Seneste runde gav røde tal for Bundesliga-ekspert Rasmus G, og det skal der rettes op på i denne uge, hvor der er flere interessante opgør. Rundens helt store største overraskelse var Gladbach, der tabte 0-3. Er Gladbach på vej ned nu, og er min tidligere eufori over holdet en fejl?  

Inden seneste runde var Dortmund skidt kørende og uden sejr i fem kampe i træk. Kampen mod Leverkusen gav en 3-2-sejr og tre tiltrængte point, men spillet haltede stadig, og spørgsmålet er, om det er for sent for Dortmund at vende momentum.

De kan måske få hjælp i den kommende runde, hvor de møder Augsburg, som fik en fodboldlektion af Freibug, mens Bayern München skal på en på papiret svær udebane hos Gladbach, der dog har skræntet på det seneste.

Endnu en spændende runde i Bundesligaen venter, og BetXperts Bundesliga-ekspert, Rasmus G, er klar med analyser og spiltanker. Som altid er kommentarer og overvejelser altid velkomne i kommentarfeltet under artiklen.

FC Augsburg – Borussia Dortmund 

Augsburg fik i seneste runde en afklapser på hele 5-1 ude mod Freiburg. Den defensive indsats hos Augsburg var ganske enkelt helt forfærdelig: adskillige personlige fejl og dårlig indstilling førte til flere Freiburg-scoringer. 

Reece Oxford fik rødt kort i over tiden, mens Khedira, Schmidt og Baier spillede ekstraordinært ringe.

Augsburg står til denne kamp mod Dortmund med et stort problem i defensiven, da Oxford nu har karantæne, Hinteregger er smuttet til Frankfurt, og Gouweleeuw er skadet. Det kan betyde, at der skal dannes et midterforsvar af Danso og Khedira. Et makkerpar, der ikke ligefrem oser af defensiv kvalitet. 

Dortmund spillede et underholdende opgør hjemme mod Leverkusen, som de vandt 3-2. Det var dog i mine øjne ikke fortjent, da Leverkusen stort set var bedre på alle parametre. Dortmund var dog det mest kyniske hold i sidste ende, og de tog tre vigtige point til mesterskabsræset.

Ekstra positivt for Dortmund er, at Reus er tilbage i træning og kan komme i spil til en bænkplads mod Augsburg. Samtidig startede Zagadou og Akanji også sammen i midterforsvaret, hvilket betyder, Dortmund snart kan stille i stærkeste opstilling igen. 

Eintracht Frankfurt – TSG Hoffenheim 

Frankfurt lod sig i seneste kamp bestemt ikke påvirke af, at de havde spillet Europa League om torsdagen, hvor størstedelen af de faste spillere var med. De slog Shaktar 4-1 på hjemmebane, og efterfølgende blev Hannover kørt over 0-3 ude.

Begge kampe var flotte offensive indsatser, hvor der blev skabt mange chancer. Eftersom hverken Leipzig eller Gladbach vandt, har Frankfurt nu kun fem point op til den meget eftertragtede 4. plads.

Frankfurt har ingen nye fravær, og Abraham er klar igen, samtidig med at den nye signing Toure gjorde debut med stor stil i midterforsvaret. 

Hoffenheim har været på en svær udebanetur til Leipzig, men efter en fornuftig indsats fik de hevet 1-1 med hjem. Hoffenheim spillede bedst i 1. halvleg, men efter et formationsskifte i 2. Halvleg af Leipzig var det spil til et mål ,og det var Hoffenheims.

Hoffenheim er formentlig fortsat uden Vogt, Rupp, Hübner og nu også Kaderabek, som har karantæne. Selvom Posch og Kasim har gjort det fornuftigt, så står Hoffenheim til dette opgør alt andet lige svagere end normalt. 

Frankfurt +0 Asian til odds 1,86 hos Bethard (nu 1,78)

Nagelsmann forsøgte at grave sig ned i hele 2. halvleg mod Leipzig, men Hoffenheim kunne ikke modstå presset. Jeg forventer derfor, at Hoffenheim vil have større fokus på offensiven igen, da man samtidig også er svækket defensivt og derfor som udgangspunkt må forvente, at et godt kørende Frankfurt-hold kommer på tavlen. Det bør også give en del omstillingschancer til Frankfurt, som har vist ren klasse i deres seneste to kampe.

Hertha Berlin – Mainz 05 

Hertha Berlin spillede en rigtig god defensiv kamp mod Bayern, hvor man nærmest fik lukket helt ned for de regerende mestres offensiv. Man endte dog med et nederlag, da Martinez kom højest på et hjørnespark og sikrede en 1-0-sejr. Endnu en gang var heldet ikke på Herthas side. Midtstopperen Rekik fik direkte rødt mod Bayern og er derfor i karantæne. 

Mainz fik en meget nødvendig succesoplevelse, efter at været blevet hamret ned deres sidste tre opgør. Det blev Schalke, der måtte lægge ryg til, og de tabte helt fortjent 3-0. Mainz spillede sig nemt til chancer, men måske på en billig baggrund. Schalke virker helt fortabte, og det er fort tidligt at sige, at alt er vendt for Mainz nu på baggrund af den kamp. 

Hertha Berlin - Mainz: 1 til odds 1,87 hos Bethard

Hertha Berlin har spillet fint, men været forfulgt af uheld. Mainz vandt 3-0 hjemme over Schalke, men der er stadig meget plads i deres defensiv. Læs hele spilforslaget her.

Bayer Leverkusen – SC Freiburg 

Leverkusen led senest et uheldigt nederlag ude mod Dortmund, men set over hele kampen gjorde de en god figur og bør kunne fortsætte de samme takter. Der var dog ikke det samme flow i spillet med Baumgartlinger på midten, og det kan være, Bosz vælger at sætte Aranguiz derned igen og så starter med Alario eller Paulinho inde.  

Freiburg fik deres største sejr i sæsonen, da de hjemme vandt 5-1 over Augsburg. De var kyniske, da Augsburg lavede fejl, og det var en fortjent sejr. Der var dog stadig rigelig med plads i Freiburg-defensiven, og den er stadig ikke på det ønskede stadie. Havde Augsburg været ligeså kyniske, så kunne de måske også have lavet to-tre mål.

Koch mangler fortsat, mens Höfler træner med igen, men næppe bliver klar. Den defensive akse på midtbanen er altså stadig ude, og det er svært at se, hvordan Freiburg skal få styr på den defensive del lige foreløbig. 

Over 3 mål asian til odds 1,77 hos Bethard (nu 1,75)

Bosz var en anelse mindre offensivt indstillet mod Dortmund, og var måske også tvunget til det grundet Bellerabis skade. Nu er det dog en anderledes opgave mod Freiburg, og her kan han tillade sig at stille uden Baumgartlinger og så satse hårdt på offensiven endnu en gang. Freiburgs offensiv er blevet markant forbedret siden Grifos ankomst, og de har bestemt muligheder for at komme på tavlen.

FC Nürnberg – RB Leipzig 

Efter et rødt kort i 4. minut så det svært ud for Nürnberg senest mod Düsseldorf. På trods af det tidlige røde kort kom Nürnberg alligevel foran 0-1, men måtte i sidste ende lide et 2-1 nederlag.

Midtbanespilleren Simon Rhein og kanten Pereira har begge karantæne til den kommende kamp. Der er generelt mange fravær i Nürnberg, men værst af alt mangler man stadig den faste midtstopper Margreitter, og alternativerne er uden den store kvalitet. 

Leipzig tog hjemme i mod Hoffenheim hvor de spillede 1-1. Første halvleg så Hoffenheim bedst ud og kom også foran 0-1, men efter en taktisk ændring i 2. halvleg dominerede Leipzig. 4-4-2 systemet virker til at være den bedste offensive løsning for Leipzig, og den bør få genvalg mod Nürnberg.

Werner har døjet med en mindre skade, men bør være klar i weekenden. Dermed mangler man nu kun Upamecano som eneste faste spiller.  

Leipzig -1 asian til odds 1,89 hos Unibet

Leipzig er blevet mere stabile i deres præstationer og smider ikke så mange dumme point. Leipzig har i deres sidste tre udeopgør mødt bundhold, hvor de på fornem vis har kørt dem alle over. Nürnberg ligner det svageste hold i ligaen, og med alle deres fravær, så ser jeg gode chancer for, at dette opgør følger den velkendte formel.

Schalke 04 – Fortuna Düsseldorf  

Schalke fik endnu et hak i tuden, da de tabte 3-0 ude til et yderst skidt kørende Mainz-mandskab. Selvom de har været glade for Tedesco i Schalke, så kan han snart ikke have meget mere snor tilbage. Nu nr. 14 i ligaen med det spillermateriale bør være uacceptabelt for ledelsen.

De to angribere Burgstaller og Embolo træner så småt med igen, og Tedesco kan håbe, de to bliver hans redningsmænd.  

2-1 hjemme over Nürnberg efter at have været i overtal i næsten 90. minutter virker næsten ikke til at være godt nok. Ikke desto mindre er det tre point, som gør, at Düsseldorf nu er 12 point over stregen. 2. målmand Drobny er ude resten af sæsonen, mens 1. målmand Rensing først er på vej tilbage nu. 3.- Og 4. målmanden er begge skadet, så hvis Rensing ikke er klar, så kan Düsseldorf risikere at skulle spille med en helt uprøvet 5. målmand. 

Borussia Mönchengladbach – Bayern München 

Gladbach tabte for anden gang i træk småkagerne på hjemmebane, da de tabte hele 0-3 igen - denne gang mod Wolfsburg. Set over hele kampen et ganske ufortjent resultat, men stadig et stort nederlag. Det er også mærkværdigt, at Hecking har foretaget ændringer i startopstillingen og brudt med det klassiske ordsprog ”never change a winning team”.

Neuhaus, Strobl og Hermann spillede i starten af sæsonen fantastisk på midtbanen sammen, og selv om alle tre er klar, vælger Hecking at spille med nogle helt andre. 

Til Heckings forsvar var det den midtbane, som også tabte 0-3 hjemme til Hertha. Gladbach har tidligere slået Bayern 0-3 ude denne sæson, og de vil give alt, hvad de har, endnu en gang. 

Bayern vandt 1-0 hjemme over Hertha, men det var dog ikke, fordi de var bedst. En meget lige kamp, hvor Bayern-offensiven blev lukket helt ned.

Den største nyhed i Bayern i denne uge er sygdom, da hele fem spillere har været syge siden Hertha kampen og ikke været i stand til at træne. De fem spillere er Neuer, Ulreich, Hummels, Ribery og Lewandowski. Derudover er Kingsley Coman blevet skadet, og midtbaneparret Thiago/Goretzka er tvivlsomme. Sygdommen i Bayern virker ikke til at være kritisk, men seneste nyt er, at de onsdag stadig ikke har trænet, hvilket kan have betydning for kampen mod Gladbach. 

Gladbach +1 asian til 2,02 hos Bethard (nu 2,03)

Naivt? Ja, måske. På trods af at undertegnede har smidt en masse penge væk på Gladbach på det seneste, så holder jeg fast i, at de har et højere niveau, end bookmakerne vurderer. Gladbach har en fantastisk hjemmebane, og Bayern har historisk set svært ved at spille der. Holder man det sammen med Bayerns trup-nyheder og uvisheden om de syge spillere, så virker 2,02 på +1.0 for højt.  

VfB Stuttgart – Hannover 96 

Stuttgart var ikke spået de store chancer ude mod Werder Bremen, men formåede at få et fornuftigt 1-1-resultat med hjem. To point op til Augsburg nu og en sejr hjemme over Hannover er nødvendig. Gonzalez har stadig karantæne, mens Baumgartl fortsat ikke ser ud til at blive klar. To svækkelser, men to folk, der også har været ude de sidste par kampe, hvor der har været forbedringer i spillet. 

Hannover tabte helt fortjent 0-3 hjemme til Frankfurt, som var bedre på alle parametre i kampen. Både i kampen mod Hoffenheim og mod Frankfurt var der stor mangel på defensiv disciplin. Personlige fejl, dårlig attitude og placeringsfejl. Hannover kæmper med at finde den rigtige taktik, men intet ser ud til at virke. Den nye træner, Thomas Doll, har indtil videre også virket som alt andet end den rigtige løsning.  

VfL Wolfsburg – Werder Bremen 

Et stort resultat for Wolfsburg senest, da de slog Gladbach 0-3 ude. Et resultat, der må give holdet et boost, men Wolfsburg kan næppe regne med samme træfsikkerhed offensivt hver gang. Mehmedi viste endnu en gang, hvor vigtig en spiller han er for Wolfsburg. Selvom han kun fik en 25. minutter, lavede en to mål.

Ingen nye fravær i Wolfburg, og Mehmedi bør få en startplads igen efter sin skade. Med kun fire point op til 4. pladsen, bør Wolfsburg gøre alt for at tage tre point på hjemmebane mod Werder. 

Werder Bremen sad på det meste i kampen mod Stuttgart, men formåede ikke at skabe de store chancer. Langkamp havde en enkelt, han burde have scoret på, men ellers havde Werder svært ved at åbne et dybtstående Stuttgart-mandskab. De to angribere Harnik og Bartels er så småt på vej tilbage, men næppe i spil til en startplads. 

Wolfsburg - Werder Bremen: 1 til odds 2,20 hos Unibet (nu Bethard)

Werder Bremen har ikke tabt i seks Bundesliga-kampe, men har været heldige i flere opgør. Wolfsburg har været bedst på udebane, da de her har kunnet lade modstanderen tage initiativ og selv kunnet satse på omstillinger. Det har de haft svært ved at praktisere hjemme, men Werder Bremen vil gerne have bolden. På trods af at Werder gerne vil være i boldbesiddelse, har de svært ved at skabe chancer i det åbne spil. Jeg forventer et matchup, som tæller en del mere Wolfsburgs vej, da de kan afvente og spille på omstillinger.

Powerranking uge 9:   

1. Bayern München:  Ligner fortsat det stærkeste hold i ligaen, da Dortmund er faldet markant i niveau.

2. Bayer Leverkusen: Leverkusen tabte godt nok 3-2 ude til Dortmund, men var i mine øjne det bedste hold. Jeg fasterholder placeringen over Dortmund. 

3. Borussia Dortmund: Vandt 3-2 over Leverkusen, men en anelse heldigt. Dortmund mangler fortsat at vise klasse igen. 

4.RB Leipzig:  Leipzig viser, at de kan presse de andre tophold, da de i hele 2. Halvleg mod Hoffenheim dominerede og pressede på. 

5. Borussia Mönchengladbach:  Efter et 0-3 nederlag mere hjemme bliver jeg nødt til at rykke dem en placering ned. Jeg fastholder dog, at det er tæt mellem Leipzig og Gladbach. 

6. TSG Hoffenheim:  Hoffenheim fastholder sin placering, da de ikke formåede at holde føringen mod Leipzig. Derudover virkede det ikke, som om Nagelsmann havde noget modsvar på den taktiske ændring, som Leipzig lavede. 

7. Eintracht Frankfurt:  Frankfurt er i tæt løb med Hoffenheim, men fastholder indtil videre 7. Pladsen. De to hold møder hinanden i weekenden, og det bliver spændende, hvem der kommer bedst ud af den kamp. 

8. Hertha Berlin:  Det blev senest til et 1-0 nederlag mod Bayern München, men med en sublim defensiv indsat, som lukkede Bayern ned mere succesfuldt, end andre hold har gjort denne sæson. 

9. VfL Wolfsburg: En 0-3 sejr over Gladbach burde rykke Wolfsburg, men Hertha virker stadig som det stærkere hold. Hvis Wolfsburg kan begynde at vise styrke på hjemmebane, rykker de længere frem på listen. 

10. Werder Bremen: 1-1 hjemme mod Stuttgart er ikke tilfredsstillende, men da Werder ikke har tabt i seks kampe nu, holder de placeringen på listen. 

11. SC Freiburg:  Vinder 5-1 hjemme og viser offensiv klasse. Om det er Schalkes kritiske niveau, eller Freiburgs opadgående formkurve, der gør, at de overhaler, er svært at sige. 

12. Schalke 04:  3-0 ude mod Mainz er et skidt resultat, som gør, at Tedesco kan være tættere på sparket. Løsningerne kan være Embolo og Burgstaller, men hvor langt er de i genoptræningen? 

13. FC Augsburg:  Taber 5-1 til Freiburg, men det var måske en anelse misvisende. Freiburg var det bedste hold, men med en anelse mere skarphed fra Augsburg kunne de snildt have scoret 2-3 mål. 

14. Fortuna Düsseldorf:  2-1 hjemme over det dårligste hold i rækken, når man er en mand i overtal i 90 minutter – det rykker ikke holdet nogen steder. 

15. VfB Stuttgart:  Stuttgart fastholder placeringen over Mainz, da de fik 1-1 i en svær udekamp mod et formstærkt Werder-mandskab. 

16. Mainz 05:  3-0 over Schalke, og alligevel rykker de ikke op. Schalke er i en stor krise og kan tabe mod alle hold for tiden. Mainz scorede tre, men de defensive problemer er stadig til stede, og kan blive udstillet i næste runde. 

17. Hannover 96:  Tabte 0-3 hjemme mod Frankfurt, og defensiven er fortsat hullet som en si. Dog er Nürnbergs endnu ringere niveau fortsat grunden til, at Hannover ikke ligger sidst. 

18. FC Nürnberg:  Rødt kort efter fire minutter tegner et billede af et hold, som ikke er i balance. 

Sidste rundes regnskab                               

Spiltip i sidste uge:                          
Antal og indsats: 2                                           
Overskud:  -0.4   
Tb%: 78,5    

Spilovervejelser i sidste uge:    
Antal og indsats: 4    
Overskud: -2.1    
Tb%: 48,3    

Samlet regnskab    

Spiltip i alt:      
Antal og indsats: 8    
Overskud: +0,8    
Tb%: 110    

Spilovervejelser i alt:   
Antal og indsats: 22    
Overskud: -2,4    
Tb%: 89