Der spilles kampe i pokalturneringen både før og efter denne 21. runde i La Liga, og det har betydning for flere holds motivation og fraværsliste. La Liga-ekspert Anders Rosengren har fundet flere spilovervejelser, der involverer klubber, der har fokus på Copa del Rey. 

20. spillerunde forløb flot, og det lignede fuldt hus, lige indtil et reservespækket Espanyol-hold jokkede i spinaten i mandagens udekamp mod Eibar. Gæsterne opprioriterede tydeligt cuppen, meget mere end jeg havde forventet, og det holdt ikke mod et sultent Eibar-hold på Ipurúa.

Men det ændrer ikke ved det faktum, at runden var sød ved os. Vi ramte rundens eneste spiltip: over 2,50 mål i Rayo Vallecano - Sociedad, som var hjemme inden pausen. Hvad angår spilovervejelserne sad tre af fire i skabet: Vi fik under 3,50 mål på Bernabeu i hus, vi ramte Betis-sejren lige på mod Girona, men ikke uden held og nerver til sidst, og vi nappede Atlético-sejren i Huesca, som inden weekenden faktisk blev gjort til et spiltip, da den voksede på mig, efter at Atlético var røget ud af Copa del Rey nogle dage tidligere.

Den kommende uge er svær og klart mindre gennemsigtig end sidste uge. De otte resterende La Liga-hold, som stadig er med i Copa del Rey, afvikler kvartfinalerne i ugen her op til weekenden, og det spidser så meget til nu i cuppen, at flere hold nu satser med flere stamspillere i 11'erne. Det har sin indflydelse på weekendens ligakampe, hvor det er svært at greje præcist, hvor meget man tænker frem mod returopgøret, som netop allerede spilles i den kommende midtuge. Udover det virker de øvrige matchups i 21. spillerunde en anelse mere stramme end i sidste weekend. Men jeg har alligevel fornemmelser for en mindre håndfuld og de følger nedenunder.

 ​​​​​​

Atlético Madrid - Getafe

Spilles lørdag den 26. januar klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter.

Min første spilovervejelse i runden er Atlético Madrid. Der er uden tvivl flere parametre, der taler imod et spil på Atlético, for man er fortsat ramt af skader, og man har fået Koke tilføjet listen nu sammen med den karantæneramte offensiv Correa. Derudover er der tale om et madrilensk derby, og Getafe er ganske fint kørende og møder op med frisk 4-0-sejr over Alavés i ligaen.

Men; Getafe møder også op med en endnu mere frisk 1-0-sejr hjemme over Valencia i cuppen i midtugen. Man er netop stadig med i Copa del Rey - en turnering Atlético blev sendt ud af i sidste uge. Getafe stillede med langt størstedelen af sine stamspillere mod Valencia, og med et ganske udmærket udgangspunkt på 1-0 til returen så bør Getafe spille sin chance for at nå videre til semifinalen. Problemet er, at returen i kvartfinalen i Valencia allerede spilles på tirsdag. Man stiller ikke med stamspillerne i kvartfinalens førsteopgør blot for at mønstre reserver i returen og da  slet ikke efter en 1-0-sejr i førsteopgøret. Det ville være omsonst. Jeg forventer altså, at Getafe-træner Bordalás også stiller med de fleste stamspillere i returen. Spørgsmålet er så, hvad han gør med derbyet i ligaen på Wanda Metropolitano. Her forventer jeg faktisk også flere stamspillere i aktion med måske et par rotationer, hvis nogen overhovedet. Jeg forventer derfor et Getafe-hold med et par eller flere tunge ben i 11'eren, som helt sikkert vil arbejde hårdt for at stikke en kæp i hjulet på store Atletico fra centrum, men som ikke desto mindre dels er møre og dels formodentligt ser frem med fokus og spænding på tirsdagens retur i cuppen. 

Atletico mister Koke til ny skade og Correa til karantæne, så man er godt fyldt op, hvis man ikke allerede var det i forvejen på fraværslisten. Man er nede på noget der ligner 11 disponible førsteholdsspillere, så der er blevet trænet med flere af de yngre fra B-holdet. Perlen fra reserveholdet, midten Camello, kan måske få spilletid. Men under alle omstændigheder bliver det stadig en stærk 11'er, selvom den er yderligere svækket set i forhold til Huesca-opgøret i sidste weekend. Men Simeone råder stadig over stamspillere som Oblak, Gimenez, Filipe Luis, Godín, Juanfran, Rodrigo, Thomas og Griezmann til kampen. Det vigtigste for Atletico er, at man har haft en uges restitution til det her vigtige derby, og at man slet ikke skal tænke frem mod nogen forstyrrende Copa del Rey-kamp i midtugen. Man har udelukkende det her opgør at fokusere 100 procent på, og man har brugt hele ugen på at forberede sig, mens Getafe altså har haft alt andet end forberedelsestid, da de er i fuld sving med at forsøge at spille sig til Copa del Rey-semifinalen. 

Formodede startopstillinger:

Atlético Madrid: Oblak; Filipe Luis eller Lucas, Godín, Giménez, Arias eller Juanfran; Rodrigo, Thomas, Joaquin, Lemar; Kalinic og Griezmann.

Getafe: David Soria;  Cabrera, Bruno, Djene, Damian; Arambarri, Maksimovic, Foulquier, Antunes; Mata og Jorge Molina

Spilovervejelse: Atlético Madrid-sejr på asiatisk -1,00 handicap til odds 2,11 hos Bethard 

Atlético er stadig ramt af skader, men bør kunne lukrere på ,at Getafe også har Copa del Rey-kvartfinale i tankerne her i det madrilenske derby.

Valencia - Villarreal 

Kampen spilles lørdag den 26. januar klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter.

Træner Marcelino fik et ultimatum i forrige uge. Missionen lød på at vende stimen i de kommende tre ligakampe. Disse kampe var hjemmekampen mod Valladolid, udekampen mod Celta Vigo og denne kamp hjemme mod Villarreal. Imellem disse ligabrag har man  spillet cup-kampe mod Sporting og nu kvartfinaler mod Getafe, men det er vigtigt at understrege, at cuppen er af mindre prioritet i Valencia. Det hele står og falder på, om Marcelino klarer skærene i sidste ligakamp her mod Villarreal, som er en direkte finale. Man tabte midtugens pokalkvartfinale ude mod Getafe med 0-1 og spiller returen i den kommende midtuge, men den har ikke den store betydning, så længe man 'blot' vinder her over Villarreal. Man sparede over et halvt stamhold i cuppen for netop at have en friskere 11'er til weekendens "finale".

Der er samtidig tale om et semi-vigtigt regionalt derby, så der er en del på spil. Men for Valencia handler det om at bevare træner Marcelino, og der kan ikke herske tvivl om, at spillerne gerne vil beholde ham. Jubelscenerne med ham og spillerne efter den svære sejr ude over Celta i sidste weekend taler sit eget tydelige sprog. Eneste nye fravær i Valencia er et ærgerligt et af slagsen, da centerforsvareren Gabriel Paulista er ude med karantæne. Man forventer, at makkeren Garay får Diakhaby ind i centerforsvaret lørdag aften. Udover det er der ingen nye fravær på nuværende tidspunkt.

Villarreal møder selvfølgelig også motiverede op. Det er også et derby for dem, men det er frem for alt endnu en mulighed for endelig at rejse sig fra dyndet. Problemet med Villarreal er blot, at man ikke har vist nogen form for reaktionsevne i de seneste par kampe, hvor man netop også skulle reagere. Man virker ramte på moralen og i sit flow - selv med forholdsvis ny træner i form af Luis García Plaza. Heller ikke han har kunnet ændre slagets gang. 

Man må se bort fra den karantæneramte centerforsvarer Funes Mori, men man smider så bare den stærke Victor Ruiz ind ved siden af Álvaro, og det bør næsten gå lige op. Overordnet set virker Villarreal status quo og kan stille i stærkeste, hvad det begreb nu end dækker over lige nu i den kriseramte klub. Villarreal er uden sejr i ligaen, siden man slog Betis 2-1 i slutningen af november sidste år.

Formodede startopstillinger:

Valencia: Neto; Gayá, Diakhaby, Garay, Piccini; Wass eller Coquelin, Parejo, Soler, Cheryshev; Santi Mina og Rodrigo.

Villarreal: Asenjo; Pedraza, Victor Ruíz, Álvaro, Mário Gaspar; Iborra, Caseres, Fornals, Cazorla, Chukwueze; Gerard Moreno

Spilovervejelse: Valencia-sejr til odds 1,95 hos Bethard

Valencia-træner Marcelinos sidste finale af tre. En sejr redder ham jobbet, så alt er på spil, og motivationen er ekstrem i det svære regionale derby mod Villarreal, som dog for alvor er gået ned lige nu.

Real Sociedad - Huesca

Kampen spilles søndag den 27. januar klokken 18.30. Se mere info i vores matchcenter

Det ligner mål på ny. Sådan har det være med Sociedad nærmest siden træner Imano Aguacil tog over, og det er der en grund til. Han vil gerne vinde kampe, og han vil gerne angribe direkte og over fløjene. Det giver pote i den ene ende, for man kommer virkelig på tavlen i hvert et opgør, men man giver nærmest ligeså meget i den anden ende. Ironisk nok har man kun holdt nullet i ligaen i et opgør under Imanol; i premieren ude mod selveste Real Madrid. Tæller man cuppen med, så har Sociedad været impliceret i hele 13 mål i de tre seneste kampe: 2-2, 3-2 og 2-2 er cifrene mod henholdsvis Betis, Espanyol og senest Rayo.

Nu kommer ligaens svageste udebane-forsvar på besøg. Oprykkerne har tilladt mål 24 gange på fremmed græs i sine i alt 10 udekampe i indeværende sæson. Man har nu 10 point op til stregen, så næsten kun en sejr tæller for Huesca og træner Francisco. Man skal frem før eller siden for at komme på tavlen, medmindre kampen helt uventet når langt ind i anden halvleg uden scoringer. Så kan et point se værdifuldt ud, men jeg har svært ved at se bare en nulløsning ved pausen, som holdene spiller pt. 

Sociedad får den faste centrale midtbanespiller Merino tilbage fra karantæne, mens Huesca har tvivl om den faste central midtbanespiller Musto, som har siddet over ugens første træningspas grundet skade. Man forventer heller ikke at få den stærke offensive midt Melero i spil. Han sad også over i sidste weekend.

Formodede startopstillinger:

Real Sociedad: Rulli; Theo, Hector Moreno, Llorente, Aritz Elustondo; Merino, Illarramendi, Sangalli, Januzaj, Oyarzabal, Willian José

Huesca: Santamaría; Pulido, Insúa, Etxeita, Miramón; Herrera, Rivera, Ferreiro, Moi, Cucho og Enric Gallego.

Spilovervejelse: Over 2,50 mål i Sociedad til odds 1,90 hos Bet365

Sociedad har fortsat store defensive huller, men scorer til gengæld selv en del, så man er stadig ganske underholdende at se på. Huesca kan være glade for et stramt målløst remis, men bundholdet spiller nu dejligt direkte og bør angribe for at søge sejren, der skal bruges til tre livsvigtige point i nedrykningskampen.

Athletic Bilbao - Real Betis 

Kampen spilles søndag den 27. januar klokken 18.30 Se mere info i vores matchcenter

Sidste spilovervejelse i den lidt tågede runde, som skygges af Copa del Rey, er Bilbao. Jeg synes, det ligner et fint odds på Bilbao-sejr her, hvor man får odds 2,25 Bethard. Altså langt over dobbelt op på sejr til Bilbao, der bare er vokset og vokset under Garitano. Man har stadig ikke tabt i sine seks ligakampe med ham, og man vil gøre alt for, at Betis-kampen ikke bliver endestationen på den positive stime. Det er en af de større kampe hjemme på San Mames, og man forventer et stort opbud på lægterne. Eneste nye fravær i Bilbao er den karantæneramte centrale midtbanespiller Beñat. Man bør forvente, at San José eventuelt kommer ind her. San José har ikke Beñats blik for spillet, men er en gave på dødboldene både i eget såvel som i modstanderens felt. Alt er altså næsten status quo i Bilbao set i forhold til sidste weekends 1-1-kamp ude mod Villarreal.

Betis har mere end nok at se til inden det her opgør og efter. Man spiller vigtig kvartfinale i cuppen ude mod Espanyol tosdagen før det her opgør og retur igen på onsdag. Selvom Betis har nedprioriteret cuppen, så er man nu nået så langt, at man næsten ikke kan sjofle turneringen. Man har spillet med visse stamspillere i 11'eren i seneste runde og bør igen mønstre flere stamspillere i kvartfinalerne. Så Betis bør møde op med et par trætte ben eller flere til opgøret mod Bilbao, hvor man netop forventer, at alle stamspillere kommer i aktion. Presset vil være stort på de formodede trætte gæster, ikke blot grundet et sultent og friskt Bilbao-hold, men også grundet de altid friske supportere på San Mamés. Dertil skal lægges, at Betis ikke blot går ind til sin femte kamp på 14 dage, men at man også har rejst rundt i landet over flere omgange for at spille liga i weekenderne og cup i midtugerne. Det skal tære på et Betis-hold, som også har haft Europa League at se til i hele 2018.

Spilovervejelse: Athletic Bilbao-sejr til odds 2,25 hos Bethard

Formstærke Bilbao jagter endnu en skalp under den succesfulde træner Garitano. Betis kommer ikke for at lægge sig ned, men de sydspanske gæster har dog en kvartfinale i cuppen før og efter det her opgør.

Sidste rundes regnskab                           

Spiltip i sidste uge:                      
Antal og indsats: 1                                       
Overskud:  +0,90
Tb%: 190

Spiltanker i sidste uge:
Antal og indsats: 4
Overskud: + 1,01
Tb%: 125,25    

Samlet regnskab

Spiltip i sidste uge:  
Antal og indsats: 2
Overskud:  - 0,10
Tb%: 95

Spiltanker i sidste uge:
Antal og indsats: 8
Overskud: + 0,62
Tb%: 107,77