BetXperts tennisekspert Klaus f fortsætter med at berette om, hvad der sker i tennisverden i disse dage. Denne gang fortæller han om en lidt uheldig og måske naiv Novak Djokovic, som har arrangeret tennisturneringer, der er blevet ramt af Covid-19-skandaler. 

Adria Tour begyndte forrige weekend med verdensstjernen Novak Djokovic som arrangør. En Tour med topspillere, der skulle afholdes i forskellige byer på Balkan. Første stop var Beograd. Som seer følte man næsten, at man så ind i en tidslomme fra før Corona, når det blik, der mødte én, var et proppet stadion og spillere, der havde parkeret ”social distancing”-reglen. 

Men det var ikke tilfældet, selvom Beograd var en stor fest den pågældende weekend, hvor Adria Tour stod på. Udover kampen på banen var der også videoer af spillere, der socialiserede på natklubber i den serbiske hovedstad. Et syn ind i en parallelverden, ville nogle mene, men Serbien havde ligesom Danmark haft godt styr på Covid-19. 

Første tilfælde af Covid-19

Turneringen blev færdigspilet i løbet af forrige weekend, og om søndagen blev Dominic Thiem kåret som vinder, da han besejrede Krajinovic i finalen. Adria Tour skulle derefter fortsætte i Zadar i Kroatien ugen efter. Rammerne var også imponerende i Zadar, og publikum blev forkælet med store spillere såsom Dimitrov, Cilic, Zverev og Djokovic. 

Da bulgareren Dimitrov spillede sin første kamp mod Coric, så han så sløj ud. Han var bleg og opgivende i sin attitude. Og han trak sig også inden sin anden kamp. Kampene fortsatte om lørdagen, og søndag eftermiddag skulle de sidste kampe spilles. Men kort før finalen kom det frem, at Dimitrov var testet positiv for Covid-19. Bulgareren havde lagt et opslag op på Instagram, hvor han lå iført maske og beklagede, at han havde udsat andre for smitterisiko.

Det resulterede i, at finalen blev aflyst. Hele Adria Tour-projektet var nu sat under en kritisk lup af omverdenen, der begyndte at stille spørgsmålstegn ved de glansbilleder, der kom fra Beograd og Zadar med ubekymrede spillere og tilskuere, der ikke syntes påvirket af coronapandemien. Serbiske medier berettede desuden om en Dimitrov, der var kommet fra USA uden at blive testet eller været gået i selvisolation. 

Glansbilledet krakelerede - flere smittede spillere, inklusive Djokovic

Mandagen efter finalen skulle være spillet, kom det frem, at de to spillere Coric og Troicki også var testet positive for Covid-19. Troicki havde deltaget i Beograd, hvor første etape af Adria Tour var blevet spillet, mens Coric var med i Zadar. Troicki, Coric og Dimitrov var desuden set på videoer på de sociale medier, hvor de socialiserede med alle de andre spillere, inklusive turneringsarrangør Novak Djokovic, fra Adria Tourinklusiv. 

De havde både spillet fodbold og basketball sammen uden nogen form for distance. Men verdens nummer 1, og én af de mest magtfulde spillere i tennisverdenen (formand for spillerrådet), nægtede som udgangspunkt at tage en test. Forklaringen ifølge hans talsmand var, at han ikke følte symptomer. Dette selvom de fleste ved, at man godt kan have Covid-19 uden at have symptomer. 

Men med øget pres fra omverden lod Djokovic sig teste, og det viste sig, at serberen og hans kone blev testet positive for Corona.

En verdensetter under pres

Dette er en alvorlig situation for tennissporten og især Novak Djokovic. Manden, der står bag Adria Tour med budskabet om, at man godt kan tage ud og se tennis igen i helt normale rammer. En sådan fejlvurdering og de menneskelige konsekvenser af denne kan godt få følger for serberen, der normalt begår sig godt på de diplomatiske underlag. Spørgsmålet er, om man kan have en formand for et spillerråd, der kan have så lidt føling med situationen i tennisverdenen og de risici, der følger med at arrangere tennis under en pandemi. Djokovic har generelt været under meget pres i de sidste par sæsoner i dette magtfulde sæde, og nogle vil formentlig udnytte denne her situation til at gøre sædet endnu mere varmt under verdensstjernen. 

Uanset hvad er dette et klokkeklart eksempel på, hvor svære betingelser tennis får i en ny verden med en pandemi. Det er en udtalt global sport, hvor alle slags nationaliteter er samlet ét sted. Der må sidde nogle turneringsarrangører for US Open og French Open, der skal arrangere en Grand Slam om et par måneder, med dybe panderynker efter disse her dage.