg trup, og han har især fået banket en stærk organisation ind i holdet såvel som en sublim holdånd. Om det rækker på dagen mod et teknisk stærkere Villarreal-mandskab, som tilmed kommer med max motivation, kan være tvivlsomt.
Alavés har et nyt fravær, da den faste højreback Ximo Navarro må sidde over med karantæne.

Jeg synes, det ligner værdi på et toptændt Villarreal med La Cerámica i ryggen og med kniven for struben. Den spillemæssige fremgang på det seneste har været markant, og det lille, ydmyge, men stærkt kæmpende Alavés-hold kan komme i klemme. Jeg ser værdi i Villarreal.

Villarreal-sejr til odds 1,70 hos Unibet

Must win-kamp for det opblomstrede Villarreal-hold under træner Calleja, der bør have en teknisk fordel overfor det stærkt organiserede, men simple Alavés-mandskab.

Huesca - Sevilla

Kampen spilles lørdag den 2. marts klokken 18.30. Se mere info i vores matchcenter

Huesca fik 1-1 ude mod Espanyol i sidste weekend og er fortsat inde i sin bedste stime i sæsonen. Set over de sidste fem kampe er Huesca formmæssigt i top 7, og man har nu kun seks point op til stregen. Der er derfor intet, der er slut endnu, og det fornemmer man på holdet. De giver den gas, de gør det godt, og de tror virkelig på det, de laver.
Træner Franciso har ingen nye skader eller karantæner til weekenden, men må stadig se bort fra den faste centerforsvarer Insua og den faste offensive midt Melero. Overordnet set styrkes man dog, da den faste højre back Miramón vender tilbage fra karantæne.

Sevilla tabte det store macho-opgør hjemme mod Barcelona i sidste weekend og har nu endegyldigt sagt farvel til det sidste håb om medaljer. Der er 11 point op til Real Madrid på 3. pladsen og 20 point op til Barcelona. Det vigtigste er nu fremfor alt at sikre Champions League-pladsen, men heller ikke den er sikker nu. Man mistede den med nederlaget til Barcelona, da Getafe samtidig slog Rayo Vallecano i weekenden. Der er altså pres på Sevilla, som skal vinde. De har dog også et øje rettet mod torsdagens Europa League 1/8-finale hjemme mod Slavia Prag.

Dog er tjekkerne formodentlig til at have med at gøre, så man bør forvente, at træner Machín stiller i stort set stærkest mulige opstilling her mod Huesca i bestræbelserne på at genvinde 4. pladsen og CL. Den stærke venstreback Escudero forventes at være eneste nævneværdige fravær til weekenden.

Real Madrid - Barcelona

Kampen spilles lørdag den 2. martis klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter

Tredje Clásico indenfor tre uger, som har budt på to Copa del Rey-semifinaler, hvor Barca trak sig sejrrigt ud med samlet score på 4-1. Dog har Real Madrid spillemæssigt vist sig stærke og havde ikke helt fortjent den skæbne i cuppen. Så selvom Real møder slagne op til den tredje Clásico på kort tid - nu i ligaen - så er det ikke uden selvtillid. Publikum på Bernabeu var også klart mere medfølende efter 0-3-nederlaget på Bernabeu onsdag aften i cuppen, fordi de kunne se, at Real gav, hvad de kunne, og fordi de kunne se nogle linjer i spillet, som var ganske gode. Det eneste, der manglede, var skarpheden på den sidste tredjedel af banen.

Real Madrid har som udgangspunkt ingen nye fravær andet end karantænen til forsvarsreserven Nacho. Men spørgsmålet er, om nogen af spillerne er kommet skidt ud af pokal-braget mod Barca onsdag aften.

Barcelona møder op med en flot 4-2-sejr ude over Sevilla i ligaen i sidste weekend samt den friske 3-0 sejr ude over Real Madrid i cuppen. En enorm saltvandsindsprøjtning for katalanerne, som dermed har the upper hand rent mentalt inden liga-klassikeren lørdag aften.

Det gode for Barcelona her er, at man nu allerede har sat sig i respekt i magtbalancen med Real, så selv et nederlag her i ligaen vil ikke være verdens undergang. Der vil stadig være hele seks point ned til Real Madrid, omend Atletico Madrid med en sejr over Sociedad selvfølgelig kan spille sig ind og lægge sig fire point fra Barca. Uanset virker cup-sejren og den seneste ligasejr over Sevilla til at have skabt ro og overblik i Barcelona.
Cillessen og Artur vendte tilbage fra skade i midtugens pokalkamp, så som udgangspunkt mangler man kun forsvarsreserven Vermaelen og midtbanereserven 
Rafinha.

Eibar - Celta Vigo 

Kampen spilles søndag den 3. marts klokken 12.00. Se mere info i vores matchcenter

Eibar måtte ned og bide i græsset i sidste weekends vigtige baskiske derby ude mod Bilbao. Et fortjent nederlag, som for en stund satte magtbalancen på plads mellem lilleputten Eibar og mægtige Bilbao.
Træner Mendilibar går ind til 26. spillerunde mod Celta uden nye skader eller karantæner, så han kan og vil med stor sandsynlighed give genvalg til alle startere fra sidste og forrige weekend. Eibar ligger fortsat lunt på 11. pladsen med 31 point uden risiko for fare i bundzonen og med seks point op til Europa League-zonen. 

Celta går anderledes ind til det her opgør, for hvor alt forholder sig roligt og idyllisk for baskerne, så er galicierne fra Vigo hårdt presset. Træner Cardoso overlevede sidste weekend med et point ude mod Alavés, men kan ryge nu her mod Eibar, hvis man taber. En hård og betydningsfuld fraktion i Celtas omklædningsrum har indtil videre anmodet ledelsen om at give Cardoso en chance mere, men ledelsens nåde ophører helt sikkert med et nederlag her.

Der er ingen nye skader eller karantæner i Celta, men man lider fortsat under det enorme fravær af  lederen og topscoreren Iago Aspas, som stadig er skadet. Man er et andet og meget svagere hold uden Aspas, og ikke engang Maxi Gomez formår at løfte offensiven for tiden. Svær, svær kamp, hvor Celta i den grad skal have arbejdshandskerne på præcis som i remiset ude mod Alavés i sidste weekend.
Det ventes, at træner Cardoso påny holder fast i sit nye femmands-forsvar i bestræbelserne på som minimum at holde nullet og slippe fra Eibar med et point.

Real Betis - Getafe

Kampen spilles søndag den 3. marts klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter

Real Betis møder op med 2-0-sejr ude over Valladolid i sidste weekend og endda med flere rotationer i startopstillingen, da man sparede spillere frem mod midtugens pokalsemifinale ude mod Valencia. Kampen bliver afviklet efter offentliggørelsen af den her artikel, så det er uvist, om Betis løber ind i nye skader inden ligaopgøret mod Getafe.

Betis skulle have spillet Europa League 1/8-finale i den kommende midtuge, men røg ud til Rennes i sidste runde og har altså ikke nogen ‘distraherende’ opgave inden opgøret her. Dog kan der være en del træthed ovenpå torsdagens pokalkamp mod Valencia, og det kan gøre ondt mod et fysisk stærkt Getafe-hold, som på ingen måde har spillet samme komprimerede program med pokal og Europa League i de seneste uger.

Getafe møder op med en frisk 2-1-sejr hjemme over Rayo Vallecano i sidste weekends lokalopgør, hvor de tilmed nappede Champions League-pladsen fra Sevilla. Den skal for alt i verden forsvares her mod Real Betis, som man måske kan tryne fysisk, men også taktisk. Getafe vil være topmotiveret, og hvad vigtigere er: friske og veludhvilede, hvilket man næppe kan sige om Betis.

Eneste nye fravær i Betis er den faste, karantæneramte venstreback Antunes. Ude er fortsat den centrale midt Markel Bergara og kanten Amath, begge langtidsskadede.

Getafe-sejr på det asiatiske +0,25 handicap til odds 2,02 hos LeoVegas

Getafe kan formodentlig udnytte trætheden hos hjemmeholdet, som lige har afviklet hård pokalsemifinale i midtugen mod Valencia. Getafe møder friske og formstærke op til det vigtige opgør, hvor CL-pladsen skal forsvares.

Real Sociedad - Atlético Madrid

Kampen spilles søndag den 3. marts klokken 18.30. Se mere info i vores matchcenter

Real Sociedad er fortsat ubesejrede under træner Imanol og hev i sidste runde et remis med hjem fra altid svære Girona på Montilivi. Det gode run har betydet, at man nu skimter Europa League-pladserne og sågar Champions League-zonen, som er henholdsvis to point og fire point væk. Man er altså med helt fremme, og der er fortsat ekstremt meget på spil for Real Sociedad, der til besøget af Atlético for alvor er motiveret. Det batter altid mere for baskerne, når storhold som Real, Barca og Atlético kommer på besøg.

Træner Imanol har ingen nye skader eller karantæner og må fortsat se bort fra den stærke centrale midt Illarramendi, som er eneste fortsat ærgerlige fravær. 

Atlético Madrid møder op med en frisk 2-0-sejr hjemme over Villarreal, hvor Morata endelig kom på tavlen efter ellers at have scoret både mod Real Madrid og Juventus, men hvor begge mål dog senere blev annulleret af VAR. Man møder op uden nye skader eller karantæner, og man har hverken Copa del Rey eller Champions League at se til, for man er allerede ude af cuppen, og returen mod Juventus i CL spilles først den 12. marts. 

Selvom Real Sociedad fortsat er ubesejret under Imanol, så kan første nederlag komme her. Man møder et Atletico-hold, som har fuldt fokus på ligaopgøret, da der ikke er distraherende midtuge-opgaver, og man jagter stadig Barcelona i topkampen, mens man fortsat for alt i verden vil holde ærkerivalen Real Madrid under sig. Jeg synes, det ligner værdi på Atlético Madrid på det asiatiske -0,25 handicap til det odds, der står lige nu.

Atlético Madrid-sejr på det asiatiske -0,25 handicap til odds 1,85 hos Bet365

Atlético ligner et hold, der kan bryde Sociedads positive stime i kraft en større kollektiv organisation og bedre taktisk forståelse.

Valencia - Athletic Bilbao 

Kampen spilles søndag den 3. marts klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter

Valencia møder op med 1-1 ude mod Leganés i sidste weekend i en kamp, som mest af alt stod i vejen for den langt vigtigere pokalsemifinale-retur hjemme mod Real Betis, som spilles torsdag aften. Med rotationer i startelleveren fik Valencia dog et hæderligt remis med fra Butarque i Madrid-forstaden.

Til weekendens hjemmekamp mod Bilbao kan der på ny forekomme flere rotationer i startformationen, da man dels møder op med en tung og formodentlig meget intens Copa del Rey kamp i benene fra torsdag aften, og dels skal i ilden igen den førstkommende torsdag i Europa League, når man hjemme tager imod Krasnodar i førsteopgøret af 1/8 finalerne. Så der er altså mere end nok at se til for Valencia, som meget vel kan være pænt distraheret her mod Bilbao.

Den faste centerforsvarer Garay forventes stadig at sidde over med skade, men der kan eventuelt støde flere til lazarettet efter torsdagens pokalsemifinale mod Betis

Bilbao er i den grad ligaens helt store samtaleemne. Træner Garitano har forvandlet det baskiske hold og har hevet dem fra en truende nedrykning til en potentiel Europa League plads. Man har nu kun fire point op til EL, så der er pludselig mere end bare ære at spille for for baskerne.

Bilbao har i den grad fået skik på spillet, og man spiller ikke blot med mere selvtillid og flow, man har også fået ændret stilen til en mere direkte og mindre vævende stil. Sidst men ikke mindst er defensiven i den grad blevet stabiliseret. Så Bilbao møder op i bedst tænkelige form og med fuldt udhvilet trup og ligner her en decideret trussel for det formodentlig halvtrætte og semi-ufokuserede Valencia-hold, som har ekstremt meget om ørerne lige nu.

Athletic Bilbao-sejr på det asiatiske +0,50 handicap til odds 1,91 hos Bet365 (nu 1,93)

Ekstremt formstærke Bilbao bør kunne udnytte sin fysiske overlegenhed mod et formodentlig træt Valencia-hold, som har spillet to kampe i hver uge i snart to måneder i træk.

Leganés - Levante

Kampen spilles mandag den 4. marts klokken 21.00. Se mere info i vores matchcenter

26. spillerunde slutter på Butarque, hvor Leganés spiller sin anden hjemmekamp i træk efter at have spillet 1-1 mod Valencia i sidste weekend.

Man møder op til mandagens kamp med et nyt ærgerligt fravær, da den formstærke angriber og topscorer En-Nesyri er ude med karantæne. Braithwaite og En-Nesyri har været et glimrende makkerpar på det seneste, og alt tyder nu på, at danskeren skal parres med den tidligere faste offensiv Carillo. En angriber med mindre speed end En-Nesyri men med stor styrke i feltet. Braithwaite og Carillo har endnu ikke haft muligheden for at spille sammen, så man bør ikke nødvendigvis erklære Leganés for super svækket i offensiven, før vi har set, hvordan den nye duo fungerer. Det er ikke usandsynligt, at det faktisk kan komme til at give mening.

Levante tabte knebent 1-2 hjemme mod Real Madrid i sidste weekend, men slap ikke bare helskindet, men flot fra kampen. Man kunne sagtens have fået point, men tabte efter polemik og to straffesparkskendelser til Real Madrid, og man bør ikke være moralsk ramte af nederlaget - nærmest tværtimod.

Der bør ikke blive ændret stort i træner Paco Lopez’ startopstilling. Dog glider den faste centrale midt Rochina ud med karantæne. Der kan ellers meget vel blive genvalg til alle øvrige startere fra kampen mod Real Madrid.

Sidste rundes regnskab                     

Spiltip i sidste uge:                      
Antal og indsats: 0                                       
Overskud:  0
Tb%: 0

Spilovervejelser i sidste uge:
Antal og indsats: 4
Overskud: -1,20
Tb%: 70

Samlet regnskab

Spiltip i alt:  
Antal og indsats: 4
Overskud: -2,10
Tb%: 52,5

Spilovervejelser i alt:
Antal og indsats: 28
Overskud: +2,58
Tb%: 109,21