Ikke meget stak ud fra normalen i den første Serie A-runde i det nye år. Dog kan der gemme sig mere bund i det sprudlende Atalanta-hold end først antaget. Den kommende tid vil vise, om Gasperinis tropper mener det seriøst.

Serie A-året 2019 lagde fra land med en masse mål og med så få overraskelser, at det paradoksalt nok er en overraskelse i sig selv. Juventus tromler videre trods en meget bleg indsats fra Ronaldo i 3-0-sejren over Chievo, og også det er lidt paradoksalt, da det sagtens kan være et positivt tegn for de seneste syv års mestre, der med al tydelighed ikke er særlig afhængige af den femdobbelte Ballon d’Or-vinder. 

Det har længe peget i den retning, og Chievo-kampen, hvori Ronaldo brændte et straffespark, var tæt på den endelige bekræftelse. Ronaldos 14 Serie A-mål er selvfølgelig et udslag for kvalitet, men ikke kun hos ham i helt lige så høj grad som hele Juventus-truppen.

Derudover bemærker man på resultattavlen endnu fem nye scoringer fra Atalanta, hvis skræmmende offensiv ført an af målmonsteret Zapata nu har scoret 11 mål i de seneste to Serie A-runder og 44 mål i alt. Det er flest af alle i ligaen. Holdet ligger placeret på syvendepladsen i en ekstremt tæt subtop og den kommende tid vil vise, præcis hvad de er gjort af. I denne runde møder Atalanta hård modstand fra Roma, mens Atalanta den næste halvanden måned møder subtop-konkurrenterne AC Milan, Fiorentina og Sampdoria.

Slutteligt understregede Napoli nok engang, at de er førsteudfordrer til Juventus. Det gjorde de med en nogenlunde kontrolleret og professionel 2-1-sejr over ellers farlige Lazio, der på den anden side igen viste, at de mangler en del for at konkurrere på lige vilkår med de allerbedste italienske hold.
 

Sassuolo - Cagliari

Spilles lørdag d. 26/01 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Sassuolo mistede i ugens løb sin store profil Kevin Prince Boateng i en af sæsonens chokhandler til FC Barcelona. Boateng var inde og ude af holdet på grund af skader i det eneste halvår, det indtil videre bliver til for ham i Sassuolo, men når han var med, var han som oftest god, og var særligt katalysatoren for Sassuolos flotte sæsonstart. 

På det seneste er det gået ned ad bakke for De Zerbis tropper, der som nærmest altid er en meget svær størrelse at blive klog på. Det samme kan dog siges om Cagliari, hvilket sardinerne viste så sent som i seneste runde, hvor de kom planmæssigt foran 1-0 mod Empoli og kontrollere kampen, inden en freak-afslutning på kampen resulterede i et 2-2-resultat.

Cagliari, der ellers har en fin trup og lige er blevet forstærket med den tidligere AC Milan-mand Valter Birsa, ligger i ingenmandsland på 13. pladsen. Kampen her er som få andre svær at spå om. Favoritværdigheden skal selvfølgelig ligge hos Sassuolo, men den er ikke meget stor, og det tager markedet også højde for med odds cirka 2,1 på hjemmesejr. Mål tyder der ikke på at blive mange af, men det er også, hvad markedet fortæller med en linje, der hedder 2,25. Alt i alt en kamp, jeg holder mig fra, og også et matchup uden den store betydning for det store Serie A-regnskab.
 

Sampdoria - Udinese

Spilles lørdag d. 26/01 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Mere og mere tyder på, at Sampdoria endelig er ved at finde den stabilitet, der har været akilleshælen de seneste sæsoner. Sidste rundes 3-3-kamp ude mod Fiorentina var fornuftig, også selvom Sampdoria til sidst så ud til at skulle snuppe sejren med to sene mål af Fabio Quagliarella, der nu har scoret de seneste 10 gange, han har været på holdkortet. Gabriel Batistutas 24 år gamle rekord på 12 kampe i streg med mål er pludselig inden for rækkevidde.

Førnævnte stabilitet kræver, at Sampdoria tager en hjemmesejr mod Udinese, der var det tætteste man kommer på en stor overraskelse i seneste runde, da de tabte på hjemmebane til oprykkerne Parma. Hvad der indledningsvis lignede et spændende trænerskifte til Davide Nicola er gået en smule i sig selv igen, og Udinese ligner igen ikke et hold, vi skal forvente os det store fra. Blandt andet derfor virker odds cirka 1,9 på Sampdoria-sejr da også meget pænt. Mark Blucerchiato har allerede lavet et tip, og jeg er helt enig, at der er værdi.
 

AC Milan - Napoli

Spilles lørdag d. 26/01 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

AC Milan fik endelig lavet mål og tog en flot og vigtig 0-2-sejr over Genoa mandag eftermiddag. Aftenen forinden viste Napoli høj klasse ved at vinde et ellers tricky opgør mod farlige Lazio i et matchup, hvor Napoli måtte undvære en vigtig spiller fra hver kæde i Koulibaly, Allan og Insigne. De er tilbage mod AC Milan, men det opgør bliver ikke mindre tricky af den grund.

San Siro er altid et svært sted at spille, uanset om værten er den ene eller anden af de to store Milano-klubber. Der er ovenikøbet sket store ændringer i Milan-truppen, når holdene træder på banen, da Genoa-fænomenet Piatek er kommet til, mens uforløste Gonzalo Higuain i stedet er taget til London og Chelsea.

Higuain var ikke med i mandagens store forløsning mod Genoa (og det var Piatek i øvrigt heller ikke for modstanderen) så der spreder sig positive vinde i AC Milan forud for mødet med Napoli, men jeg har bare ikke særlig stor fidus til træner Gattuso, der ikke er særlig dygtig til at sætte et hold op til at score mål. Den (meget vigtige) del af trænergerningen er hans store akilleshæl.

Napoli skal stadig være pæn favorit, men det er markedet så vidt enige i med Napoli-sejr til cirka odds 2. Om der kommer mange mål eller ej er også enormt svært at spå om, men også her er markedet enige med en linje på 2,5. Kampen skal fungere som endnu en stor test for Napoli, der, hvis de skal beholde deres spinkle chance for at udfordre Juventus, skal vise, at de har klassen til at slå to stærke hold med en uges mellemrum. Det bliver ikke nemt.

Chievo - Fiorentina

Spilles søndag d. 27/01 kl. 12:30. Se mere info i vores matchcenter.

Fiorentina fik sig en noget blandet oplevelse i den forgangne runde. 3-3 hjemme mod et formstærkt Sampdoria-mandskab er som sådan ikke dårligt, men det bekræfter et billede af et Viola-mandskab, der har svært ved at lukke kampene. Og så blev den vigtige balancespiller Fernandes udvist og har karantæne. Til gengæld scorede debutanten Muriel to mål, hvoraf det ene lod tankerne falde tilbage på Ronaldo i 90’erne.

En anden Ronaldo - denne fra Portugal -  kom ikke på tavlen mod Chievo, der alligevel ikke havde nogen chance mod Juventus, der vandt 3-0 i Torino. Chievo bliver bare ikke bedre og er på en håbløs mission i bunden af rækken med ni point op til overlevelse. 

Løse spiltanker

Spørgsmålet er, om de 1,95, Bethard tilbyder på Fiorentina-sejr i Verona, er fristende. Det synes jeg, men det er ikke meget. Nok til, at jeg synes, der er smal værdi, men præcis hvor meget, er jeg endnu i tvivl om.

Atalanta - AS Roma

Spilles søndag d. 27/01 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Brandvarme Atalanta har scoret 11 mål i de seneste to Serie A-kampe og møder på hjemmebane et Roma-hold, der har fået gang i resultaterne igen. Jeg synes dog ikke, spillet følger med, og jeg synes Roma overvurderes en smule på det resultatmæssige plan. Jeg ser værdi i Atalanta.

Atalanta +0,25 til odds 1,96 hos Bethard

Med 11 Atalanta-mål i de seneste to Serie A-kampe og en Roma-defensiv med store udsving skal hjemmeholdet have pæne chancer for sejr. Romerne er kommet resultatmæssigt tilbage på sporet, men det har været stolpe ind, og spillet imponerer ikke.
Læs eksperttippet her.

Bologna - Frosinone

Spilles søndag d. 27/01 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Bundbrag men med en klar favorit. Frosinone ligner det klart svageste mandskab i Serie A, mens Bologna har oprustet i vinterpausen og i det hele taget har en organisation, der er gearet til meget mere end Serie B. Derfor er det fair, at der kun kan fås 1,7 for en hjemmesejr. Til gengæld har Bologna et sjældent set stort pres, og det, kombineret med et tandløst Frosinone-hold gør også O/U-linjen på 2,25 fair sat. Alt i alt en kamp, jeg ikke vil bruge den store energi på.
 

Parma - SPAL

Spilles søndag d. 27/01 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Parma imponerer efter sit comeback til Serie A, men indtil videre får de ikke helt så meget tillid fra markedet, som jeg synes, de fortjener. Derfor er jeg også helt enig i analysen, der allerede foreligger fra Mark Blucerchiato, og som går på Parma-sejr.
 

Torino - Inter

Spilles søndag d. 27/01 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Inter imponerer fortsat sjældent, som i seneste rundes 0-0 hjemme (uden publikum dog) mod Sassuolo, men de ligner alligevel en sikker treer. Meget mere end det virker dog uopnåeligt. Til gengæld overrasker Torino positivt spillemæssigt for tiden. Holdets niveau har taget et stort spring i den rigtige retning i denne sæson, selvom resultaterne endnu ikke helt følger med. De havde fortjent mere i seneste rundes knebne 3-2-nederlag til Roma i Rom.

Løse spiltanker

Jeg synes, det er interessant at kigge Torinos vej i dette matchup. Tre point vil sende Torino ind i en seriøs kamp om de europæiske pladser, og som nævnt kan Inter håndtere pointtab. Godt nok er Torino uden karantæneramte Meïté på midtbanen, men jeg synes ikke, det forhindrer værdi i hjemmeholdet. Torino +0.25 til 2,1 hos Bet365, synes jeg, er pænt betalt.

Lazio - Juventus

Spilles søndag d. 27/01 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

En kamp, der er i skarp konkurrence med AC Milan – Napoli at om at være rundens kamp. Lazios store svaghed er de store hold. De vinder som oftest, når de skal, men overrasker sjældent. Det får de en oplagt mulighed for at lave om på hjemme mod de regerende mestre søndag.

Juventus er bedre end længe, og de er så utroligt stabile, at misundelsen må nå helt ud til de store adresser rundt omkring i Europa. Men jeg sidder dog alligevel og overvejer, om ikke der er et eller andet at komme efter hos Lazio. Lige nu ligger Juventus-sejr og flyver lige under odds 1,90, og det virker umiddelbart lavt på udebane mod et hold, der er ved at få gang i den fantastiske trio Immobile, Luis Alberto og sidst, men nok størst, Milinkovic-Savic. Juventus vandt godt nok seneste opgør i Rom, men det er værd at bemærke, at Lazio vandt ude over Juventus i seneste sæson. Om end det ligger helt tilbage i oktober 2017. Det bekymrer dog, at Lazio har karantæner til Murgia og Acerbi.

Løse spiltanker

Foreløbig er der tvivl nok til, at jeg holder mig fra at råbe værdi. Men jeg kan nå at ombestemme mig, så jeg vil ikke udelukke, at der kommer en analyse, når vi kommer tættere på kampen. Jeg har nemlig heller ikke besluttet mig for, om der kunne ligge værdi og lure i over 2,5 mål. Måske.

Empoli - Genoa

Spilles mandag d. 28/01 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Et på papiret noget usexet opgør, men faktisk et, hvor jeg synes, der ligger en del værdi gemt på flere områder. Begge hold spiller meget tilbageholdende fodbold og er stærkest i defensiven, samtidig med at de hver især har offensiver, der efterhånden har mere Serie B- end A-niveau. Det har hele tiden været tilfældet hos Empoli, og med salget af Piatek til Milan er der heller ikke meget at råbe hurra for i Genoa-offensiven.

Løse spiltanker

Begge hold kan bruge alle de point, de kan komme i nærheden af for at at undgå at blive en del af nedrykningsstregen. Set i det lys, er jeg overrasket over, at man kan få 3,6 hos Nordicbet på uafgjort, mens linjen hedder O/U 2,5 mål med overen som favorit. Odds 2,00 (Unibetbet365 m.fl.) på under 2,5 mål, synes jeg faktisk, er gavmildt.

Regnskab (Serie A-optakter 2019):


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 3
Netto-overskud: 1,19
Tilbagebetalingsprocent: 139 %

Roma – Torino: Torino +0.75 (2,06 Bethard) HALVT TAB (3-2)
Genoa – AC Milan: Under 2,5 mål (1,85 Unibet) VUNDET (0-2)
Fiorentina – Sampdoria: Sampdoria +0.75 (1,84 Bethard) VUNDET (3-3)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 2
Netto-overskud: 3,36
Tilbagebetalingsprocent: 268 %

Udinese – Parma: Parma +0.5 (1,86 Bethard) VUNDET (1-2)
Cagliari – Empoli: X (3,5 Betfair Sportsbook) VUNDET (2-2)

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 3
Netto-overskud: 1,19
Tilbagebetalingsprocent: 139 %

Roma – Torino: Torino +0.75 (2,06 Bethard) HALVT TAB (3-2)
Genoa – AC Milan: Under 2,5 mål (1,85 Unibet) VUNDET (0-2)
Fiorentina – Sampdoria: Sampdoria +0.75 (1,84 Bethard) VUNDET (3-3)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 2
Netto-overskud: 3,36
Tilbagebetalingsprocent: 268 %

Udinese – Parma: Parma +0.5 (1,86 Bethard) VUNDET (1-2)
Cagliari – Empoli: X (3,5 Betfair Sportsbook) VUNDET (2-2)