Både Danske Spil og Nordicbet* giver blot Danmark 30 % chance for avancement imod Kroatien i VM 2018 1/8-finalen søndag. Helt at afskrive Åge Hareides mandskab tør de to bookmakere dog ikke.

For første gang siden 2002 er Danmark videre fra gruppespillet ved en VM-slutrunde, men spørger man de danske bookmakere, bliver 1/8-finalen endestationen for de danske drenge. Kroatien er ganske enkelt for stærkt et mandskab - hvilket de blandt andet viste i 3-0 ydmygelsen af Argentina i anden runde af gruppespillet.

"Kroatien har muligvis været VM’s stærkeste mandskab i gruppespillet, hvorfor de naturligvis er relativt store favoritter," siger Thomas Holm, pressechef hos NordicBet* i en pressemeddelelse.

Han bakkes op af  Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig i Danske Spil:

"Kroatien er en klassemodstander på niveau med Frankrig. De har spillere som Luka Modric, Ivan Rakitic, Ivan Perisic og Mario Mandzukic. Vi så Kroatien splitte Argentina ad, hvor de virkelig spillede som et hold, og de har også vundet tre kampe indtil nu, hvor de sådan set var videre mod Island, som havde alt at spille for," siger han i en pressemeddelelse.

Kroatien - Danmark: Hvem går videre?

Kroatien Danmark
41,40 3,00
Danske Spil
888sport

Kroatisk træner forventer sejr

Dansk sejr i ordinær spilletid kan i skrivende stund fås til i omegnen af odds 5, og det afspejler dermed de magre danske chancer for avancement til kvartfinalen. Kroaterne har hidtil imponeret ved slutrunden, og den seneste sejr over Island kom i hus med et reservehold - hele ni spillere fra den normale startopstilling bliver sparet.

Det er således et toptunet og veludhvilet kroatisk mandskab, Åge Hareides tropper skal op imod på søndag, og den kroatiske træner, Zlatko Dalić, forventer da også en kroatisk sejr.

"Vi har nået vores første mål, så selvfølgelig er jeg glad for det, men jeg er også sikker på, det ikke er enden. På søndag skal vi vise Danmark den rigtige modstand," siger han ifølge Ekstra Bladet til et kroatisk medie.

Stærk dansk defensiv kan skabe overraskelsen

På trods af de selvsikre udmeldinger fra den kroatiske lejr tør hverken Nordicbet* eller Danske Spil helt afskrive de danske muligheder.

"Vi så, at Danmark kan lukke Frankrig ned og spille på et resultat. Frankrig har meget individuel kvalitet, og selvom Frankrig sparede de store stjerner, så var det ikke et ueffent fransk hold, Danmark lukkede ned," siger Peter Emmike Rasmussen, og tilføjer:

"Og så har Danmark haft en betondefensiv, hvor midterforsvaret har fået lukket af, uanset om makkerparret har heddet Kjær-Christensen eller Kjær-Zanka."

Også Thomas Holm har bidt mærke i den stærke danske defensiv.

"Vi er slet ikke klar til at afskrive Danmark. Nok har vi ikke vundet mange fodboldhjerter henover slutrunden, men vi har vist os svære at slå. Defensiven har været stærk som en russisk bjørn. I VM-regi har vi adskillige gange været vidne til, at det er en dyd, der kan bære de mindre fodboldnationer langt. Scorer vi blot én gang, kan kampen meget vel gå i ekstra tid. Og så kan alt som bekendt ske," siger han.