Efter en langgaber mod Frankrig er Danmark klar til 1/8-finalen ved VM 2018 i Rusland, hvor Kroatien venter. Kroaterne vandt alle sine tre kampe i gruppespillet og udstillede blandt andet Argentina undervejs, men Åge Hareides drenge har ikke tabt i 18 kampe og holdt de franske stjerner fra fadet i den afgørende gruppekamp. Se de bedste odds på Kroatien - Danmark her.

Danmark har, som bookmakerne ventede, kvalificeret sig til 1/8-finalen fra Gruppe C ved VM 2018 i Rusland. Det holdt hårdt undervejs, og både Australien og Peru viste sig at være mindst så svære som ventet, men fem point rækker til gruppens andenplads, og nu venter en flok storspillende kroater i 1/8-finalen.

Kroatien sparede mere end et halvt hold i den sidste kamp mod Island, men formåede alligevel at trække sig sejrrigt ud af opgøret efter en sen scoring af Ivan Perišić. Det er derfor både et formstærkt og udhvilet kroatisk mandskab, der venter Danmark i VM 1/8-finalen søndag.

BetXpert har fundet de bedste odds til opgøret.

Kroatien er favoritter

FIFAs verdensrangliste har gennem årene fået en del kritik for at være misvisende, men har man rødhvid klaphat på, kan man glædes over, at Danmark på tolvtepladsen i øjeblikket ligger otte pladser foran Kroatien på tyvendepladsen. Meget mere positivt er der dog ikke at sige om styrkeforholdet mellem de to hold, for bookmakerne har gjort kroaterne til ret klare favoritter.

Flere af de kroatiske spillere tørner til dagligt ud for de største klubber i verden, og især Luka Modrić og Ivan Rakitić fra henholdsvis Real Madrid og Barcelona bør give de danske midtbanespillere urolig nattesøvn frem mod søndagens kamp.

Andre spillere i truppen repræsenterer til dagligt klubber som Inter, Juventus, Liverpool og Atletico Madrid, og selvom Danmark har Christian Eriksen at prale af, er der hverken ud fra kampform eller spillermateriale noget at sige til, at Danmark er underdog.

Kroatien - Danmark

Målfattig kamp i vente

Kroatien har i flere af sine kampe i glimt vist prøver på sprudlende, offensivt spil, mens det i højere grad har knebet med at få netmaskerne til at blafre for danskerne. To mål i tre kampe er ikke videre skræmmende, og bookmakerne forventer da også en målfattig kamp. Således kan under 2,50 mål i kampen fås til blot odds 1,52.

Danmark får Yussuf Poulsen med efter endt karantæne, og han kan måske skabe noget ravage (i begge ender), mens William Kvist stadig må regnes som tvivlsom, omend han sad på bænken mod Frankrig. Se hele Danmarks VM-trup her.

Hos Kroatien måtte reserven Marko Pjaca lade sig udskifte med en skade mod Island, men derudover kan træner Zlatko Dalić vælge frit fra sin 23-mand store trup.