Se Jens Bøyes spiltanker om næste runde i den bedste franske fodboldliga. Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Efter lidt ferie er jeg tilbage med hovedet under den franske guillotine. Den kommende runde byder umiddelbart ikke på en masse værdi, men lidt er der skam at komme efter, fx i den bretonske dyst mellem Guingamp og Nantes.

I følgende optakt leveres en gennemgang af hvert opgør i denne runde, med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. 

Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene? Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg ofte have foreløbige idéer. Tættere på kampene kan det være at jeg får nye idéer der måske endda går imod de oprindelige spiltanker, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Hjælp meget gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.

Caen – PSG

Spilles lørdag 2/3 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

PSG (nr 1) har 6 sejre i træk med samlet målscore 15-1, og i forhold til tirsdagens pokalsejr over Dijon kan angrebet forstærkes dels af formstærke Mbappé (sparet tirsdag), dels nok af Cavani, klar efter skade (form dog et ?). Men kreatør Neymar mangler stadig, og på onsdag venter CL-returkamp mod Man Utd. Storsejr i Normandiet? Måske, men langt fra sikkert.

Caen (nr 18) har onsdagskamp (pokal i Lyon der vandt 3-1) i benene og må undvære midterforsvarer Djiku og def-midtbanemand Diomandé samt har tvivl om angriber Crivelli. Men efter skidt start på 2019 med usikkert forsvar har det set mere solidt ud i seneste 2 ligakampe.

Angers – Monaco

Spilles lørdag 2/3 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Efter tung start på 2019 sadlede Angers i slut-januar om til tre midterforsvarere og gjorde defensiven mere solid, samtidig med at offensiven fik en bedre base. Offensiven fik et ekstra boost da kantskader i start-februar betød skifte fra 2 kanter og 1 centreforward til 2 mand i front, inkl unge Kanga der scorede 2 mod Strasbourg, Men han blev skadet tidligt i næste kamp. Den blev alligevel vundet med 3-0, men derefter røg offensiven tilbage i den vanlige impotens, og det blev til 0-1-tab i Guingamp i en chancefattig affære.

Kan Monaco udnytte det? Efter et elendigt efterår har diverse januartransfers og Jardims tilbagevenden til trænerposten betydet klar fremgang, og monegaskerne er 3-1-0 i seneste 4 kampe. Senest 2-0 over Lyon (der dog brændte straffe).

Men odds 2,3 (Unibet) for udesejr? Angers har et solidt, sammenspillet hold der er farligt på kontra og dødbolde. Monaco har diverse individualister og stor slagkraft, men sammenspillet er holdet ikke. Mod Lyon var der 4 januartilkommere i startopstillingen plus 4 der var skadede eller af anden årsag blev brugt meget lidt i efteråret. Og midterforsvaret er stadig en bekymring: Glik er langsom, 17-årige Badiashile nervøs.

Reims - Amiens

Spilles lørdag 2/3 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker:

Amiens +0,5 til odds 2,13 hos

Amiens har været pænt solid i 2019, og offensiven blev forstærket markant i feb med 2 nøgle-comeback. Reims er på papiret klart bedre, og formen imponerer, men hjemmeholdet er bedst som underhund og kan få svært ved at åbne kompakte Amiens.

Oprykker Reims (nr 6) har imponeret og er ubesejret i 2019. Efter et offensivt spagt (men defensivt solidt) efterår, har der været diverse sprudlerier i år, senest 4-2-sejr hos ellers forsvarsstærke Montpellier. Nu må hjemmeholdet dog undvære def-midtbanemand Chavalerin, og Amiens (nr 17) kan måske drille (som det skete i august hvor Amiens vandt 4-1 hjemme). Reims kan andet end at spille kontra, men ER bedst som underhund, og den duer umiddelbart ikke hjemme mod Amiens der nok vil stå kompakt og true på omstillinger. Amiens har en ganske solid defensiv, og offensiven ser klart bedre ud efter Konaté er blevet skadesfri, og Ghoddos vendt hjem fra Asian Cup. 2 sejre i seneste 3 kampe, og senest blev Nice holdt helt fra fadet (0 afslutninger inden for målrammen).

Guingamp – Nantes

Spilles søndag 2/3 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Tip

Lille – Dijon

Spilles søndag 2/3 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Ligatoer Lille er klar favorit hjemme mod Dijon der ligger næstsidst, og som har tabt 4 ligakampe i træk plus tirsdagens pokalkamp i Paris (hvor PSG vandt 3-0 trods fravær af Neymar, Cavani og startsparede Mbappé). Men jeg fristes ikke umiddelbart af odds cirka 1,5 for hjemmesejr. Dijon kæmpede godt mod Saint-Étienne senest (tabte dog), har den erfarne defensivmand Lautoa tilbage efter karantæne og har driblestærke Sliti (ex-Lille, dvs motiveret) som foregangsmand i en potentielt farlig offensiv. Og Lille: Efter flot start på 2019 er det kun blevet til uafgjort i seneste 2 kampe, og træner Galtier og midterforsvarer Soumaoro må se til fra tribunen (henholdsvis kamp 2 af 2 og 4 af 4).

Nice – Strasbourg

Spilles søndag 2/3 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Det lugter målfattigt – men oddsene er vist også derefter.

Nice har i store perioder af denne sæson haft svært ved at producere chancer, og pt virker holdets suverænt bedste offensivmand, lynhurtige Saint-Maximin, i dårligt humør. Han nægtede at spille i forrige runde (hvor Nice tabte 0-3 i Angers). Var dog tilbage i seneste rundes 0-1-tab i Amiens, men var ikke helt sig selv. I forhold til Amiens-kampen styrkes Nice-defensiven af forsvarsstyrmand Dante, klar efter karantæne, og både defensiv og offensiv styrkes af den dygtige højre wingback Atal.

Strasbourg har været i formbølgedal siden kvalifikation (30/1) til ligacupfinalen og er uden sejr i seneste 4 kampe; har kun scoret 1 mål i seneste 2: 0-90 i Caen og 1-1 hjemme mod ligatoer Lille (dog et pænt resultat). Midterforsvarer Martinez er nyt fravær, men kollega Mitrovic er til gengæld tilbage efter karantæne.

Lyon – Toulouse

Spilles søndag 2/3 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Værdi i Toulouse, fx via asian handicap +2 til odds 1,52 hos Bet365? Måske.

Storklub Lyon (nr 3) er klar favorit hjemme mod rækkens nr 15, men Les Gones er frygteligt ustabile. Siden slut-januar har holdet fx fortjent slået PSG, tabt lige så fortjent til ellers blege Nice, fået 0-0 (dog ret heldigt) hjemme mod Barcelona, i sidste weekend tabt fortjent i Monaco samt i onsdags vundet en pokalkamp over (svage) Caen. Hjemmesejren virker sandsynlig, men Lyon har tvivl om kreatør Fekir og forsvarer Marcal plus har CL-returkamp mod Barca i kommende midtuge (vrøvl, det er først 16. marts). Toulouse er langt fra verdens bedste hold, men har nogle farlige offensivfolk, bl.a. hurtige Gradel der kan gøre det svært for den tunge Lyon-midterforsvarer Marcelo. Toulouse har dog haft nogle defensivfravær og har det muligvis stadig.

Marseille - Saint-Étienne

Spilles søndag 2/3 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker:

Begge Hold Scorer til odds 1,75 hos

Subtopkamp der lugter af mål. Gensidig respekt kan medfører relativ forsigtighed, men det er to forsvar der er til at tale med, og der er diverse klassefolk i offensiverne.

Saint-Étienne (nr 4) har i seneste 5 kampe kun tabt til PSG. I seneste runde kneb det (det lykkedes dog) at nedbryde defensive og hårdt kæmpende Dijon, men kampen mod mere offensive Marseille tegner mere åben og underholdende. Der bør opstå chancer til farlige Cabella (ex-Marseille) og Khazri mod et Marseille-midterforsvar der er til at tale med, og en Marseille-målmand (Mandanda) der ikke er hvad han har været. Nyt Marseille-fravær i venstreback Amavi, men han har alligevel spillet ret dårligt. SE har nyt fravær i venstreback Silva (senest vikar på højreback), men får nok højreback Debuchy tilbage fra skade. Ikke uvæsentligt, for han er offensivt anlagt. Midterforsvaret med Perrin og Subotic: Erfarent, men langsomt.

Marseille (nr 5) er 3-1-0 i seneste 4 kampe (efter elendig periode i dec og jan. Efter 3 sejre i træk kun uafgjort i sidste weekend, men det hos stærke Rennes, og angriber Germain samt topscorer/højrefløj Thauvin gjorde det godt. Det gjorde januar-tilkommeren, angriber Balotelli til gengæld ikke, men hans ustabilitet og selviskhed til trods, slider han forsvarere op og har altså scoret 3 mål i 5 kampe. Ikke helt skidt.

Bordeaux – Montpellier

Spilles tirsdag 5/3 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Jeg er fristet af X2 her (fås til odds 1,59 via odds 3 for X hos Unibet og odds 3,4 for 2tal hos bwin; udregning), men holder nok nallerne.

Bordeaux har været offensivt impotent i seneste mange kampe og var klart underlegen i sidste weekends 0-1-tab i Nantes. Det kostede (26. februar) jobbet for sportschef Ricardo, og samtidig blev det meldt at træner Bedouet også er på vej væk. Den stærke midterforsvarer Pablo er nok tilbage (vigtigt, for afløser Jovanovic har karantæne), men det er jo ikke umiddelbart ham der skal score målene. Ude er nok fortsat offensiv-midtbanemand Sankharé og angrebsindskifter Cornelius.

Montpellier tabte 2-4 til Reims i sidste weekend, en usædvanlig offday for det ellers solide forsvar, men er ellers et hold der meget vel kan være farligt for Bordeaux: Kompakt defensiv og farlige angribere. Problemet er bare, ud over sidste weekends defensive offday: Midterforsvarer Mendes mangler stadig, og højreback Aguilar er sandsynligt nyt fravær. Vigtige folk.

Regnskab


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 0

Løse spiltanker
Antal & indsats: 1
Overskud: -1
Tilbagebetalings%: 0
Tipodds/lukkeodds: fald 0,23

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 30
Overskud: -0,6
Tilbagebetalings%: 98
Tipodds/lukkeodds: fald 13

Løse spiltanker
Antal & indsats: 35
Overskud: 3,05
Tilbagebetalings%: 118,5
Tipodds/lukkeodds: fald 2,76